Evime alışamıyorum

whshw

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2024
17
8
1
30
Daha önce konu açmıştım kızlar. Kötü bir muhitte babamın 30 yıllık evine taşındım kiradan. Şuan bedava oturuyoruz. Kiradaki evim çok güzeldi. Bu ev baya eski ve mutfak çok kötü halde. Dolapları ve fayansları eski ve biçimsiz bir şekli var. Balkonu pimapenle kapatmıştı babam ve oraya masa sandalye koyduk uzun ince bir mutfak ve çok şekilsiz duruyor. Banyo yine idare eder de mutfağı kırdırıp yenilesem mi diye düşünüyorum. Planımız burda 4 yıl oturmak birikim yapıp ev peşinatı oluşturmak sonrasında şehir değiştireceğiz. Ancak mutfağa harcama yapsam bir yıllık kira bedeli olcak. Hatta belki daha fazlası. Sadece mutfak dolabı taktırsam oda yetmez. Çok kararsızım sizce 4 yıl böyle oturuyum mu yoksa tadilat mı yaptırıyım. Para biriktirmek için buraya taşındık. Çok kararsızım kızlar..

Ben de eski evimi özlüyorum konfor olarak
Ama madem para biriktirmek için geçtiniz oraya çok kötü değilse akarı kokarı yoksa sabredin
4 yıl çok uzun değil

Eski konunuzu da okudum, madem halihazırda birikmiş paranız var 4 yıl daha sabredip evinizi alın, boşuna masraf etmeyin oraya.

Daha önce konu açmıştım kızlar. Kötü bir muhitte babamın 30 yıllık evine taşındım kiradan. Şuan bedava oturuyoruz. Kiradaki evim çok güzeldi. Bu ev baya eski ve mutfak çok kötü halde. Dolapları ve fayansları eski ve biçimsiz bir şekli var. Balkonu pimapenle kapatmıştı babam ve oraya masa sandalye koyduk uzun ince bir mutfak ve çok şekilsiz duruyor. Banyo yine idare eder de mutfağı kırdırıp yenilesem mi diye düşünüyorum. Planımız burda 4 yıl oturmak birikim yapıp ev peşinatı oluşturmak sonrasında şehir değiştireceğiz. Ancak mutfağa harcama yapsam bir yıllık kira bedeli olcak. Hatta belki daha fazlası. Sadece mutfak dolabı taktırsam oda yetmez. Çok kararsızım sizce 4 yıl böyle oturuyum mu yoksa tadilat mı yaptırıyım. Para biriktirmek için buraya taşındık. Çok kararsızım kızlar..
STELLA boyalar var, kaplamalar o şekilde temiz ve bakımlı yapın 4 yıl az değil.

Şu an Ankarada 3 4 milyona 1+1 2+1 var mı emin değilim ama eğer ki varsa parayı altına koymak yerine bi tane ev alır üstünü kredi çeker geçer otururum. Kredi bitince satar daha büyüğüne kredi çekip geçerim. Yok illa altında kalsın diyorsanız da mutfağa masraf etmezdim ya beni o kadar etkilemiyor bu konular. Hedefe giden yolda çekilen çile olarak görüyorum. Benim Ankaradayken mükemmel bir evim vardı, sonra Almanyada 2 3 sene o şekilde çok kötü bir evde yaşadık düzen kurana kadar. Şimdi de yeni aldığımız eve geçtik. O dönemde tekrar başka eve girip masraf etseydik istediğimiz kadar peşinat elimizde kalmazdı.

Benim için oturduğum evdeki mutfak ve banyo önemli. Hiç eski evde oturmadım. Ama otursaydım elimden geldiğince az masrafla düzenlemeye çalışırdım. Banyo idare ederse mutfak dolaplarını boyayabiliri , değiştirip tonla masraf edeceğine inanmıyorum. Şu anda Almanya’da mutfaksız bir evde oturuyoruz. Ikeadaki en düşük kalitedeki mutfağı aldık mesela. Idarelik. Gönlümün istediği kalitedeki mutfağı alsaydım 3000 euroyı geçiyordu masraf. Onun yerine yaklaşık 500 euroluk bir masraf yaptım. Daha mantıklı geldi. Kalıcı olduğumu düşündüğüm bir evde daha iyi bir mutfak yaptırabilirim. Ama bu ev için değmez. Parama yazık. Size de benzerini öneririm. 3-4 yıl dediğiniz çabuk geçecek bir zaman, elinizden geldiğinde güzelleştirmeye çalışın (boyayım, kaplama yapın vs) idare edin derim.

4 sene oturucaksam , İki gün sonra beleş yıllarca oturdular bi çivi bile çakmadılar demesinler die Çıkma mutfaklar oluyor temiz öyle bisey araştırıp hallederdim galiba aşırı kötü durumdaysa eğer …

ama kullanıma engel yoksa paramı biriktirir evimi alıp geçtikten sonra babamı da bi ufaktan gönüllerdim

Kullanılamayacak kadar kötü durumda değildir diye düşünüyorum. Ben olsam temizleyip otururdum. Çünkü amacınız para biriktirip çıkmak, yeni mutfak banyo 4 yıl için gereksiz masraf.

Normalde boya yapanlara yapmayın etmeyin derim (iç mimarım) ama sizin durumunuzda 4 yıl oturacağınız ve kendi eviniz(babanızın) olduğu için bence mutfak dolaplarını ve tezgah arası seramikleri vs boyayabilirsiniz. Eğer çıkacağınız kesin ise tabii. Cünkü bu boyaların ömrü cok uzun olmuyor. Siz cıktıktan sonra da kiraya vermeden once babanoz mutfağı yaptırır veya iyi durumdaysa hala öylece kiraya verir.

Şu günde pesinata dört yılda para biriktirmek bana hayal geldi. Kôsrye ne kadra para atabiliyorsunuz bilmiyorum ama çok atabilseniz bunu dert etmezsiniz zaten.
Giden ömirden oluyor düzeltilecek yanı varsa düzeltin evi oturun. Yaptırın yani eksikleri

Eğer belirli bir süre oturacaksanız bence büyük masraflar yapmadan değişiklik yapılabilir mi diye inceleyin.
Durumu nedir bilemiyorum ama mesela fayansların derzleri açılmış ise sadece onları doldurun hem beyazlamış olur. Çatlak olan bir fayans varsa üzerine mutfak aksesuarı olabilecek şeyler yapıştırabilirsiniz.
Dolap kapakları ayarsız ise onları bir ustaya yaptırın. Kapakları boyayabilirsiniz ama uzun vadeli olmuyor diye yorumlar görüyorum. Boya seçme ve kullanmada çok dikkatli olun eğer boyamak isterseniz. Ana kasası sağlam ise sadece kapak değişimi yapabilirsiniz. Kulpları kötü ise sadece onları değiştirerek bile görüntüde farklılık oluşturabilirsiniz. İç kısmında deformasyon varsa raf örtüleri temiz bir görüntü sağlayabilir.
Hem mutfak hem balkon için desen ve renkleri hoşunuza giden birbiriyle uyumlu tarzda bir halı, masa örtüsü, avize, çiçek gibi küçük şeyler de ortamın havasını değiştirebilir.
Tabi ev babanızın olduğu için yaptığınız masraf da hiç bir zaman boşuna olmaz. Bir süre oturup hala alışamazsanız yenileme düşünülebilir. Aslında herşey sizin ne kadar rahat hissetmeniz ile alakalı.

Uygun birşeyy bulursanız yaptırın,babanız madem evini size bedelsiz açmış siz de o lara bi güzellik yapmış olursunuz..ama yaptıracaksanız anne babanızdan da onay alın,belki yaptırılması istemiyorlar ,belki 4 yıldan önce size çık diyecekler..önce bi netleştirin

Resim paylassaydiniz fikir verirdik...
Dolaplar sağlam mı.. tezgah ne renk ,ev karanlık mi..
Bazı sitelerde kocaman mutfaklar görüyorum on bin ,on dört bin gibi ,eğer kurmayı bilen biri varsa ,dolaplar sağlam ise boyamak da olur ,siz içinde yaşadıkça güzelleşecektir..

Bence dişinizi sıkın biraz nasıl olsa geçici diyorsunuz.

4 sene hemen geçer. dert etme. alışırsın bir de bakmışsın 4 sene geçmiş. köprüyü geçene kadar ayıya dayı denebilir.

Ultra iyi bir şey yapmanıza gerek yok bence Instagram'da ucuza mutfak dolabı satılan sayfalara rastgeliyorum 20/30 arası kolaylıkla bulunabilir. Biraz badana ve ışığa göre dekorla kullanışlı hale getirilebilir

Back
X