evimde mutfagimda nasil tasarruf yaparim

manolyam_38

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2012
24
25
Merhaba hanimlar ben 4 senelik evliyim ve cocuk bekliyorum bu zaman kadar bol keseden harcadim alisverisi cok paralar harcadim cogu zaman yemeklerimi cope atmak zorunda kaldim.
Ama.artik hamileyim ve gelirim kesilecek artik tasarruf yapmam lagzim onceleri ayda 700 800 harciyorduk mutfak masraflari dahil bunu artik ayda 400e dusurmem gerekiyor sizlerinde yardimi bekliyorim nasil evimde mutfagimda tasarruf yapabilirim nasil parami daha dikkatli harcarim onerilerinizi bekliyorum..
Tek maasla nasil gecim saglanilir bana yardim edin lutfen

canım 2 kişilik bir ailede mutfak masrafı 700-800 biraz fazlaymış :)
maksimum 500 TL mutfak masrafına yeterli
meyve ve sebzeni semt pazarlarından hem daha taze, hem daha ucuz alabilirsin
pazar ve market için mutlaka elinde listeyle çık
eksiklerini fark ettikçe b.dolabina yapıştırdığın bir kağıda yazabilirsin
market işini de apartman girişlerine kataloglar bırakılıyor, ihtiyaç listesini belirledikten sonra hangi markette ne ucuzsa oralardan almaya çalış
evde çok gerekmedikçe su ısıtıcı, elektrikli tost makinesi kullanmazsan, boşa lamba açık bırakmazsan, ütünü topluca haftada bir yaparsan, bulaşık makinesini ve çamaşır makinesini tam dolmadan açmazsan elektrik faturanı da düşürebilirsin
banyoda akan suyun altında yıkanmayıp, suyu kovada kullanırsan o da çok tasarruflu oluyor
bulaşıkları akan suyun altında değil de, peçeteyle sıyırdıktan sonra bulaşık leğeninde akıtırsan da suyu idareli kullanmış olursun
etini kıymanı aldığında bir yemeklik küçük paketler halinde dondurucuya koyabilirsin
ve kesinlikle çöpe yemek atma, gerçekten evin bereketini kaçırıyor :KK43:
bunun için de yiyebileceğiniz kadar yemek yapabilirsin
ve dışarıda yemeğe de itibar etmemek gerek
hem sağlıksız hem masraflı

hayırlı doğum dilerim canım :nazar::nazar:

canım 2 kişilik bir ailede mutfak masrafı 700-800 biraz fazlaymış :)
maksimum 500 TL mutfak masrafına yeterli
meyve ve sebzeni semt pazarlarından hem daha taze, hem daha ucuz alabilirsin
pazar ve market için mutlaka elinde listeyle çık
eksiklerini fark ettikçe b.dolabina yapıştırdığın bir kağıda yazabilirsin
market işini de apartman girişlerine kataloglar bırakılıyor, ihtiyaç listesini belirledikten sonra hangi markette ne ucuzsa oralardan almaya çalış
evde çok gerekmedikçe su ısıtıcı, elektrikli tost makinesi kullanmazsan, boşa lamba açık bırakmazsan, ütünü topluca haftada bir yaparsan, bulaşık makinesini ve çamaşır makinesini tam dolmadan açmazsan elektrik faturanı da düşürebilirsin
banyoda akan suyun altında yıkanmayıp, suyu kovada kullanırsan o da çok tasarruflu oluyor
bulaşıkları akan suyun altında değil de, peçeteyle sıyırdıktan sonra bulaşık leğeninde akıtırsan da suyu idareli kullanmış olursun
etini kıymanı aldığında bir yemeklik küçük paketler halinde dondurucuya koyabilirsin
ve kesinlikle çöpe yemek atma, gerçekten evin bereketini kaçırıyor :KK43:
bunun için de yiyebileceğiniz kadar yemek yapabilirsin
ve dışarıda yemeğe de itibar etmemek gerek
hem sağlıksız hem masraflı

hayırlı doğum dilerim canım :nazar::nazar:

Evet canim.haklisin cok guzel oneriler vermizsin tesekkur ederim.
Bagzen oyle bi gaza geliyorumki 1 lirama bile kiyamiyorum cok kisa suruyo ama sonra geri basliom harcamaya.
Zaman cok cabuk geciyor ilerde rahat yasayabilmek icin simdiden biraz sIKmak gerekir.. omur boyu para hesabi yapmak istemem.

Sen birikim yapiyormusun?

canım şu an ben bebeğimden dolayı ücretsiz izindeyim
evde 3 öğrenciye ders veriyorum, onu da ortak giderlere dahil ediyorum
ama her ay eşimle birlikte harçlık alırız
ben çalışırken her ay mutlaka bir küçük altın yapıp koyardım
şimdilerde de her ay gram altın yapıyorum
böyle böyle epey altın biriktirdim

gezmemizden de kusur kalmayız ama ben tasarrufu çok severim
ihtiyaç olunca kenardan çıkarmak güzel oluyor :)

canım şu an ben bebeğimden dolayı ücretsiz izindeyim
evde 3 öğrenciye ders veriyorum, onu da ortak giderlere dahil ediyorum
ama her ay eşimle birlikte harçlık alırız
ben çalışırken her ay mutlaka bir küçük altın yapıp koyardım
şimdilerde de her ay gram altın yapıyorum
böyle böyle epey altın biriktirdim

gezmemizden de kusur kalmayız ama ben tasarrufu çok severim
ihtiyaç olunca kenardan çıkarmak güzel oluyor :)

Evet bende pek gezmemden kismam ama hesapli gezmek daha guzel.
Ben yurtdisinda kaliyorum burda fazla turk sarraf yok bidr daha pahaliya satiyorlsr cegrek altini yoksa bende istiyorum hersy 1tane almak yazdan beri 3 tane aldim mutlu oluyorum onlari gorunce bayilirim ben altina keske turkiyede olsaydimda heray alsaydim

canım para harcaman istediğinde bebeğini düşün. o parayı bebeğin için harcamak daha güzel olmaz mı ? o parayı bebeğin için bir kenara atarsın :)

Evet bende pek gezmemden kismam ama hesapli gezmek daha guzel.
Ben yurtdisinda kaliyorum burda fazla turk sarraf yok bidr daha pahaliya satiyorlsr cegrek altini yoksa bende istiyorum hersy 1tane almak yazdan beri 3 tane aldim mutlu oluyorum onlari gorunce bayilirim ben altina keske turkiyede olsaydimda heray alsaydim
belli miktar parayı her ay yok sayıp, bankaya yatırsan?

Eğer, sağlıklı şeyler tüketirseniz de, kısa sürede doyuran ama hızla acıktıran, sandwich, makarna, pirinç pilavı patates gibi şeylerden uzak durursanız zaten çok az yiyor ve tok kalıyor olursunuz. Bu durum ayrıca hamilelik içinde faydalı olur. Bol tahıllı yiyecekler, bakliyatlar, en ucuz protein olan yumurtayı eksik etmeyin evinizden. Sağlıklı doğumlar dilerim.

Ben de pazardan alisveris yapiyorum, daha uygun oluyor. Luzumsuzsa elektronik cihazlari calistirmam. Camasir bulasik makinelerini ve utumu gece saat ondan sonra calistiriyorum, en ucuz tarife o saatte basliyor.
Asil tasarruf alisveris yaparken yapiliyor, market alisverisine gidince insan birsuru sey almak istiyor ama dusununce istediklerimin dortte biri falan cok da luzumlu olmayan seyler oluyor, almiyorum. Bir de mutfakta illa ki kullanilacak luks olmayan ihtiyaclari (un, seker, yag, pirinc vs) toptan almayi tercih ediyorum, hem daha uygun fiyata geliyor, hem de bereketli oluyor.
Ayrica yemegin kalaninin cope gitmesi gercekten bereketsizlik sebebi. Azar azar yapmali veya iyi saklayip bi gun daha sofraya ayni yemek konsa dunyanin sonu degil :)

Ben de pazardan alisveris yapiyorum, daha uygun oluyor. Luzumsuzsa elektronik cihazlari calistirmam. Camasir bulasik makinelerini ve utumu gece saat ondan sonra calistiriyorum, en ucuz tarife o saatte basliyor.
Asil tasarruf alisveris yaparken yapiliyor, market alisverisine gidince insan birsuru sey almak istiyor ama dusununce istediklerimin dortte biri falan cok da luzumlu olmayan seyler oluyor, almiyorum. Bir de mutfakta illa ki kullanilacak luks olmayan ihtiyaclari (un, seker, yag, pirinc vs) toptan almayi tercih ediyorum, hem daha uygun fiyata geliyor, hem de bereketli oluyor.
Ayrica yemegin kalaninin cope gitmesi gercekten bereketsizlik sebebi. Azar azar yapmali veya iyi saklayip bi gun daha sofraya ayni yemek konsa dunyanin sonu degil :)

Evet canim haklisin bogazdan kisilmaz ama mutfak alisverisine biraz dikkst edersek en iyi tasarruf ordan yapiliyo bagzen gaza geliyorum yemek listesi yapiyirum ona gire alisverise gidiyorum verdigim paraya sasiriyorum kafama gore gidip alisveris yaptigimda rahat 3 katini veriyorum.

Eğer, sağlıklı şeyler tüketirseniz de, kısa sürede doyuran ama hızla acıktıran, sandwich, makarna, pirinç pilavı patates gibi şeylerden uzak durursanız zaten çok az yiyor ve tok kalıyor olursunuz. Bu durum ayrıca hamilelik içinde faydalı olur. Bol tahıllı yiyecekler, bakliyatlar, en ucuz protein olan yumurtayı eksik etmeyin evinizden. Sağlıklı doğumlar dilerim.

Tesekkurler canim bende iste daha yeni yeni yemek yapmayi ogrenuyorum ilk evlendigim sene hep hazira kactim ama yas ilerledikce insan akillaniyor suan dusunuyorum 4sene boyunca dikkat etseydim nekadar cok biriktirirdim ama iste zararin neresinden donulurse kardir artik cok dikkat etmek istiyorum..

Merhaba...

13 aylık evliyim. 7 ay evde oturdum eşimin 1100 TL maaşıyla geçindik, borçlarımızda vardı. Şimdi borcumuz bitti Allah'a şükür, 6 aydır da çalışıyorum. Birikim yapmaya başladık. Hiçbir şeyden kısmadan eşimin maaşı bize yetiyordu, o yüzden 4 aydır da kendi maaşımı direk vadeli hesaba atıyorum. Bebeğimiz olduğunda çalışıp çalışamayacağımı bilemediğim için, zorluk çekmemek adına.

Alışverişlerimi toplu yapıyorum o yüzden ekstra harcamalar olmuyor. Bir de geziyoruz sürekli, alışveriş için belli yerlerimiz var artık. Deterjan x markette ucuz, gıdalar y markette ucuz biliyoruz..
Hatta eşimden güne bile girdim... :) Kendim çalışmıyor gibiyim yani.... :KK70::KK70::KK70:

Canim ben daha 15 aylık evliyim esimin maasi 3000 ben calismiyom ama dugun kyk borclarimizdan dolayi elimizde sadece 700lira kalıyor masraflari cikinca.bu masraflardan kastim düzenli idedigimiz kredi borcumuz, okurken aldigimiz krediker, elekterik su intermet tlf faturasi..apartman aidati, esimin isi cok uzakta oldugundan mecbur aylik 200lira benzin parası. .bunlari cikinca ekimizde 700 lira kaliyor. Bu paradan biz pazar market alisvrisimiz yapıyoruz, benm aylik kontrol ilac param kafadan 100 lirq zaten onu oduyoruz. Bebisimizin ihtiyaclarini aldik iwte doguma az kaldi diye..geciniyoruz işte cok sukur.. iki aydirda aydq bi ceyrek aldik hatta uc diyeyim birini kuzenimin esi dogum yapinca ona taktik..cook uzun oldu ama fikrin olsun istedim mqrkete Carrefour a gidiyrm indirim gunlerinde bim kadat falan uygun oluyor. . Ben deterjan pirinç seker gibi seyleri buyuk boy alıyorum. . Bak en cok aldigimiz qyda 300lira markete harcadik ve eve full herseyi aldik fazla fazla.abur cuburda dahil.. ve onlar bana raha 2 3 ay gitti ki biz cok yer iceriz dusun :) pazarada gidince meyve sebze rahat 30lira tutuyor ama iki hafta goturuyor bizi.. hamikelijten dolayi balik yememe daha ozen gosteriyoruz oda enfazla 20lira tutyor iki tane levrek alsak salata vs doyuruyor. Yani demem o ki yeter.. sen her ay o para yatar yatmaz git altin al yada cek baska bi hesaba yatir yok say geri kalan maasinmis gibi hesap et ve oyle iki ay dene bakalim istedigin gibi olacakmı..

Merhaba...

13 aylık evliyim. 7 ay evde oturdum eşimin 1100 TL maaşıyla geçindik, borçlarımızda vardı. Şimdi borcumuz bitti Allah'a şükür, 6 aydır da çalışıyorum. Birikim yapmaya başladık. Hiçbir şeyden kısmadan eşimin maaşı bize yetiyordu, o yüzden 4 aydır da kendi maaşımı direk vadeli hesaba atıyorum. Bebeğimiz olduğunda çalışıp çalışamayacağımı bilemediğim için, zorluk çekmemek adına.

Alışverişlerimi toplu yapıyorum o yüzden ekstra harcamalar olmuyor. Bir de geziyoruz sürekli, alışveriş için belli yerlerimiz var artık. Deterjan x markette ucuz, gıdalar y markette ucuz biliyoruz..
Hatta eşimden güne bile girdim... :) Kendim çalışmıyor gibiyim yani.... :KK70::KK70::KK70:
Cok guzel yapmizsin vallaha.
Gercekten kotu gub parasi sart allah korusun zor duruma dussen kimse donup bakmaz sana benim suanki ilk hedefim bizi bi 2 3 ay gecindirecek bir parayi kenara koyup yok saymak kotu gunler icin..

Canim ben daha 15 aylık evliyim esimin maasi 3000 ben calismiyom ama dugun kyk borclarimizdan dolayi elimizde sadece 700lira kalıyor masraflari cikinca.bu masraflardan kastim düzenli idedigimiz kredi borcumuz, okurken aldigimiz krediker, elekterik su intermet tlf faturasi..apartman aidati, esimin isi cok uzakta oldugundan mecbur aylik 200lira benzin parası. .bunlari cikinca ekimizde 700 lira kaliyor. Bu paradan biz pazar market alisvrisimiz yapıyoruz, benm aylik kontrol ilac param kafadan 100 lirq zaten onu oduyoruz. Bebisimizin ihtiyaclarini aldik iwte doguma az kaldi diye..geciniyoruz işte cok sukur.. iki aydirda aydq bi ceyrek aldik hatta uc diyeyim birini kuzenimin esi dogum yapinca ona taktik..cook uzun oldu ama fikrin olsun istedim mqrkete Carrefour a gidiyrm indirim gunlerinde bim kadat falan uygun oluyor. . Ben deterjan pirinç seker gibi seyleri buyuk boy alıyorum. . Bak en cok aldigimiz qyda 300lira markete harcadik ve eve full herseyi aldik fazla fazla.abur cuburda dahil.. ve onlar bana raha 2 3 ay gitti ki biz cok yer iceriz dusun :) pazarada gidince meyve sebze rahat 30lira tutuyor ama iki hafta goturuyor bizi.. hamikelijten dolayi balik yememe daha ozen gosteriyoruz oda enfazla 20lira tutyor iki tane levrek alsak salata vs doyuruyor. Yani demem o ki yeter.. sen her ay o para yatar yatmaz git altin al yada cek baska bi hesaba yatir yok say geri kalan maasinmis gibi hesap et ve oyle iki ay dene bakalim istedigin gibi olacakmı..

Saol canim cok guzel fikir vermizsin bende cok istiyorum altin almak ama beb yurt disinda kaliyorum burda fazla kuyumcu yok olsada en az 5 10liraya daha fazla istiyorlar turkiyeye bakarak.. bende bu aydan itibaren alisverisimi aylik yapacam.. insallah bakalim hedefim 200u gecmemek

X