Canım Merhaba;
Yaşadığın sıkıntıları tahmin edebiliyorum :) Buradan bir kaç arkadaş benim önerimle firmaya ulaşmış fakat sorun yaşamışlar o yüzden ben firmayı kimseye önermiyorum. Çünkü ben iyilik amacıyla önermiş olmama rağmen buradan bazı sorunlu arkadaşlar çıkmış ve benim yüzümden firma sıkıntıya düşmüş o yüzden lütfen bizi kimseye önermeyin dediler. Ben firmamdan memnunum, tek sorun yaşamadım. Benim için sahte üyelik demişler, yazı geçmişime bakarlarsa yaşımı da, yeni evlendiğimi de, ne iş yaptığımı da (düğün fotoğrafçılığı) görebilirler. İnşaattan anlamam, etmem. İnsanlar nasıl yalan söyleyeceklerini şaşırdılar. Kimsenin reklamını yapmıyorum, farkındaysanız evini yeni yaptıranların resimlerini istedim ki göreyim. Bu da gayet kadınsal bir istek, benimki nasıl oldu acaba diye herkesle de karşılaştırıyorum. Onlar binlerce yalan söylerler ben buradan kimse benim gibi sorun yaşamasın diye firma adı bile vermeden öneririm olay olur. Tek bildiğim bu işi bayanlara yaptırmanın gerekliliği en azından ilgililer :)
Arkadaslar ben de xxtinaxözqe arkadasımızın yorumlarından gaza gelerek firmanın bilgilerini kendisinden alıp bayanlara ulastım. Bu arada kesinlikle bastan söylemek isterim ki bu profilde anlatılanlar tamamen bayanların kendi işlerini pazarlamak adına uydurdugu palavralar ve bizi kandırmak, gözümüzü boyamak için yaptıkları laf kalabalıkları.. hicbir vaatlerini yerine getirmedikleri gibi işin basında cesitli bahanelerle durmadılar ve ben ve eşim sabahın köründen aksama kadar fayanscısından tutun da elektrikçi, marangoz, pimapenci.. vs ile muhattap olmak zorunda kaldık. vaat ettikleri tarihte de evi teslim etmedikleri gibi ceşitli bahanelerle bizden ekstra almak tek amaçları oldu. yerlerine de gidip bakmıs olmamıza ragmen nasıl bir döngünün içine düstügümüzü maalesef bilemedik, evin yapım asamasında zaten kendileri işin basında bulunmadıgından ustalarla mecburen o kadar samimi olduk ki daha önceden de bayanların calıstıgı yerlerle davalık olma durumuna geldiklerini öğrendik. sitelerinde ve kendilerini pazarlarlama asamasında ayda onlarca proje yaptıklarından bahsediyorlardı, ancak arkadasım ve ben aynı anda bunlarla calısmaya basladıgımızda, bayanlar işlerin aksamasını sürekli devam eden tek projeye, arkadasımın evine bagladılar.. surekli ustalar arkadasınızın evinde, arkadasınızın evi yuzunden sizin eviniz bu durumda, arkadasınız hicbirseyi begenmiyor o yuzden ustalar orada gibi bahaneler uydurup durdular ( bu da tabi ki yalan arkadasınm ve ben hergun konusuyorduk ve onların evinde kimse yoktu). bastan bize söyledikleri ekip olarak calsıtıkları, ayda 10 eve yakın ev teslim ettikleriydi, tabi bunların hepsinin yalan oldugu kısa zaman sonra ortaya cıktı ancak yapacak bir sey yoktu cünkü masallah en basta 2 gunde evi yıkıp dökmede hiçbir seyde hızlı olmadıkları kadar hızlıydılar ve bizi bu asamadan sonra kendilerine mecbur bıraktılar. yasanan diğer sorunların bazılarıysa tamamen mat beyaz olması gereken mutfak dolaplarımın parlak krem, bariz krem hatta sarıya bakan krem olması, portmantonun da yine beyaz yerine aynı kremden gelmesi, pimapenlerin yamuk takılması, sacma sapan bu ekstra su ekstra gibi talepleri , örnegin, banyoya yapılan dolap uzerindeki mermer ekstraymıs, biz oraya bir sey konusmamısız, lavoba altındaki ve yanlardaki dolaplar uzerinde mermer, cam olmayacakmıs.. çizdiğiniz görselde var işte diyorum, buna ok vermişim buna nasıl cvp vereceksiniz diye soruyorum, mantıklı bir acıklama yok :) ama ısrarla ekstra.. bastan konusulan ve anlasılan paket içinde olan dolaplar ekstra olarak karsımıza cıktı ve bahane olarak da hep sözlesşmeyi gösterdiler..(örnegin sözlesmede görsellerdeki dolaplar yazıyordu, ancak evin boyutuna göre görseldeki dolap odaya sıgmayınca ben dolabın bir kısmını farklı odaya isteyince o kücücük dolabın bir kısmı iiçin benden bir suru para istendi, ama bu aslında mimarın hatasıydı cünkü bu dolap oraya sıgmaz diye beni onun yönlendirmesi gerekiyordu), Rapidoda calısanlar bile kullanılan çiviye kadar sözleşmeye yazmak mı gerekir sanki diye bize hak verdiler ancak sinirimiz o kdar boulmustu ki lanet olsun yeter ki çıkın evimizden ekstralarınıza da tamam durumuna geldik. daha o kadar cok detay var ki ama inanın düsünüp düsünüp tekrar sinirlenmek istemiyorum.
mimarlardan birine asla telefonla ulasmak mümkün olmuyor, hicbir sorunda kendisiyle degil yine kendini mimar olarak tanıtan ancak işlevi diğer mimarın sekreterliğini yapmaktan öteye gitmeyen diğer bayanla da hiçbir sorunu halledemedik. bu yorumları okumadan veya okuduktan sonra kendilerine ulastıgınızda bizim yalan söylediğimizi de dusunebilirsiniz cunku maalesef biz de agzı o kadar laf yapan, ama işte laftan baska birsey yapamayan bu bayana inandık.
kendileri zaten su anda calıstıkları firmadan bu kadar sorun yasadıktan sonra atılıp onların tabiriyle ayrılıp sanki Rapıdo ile hic calsımamıs gibi kendi sitelerinde maalesef Rapidonun isim hakkını alamadık o yuzden kendi adımızla dvm ediyoruz gibi yorumlar yazmıslar. bizim evimizi iyi kötü toparlayan yine Rapidodaki Ahmet bey oldu. evin yapım asamasında ortakları olan Ahmet beyi tüm aksiliklerden dolayı sucluyorlar ve sureklı arkasından atıp tutuyorlardı. ortak olmalarına ragmen küsler ve hiçbir iletişimleri yoktu bu da ayrı mesele.. tabi bu asamalarda magdur taraf hep biz olduk. ortak derken aslında rapidodaki Ahmet beyin biraz daha masum oldugunu düsünüyorum, onun anlatmasına göre bunlar aslında bir mühendislik firması ve oranın yerlisi, herkes onları yaptıkları işlerle biliyor ve takdir ediyor.. dekorasyon ve tadilat işine girmek isteyince bu 2 bayanı alıp ortak oluyorlar ve bir sürü sorun cıkıyor. ha onlarca yer yaptık dedikleri de 3-5 proje ve zaten 2si de biziz, bizden öncekilerde de bir sürü sorun yasıyorlar ve davalık olma asamasına geliyorlar. arkadasım ve benim projemde de ipler kopuyor ve ayrılıyorlar, sonra da senin yüzünden böyle oldu, senin yüzünden kar edemedik gibi seylerin peşine düsmekten projeler yarım yamalak kalıyor..
bu sorunlar yasandıgında ve yine büyük bir tartısma halinde ben kadınlar kulubundeki yorumlarınızı da sikayet edecegim, ip numarasından o yorumların aslında size ait oldugunu ispatlayacagım dediğim gün yukarıdaki acıklama yapılmıs :) komik :) arkadas bizden sorunlu insanlar olarak bahsetmiş, evet bu bayanlar sayesinde sorun sahibi olduk.. eski profil oldugundan bahsediyor, bu neyi ispatlar ki.. ben de reklam yapmak istesem kalkıp yeni actıgım bir profilden yorum yazmam. herkes de bilir ki tum dunyada en iyi reklam sistemi agızdan agıza "mouth to mouth" kullanılmıs.. bunun için de böyle bir yol izlemesi o kadar mantıklı ki.. en kolay yöntem, bayanların birbirine tavsiye etmesinden daha hızlı hangi reklam olabilir?
ben evimin eksiklerini kendim hallettim, yasadıgım sinir stresin haddi hesabı yok, bu yorumu yazıp benim gibi arkadaslarla calısmak isteyenlere sadece kafalarında bir soru işareti yaratabildiysem ne mutlu bana..
bu arada isteyenlere özelden ben de bu arakadasların su anki mimarlık adreslerini yollayabilirim, calısmak isteyen ya da yanlıslıkla bulasmak istemeyenler olabilir..