• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evimiz çok pis

Piedra-q

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2017
473
312
33
Merhaba herkese.

Daha öncede burda konu açmıştım annem hiç bir şeye yardım etmiyor diye. Şimdi yine açtım. Çünkü içim doldu taştı artık.

4 kşilik bir aileyiz. Annem babam erkek kardeşim ve ben. Ben de aşırı titiz biri değilim. Takıntılarım yoktur ama evde ben harici herkes çok pis. Ne el yıkama huyları var ne wc yi temiz bırakma.

Erkek kardeşim ve babam gündüz işte oluyorlar akşam geliyorlar. Annem hiç bi işte çalışmıyor ve sadece yatıyor. İnanın kızlar tek yaptığı şey benden önce kalkarsa kavhaltısını hazırlar yapar.ondan sonra ne masa toplamak ne bi ev süpürmek hiç bişey yok. Şimdi yine kahvaltı yaptı çay keyfini yaptı sabah programlarını izledi ve gitti yattı yine. Birazdan namaza kalkar tv başına geçer yine.

Babamlara söylüyorum herşeyi tek başıma yetiştirmeye çalışıyorum biraz siz yardım edin en azIndan ortalığı temiz tutun diye ama yok. Dün kardeşimle konuştum. Koskoca adam anlar belki diye ama o da dalga geçer gibi "nerdeyse ağlicaksın ha" dedi .takmadı bile.

Şuan evi yibe b.k götürüyor. Mutfağı yağ bağladı. Banyo tuvalet kıl tüy pislik içinde. Annem çok rahat. Yorulfum artık yapamam bşşey diyor. Sanki eskiden çok yapıyorduda.

Ben bıktım 3 kişinin arkasını toplamaktan. Bi dr evde sğrekli sigara içiliyor. 3 4 haftada bir perde koltuk örtüsü vs. Yıkamazsam ev iyicr leş bi hal alıyor. Annem hiç birşrye yardım etmiyor. Benim sınavım var 4 ay sonra onun strrside var üzerimde.

Ne yapiyim ben kızlar. Resmen çıkmaza girdim. Yapmazsam rahat edemiyorım. Herşeyi ortak kullanıyoruz sonuçta. O tuvalate temzlemezsem giremiyorum . mutfağın ince temizliğini bıraktım. Dolap kapağı buzdolabı vs. Temizlemiyorum ama her girdiğimde o yağ parçaları batıyor bana. Dayanamayıp yine temizlicem galiba.

Sınavım olmasaydı yine kızardım belki takardım kafama ama bu kadar gözümde büyümezdi. Şimdi bunlar hep vakit kaybı benim için ama anlayan yok. Yapmiyim diyorum beynimi kemiriyor ev pis düşüncesi yapsam yap yap bitmyor sınavım var. Ne yapiyim ben bi fikir verib kızlar?

Ne Sınavına gireceksin ?
Bazı insanların yapısı öyle Gamsız ne yapsan değişmiyorlar .
Mecbur tekrar Söylemen gerekir . Annene babana kardeşine gerekirse kız hepsine .
Sınavına odaklan ama en Güzeli sonra zaten ayrı eve çıkarsın .

Sinava kadar sabredin,sehir disinda bir okul kazanin. Kyk bile daha temiz gorunuyor su an sizin evden.
Üniversite mezunuyum. Kpss ye hazırlanıyorum. Üniversitede pis öğrenci evi dediğimiz evler gibi oluyor 2 gün bırakırsam . Kyk bal dök yala bizim evin yanında.

Ne Sınavına gireceksin ?
Bazı insanların yapısı öyle Gamsız ne yapsan değişmiyorlar .
Mecbur tekrar Söylemen gerekir . Annene babana kardeşine gerekirse kız hepsine .
Sınavına odaklan ama en Güzeli sonra zaten ayrı eve çıkarsın .
Kpss ye gireceğim. Kendimi motive etmeye çalışıyorum sınavı kazanırsan gideceksin kendi temiz evin olavak sınava odaklan diye ama olmuyor. Kpss de malum kazanması zor bi sınav. Olup olnayacağı brlli değil

Üniversite mezunuyum. Kpss ye hazırlanıyorum. Üniversitede pis öğrenci evi dediğimiz evler gibi oluyor 2 gün bırakırsam . Kyk bal dök yala bizim evin yanında.
O zaman aparta cikarsiniz kazaninca :KK66: ben kucuk sandiydim sizi dedim uniye gidecek daha ufaklik :KK66: hayirlisi olur insallah da rahat edersiniz

kpss mi sınavınız
atama vs olacaksa başka bir ile tercih yapın ve gidin
bazı insanlar çok rahat ve değişmiyor malesef

kpss mi sınavınız
atama vs olacaksa başka bir ile tercih yapın ve gidin
bazı insanlar çok rahat ve değişmiyor malesef
Evet kpss. Yeterli puanı alabilsem kesinlikle burda durmam artık. Bazı insanlar değişmiyor evet ama ben değiştim.küçükken bendr aynı annem gibiydim sonra üniye gittim geldim daha düzEnli temiz biri oldum. Şimdi kafayı yiyorum ama burda .keşke bendr aynı kalsaydım

Para biriktirilen bi yer var mı evde?
Ordan al bi 150 200 tl yardımcı kadın çağır her hafta yap bunu "siz temizlemiyorsunuz temiz tutmuyorsunuz böyle devam ettikçe bunu yapıcam" de. Annen hasta mı neden bi makineye tutmuyor evi?

Bazi insanlarin yapisi oyle degismiyor maalesf bekarken halama oturmaya giderdik bulasklari yikardim hazir girmisken dolaplarida sil derdi yagdan gecilmiyr ki ay deli olurdum

Para biriktirilen bi yer var mı evde?
Ordan al bi 150 200 tl yardımcı kadın çağır her hafta yap bunu "siz temizlemiyorsunuz temiz tutmuyorsunuz böyle devam ettikçe bunu yapıcam" de. Annen hasta mı neden bi makineye tutmuyor evi?
İyi fikirmiş ama evde ortak para biriktirilen bi yer yok. Hasta değil. Eskiden beridir evimiz hep pistir zaten. Sevmiyor ev işi yapmayı

Mutfakta heryere yağ çöz sık bekle biraz sonra daha rahat silersin
Bütün gününü temizliğe ayır birkaç gün evi pırıl pırıl yap tuvaleti çamaşır suyu ile temizle
Hep tetikte ol
Biri birşeyini yere attı mı uyar kız de ki toplamıyorsunuz bari dağıtmayın
Sigara içinde evi sürekli havalandırın perdeleri yıkayın
Zamanla düzene ve temizliğe alışırlar belki

Sınavı bahane et babandan al 200tl yardımcı çağır dip köşe temizlesin.. Hiç strese girme. 15 günde 1 çağır.
Her gün klozete lavaboya çamaşır suyu dök kendin için öyle idare et..

Kpss ye gireceğim. Kendimi motive etmeye çalışıyorum sınavı kazanırsan gideceksin kendi temiz evin olavak sınava odaklan diye ama olmuyor. Kpss de malum kazanması zor bi sınav. Olup olnayacağı brlli değil
Hiç belli olmaz . Sen kendini yıpratma . Baban sana harçlık vermiyor mu al oradan miktar para al kadın çağır temizliğe

kısmen haklısınız.
ama tek meziyetiniz kpss ise bence siz yapabilirsiniz.
bana çok abartı geldi anlatımınız. benim mutfak en son 3 ay önce detaylı temizlendi ama hiç yağ akan bir yeri yok. günlük bulaşık silme zaten 15 dakika.
kaldı ki temizlik elemanları bir günde bütün evi temizliyorsa siz günde 2 saat yapsanız pırıl pırıl olur.
kadın yorulmuş belli. 2 çocuk büyütmüş ki kolay değil artık siz yapıverin.

odanızı toplu temiz tutsanız yeter.
wc yi kullanmadan önce yıkayın
herseyi mendille tutun
bardağınız vs kendinize özel olsun.
aparatif yemekler yapın.
bırakın bulaşık camaşır biriksin
belki anlarlar düzeni.

İyi fikirmiş ama evde ortak para biriktirilen bi yer yok. Hasta değil. Eskiden beridir evimiz hep pistir zaten. Sevmiyor ev işi yapmayı

vala ben de ev işi yapmayı pek sevmiyorum ama 2 haftada bir tam gün eve kadın gelir çalışıyorum onun parasını muhakkak ayırırım en parasız zamanımda bile temizlik için yardımcı alırım.

sen de konuş babanla 2 haftada bir kadın gelsin eve. sen de artık günlük küçük şeyleri yaparsın kendin de rahatlıkla kullanabilmek adına. maddi durumunuz nasıl?

Sınavı bahane et babandan al 200tl yardımcı çağır dip köşe temizlesin.. Hiç strese girme. 15 günde 1 çağır.
Her gün klozete lavaboya çamaşır suyu dök kendin için öyle idare et..
Bu akşam temizlikçi olayını konuşayım en iyisi. Annem kesin alınacak ben temizlik yapmıyomuyum diye ama yapmıyor. İşte

Back
X