Şimdi biraz uzun yazacağım ama umarım yardımı olur.
Ben evlerin enerjisine çok inanan birisiyim. Hatta öyle ki evime enerjisini sevmediğim insanları dahi almamaya çalışırım bahane uydurup. Ben bekarken ailemle bir eve taşındık, ev aslında çok güzel bir evdi. Biz temizlik için girdiğimizde sağda solda polislerin parmak izi almak için kullandığı tozdan kalmıştı. Ev sahibine sorduk, hırsız girdi önceki kiracı burdayken dedi gecistirdi. Biz eve taşındık, bir kabuslar görüyoruz inanılmaz, bütün aile fertleri. En küçük kardeşim bebekti o zaman bas bas bağırıyor susmuyor çocuk. Evde herkes birbirini yiyor derken salondaki kalorifer peteği bozuldu. Çıkardık ki peteğin arkası olduğu gibi kan lekesi. Böyle tepeden doğru akmış o kan oraya. O evden taşınana kadar akla karayı seçtik ve yeni eve geçtiğimiz an ortalık birden sütliman oldu. Yıllar sonra bu olaylar aklımıza geldi kardeşimle araştırdık ve o evde işlenen cinayetin haberini bulduk. Komşular dahi bir şey dememişti oysa ki.
Evin içinin enerjisi güzel olmalı... Benim Batı'daki eve bir feng-shui kişisi soksanız deli olur çıkar, eşyaların hepsi olmamaları gereken yerlerde. Ancak evimin enerjisine herkes bayılır cidden huzurlu bir evdir. Sıfır yapıldı o da çok büyük avantaj. Doğu'daki evimin yanı direkt mezarlık ve kendisi zaten dağa bakıyor boşluk içinde bir ev ama onun da enerjisi çok güzeldir ve bir kez dahi korkmadım o evde.
Evinizin enerjisi düşüktür, enerji bozacak durumlar da olabilir sözcükler ve yazılar çok kuvvetlidir bilirsiniz. Bir de ben bazen yatağımın altına veya yanına kaya tuzu koyuyorum bir kabın içinde. Bunun dışında küf de böyle yapabiliyor ve bazı evlerde gizli kalabiliyor. Bir tuhaf koku varsa evin her yerini araştırın. Bu arada eskiden oturduğumuz başka bir evin yan dairesi çok kötü kokardı kim taşınırsa taşınsın. Evin içi komple yapılırken her yerden muska çıkmış. İşin muska kısmıyla ilgilenmiyorum ama pis malzeme, o kokuttu evi muhtemelen çünkü sonrasında düzeldi koku. Orada da komşular sürekli bayılacak gibi olurdu mesela. Ay evin havası çok basıktı ve kokuyordu insanlar bayılmayıp ne yapsın...
Şu an en güzel çözüm evi detay detay bir daha temizlemek galiba. Erişemediğiniz yerlere fısfıs ile temizlik malzemesi sıkabilirsiniz. Dediğim kaya tuzu olayını da deneyebilirsiniz. Yabancı diliniz varsa onlar da baya bir şeyler yapıyorlar mekan enerjisi temizlemek için. Bir de kendi eşyalarınıza da bakın, kötü anısı olanlardan mümkün olduğunca kurtulun derim o da fayda sağlayacaktır