- 10 Şubat 2019
- 167
- 51
-
- Konu Sahibi Renklikalem123
Onun icin yazi bekmemem gerekecek cunku bireysel kombi olunca alt ve ust komsuyu etkiliyor. Acik birakip gidersem komsularin evi buz olur sikayet gelir bir suru. Amaan cok sacma isler yaaaBir gün evden gidin sabahtan akşama acik kalsın soğuk hava temiz kokusu hiç birşeyde yokbenimde koku takıntim var ve evim amerikan mutfak ama dışardan eve girince mis gibi kokar yaz kış farketmez çok havalandırırım.yemek yaparken butün kapı cam açık olur
O kokuya benziyor ama daha rahasz edici buAnladım. Acaba yeni eşya aldınız da ondan mı ki dedim. O zaman duvar kağıdından laminanttandır diye düşünüyorum. Ben de 2 senelik evliyim. Yatak odamı her gün saatlerce havalandırırım yine de bi koku var eşya kokusu bende sinir oluyorum ona. Keza salon takımım kapakları açınca içi kokuyor hala geçmedi
Herhalde evin yapımında problem var bizimki 5 yıldır hic geçmediEvet sicak basik hava carpiyor aynen. Bina 25 yillik filan. E peki bu ne zman gecer nasil gececek
Bence tadilat yaptırdığınız İçin böyle. Ve boya kokusu eve sinmiş havasızlık gibi geliyor olabilir. Tadilat zamanı iyi havalandırma yapmalıydınız. Evde küçük çocuk yoksa hava buz gibi olsa mutlaka açın yarım saat 1 saat havalansın. Soğuk hava daha temiz olur eğer kömür yakmıyorlarsa dışarda. Ben dışarısı -20 derecede bile evimin camını açardım. Doğunun doğusunda yaşadım.Merhabalar. 2 ay önce bi eve tașındım. Bina yeni bir bina değil ama mantolaması var bireysel kombili. Biz bu eve tașınmadan önce her yerini tadilat yaptırdik laminant, boya, pimapen, iki duvara duvar kağıdı ve banyoyu full yaptırdık. Eve disardan geldiğimde direk havasizlik kokusu geliyor cam pencere açasım geliyor pis koku degil ama bildiğin havasizlik kokusu. Evde gorunurde rutubet yok 3.kat. Yapılmadan önce eve bakarken yoktu olsa farkederdim.havalandirmama ragmen gecmiyor ev icinde hissedilmiyor ama disardan eve gelince direk farkediliyor. Oda spreyi aldim fayda etmedi. Anlık yok etti sadece.tuvaletten gelen bi koku asla degil. Acaba tadilat yapilirken kapali mi kaldi yazın iyice cam pencere acinca gecer mi. Erzurum da oturuyorum. Malum hava soguk fazla da acamiyorum cami filan. Ne yapmaliyim. Nasil gecer psikolojm bozuldu
Diger komsularda var mi ben kimseyi henuz tanimadigim icin gitmedim kimsenin evine. Gidersem bi bakicamHerhalde evin yapımında problem var bizimki 5 yıldır hic geçmedisürekli havalandırmak gerekiyor bi pencere hep açık olacak. O zaman da serin oluyor. Tabi yazın pencere açmak da çare değil sürekli kan ter içindeyiz. Gerçi evi güneş görmeyip de yaz kış usuyenleri düşünürsek sansliyiz
Yok degilim :))Evli iseniz hamile olabilir misiniz :)
Yoğun koku alma durumu deyince aklıma hep gebelik gelio ,benim öleydide..
Diger odalarda yoksa ordan olabilir.iyice yaklasip kokladiniz mi lavaboyu Benm her odada var tesisattan gelmedigine eminim.benim de birkaç aydır rahatsız olduğum bir konu bu.eşim ve çocuğum kokuyu almadığını söylüyor ancak ben dışardan eve girince antre ve mutfak kısmında özellikle kötü bi koku alıyorum.böyle bulaşık makinesinin (kirli makine) içi gibi bi koku.biyerde rutubet var gibi ama her köşeyi temziledim havalandırmam günlük olduğu halde koku sorununu çözemedim.
son birkaç aydır(kokuyla eş zamanlı sayılır) bulaşık makinem yıkarken su sızdıdıyor alttan,makinenin altına akınca o koku yapıyordur deyip makineyi çekip sildim ,altı tertemizdi.şimdi mutfak lavabosundan şüpheleniyorum,çiftli bi lavabo oradan koku geliyor olabilir mi?diğer odalarda yok
Evet cunku ustalarin basinda duramadik ve kıș oldugu icin acmamislardir. Bide tadilat yapilirken bi kere ustalar acmis. Ust komsu gelip evim sogudu kapatir misiniz demis. Muhtemelen ondan sonra acamadilar cam filan. Kafayi yedim artik evdeki diger insanlar bu konuda benm kadar takintili degil.Bence tadilat yaptırdığınız İçin böyle. Ve boya kokusu eve sinmiş havasızlık gibi geliyor olabilir. Tadilat zamanı iyi havalandırma yapmalıydınız. Evde küçük çocuk yoksa hava buz gibi olsa mutlaka açın yarım saat 1 saat havalansın. Soğuk hava daha temiz olur eğer kömür yakmıyorlarsa dışarda. Ben dışarısı -20 derecede bile evimin camını açardım. Doğunun doğusunda yaşadım.
Üst komşu ne alaka ya, ben belki soğuk seviyorum. İnsanlar iyice çıldırmış.Evet cunku ustalarin basinda duramadik ve kıș oldugu icin acmamislardir. Bide tadilat yapilirken bi kere ustalar acmis. Ust komsu gelip evim sogudu kapatir misiniz demis. Muhtemelen ondan sonra acamadilar cam filan. Kafayi yedim artik evdeki diger insanlar bu konuda benm kadar takintili degil.
bana sizin koku sorununuz evin yeni tadilatlı olmasından hatta yeni taşındığınız için yeni eşya vs aldıysanız ondan dolayı da olabilir gibi geldi.Diger odalarda yoksa ordan olabilir.iyice yaklasip kokladiniz mi lavaboyu Benm her odada var tesisattan gelmedigine eminim.
Insallah dediginiz gibidir ve gecerbana sizin koku sorununuz evin yeni tadilatlı olmasından hatta yeni taşındığınız için yeni eşya vs aldıysanız ondan dolayı da olabilir gibi geldi.
şöyle örnek vereyim 5 ay kadar önce salonumda sadece koltuklarımı değiştirdim ve salon müthiş bi şekilde boya vernik gibi bişey koktu.hep cam açık kaldı havalandı ise de geçmedi.15-20 gün sonra mobilyacıyı aradım 1 ay sürer o koku oluyo dedi,1 ay sonra hafifledi gerçekten ama tam anlamıyla 2 ayda gitti o koku.koltuklar özel yapım ve vernikli vs idi olabilir belki ama daha önceki yıllarda doğtaştan mobilya almıştık,hazır mobilya yani.ama o da vitrin kapallarını açımca uzun süre koku veriyordu.yeni araba gibi eşya da,pimapen de ,duvar kağıdı da bi süre kokuyo malesef canım.bir süre sonra geçecektir inş
Bizde anlamadik bireysel kombi olnca oyle oluyormusÜst komşu ne alaka ya, ben belki soğuk seviyorum. İnsanlar iyice çıldırmış.
Naftalin sadece tuvaletimde var ama evet cok zararli oldugunu ogrendim. Zamanla gecer diye umuyorum artik insallahTadilat, boya, yeni eşya bunların hepsi aylarca koku yapıyor. Gün içinde sık sık beş dk havalandırın evi. Ben tüm camları açıyorum cereyan yapsın da daha çabuk koku gitsin diye.
Hatta eve servis çağırdım koku için. Adam naftalin koyun dedi. Halbuki o çok daha zararlı, zehir yani. Sıvılaşmadan direkt buharlaşıyor ve öldürücü. En iyisi sık havalandırmak
Tadilat yapılmadı yeni ev aldık. Ama döşemeler kışın yapılmışSizde tadilati kıșın mi yapildi havasiz mi kaldi acaba
Haklisiniz evde annem var acik birakip gidemiyorum hasta olur üșür diye. Sadece havalandiriyoruz ama yetmiyor. Yazin gelmesini bekliyorumDuvarlarda mantolama var, camlar cift cam pimapen. Ev nasil hava alsin? Sabahlari bir caminizi 1 parmak da olsa acik birakip gidin ise. Aksam gelince kapatirsiniz. Komsu buna karisamaz yahu bu kadar altta kalmayin. Kime ne evimde cam acmamdan. 1 ay tatile gitseniz nolacak? Onlar usumesin diye kombiyi acik mi birakacaksiniz?