• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evimizde Akrep

ay ay o sorun bendede var benim ki tuvalet çıkıyor yao delikten oğlum çişe girmişti anne böcek var dedi baktım akrep :(

Bence de evinizi ilaçlayın ayyy ben çok korkarım börtü böcekten ben görseydim o akrebi kafayı oynatırdım herhaldekafamçokkarıştı

kirada oturuyorsan bence hemen baska yerden bir ev bul ordan kaç kurtul
akrep bu yaw onun kendine bile hayri yok, birde onunla mi yasayacaksiniz iyy igrenccc

akrep bizim evde de çıkıyor çoğunlukla yavru görüyorum, bir kere büyüğünü gördüm ama pek korkmana gerek yok çünkü sana zarar verme ihtimali yok. kıyılara köşelere saklanır. mümkün olduğunca yüksek bir yerde yat. ayrıca akrepler o kadar fazla nüfuslu olamazlar bir evde. merak etme, sakin ol yeter.

iiyyy nasil oluyo ya eve akrep nasil girebilirki:1shok::1shok:

bende olsam evi terkederdim gidecek yerim yoksada iaclasinlar kontrol etsinler ya bide abartiyo diyolar hem oldurun gorun hemde abartiyo deyin -tatlicadiarzu-

ilaçlama ekibi gelip arıyorlar didik didik ve evi ilaçlıyorlar sen birşey yapamazsın canım ancak ekip gelecek hiç izlemediniz mi kızlar İstanbulda bu aralar çok bu akrep olayı sanırım
belediyeden ekip geliyor ve bulmadan gitmiyorlar...

Marmara bölgesindeki akrepler genellikle Euscorpiidae ailesinden. Yani son derece zararsız ve sakin hayvanlar. Bazı avcı örümcekler bile bunlardan daha saldırgan. Bu akrep ailesinde özellikle küçük alt türlerin iğnesi insan derisini geçemez bile. Genellikle bahçede ve ormanlarda yaşarlar. Tek yaşarlar bu arada, bir tanesini öldürdüyseniz diğeri olmaz, bütün akrepler için geçerlidir. Sadece çiftleşme zamanı bir araya gelirler, onun haricinde tekler. Zehirleri en fazla bir örümcek ısırığı kadardır, daha küçük alt türlerinde genellikle ondan bile azdır, saldırgan değil çekingenler genellikle. Genellikle evinizdeki böcekleri örümcekleri avlarlar.
Anlayacağınız kızlar, korkacak birşey yok. Alt katlarda oturuyorsanız, bahçeden girme ihtimaline karşı camlara sineklik taktırın, onun haricinde örümcek gibi her yere girerler pek engel olamazsınız, her ilaç da etki etmiyor. Yine de ne yapabilirim diye düşünüyorsanız, İstanbul Üniversitesinin Avcılar kampüsündeki Veterinerlik bölümünü arayın, oradan akrepler konusunda bir hoca isteyin, size çok yardımcı oluyorlar.
Bu arada, renge aldanmayın, dünyanın en zehirli akrebi olan Leirus quinquestriatus ortadoğudadır ve rengi açık sarıdır. Kuyruğunun kalınlığı ile zehir arasında da ilişki yok ne yazık ki. Kısaca, örümcekle aynı kefeye koyun, örümcek nerede yaşarsa onlar da öyle, aynı türler zaten.

Son düzenleme:
Çok berbat bir durum ben de görmüştüm. Odamda yatağımın kenarından yavaş yavaş gidiyordu valla ben öyle bir çığlık atmıştımki hayvancağız olduğu yerde kalmışltıkaydirigubbakcemile3
Siyah çirkin birşeydi ama birdaha hiç görmedim, nerden geldiyse artık bilmiyorum ilginçtifisfisfis

hayatta en çok korktuğum hayvandır okurken bile ayklarımdan huylanmaya başladım böylede gider artık
yalnız ben akrepleri daha sessiz ve topraklı yerlerde yaşarlar diye bilirdim , İstenbulun göbeği olan mecidiye köyde çıkacağı hiç aklımın ucundan geçmezdi şaka gibi yaa.korkmaya başladım benim oturduğum yerde yeşillik ve toprak bol inşallah burada yoktur.
Bencede mutlaka bişeyler yapın Allah yardımcın olsun canım.

bizim ewdede az önce çiyan çıktı yaa ıyyy aklıma geldikçe kötü oluorum hemen ilaçlatıcam ewi
akrep görsem çıldırırdım heralde dikkat edin geçmiş olsun

ben de oğlumun yatağında çıyan yakaladım bir sene falan önceydi...o günü hiç unutamam..çok acaip bir çığlık atmışım...eşim az daha kalp krizi geçircekti...ben bi daha görsem de bağırmam...bu bana büyük ders oldu...inşallah bi daha da görmem.

o evden çıktık zaten canım...ilaca gerek kalmadı...yine de Allah korusun.hala unutamıyorum..

aaaayyyy Allahım en çok korktuğum şeydir akrep okuması bile tiskindirdi beni kaşınmaya başladım. ben olsam ev ilaçlanmadan giremezdim çok korkarım börtü böcekten.

ee ne oldu akrep bulundu mu, o kadar etkilenmişim ki akrep gördüm rüyamda. kımı_zararlısı ve püsük arkadaşlarımız güzel bilgiler vermişler. kükürtü bende duymuştum, duası da var evet. bizde yaylaya giderdik küçükken. duvarlara bakmaktan uyuyamazdım. kıyafetlerimi incelemeden silkelemeden yatamazdım.

Kiz akrep adam öldürür Allah korusun, nasil duruyorsun? benim psikolojim giderdi zaten bu konu çoook hassasim

arkadaşlar teşekkürler yorumlarınız için pencerelere sineklik taktık şimdi pencereden giriyorlarmış , ara boşluğundan yada çatıdanda inebilirler mecidiyeköyde böyle vakalar ne yazık ki sıklaştı bikaç kişiden daha duydum , dün gece uyuyamadım sabaha kadar sağıma soluma bakmaktan deli oldum . aslında öyle çok korkan biride degilim börtü böcekten ilk defa görünce ne yapacagını saşıyor insan sanırsam .. ilaçlama firması ile konuştuk yaparsak bikaç gün evde duramazsınız dediler kendi evim başka biyere gitme imkanımda yok hadi ben gitsem ailem napacak bu yüzden askıya aldık 1 ay kadar .. bu zaman zarfında tedbirli olmakta fayda var..

Ultrasonik Akrep başta olmak üzere fare yılan köstebek domuz kovucu cihazlar insan kulağının duyma sınırının üstünde tabir ettiğimiz sesler çıkartarak akrep haşere ve farelerin psikolojilerini bozarak onları yıldırmak ve zaman içinde ortamı terk etmelerini sağlar..
2 yıl garantili bu ürünlerin fiyatları m2 kapasitesine göre değişmektedir..
ayrıntılı bilgi için: Haşere fare kovucu Cihazı - Ana Sayfa

Son düzenleyen: Moderatör:
Back