Evimi karıncalar bastı

Sizin durum bayağı kötü, benim başıma hep mutfakta geldi ve gerçekten çıkış yerlerini kapatmaktan başka çareniz yok. Ölüncede insanın içi kötü oluyor, maalesef temizlik sırasında ölüyorlar... Sizin eviniz çok mu eski, ancak kendi eviniz ve orada yaşamaya devam edecekseniz oda oda tadilat yapmanız lazım. Mesela parke yapılan odanızda kalekimden ziyade parke öncesi zemine şap atılsa iyi olurdu. Belkide duvarda delik var ordan geliyordur, dediğim gibi iyi gözlemlemek lazım. Önceki evimizde elektrik prizinin içinden geliyorlardı bulana kadar göbeğimiz çatladı. Kimin aklına gelirki karıncaların prizin içinden geleceği...
Salonun balkon kısmında ki duvarı içten bitirmisler sanırım orayı bayağı bir harcla doldurduk :(

Bu seneki karıncalar çok fena yaa, bizim de mutfak tezgahına, masaya falan dadandılar. Her sene tezgahta gezinirlerdi ama öyle şekere mekere bakmazlardı, etli-butlu şeylere gelirlerdi, bunlar şekerlikte yatıp kalkıyo, bizimle sofraya oturuyo. Karınca limon yer mi arkadaş, limonun bile tadına bakıyorlar. Mutfak bezinin içine giriyorlar sanki belediye çadırı mübarek. İlaç milaç kullanmıyoruz, takılıyorlar öyle, hatta bazı yiyecekleri bilhassa bırakıyoruz, doyursunlar karıncıklarını. İki ay daha takılıp giderler.
Fesleğeni ve domates yaprağını da sevmez derler ama bizimkiler kesin sever, siz bi deneyin bakalım.

Bölüm kurallarını okudum ama bu konuyla ilgili bir kısıtlama göremedim, umarım aykırı bir yere açmıyorumdur konuyu, çünkü başka uygun yer bulamadım:KK43:... lütfen yanlış yere konu açıyorsam sayfam kapanmasın çünkü acil çözüme ihtiyacım var

Kızlar evimi karınca bastı. Dışkapının altından giriyorlar ama öyle az buz bir şey değil sürü halindeler normalde de 3-5 oluyordu ama bu sabah uyandığımdan beri yapmadığım şey kalmadı. Biraz öldürdüm de maalesef :KK43:2 dakika içinde tekrar çok fazla bir şekilde doluyorlar eve. Girdikleri delikleri kapattık ama dışkapının eşiğinin başka yerlerinden giriyorlar. Binada benim olduğum katta bar sadece ve karşı dairenin kapı eşiğiyle bizim eşik arasında yol yapmıçşlar. Anlayamadık onlardan mı geliyor ama bizim eve girişlere engel olamıyoruz ilaçla ölenler ölüyor ama devamı hiç kesilmiyor bir sürü halinde karınca giriyor eve. Kafayı yiyeceğim bana bir çözüm söyleyin...
ilaclatırsan gecer canım

bizim iş yerinde de bu sorun oldu limonu bölüp çıktıkları yere koyduk , bide tuz döktük direk kesti . bilginiz olsun

Betona bile yuva yapıyorlar yuva eşikte de olabilir
:KK57:Gerçek mi yaa, lütfen öyle bir şey olmasın
Bi ara annem yeter artık deyip bi tarım ilacı satan dükkandan karınca için ilaç almıştı.
Su ile karışıyor...
Beyaz süt gibi bir sey oluyor...
Ben böyle bir ilaç görmedim bana misin demeyen karıncalar senelerce ugramadı eve...😂
Bu ilacı yazdım kenara bakalım
Arkadaşlar her şeyi denedik çare olmadı. Bu durum 2 farklı evde başımıza geldi. İlk olarak karıncaların çıktıgı deliği tespit etmeniz gerekiyor. Sonra orayı şeffaf silikon sıkıp kapatacaksınız. Ancak onlar tekrar bir çıkış yolu bulacaklar, orayıda tespit edip silikonlar kapatacaksınız. Bu durum 4-5 kez veya biraz daha fazla tekrarlayabilir, çünkü inatçılar... her seferinde çıkış noktaların bulup kapatrsanız siz galip geleceksiniz. Son olayımızda 4 farklı yerden çıktılar hepsini kapattık, şimdi çok şükür giremiyorlar rahat ettik...
biz de silikonladık bakalım inşallah silikonu falan yemezler :D
Benim evde o kadar çok çıkış noktası var ki diş kapının altı ndan girmigorlar artık

Banyomdqn yatak odasına geçiş yaptılar orayı tarçın döke döke ilaç falan sıkarak kuruttum

Oturma odasında parke değişecekti komple her yer i kalekim sürerek kapattık

Hatta eşim kireç dokecekti ama kısa süreliğine ise yapıyor Muş oda

Her yeri kapatıp parke dosedik hala parkelerden çıkıyorlar :KK43:
allahım zararsız hayvan tamam ama ne kadar illet bir şeymiş ya bahçeli evlerde yaşayanlar ne yapıyor acaba
Sizin durum bayağı kötü, benim başıma hep mutfakta geldi ve gerçekten çıkış yerlerini kapatmaktan başka çareniz yok. Ölüncede insanın içi kötü oluyor, maalesef temizlik sırasında ölüyorlar... Sizin eviniz çok mu eski, ancak kendi eviniz ve orada yaşamaya devam edecekseniz oda oda tadilat yapmanız lazım. Mesela parke yapılan odanızda kalekimden ziyade parke öncesi zemine şap atılsa iyi olurdu. Belkide duvarda delik var ordan geliyordur, dediğim gibi iyi gözlemlemek lazım. Önceki evimizde elektrik prizinin içinden geliyorlardı bulana kadar göbeğimiz çatladı. Kimin aklına gelirki karıncaların prizin içinden geleceği...
:KK57:Allahım

Bu seneki karıncalar çok fena yaa, bizim de mutfak tezgahına, masaya falan dadandılar. Her sene tezgahta gezinirlerdi ama öyle şekere mekere bakmazlardı, etli-butlu şeylere gelirlerdi, bunlar şekerlikte yatıp kalkıyo, bizimle sofraya oturuyo. Karınca limon yer mi arkadaş, limonun bile tadına bakıyorlar. Mutfak bezinin içine giriyorlar sanki belediye çadırı mübarek. İlaç milaç kullanmıyoruz, takılıyorlar öyle, hatta bazı yiyecekleri bilhassa bırakıyoruz, doyursunlar karıncıklarını. İki ay daha takılıp giderler.
Fesleğeni ve domates yaprağını da sevmez derler ama bizimkiler kesin sever, siz bi deneyin bakalım.
Siz bayaa bütünleşmişsiniz :D bizimkilerin de bir şey aldığı da yok ne yapıyorlar bilmiyorum, geçen bir tanesi yere düşen kılı sırtlanmış gidiyordu :KK70:
bizim iş yerinde de bu sorun oldu limonu bölüp çıktıkları yere koyduk , bide tuz döktük direk kesti . bilginiz olsun
kesin çözümse bu daha iyi ya daha masum :/
ilaclatırsan gecer canım
onu da düşündüm ama gebeyim nasıl olacak bilemedim :(

Siz bayaa bütünleşmişsiniz :KK70: bizimkilerin de bir şey aldığı da yok ne yapıyorlar bilmiyorum, geçen bir tanesi yere düşen kılı sırtlanmış gidiyordu :KK70:

onu da düşündüm ama gebeyim nasıl olacak bilemedim :KK43:

Evet sülalecek ziyaret ediyorlar sağolsunlar :))) Sizinkiler de pek temizmiş ama size yardım bile ediyorlar :))) Ya diyorum ki ben önümüzdeki kış çok karlı, sert mi olacak acaba da bunlar böyle deli gibi her şeyi aşırıp stoklamaya çalışıyorlar kimbilir.

Siz bayaa bütünleşmişsiniz :KK70: bizimkilerin de bir şey aldığı da yok ne yapıyorlar bilmiyorum, geçen bir tanesi yere düşen kılı sırtlanmış gidiyordu :KK70:

onu da düşündüm ama gebeyim nasıl olacak bilemedim :KK43:
yiyeceğe bile zararı yok evde bbek olsa bile zararı yok bizim yenı evd parklerin ordan geliyordu her sene kokusuz ılaclama yaptırıyorum böcekler daha balkona gelmeden ölüyorlar kenarda köşede

Back
X