- 11 Ocak 2012
- 10.411
- 2.199
- 248
- Konu Sahibi gazeldustubaglara
-
Bende severim kışlık hazırlamayı ve yemeyi ama bilmediğim çok şey var bu konu iyi oldu vala..Közlenmiş patlıcanlarıda buzluğa atsak daha sonrada konserveler gibi soslayıp sofraya koysak tadında değişme olurmu hanımlar acaba..
ben buzluktan çıkan yemeği yiemiorum yaaa:S
hersey anlık pişip tüketilcek başka türlü ıı ıhhh ertesi güne kalmış yemeği bile yiyemiorum
ama yapanları tebrik edıorum beni kesseniz bu scakta kış için dolaba bi yumurta dahi atmam helal olsun valla
ben daha yeni başladım.bamya aldım.temizleyip bol domatesle sararana kadar pişirdim.poşetleyip buzluğa attım.domatesle hem salyalanmıyor hemde kışın hemen soğanını kıymayla kavurup bamyayı atıyorum.kısa sürede yemek hazır oluyor.ayrıca tadı çok güzel oluyor.fasulyeyi de aynen böyle hazırlıyorum
közlenmiş patlıcan ve közlenmiş yağ biberi de çok güzel oluyor.üstelik bu közlenmiş patlıcan ve biberleri soyduktan sonra bütün koyuyorum.kışın unlayıp kızartıyorum,çok lezzetli oluyor.yaz boyunca da böyle tüketirim.
kurumuş sivri biberi çok severim.bu hafta alıp kurutacağım.kışın haşlayım bol salçayla kavuruyorum ve sarımsaklı yoğurtla mükemmel oluyor.
taze fasulyenin kurumuşunu da çok severim.eylül ayında domatesle çeşitli acılı soslar yaparım ve sıcakken konserve kavanozuna kapatırım.
canım şu acılı soslar ilgimi çekti. nasıl yapıyosun? özellikle kahvaltılık tarifin varsa verebilir misin???
domatesleri rendeliyorum ocağa kaynamaya bırakıyorum.sosu neli yapmak istiyorsam içine atıyorum.bol sarımsak,sirke ve acı biberle birlikte kaynatıp kavanozlara kapatıyorum.mesela küçük küçük havuçları doğruyorum.sirke,sarımsak ve acı biberle kaynatıyorum.gene kornişon koyuyorum.patlıcan doğrayıp gene aynı şekilde kaynatıyorum.yada sadece biberle yapıyorum,hatta hepsini birden atıp karışık yapıyorum.bu sizin zevkinize veya damak tadınıza bağlı.
ayrıca patlıcan ve yağ biberlerini közleyip bilendırdan çekiyorum.acı biberide bilendırdan sarımsakla birlikte çekiyorum.rendelenmiş domatesle birlikte hepsini kaynatıyorum.en son sirke de koyup kaynatıp kavanozlara kapatıyorum.kışın hepsi de nefis oluyor
ben yapıyorum közlenmiş patlıcan. önce közlüyorum sonra uzun uzun 3e 4e bölüyorum buzdolabı poşetiyle atıyorum buzluğa. çıkarınca da çözdürüp iyice doğruyorum. soslayıp yiyoruz. hiçbi değişiklik olmuyo.
Saol cevap için canım bende bir ara soslayıp koydum kavanoza ama sanırım sirke fazla oldu yenmedi kokudan hepsi çöpe gitti ondan danıştım size..
Amaaan iş olsun. Her şeyi mevsiminde yemek güzel. Bu çabaları anlamsız buluyorum. Hangisinde tazesinin tadı var allahaşkına. Kışın yapacak yemek mi yok...
hangisinde tazesinin tadı var olurmu canım...kışın yediğin domatesle yazın yapıp koyduğun domatesin tadı ne kadar değişir..yemklere birer kaşık domates konservesi koysan ne kolaylık..hemde lezzetli... aniden bi misafir gelse hemen aç kavanozu dök tavaya az pişri sonra üzerine kır yumurta ohh beş dakkada hazır yemek...bunlar hayatın kolaylıkları...kışın ortasında sürekli pırasa lahan da yenmiyor ki... diğer sebzeler zaten hormonlu oluyo kışın...ben sağlıktan yanayım....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?