evimin sürekli derli toplu olması için ne yapmalıyım..

berraksuuu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2011
1.840
23
158
Almanya
mrb ark..bazen çok halsiz oluyorum...evime gereken özeni gösteremiyorum..

sizler nasıl temizlik yapıyorsunuz???lütfen yardım

kadın alıyorum düzenli olarak.Evde çok eşya barındırmayın.Atın fuzuli incik cincikleri. Ben düzenliyimdir.Aldığım şeyi bir kenara fırlatmam.Dolaplarım da o yüzden düzenlidir.

kullandığınız eşyayı işi bitince ertlemeden yerine koyunca pek dağılmıyor.ama çocuğunuz varsa çok zor.siz topladıkça o arkanızdan dağıtıyor.temizliği de sık sık yapınca ev pek kirlenmiyor.ama biraz ara verince temizlik daha uzun sürüyor....

cnm birgün saatlerce uğraşıyorum....ertesi gün bakıyorum hiç yapmamış gibi oluyor evim...sanırım aldığım hiçbirşeyi yerine koymadığımdan kaynaklanıyor..

bana birşeyler önerin lütfen...eşimden çekiniyorum artık.

Aynı dertten ben de müzdaripim malesef

Hafta içi çalışıyorum ve sürekli ayaktayım. Masabaşı bir işim yok sürekli koli indir-kaldır, paket yap getir götür. Ağır bir iş. yaklaşık olarak 3,5 aydır bu işteyim ve 3,5 aydır bütün ev işlerim altüst oldu.

Önceleri kendi işim vardı. Ama iflas ettim. Kendi işim varken sorunum yoktu ve yeni evliydim o zamanlar düzenim vardı. Sabah erkenden kalkıp kahvaltı hazırlardım, eşim işe gitmek için çıkınca 1 saat içinde akşamki yemeğimi yapar, bulaşığımı yıkar, ütü falan varsa 2-3 onları hemen elden geçirir, ortalığı, yatağı toparlar evden çıkar işime giderdim. Akşam geldiğimde sofra hazırlar, eşim gelene kadar elektrik süpürgesi açardım. Sonra yemek ve çay keyfi. Dizi ya da film izlerdik bilgisayarda. Hafta sonları da ev temizse 2 hafta 1, kirli görünürse gözüme haftada 1 dip köşe temizlerdim.

Şimdi gene aynı saatte evden çıkıyorum ama çok yoruluyorum. Sabahları uyanamıyorum. Dolayısıyla artık eşime kahvaltı hazırlayamıyorum. İşe gidiş saatime yakın zorla uyanıp 15 - 20 dakikada hazırlanıp çıkıyorum. Akşam gelince de çabuk hazırlanacak yemekler hazırlıyorum. Sonrasında ne çay içmeye ne birşey izlemeye halim ve isteğim kalmıyor. Cumartesi ufak tefek şeyler yapabiliyorum genel temizliğe hala girişemedim. Hem eşime kahvaltı hazırlayamadığım, hem de evin işleri bu şekilde biriktiği ve altından kalkamadığım için rahatsız olmaya başladım. Kendimi yetersiz görmeye başladım. Düşünün ki çocuğumuz yok. Çalışan çocuklu kadınlar nasıl altından kalkıyor bu işlerin? Bize ipuçları verseniz ne güzel olur.

Son düzenleme:

cnm çok hak veriyorum sana...aynen bende senn gibiyim...kalkım şimdi yapayım diyorum elim ayağım kalkmıyor....

ne yapacağım allahım eski günlerdeki gibi pırıl pırıl bir evim olsun istiyorum..bu halsizliğim nasıl gidicek

Sanırım sen hamilesin anladığım kadarıyla. O sebepten senin yorulman, halsiz olman gayet normal. Yardımcı ile halledebilirsin bir müddet bence maddi durumunuz müsaitse.

Ben malesef bir yardımcı bayan alamıyorum maddi durumumuz iyi değil ucu ucuna yetişiyor maaşlar borçlara. Kendimde yapamıyorum
Bir plan program mı uygulasak acaba:44:

evet cnm hamileyim ama hamile olup çok düzenli insanlar var...evet bir plan hazırlamayı çok istiyorum..

ama kimse yardımcı olmuyor ki

cnm yardımcıyı ancak ayda 1 defa alabilirsin...diyorum ya ben de sorun..tertemiz temizliyorum ama ertesi gün gene dağıtııyorum..:83::83::83::83:

Bende berbat durumda evim temizlik yapmak gelmiyor içimden bu hastalık beni mahfetti (haşimato) sürekli halsizim bulaşık yıkamaya bile üşeniyorum ki çok çok titiz bir kadından dönüştüm bu hale neler yapmam gerektiğini biliyorum ama yapmaya takatim yok

kızlar ben hamileyken bir enerji gelmişti bana halı bile silmiştim.internetten de okumuştum.bünyemiz doğuma hazırlandığı için daha güçlü ve enerjik olurmuş.bilinenin aksine hamileyken eğer bir sorun yoksa daha da dirençliymişiz.hamileyim hiçbirşey yapamam diye şartlanmamak lazım...belki sizinki psikolojik bir süreçtir.Ama emin olun çocuk olunca ev işleri daha zor...

Benim kuzenim hamileyken 9 ay boyunca kafasını kaldıramadı yataktan bitkinlikten. Zor bir hamilelik geçirdi. Şimdi doğum yaptı fıldır fıldır çocukla da evle de gayet güzel ilgileniyor. Ama 9 ay boyunca bir bardağı ordan oraya koymaya mecali yoktu. Ondan dedim. Her hamilelik aynı olmuyor.

Neyse ben bugün evi süpürdüm baştan aşağıya çamaşır yıkadım bir sürü perdelerimi falan astım hemen. Ama ev kalk gidelim diyor o kadar iş yaptım sanki hiç birşey yapmadım gibi. Halıları da bi güzel silkeledim ettim bi güzel paketledim. Yıkamaya vereceğim. Yarına da ütü yapmayı planlıyorum:) Bakalım inşallah bu haftayı atlatırım 2 -3 çeşit de yemek yaparsam akşama hafta içi 1 -2 günü kurtarabilirim gibi görünüyor.

lifeistooshort cnm yarın ilk yapacağım iş evimde gereksiz olan ne var ne yoksa hepsini atacağım...herhalde işe böyle başlamak daha uygun olucak..

ben de hashimatoyum.ilacın dozunu ayarlayıp değerlerin normal seviyede olursa bir sorun olmuyor.ama ilaç kullandığın halde halsizsen ilacın yeterli gelmiyor olabilir....

ben de hashimatoyum.ilacın dozunu ayarlayıp değerlerin normal seviyede olursa bir sorun olmuyor.ama ilaç kullandığın halde halsizsen ilacın yeterli gelmiyor olabilir....

İlaç beni bu duruma soktu zaten zayıflamadım da anlamadım tekrar doktora gideceğim haftaya uyanamıyorum vs dozu tahminen az ya da yanlış ilaç sağolasın ilgin için.

alemsiniz kızlar valla.boşverin işler kalsın .aman koyverin gitsin.temizlik yapan arkadaşlar siz ne zaman dinleneceksiniz burda böle kalmışsınız:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…