• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evimden izinsiz birşey alınmasından hoşlanmıyorum ne yapmalıyım??

eşimin de savunduğu şey tam olarak bu. onada gak verip üzmek istemiyorum ama benim tuhafıma gidiyo bu hareketler yediremiyorum olabilir yokluk kafası saf köylü kafası diyemiyorum..
Hayir haklisiniz tabiki ona sozum yok ama bunu dillendirirseniz iki gun sonra yedigimiz lokmalari bile sayiyo soyluyor durumuna dusersiniz. Bu zihniyetle basa cikmak zor, direk karsiniza almaktan ziyade arada baska olaylar uzerinden hoslanmadiginiz seyleri vurgulayabilirsiniz diye dusunuyorum

Merhaba hanımlar. ben 10 aylık evliyim. ve kaynanam evimden illaki ya yiyecek ya eşya sormadan alıp çantasına koyuyo memlekete götürüyor. ilk evlendğimzde düğünden önce istanbulda kalacak yerleri olmadğı için bizim evmizde kalmışlardı. düğünüme bi hafta kala yani. sonra bn düğünden sonra farkettim ki mutfağmdaki rendem rulo bezlerm vesair eşyalarm alnmış. kaynanam telefnda ben onları abine verdim kullansın diye (eşimin abisi). bnde bişey diyemedim. 10. ayımız bu sfer yine memlektten geldier ve dönerken tepsideki bayat keki çocklara götüreceğini söyledi bnde onlar bayat annecim ayıp olur gitmez öyle dedim. son akşam valizini hazrlarken kekleri tepsideki bıçağımı dolaptaki bisküvileri doldrp götürmüş. geçen sefer geldğinde de fındıklarımı valize koyup götürmüştü çok sinirlenmiştim. eşim götrsün nolcak diyo ama ben dayanamıyorum. sinirlerim çok yıpranıyor böyle şeylerle her sefernde karşılaştkça.
Kayınvalideniz kleptomani galiba. Peki baska birilerinin de eşyasını alıyor mu? Sadece size mi bu davranış. Ayrica bu erkeklerinde aman erkekliğini dokunma anasina dokunma zartina dokunma zurtuna dokunma sinir oluyorum bal gibi de hırsızlık yapilan sey. Eşiniz de pek bilinçli degil yoksa annesnin yaptığı davranışın genel ahlaki kurallara uymadığının farkinda olmasi ve gerekli uyariyi yapması lazim.

En başından sesiniz çıkmazsa böyle canınız sıkılır işte. Kimin haddine daha kullanılmamış rendemi başkasına hediye etmek? Bir dahaki geldiğinde çizgiyi net şekilde çizin, bir daha aşarsa da kendi bilir artık. Çok hadsiz bir davranış ya..

Keki alması anormal gelmedi ama bıçak ve rendeyi alması çok anormal ya.ne bilim sasirdim kaldım.nasil uyarılır kocaman kadın.

kayınvalideler gelin bişey demez bilincinde...
benim kaynanam hiç bi eşyasina dokunmuyor çok şükür.
annem abimin evine gittiğinde karışıyor gelinimiz rahatsiz olmuş. 11 aylık evliler. benim evimde karışabilir o gelini... evime karışsada bu sefer eşim rahatsiz oluyor:) ben bişey diyemem yardimci olmasi hoşuma gidiyor.
yengemin evinde karışmıştı bende karışma elleme dedim
geçen gün gittim iftara felan çagridi yengem.
anneme sen çocuğuma bak ben yengemle yaparim dedim yengem sevinçliydi karışmadim bile bu onun hoşuna gitmişti:)
sende anlat anlamiyorsa dişini sık.

Merhaba hanımlar. ben 10 aylık evliyim. ve kaynanam evimden illaki ya yiyecek ya eşya sormadan alıp çantasına koyuyo memlekete götürüyor. ilk evlendğimzde düğünden önce istanbulda kalacak yerleri olmadğı için bizim evmizde kalmışlardı. düğünüme bi hafta kala yani. sonra bn düğünden sonra farkettim ki mutfağmdaki rendem rulo bezlerm vesair eşyalarm alnmış. kaynanam telefnda ben onları abine verdim kullansın diye (eşimin abisi). bnde bişey diyemedim. 10. ayımız bu sfer yine memlektten geldier ve dönerken tepsideki bayat keki çocklara götüreceğini söyledi bnde onlar bayat annecim ayıp olur gitmez öyle dedim. son akşam valizini hazrlarken kekleri tepsideki bıçağımı dolaptaki bisküvileri doldrp götürmüş. geçen sefer geldğinde de fındıklarımı valize koyup götürmüştü çok sinirlenmiştim. eşim götrsün nolcak diyo ama ben dayanamıyorum. sinirlerim çok yıpranıyor böyle şeylerle her sefernde karşılaştkça.
Goturdugu kek findik bicak biskuvi ..Atla deve degil yani..kalp kirmaya degmez..huyunu da degistirmez bosverin..

açık açık söyle. bir daha ne alacaksanız bana söyleyin uygun görürsem vereyim diye. kavga kıyamet koparsa da kopsun. bi ömür bu hırsızı mı çekeceksin? aleni hırsızlık yaptığı. birinin evinden kim ne alırsa alsın habersiz aldığı taktirde o işin adı hırsızlıktır.
kadin keki almis goz onunde alinan sey hirsizlik mi olur..Rendeyi de aldim demis zaten..Hirsizligin tanimi bu degil..oglumun evi benim evim mantıgi dogru degil ama alttan almak lazim ...Hapse mi attırsin sikayetci olup :)

tepki koymadığınız için böyle olmuş
eşininde söylemesi gerekiyor tabi
ben hevesle alıyorum neden başkasına götürüryorsun diyebilirsin
bundan da anlamazsa benim malım kıymetli lütfen kimse almasın de geç :kahve:

Tek sizin eve ozgu mu bu durum? Baska yerlerden de aliyor mu? Yeni bir hastalik kazandi tip litateraturu: Gelin evi kleptomanisi:confused:

Cok pis rezil ederdim.. aldığını söylüyor hırsızlık olur mu bilmem ama izinsiz de alıyor. Arayıp bi daha hırsız gibi benim evimden eşya alma haberim olmadan aliyosun yaptığın ne kadar ayıp derdim kesin.
Ona boyle konuşmak kesin çözüm baksanıza fındık konusunda konusmussunuz ama yüzsüz yine alıp gitmiş.

Birde benim kv nin bi huyu daha vardi erzak filan yok deyip isteyip isteyip depoluyordu... arkasından evi bi karıştırıp bosalttilar 2009 2010 a ait erzaklar çıktı yazık günah hepsi çöp oldu bu sene... eşime diyordum yok dediğine bakma var diye Ama anlatamadım... Birde israf sevmez sözde

kadin keki almis goz onunde alinan sey hirsizlik mi olur..Rendeyi de aldim demis zaten..Hirsizligin tanimi bu degil..oglumun evi benim evim mantıgi dogru degil ama alttan almak lazim ...Hapse mi attırsin sikayetci olup :)

bakın sırf kv diye gelip oğlunun evinden habersiz hiçbir şey alamaz. olayı hapse mi attırsın diyip daramatize ederek basitleştirmeyelim. bugün gelinini hiçe sayıp bunu yapan yarın neler yapmaz.
ben kv ile aynı apartmanda oturuyorum. değil evime girip habersiz bir şey almak, anahtarı olmasına rağmen söylemeden girmez ve bir şey alırsa da muhakkak söyler. bunu yapsın isterse evi sırtına alsın götürsün. saygı tek taraflı olmaz. biz kv yi kocamızın anası diye sayalım o bizi saymasın kafasına göre takılsın. yok öyle bi dünya. saygı karşılıklıdır ve zorunludur.

Back