• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evimizde Kalan Aile Dostu ve Beni Çileden Çıkaran Temizlik Problemi

labfaresi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2014
2.671
5.299
158
Biraz uzun olacak şimdiden özür dilerim :)

Kızlar ben normalde yalnız yaşıyorum, 2+1 evim var. Bayramdan evvel bir aile dostumuzun kızı bulunduğum yerde bir üniversiteyi kazandı (Yaşı 22 ve bu ikinci ünv.si daha önce ön lisans okumuştu). Kız devlet yurdunda yer bulamayınca yedeklere ismini yazdırmış ve sıra bekleycekti. Aile de özel yurt sanırım pahalı olur diye benden rica etti ve yurt çıkana kadar sende kalabilir mi dediler. Zaten tüm gün işte oluyorum akşamları da çok sıkıntı olacak değil. Tabi geldin dedim. Bayramdan beri yanımda. İlk günler geldiğinde herşey normaldi. Bulaşıklara filan yardımcı oluyordu. O dönemde zaten annem de buradaydı. Temizliği o yaptığı için çok ıskıntı olmamıştı.

Bir hafta sonra annem geri döndü biz yalnız kalmaya başladık. Ben baştan iş tempomun yüksek olduğunu evdeki bir çok şeyle çok ilgilenemeyeceğimi vesaire söylemiştim ona. O zaman bu kız bana, yemek yapmayı temziliği filan çok sevdiğin çok sıkıntı olmadığı sürece kendisinin ilgileneceğini vesaire söyledi. Tabi ki tutup onun üzerine iş yıkmadım ama problemler başladı. İlk günler ben mutfağa girmeden kesinlikle mutfağa girip hiç bir iş yapmadığını farkettim. Hatta karnı acıktığında gidip karnını doyurmak için yemek bile yapmıyordu kendine. Ben ne zaman yemek yapmaya başlasam sofrayı filan kurunca çıkıp geliyordu. Alışamadı yabancılıyor gibi düşündüm. Ama sonra bunun kronikleştiğini farkttim. Hafta sonları uyandığımda alışkanlığımdır. Önce gider çay koyarım sonra üst baş yatak toparlarım. Sonra kahvaltı hazırlar dersimi filan çalışırım. Kaç haftasonu ben gidip kahvaltıyı hazırlamadan odasından bile çıkmadığını gördüm. Ya da ben hazırlamaya başlyınca yardıma geliyordu. Bir hafta sonu kasten hiç birşey yapmadım öğleden sonra 2 'ye kadar odasından çıkmdı en son karnım acıktı diye geldi. Dışarıdan sipariş verelim mi filan dedi. Zorla hazırladık o gün yiyecekleri. Yemekleri yedikten sonra da olduğu gibi tezgaha bırakıp kaçıyordu. Ben hadi yıkayalım filan demesem hiç bir şekilde elini sürmediğini farkettim. Sonra sınv dönemi geldi iyice elini ayağımı çekti. Ders çalışıyor diye ses etmedim ama bu üç haftalık zaman diliminde bir kez olsun elektrikli süpürgeyi tskıp ortalığı spürmüşlüğü temzlemişliği yok. Her yeri hep ben temizledim. Çöp birikir atmaz. Banyo yapar ortalığı yıkamadan etmeden çıkar. Saçlarını tarar ortalıkta bırakır saç topaklarını.. Bir iki derken ben de geçen hafta hiç birşeye dokunmama kararı aldım. Bulaşıklar yığıldı evi pislik götürdü resmen. Ama inat ettim.

Geçen hafta şehir dışına çıkmam gerekti iş için. Valizi hazırladım üstümü başımı giyindim baktım ev hakikaten kötü durumda içim rahat etmedi. Ortalığı toplamaya başladım. Dağınıklıkları filan toparladım. Bizim kız da tv karşısında uzanmış öyle bakınıyor. En sonunda sen de mutfaktaki çöpleri topla da ver bana istersen canım. Kaç gündür kaldılar kokuyorlar artık giderken atayım bari dedim. Gitti topladı biraz. En son çıkrken dedim ki ortalık iyice pisleşti bak olmuyor böyle en azından yarın filan bir süpür her yer toz içinde tatlım dedim. Tabi abla ben hallederim dedi. Ben de çıktım gittim

Bugün eve bir döndüm ki, ortalık almış başını gitmiş. Eve geldim, hoş geldin filan dedi neyse sonra bi ses duydum ben o ne filan dedim. Aaa ablam burada ya dedi ben şok. Bana sormadan ablasını eve çağırmış benim gittiğim gün, kaç gündür birliktelermiş ki ben bu konuyla ilgili onu uyarmıştım. Eve elbet birilerini davet edebilirsin ama bunu bilmek istiyorum diye. Sonuçta giderleri ben ödüyorum. Sonra öğrendim ki bununla kalmamış 3-4 arkadaşını da çağırmış iki gece benim evimde kalmışlar. Yemişler içmişler, daha gitmeden gaz doldurmuştum yarısını bitirmişler. Kombiyi en sonra açmışlar sıfır kollularla geziyorlar. Sinirden başıma ağrılar girdi. Ya sabır dedim. Yoldan gelmişim. NEyse kahvaltı yaptık ben de şey dedim ev çok kirlenmiş ortalığı temizlemek lazım ben bir toz alayım dedim. Bunlar da ikisi mutfağa giriştiler. Ben toz alırken bitirip odaya girdiler kapıyı kapatıp 40 dk filan çıkmadılar tam çağıracaktım yardım et diye bi baktım bunlar giyinmiş süslenmiş odadan çıktılar biz gezmeye gideceğiz diye. Ben tabi kalakldım. Ortalık leş gibi ama. Cips parçaları çekirdek kabukları ayakkabılığın üzerinde boş poşetler, kullanılmış ıslak mendiller. Mutfakta yerde kullanılmış selpaklar... Resmen delirdim. Daha ben birşey diyemeden giyinip çıkıp gittiler. Etrafı iyice temizledim ama şu an sinirimden başım ağrıyor.

Kavga çıksın istemiyorum ama artık kendine bir çeki düzen vermesi lazım. Bunu nasıl anlatabilirim? Çünkü işin içinde aileler var...

-------------------------
8. sayfada son durum yazıyor

Son düzenleme:
Aile.dostumuzun kizi demisiniz,acaba sizi cok mu yakin goruyor ki kendini bu kadar rahat hissediyor.hani insan ne kadar daginik bile olsa arkasinin annesi ablasi tarafindan toplanacagini bilir ya.sizin kizin da durumu boyle olmasin.

Icim daraldi.
Bu zorunlu misafirligin bu kadar uzamasi pek normal degil sanki.
yanlis bilmiyorsam yedek bile olsa yurt cikana kadar yine yurtta misafir adi altinda kalabiliyorlar.
rahat ve beleş bulup yerlesmis olabilir mi?
yasi da küçük degil, ben onun yasindayken ise baslamis yalnız bir evi cekip ceviriyordum.
kalmaya devam edecekse bu durumlara alisik olmadigini ve kurallar koyup ona gore hareket edilmesini istedigini soyleyebilirsin.
herkesin gorevi belli olursa belki daha rahat olur.

Biraz uzun olacak şimdiden özür dilerim :)

Kızlar ben normalde yalnız yaşıyorum, 2+1 evim var. Bayramdan evvel bir aile dostumuzun kızı bulunduğum yerde bir üniversiteyi kazandı (Yaşı 22 ve bu ikinci ünv.si daha önce ön lisans okumuştu). Kız devlet yurdunda yer bulamayınca yedeklere ismini yazdırmış ve sıra bekleycekti. Aile de özel yurt sanırım pahalı olur diye benden rica etti ve yurt çıkana kadar sende kalabilir mi dediler. Zaten tüm gün işte oluyorum akşamları da çok sıkıntı olacak değil. Tabi geldin dedim. Bayramdan beri yanımda. İlk günler geldiğinde herşey normaldi. Bulaşıklara filan yardımcı oluyordu. O dönemde zaten annem de buradaydı. Temizliği o yaptığı için çok ıskıntı olmamıştı.

Bir hafta sonra annem geri döndü biz yalnız kalmaya başladık. Ben baştan iş tempomun yüksek olduğunu evdeki bir çok şeyle çok ilgilenemeyeceğimi vesaire söylemiştim ona. O zaman bu kız bana, yemek yapmayı temziliği filan çok sevdiğin çok sıkıntı olmadığı sürece kendisinin ilgileneceğini vesaire söyledi. Tabi ki tutup onun üzerine iş yıkmadım ama problemler başladı. İlk günler ben mutfağa girmeden kesinlikle mutfağa girip hiç bir iş yapmadığını farkettim. Hatta karnı acıktığında gidip karnını doyurmak için yemek bile yapmıyordu kendine. Ben ne zaman yemek yapmaya başlasam sofrayı filan kurunca çıkıp geliyordu. Alışamadı yabancılıyor gibi düşündüm. Ama sonra bunun kronikleştiğini farkttim. Hafta sonları uyandığımda alışkanlığımdır. Önce gider çay koyarım sonra üst baş yatak toparlarım. Sonra kahvaltı hazırlar dersimi filan çalışırım. Kaç haftasonu ben gidip kahvaltıyı hazırlamadan odasından bile çıkmadığını gördüm. Ya da ben hazırlamaya başlyınca yardıma geliyordu. Bir hafta sonu kasten hiç birşey yapmadım öğleden sonra 2 'ye kadar odasından çıkmdı en son karnım acıktı diye geldi. Dışarıdan sipariş verelim mi filan dedi. Zorla hazırladık o gün yiyecekleri. Yemekleri yedikten sonra da olduğu gibi tezgaha bırakıp kaçıyordu. Ben hadi yıkayalım filan demesem hiç bir şekilde elini sürmediğini farkettim. Sonra sınv dönemi geldi iyice elini ayağımı çekti. Ders çalışıyor diye ses etmedim ama bu üç haftalık zaman diliminde bir kez olsun elektrikli süpürgeyi tskıp ortalığı spürmüşlüğü temzlemişliği yok. Her yeri hep ben temizledim. Çöp birikir atmaz. Banyo yapar ortalığı yıkamadan etmeden çıkar. Saçlarını tarar ortalıkta bırakır saç topaklarını.. Bir iki derken ben de geçen hafta hiç birşeye dokunmama kararı aldım. Bulaşıklar yığıldı evi pislik götürdü resmen. Ama inat ettim.

Geçen hafta şehir dışına çıkmam gerekti iş için. Valizi hazırladım üstümü başımı giyindim baktım ev hakikaten kötü durumda içim rahat etmedi. Ortalığı toplamaya başladım. Dağınıklıkları filan toparladım. Bizim kız da tv karşısında uzanmış öyle bakınıyor. En sonunda sen de mutfaktaki çöpleri topla da ver bana istersen canım. Kaç gündür kaldılar kokuyorlar artık giderken atayım bari dedim. Gitti topladı biraz. En son çıkrken dedim ki ortalık iyice pisleşti bak olmuyor böyle en azından yarın filan bir süpür her yer toz içinde tatlım dedim. Tabi abla ben hallederim dedi. Ben de çıktım gittim

Bugün eve bir döndüm ki, ortalık almış başını gitmiş. Eve geldim, hoş geldin filan dedi neyse sonra bi ses duydum ben o ne filan dedim. Aaa ablam burada ya dedi ben şok. Bana sormadan ablasını eve çağırmış benim gittiğim gün, kaç gündür birliktelermiş ki ben bu konuyla ilgili onu uyarmıştım. Eve elbet birilerini davet edebilirsin ama bunu bilmek istiyorum diye. Sonuçta giderleri ben ödüyorum. Sonra öğrendim ki bununla kalmamış 3-4 arkadaşını da çağırmış iki gece benim evimde kalmışlar. Yemişler içmişler, daha gitmeden gaz doldurmuştum yarısını bitirmişler. Kombiyi en sonra açmışlar sıfır kollularla geziyorlar. Sinirden başıma ağrılar girdi. Ya sabır dedim. Yoldan gelmişim. NEyse kahvaltı yaptık ben de şey dedim ev çok kirlenmiş ortalığı temizlemek lazım ben bir toz alayım dedim. Bunlar da ikisi mutfağa giriştiler. Ben toz alırken bitirip odaya girdiler kapıyı kapatıp 40 dk filan çıkmadılar tam çağıracaktım yardım et diye bi baktım bunlar giyinmiş süslenmiş odadan çıktılar biz gezmeye gideceğiz diye. Ben tabi kalakldım. Ortalık leş gibi ama. Cips parçaları çekirdek kabukları ayakkabılığın üzerinde boş poşetler, kullanılmış ıslak mendiller. Mutfakta yerde kullanılmış selpaklar... Resmen delirdim. Daha ben birşey diyemeden giyinip çıkıp gittiler. Etrafı iyice temizledim ama şu an sinirimden başım ağrıyor.

Kavga çıksın istemiyorum ama artık kendine bir çeki düzen vermesi lazım. Bunu nasıl anlatabilirim? Çünkü işin içinde aileler var...
Evliya sabrı varmış sizde. Takdir ettim ama ben olsam söylerim. Bu kadarı fazla değilmi?
Eve çağırılan yabancılar vs.
Ayrıca misafir ağırlamışlar evinizde sizden habersiz, insan bir utanır ortalığı toplar temizler, iki kişilermiş birde.
Zaten yük oluyorlar, en azından evin işine yada kendi kirlettiklerine destek olsunlar.
Eve gelince konuşun. Ben böyle dağınık, düzensiz, pis evde yaşayamam. Kendimce duzenim var, iş bolümü yapalım yoksa baska bir çözüm düşünmem gerek diyin. Gerçekten de iş bölümü yapıp asın bir yere , haftalik olarak temizlik, yemek, çamaşır, kahvaltı vs planlayın. En altada banyoyu giren temizler vs diye net kurallar belirleyin.
Sizede yazık. Daha fazla göz yummayın.
Kolaylıklar dilerim.

Misafir diye iş bölümü yapalım konusuna girmek istemedim hiç. Kira ödeme günü geldiğinde tutup kiranın yarısını zorla ödedi. Ama o günden beri elini hiç birşeye sürmemeye başladı. Madem para verip hiç birşey yapmak istemiyor özel yurda çıksın. Yanlış mı düşünüyorum?

Sonra benim şehir dışına çıkacağım akşam faturaları da paylaşayım dedi. Ben de ortaya para koyup oradan herşeyi halletmeyi teklif ettim. Hesaba kafası çok yatmadı ben anlattım tekrar anlayamadı ama öyle bir tavır içerisine girdi ki sanki ben onu soymaya çalışıyormuşum gibi. Tuttu bana ben bu hesapla fazla para ödemiş oluyorum adil olmadı filan dedi. Ki ben kaç haftdır kendi paramla döndürüyorum evi sinirlerimi bozdu iyice.

Bir de zaten aile durumu olmaya nbir aile değil. Oldukça da iyi durumdalar. Sırf beleşe yerleş durumu oldu. Ablası gidince evin temizliğ iile ilgili konuşmayı düşünüyorum tekrarlarsa uygun bir dille kendisine başka bir yer bakmasını söyleyeceğim ama cidden huzurum kaçtı :(

Aile dostunuzu cagirin olmuyor bu boyle gelip kiziniza ogretin ne yapmasi gerektigini ben ogretmeye kalkarsamkalbi kirilir deyin.

Yada evde nobet yapin bir gun oysa bir gun siz.

Kim olursa olsun hep sorun çıkar zaten baştan kabul etmeyecektin bence seni annesi sanıyor ,sen şu an o rolü oynuyorsun

sesde çıkartmıyorsun o kız kendi evindede çyle demek ki aynı haraketleri size sergiliyor olan huy sonra ortaya çıkıyor maalesef

Artık hangisiyle konuşsan acaba annesiyle mi kızın kendisiyle mi ?
Birde darıldığı zaman ailede seni kötü olarak reklam yapacak
her iyiliğin bir cezası oluyor işte

Durumu iyi falan deme genelde zaten bu tipler daha cimri olur. Hepsi değil.
Beleşçiliği severler, kendi öz be öz akrabamdan biliyorum. Gitmesi daha hayırlı tabi ama gitte denmez. Onun yerine konuşmayı denesen çözüm olabilir sonuçta küçük değil ki 22 yaşında kız. Görev paylaşımıda yapabilirsiniz.

kız eve para veriyor mu? seni özel yurt yerine koymuşlar da haberin yok gibi duruyor. ayrıca olmuyorsa söyle kıza benim bir düzenim var ve bozuyorsun kendine yurt bakmaya başla fln de aileler birşey dersede anlat herşeyi

Ev işleri için liste yapın bence. Hangi gün kim ne yapacak belirleyin.

Sanırım aile bol,bol para yolluyordur ama bu kız özel zevklerine harcama meyilli aileninde haberi yoktur bu kızların makyaj,parfüm ,sabun,kuaför,giyim ,bar gezmesi epey çok birde abur cubur var tabill

Otur kalem kagıt al hemen yaz temizligi ve bulaşıgı gunlere böl banyo ve tuvalet temizligini rutine bindir yemek için liste yap ve onlarıda gunlere böl yapıstır kaldıgı odanın kapısına ayrıs gelen her faturayı kapısına yapıstır altına ödeyecegi tutarı yaz hatta market ve pazar alışverısınıde aynı şekilde yap 1 haftaya yurda cıkar

Back
X