evimizde kış hazırlıkları yapanlar...hadi paylaşalım..önerelim...öğrenelim..:)

gazeldustubaglara

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2012
10.411
2.199
248
selam kızlar...bugün başladığım bu seneki kış için evimdeki hazırlıklarını, hem birbirimizle paylaşalım, hemde birbirimizden bilmediklerimizi öğrenelim istedim....
konserveler..reçeller..turşular.. dipfrize konulan gıdalar...aklınıza ne gelirse hepsini paylaşalım ne dersiniz...
ben bugün fazlaca içpilavı hazırladım ve dolma doldurdum, baya artmıştı kalan içle de yaprak sardım...buzdolabu poşetlerine koyup attım buzluğa :)
dün eşime ısmarladığım kırmızı et biberleri önce fırında közledim... sonra oturup kabuklarını soydum...daha sonra yine poşetlere koyu attım onlarıda buzluğa...kışın zeytinyağlı sirkeli sos yapıp karıştırıp koyacam sofraya :)
iki kiloya yakın patlıcanlar vardı evde bi kaç günlük...bu işe girişmişken onlarıda aradan çıkarayım dedim...
yuvarlak şekilde doğradım yağda kızarttım, sonra poşetlere koydum, üzerlerine doğradığım domateslerde ve biberlerden çiğ şekilde biere avuç koydum bağladım poşetleri attım dolaba :) bugün baya çalışmışım sanırım....:) şimdi aklımda domates alıp menemen yapıp konserve şişelerine doldurmak...hem kışın hazır menemen olarak kullanıyorum, hemde kışın sebze yemekleri yaparken bi kaç kaşık yemeğin içine katıyorum bu menemenden...hem çok lezzetli oluyo hemde kışın o taş gibi sert hormonlu domateslerden almak istemiyorum...
dah yapacaklarım çok..kış hazırlıklarıyla uğraşmayı seviyorum...benim gibi seven yapan varsa paylaşsın kızlar...tavsiye öneri anlamında...:) yada paylaşım.. :)

Amaaan iş olsun. Her şeyi mevsiminde yemek güzel. Bu çabaları anlamsız buluyorum. Hangisinde tazesinin tadı var allahaşkına. Kışın yapacak yemek mi yok...

maşallah sana
tebrik ederim
benim bahçem var bahçemde domates biber patlıcanım var
ben sağlıklı beslenemyi seviyorum

ama kış için dolaba bişey koymayı sevmiyorum
tadı bozuk geliyor ya
ne yapıyorum domates biber patlıcan almıyorum
diğer kış sebzelerinsden yapıyorum

ama yapanlara yaptıklarını yiyenlere bayılıyorum
bir sene patlıcan bamya yeşil fasıulye koydum
ne ben yedim nede eşim yedi
eşim zaten sebzeyi sevmez pek etçildir
o yüzden bir daha da koymadım

ben bezelye ayıklayıp atmıştım. sigara böreği, sarma, mantı hep bulundururum zaten. yarın da patlıcan biber közleyip atayım gazelim iyi aklıma getirdin. menemenliği ben pek sevmedim. biberlerin kabukları ayrıldı geçen sene attığım bi kaç poşetten:( o yüzden mevsim biberiyle yapıyorum menemeni. barbunya falan da koyarım biraz.dolmalık biberi her çıktığımda fazla aldım hepsini ayıklayıp dolaba attım. kimisini yedik kimisi kışlık kaldı. ama malum önümüz kurban iyice tıkıştırmak da istemiyorum dolabı. :20:

Bende severim kışlık hazırlamayı ve yemeyi ama bilmediğim çok şey var bu konu iyi oldu vala.. (: Közlenmiş patlıcanlarıda buzluğa atsak daha sonrada konserveler gibi soslayıp sofraya koysak tadında değişme olurmu hanımlar acaba..

Bende severim kışlık hazırlamayı ve yemeyi ama bilmediğim çok şey var bu konu iyi oldu vala.. (: Közlenmiş patlıcanlarıda buzluğa atsak daha sonrada konserveler gibi soslayıp sofraya koysak tadında değişme olurmu hanımlar acaba..

ben yapıyorum közlenmiş patlıcan. önce közlüyorum sonra uzun uzun 3e 4e bölüyorum buzdolabı poşetiyle atıyorum buzluğa. çıkarınca da çözdürüp iyice doğruyorum. soslayıp yiyoruz. hiçbi değişiklik olmuyo.

ben buzluktan çıkan yemeği yiemiorum yaaa:S
hersey anlık pişip tüketilcek başka türlü ıı ıhhh ertesi güne kalmış yemeği bile yiyemiorum:19:
ama yapanları tebrik edıorum beni kesseniz bu scakta kış için dolaba bi yumurta dahi atmam helal olsun valla:46::46:

ben daha yeni başladım.bamya aldım.temizleyip bol domatesle sararana kadar pişirdim.poşetleyip buzluğa attım.domatesle hem salyalanmıyor hemde kışın hemen soğanını kıymayla kavurup bamyayı atıyorum.kısa sürede yemek hazır oluyor.ayrıca tadı çok güzel oluyor.fasulyeyi de aynen böyle hazırlıyorum:34:
közlenmiş patlıcan ve közlenmiş yağ biberi de çok güzel oluyor.üstelik bu közlenmiş patlıcan ve biberleri soyduktan sonra bütün koyuyorum.kışın unlayıp kızartıyorum,çok lezzetli oluyor.yaz boyunca da böyle tüketirim.:32:
kurumuş sivri biberi çok severim.bu hafta alıp kurutacağım.kışın haşlayım bol salçayla kavuruyorum ve sarımsaklı yoğurtla mükemmel oluyor.:32:
taze fasulyenin kurumuşunu da çok severim.eylül ayında domatesle çeşitli acılı soslar yaparım ve sıcakken konserve kavanozuna kapatırım.:32:

ben buzluktan çıkan yemeği yiemiorum yaaa:S
hersey anlık pişip tüketilcek başka türlü ıı ıhhh ertesi güne kalmış yemeği bile yiyemiorum:19:
ama yapanları tebrik edıorum beni kesseniz bu scakta kış için dolaba bi yumurta dahi atmam helal olsun valla:46::46:

maalesef eşim çok yemek seçiyor. özellikle kışın çok zorlanıyorum yemek konusunda. pırasa, lahana yemez. kışın da en bol onlar. allahtan buzluktan çıkana bişey demiyor. yoksa aç kalacaktık:52:

ben daha yeni başladım.bamya aldım.temizleyip bol domatesle sararana kadar pişirdim.poşetleyip buzluğa attım.domatesle hem salyalanmıyor hemde kışın hemen soğanını kıymayla kavurup bamyayı atıyorum.kısa sürede yemek hazır oluyor.ayrıca tadı çok güzel oluyor.fasulyeyi de aynen böyle hazırlıyorum:34:
közlenmiş patlıcan ve közlenmiş yağ biberi de çok güzel oluyor.üstelik bu közlenmiş patlıcan ve biberleri soyduktan sonra bütün koyuyorum.kışın unlayıp kızartıyorum,çok lezzetli oluyor.yaz boyunca da böyle tüketirim.:32:
kurumuş sivri biberi çok severim.bu hafta alıp kurutacağım.kışın haşlayım bol salçayla kavuruyorum ve sarımsaklı yoğurtla mükemmel oluyor.:32:
taze fasulyenin kurumuşunu da çok severim.eylül ayında domatesle çeşitli acılı soslar yaparım ve sıcakken konserve kavanozuna kapatırım.:32:

canım şu acılı soslar ilgimi çekti. nasıl yapıyosun? özellikle kahvaltılık tarifin varsa verebilir misin???

menemenimi ve kuruları kvalidem veriyor.turşuyu da annem veriyor:ssz:reçeli de ben kendim yapayım artık dedim.:12:
kızlar kv bana hersene 6-7 kavanoz menemen veriyor.inanın o kadar hayatı kolaylaştırıyor ki.yemeklere domates biber doğramak zorunda kalmıyorsun yemek yükün hafifliyor.eşin kahvaltı istiyor en pratik o dök tavaya iki yumarta kır üstüne oldu bitti.kuruları biz de zor tüketiyoruz baklagil gidiyor kışın genelde ama menemen çok önemli.

valla bu sene en tembel yazımı geçiriyorum .önümüzdeki günlerde şehir dışına gidiyorum eylülde gelicem Allah izin verirse gelince menemen konservelerimi yapıcam ok kadar .kurutulmuş sebzeler kayınvaldeden geliyor tarhanam geçen seneden var dolaba biraz bezelye biraz fasulye koydum birazda vişne koydum bu senelik bu kadar .

canım şu acılı soslar ilgimi çekti. nasıl yapıyosun? özellikle kahvaltılık tarifin varsa verebilir misin???

domatesleri rendeliyorum ocağa kaynamaya bırakıyorum.sosu neli yapmak istiyorsam içine atıyorum.bol sarımsak,sirke ve acı biberle birlikte kaynatıp kavanozlara kapatıyorum.mesela küçük küçük havuçları doğruyorum.sirke,sarımsak ve acı biberle kaynatıyorum.gene kornişon koyuyorum.patlıcan doğrayıp gene aynı şekilde kaynatıyorum.yada sadece biberle yapıyorum,hatta hepsini birden atıp karışık yapıyorum.bu sizin zevkinize veya damak tadınıza bağlı.:34:
ayrıca patlıcan ve yağ biberlerini közleyip bilendırdan çekiyorum.acı biberide bilendırdan sarımsakla birlikte çekiyorum.rendelenmiş domatesle birlikte hepsini kaynatıyorum.en son sirke de koyup kaynatıp kavanozlara kapatıyorum.kışın hepsi de nefis oluyor:56:

domatesleri rendeliyorum ocağa kaynamaya bırakıyorum.sosu neli yapmak istiyorsam içine atıyorum.bol sarımsak,sirke ve acı biberle birlikte kaynatıp kavanozlara kapatıyorum.mesela küçük küçük havuçları doğruyorum.sirke,sarımsak ve acı biberle kaynatıyorum.gene kornişon koyuyorum.patlıcan doğrayıp gene aynı şekilde kaynatıyorum.yada sadece biberle yapıyorum,hatta hepsini birden atıp karışık yapıyorum.bu sizin zevkinize veya damak tadınıza bağlı.:34:
ayrıca patlıcan ve yağ biberlerini közleyip bilendırdan çekiyorum.acı biberide bilendırdan sarımsakla birlikte çekiyorum.rendelenmiş domatesle birlikte hepsini kaynatıyorum.en son sirke de koyup kaynatıp kavanozlara kapatıyorum.kışın hepsi de nefis oluyor:56:

ayyyy eline sağlık valla canım çekti:9:

ben yapıyorum közlenmiş patlıcan. önce közlüyorum sonra uzun uzun 3e 4e bölüyorum buzdolabı poşetiyle atıyorum buzluğa. çıkarınca da çözdürüp iyice doğruyorum. soslayıp yiyoruz. hiçbi değişiklik olmuyo.

Saol cevap için canım bende bir ara soslayıp koydum kavanoza ama sanırım sirke fazla oldu yenmedi kokudan hepsi çöpe gitti ondan danıştım size..

Saol cevap için canım bende bir ara soslayıp koydum kavanoza ama sanırım sirke fazla oldu yenmedi kokudan hepsi çöpe gitti ondan danıştım size..

közledikten sonra kabuğunu soyup direk poşetlere koyman yeterli canım...kışın yiyeceğin zaman buzu çözülünce soslarsın...hem hiç kokmuyor hemde sanki yeni yapılmış gibi lezzetli oluyor...

Amaaan iş olsun. Her şeyi mevsiminde yemek güzel. Bu çabaları anlamsız buluyorum. Hangisinde tazesinin tadı var allahaşkına. Kışın yapacak yemek mi yok...

hangisinde tazesinin tadı var olurmu canım...kışın yediğin domatesle yazın yapıp koyduğun domatesin tadı ne kadar değişir..yemklere birer kaşık domates konservesi koysan ne kolaylık..hemde lezzetli... aniden bi misafir gelse hemen aç kavanozu dök tavaya az pişri sonra üzerine kır yumurta ohh beş dakkada hazır yemek...bunlar hayatın kolaylıkları...kışın ortasında sürekli pırasa lahan da yenmiyor ki... diğer sebzeler zaten hormonlu oluyo kışın...ben sağlıktan yanayım....

bana da annem yapıp veriyor sağolsun
taze fasülye haşlayıp domatesler koyduk kışın soğanı salçayı kavurup atıyorum süper oluyor
hiç de tadı değişik olmuyor
domatesleri köyde yetiştirdiler
rendeleyip kaynattı annem 50 kavanoz yaptı heralde ikimiz için :))
onları da yemeklerde ya da makarna felan yaptığuımda kullanıyorum
ohh mis gibi şahane oluyor
sonra köyden meyve toplamış annemler
erik, kızılcık falan koyduk dolaba kışın komposto yapmak için
kayınvalidem de mantı yapıp veriyor

hangisinde tazesinin tadı var olurmu canım...kışın yediğin domatesle yazın yapıp koyduğun domatesin tadı ne kadar değişir..yemklere birer kaşık domates konservesi koysan ne kolaylık..hemde lezzetli... aniden bi misafir gelse hemen aç kavanozu dök tavaya az pişri sonra üzerine kır yumurta ohh beş dakkada hazır yemek...bunlar hayatın kolaylıkları...kışın ortasında sürekli pırasa lahan da yenmiyor ki... diğer sebzeler zaten hormonlu oluyo kışın...ben sağlıktan yanayım....

ben kışın sadece salata için domates alıyorum onun da güzeli aşırı pahalı oluyor
diğerleri zaten ne yeniyor ne yemeğe tat veriyor
yemek için en güzeli kavanozla yapmak ya da dolaaba koymak

Back
X