evimde kertenkeleye benzer bişi var başlığyla konu açılmıştı şimdi aynısı bende var:(

arkadaşlar haşeraleri ve sürüngenleri uzak tutmanın yolu var
işim orman arazisinin içinde her tarafta koyun kadar kertenkeleler var allah sizi inandırsın
ve bunlar insanlardan bile korkmuyo artık aşina olmuşlar
cim cim bakıyolar kaçmak bi yana
bizim ofise bi cihaz taktılar insan kulağının duyamayacağı
ama onları rahatsız eden bi ses
kesinlikle onların canına bi zarar vermiyo sadece sersemletiyo
ve o alana yaklaşmıyolar bu sebeple
o cihaz takılalı beri odamda hiç görmedim börtü böcek ve kertenkele
ilkşah sen de bi araştır bu cihazı istersen maliyeti nedir bilmiyorum
ama çözüm olur eminim sana

Son düzenleme:

benim evimde de özellikle yazın kertenkele çıkıyo duvarda dolaşıyo acaip kötü oluyorum görünce dışarı atıyoruz yine geliyo
evimiz bahçeli ben de alt katta oturuyorum çaresini bulamadım malesef
bi kaç gündür de yavrusu çıktı meydana o kadar küçük kü kızım bayılıyo sevmekten resimlerini falan çekiyo kuyruğundan tutup eline bile alıyo bi de bana anne ne kadar tatlı hayvan demez mi ayyy yazarken bile tüylerim ürperiyo
öldürmeyede kıyamıyorum yazık süpürgeyle ittirerek dışarı atıyorum hooooppp yarın yine bizim evde oluyo galiba kertenkeleyle yaşamayı öğrendim ben

evet arkadaşlarında dediğin gibi hayvanların yaşam alanlarını iyice aldıkça maalesef onlara yer bırakmıyoruz dolayısıyla bizim alanlarımıza geliyorlar
bende cok korkuyorum mutfakta hamam böceği gördüm 2 gün resmen dedektiflik oyunu oynadık
birde sadece bana görünüyor başka kimseye görünmüyordu kafayı yiyecektim
ilaç falan birsey fayda etmedi
ama resmen görünce kalbim duracak gibi oluyordu en sonunda komsun halletti
kertenkele ise daha felaket yakalayamıyorsun da
o nasıl bir kaçısdır oyle
genelde eski binalarda oluyor diye biliyorum en iyi çozum bence
kertenkeleyi yakaladıktan sonra
kapı ve pencerelere dikkat etmek
pencereleri cok sık acıyoruz ama oradan geliyorlar,seffaf teller var onlardan takılsa
azda olsa gecici bir onlem alınmıs olur bence
bende dediğim gibi gorunce kafayı yiyorum resmen

Sizin bahsettiginiz Süleymancık galiba.
Ben de ilk forumda duydum adını.Anlattım annemlere güldüler baya.Öyle isim mi olur diye.
Baktım internetten aynı dediginiz gibi.Hatta evinde besleyenler bile varmış.
Bizim de eve girmişti yeni aldıgımızda.Azcık hatırlıyorum ama yeşilimsi bişeydi.Babamla kertenkele sanmıştık ki babam hala öyle sanıyor
Öyle sabit duruyordu duvarda.Sürürgeyle çekip hemen boşaltmıştık torbayı.
Her sene ilaçlıyoruz bir daha hiç olmadı böyle bir şey

kızlar valla ben de çok korkarım inat gibi de ne varsa ben görürüm...

bir de hamamböceğinin sarısı va o ne oluyo acaba..

eheheh seninki iyi kertenkele. bizim banyoda kocamannnn kırkayak vardıı buna ne diyeceksin :) o da seneler önce cıkmıştı yaniii . böcek olmayan evde kırkayak çıkmıştı eski evlerde olur. ahsap evler felan. ama böcek türü nasıl olsa her yerden çıkabilir bilemeyizki ...

Ay gece yarısı okuduğum konuya bakın
Benim de evim 1.katta; girişin üstü yani. Burada yani sitenin karşısında büyük bir mezarlık var (yazınca bir garip oldu, mezarlık manzaralı sitede, 3 oda 1 salon :s ) işte bol ağaçlıklı olduğu için bizim ev de nasibini alıyor. Istanbul'dan gelin geldim buraya ve istanbul'da görmediğim böcek türleriyle tanışıp müşerref oldum. Eve bir kere "müjde böceği" diye bir şey girdi, yusufçuk gibi ama daha değişik. Sonra bir gün buzdolabını bir açtım, zavallı tırtıl hakkın rahmetine kavuşmuş, sanırım sebzeden geldi o da. Sonraaa bi kere de gecenin bir yarısı eve çekirge girdi, kocamla çekirge kovaladık. Bir keresinde de ufak ama zıplayan bir örümcek görmüştüm. Allah'tan k.pederim vardı da nalladı, o nallarken ben başka odada deli gibi bağırıyordum. Kolum kadar cırcır böceklerinden hiç bahsetmiyorum bile. Bir kere iyice kızıp "ülen ev mi microcosmos belgeseli mi anlamadım be" diye bağırmıştım kocama =))
Sadece kertenkeleyle karşılaşmadım, böyle giderse o da yakındır.

ayy baktımda netten resmine pek tatlı bişi o ya bizde olsa öldürmek ne kelime beslerim herhllde cok şeker yahhu öldürdügnzü okuyunca ztn bi burkuldu içim

benim evimde böyle bir cihaz var..eşimin kardeşi kendi evi için almış ikili,birini bize verdi..prize takıyorsun sonra ne fare ne bişey hiçbirşey yaklaşamıyor eve hatta 200 mt ye kadar etkisi varmış biizmkinin.. daha etkilileri de var..
ikilisini 90 civarında bir fiyata almıştı.. ne kimyasal ne birşey ..en temizi bence..öldürmüyor da sadece onları rahatsız eden ultrasonik bir ses ile şoka giriyorlar,sersemleşiyorlar..ve cihazın günlerce çalıştığı yere asla giremiyor bişey..önceden girenler de etkisiz hale geliyor
... bizlere hiçbir zararı yok..tavsiye ederim..

biz dazerr köpek kovucu da kullanıyoruz malsef ..sokakta bir köpek sürüsü var..aylardır mahalledeler yer edindiler artık..ve gelen geçene saldırıp,rahatsızlık veriyorlar...arabaların motorlarların bile peşinden koşuyorlar...acayip saldırganlar yani..geçmeye korkuyoruz..yanımda küçük kızım oldugundan özellikle çekiniyorum ...dazerr yine aynı sistemle onların yaklaşmasını engelliyor..

kizlar bu kirmizi kertenkeleyi arastirdim biraz nette. hatta bi dergi buldum, fotografini atiyorum:

eger bahsettiginiz o kirmizi olandan ise o kertenkele degil semendermis. hem suda hem karada yasiyabiliyormus. o yuzden derisi nemli ve pulsuzmus. karada yasamasi gerektiginde nemli yerleri tercih ediyormus. kisin kis uykusuna yatiyomus. o yuzden galiba simdi en telasali zamanlari, kendilerine yer ariyolar :)))
yalniz yazarken ve siizn icin bu bilimsel (!) arastirmayi yaparken bile icim kalkti. allah yardimciniz olsun

haa bi de dogduklari yere yumurtluyorlarmis :S

[url=http://goo.gl/mc9cY]
[/URL]

Son düzenleme:
Bizim evin etrafındada çok yeşillik var kerten kelle yok çünkü etrafta çok sokak kedisi besleyen insan var, yazın ince uzun yılan dahi gördüm ama çok türemiyor kediler bunuda afiyetle yiyor

Allah kolaylık versin. seni çok iyi anlıyorum. benim eski evden de akrep çıkıyordu. akıl sağlığımı yitirmeden taşındık. felaket bir şey yaa. taşın hiç uğraşma. ilaçla falan kurtulamazsın.

arada bizede uğruyorlar....yeşil olandan...

baştan çok korkuyordum,

çığlık atıyordum

şimdi alıştım bir dolaşıp gidiyorlar...

geçen yeni evli elticime de uğramış bi tanesi;

kızcağız bayılıverecekmiş....

hay aksi;üzüldüm...

Ay canım ya çok şekersin, bir dolaşıp gidiyorlar =)) Cevabına bayıldım... şey geldi aklıma kertenkele böyle dermiş "aplaa beea., bi arkadaşa bakıp çıkcaktık, sülüman sen salona bak, murti len, tamam oğlum bulamadık seni kurtsun kurt" (saklambaç oynuyorlar ya) =))

kertenkele giren evde bereket olurmuş diye bilirim fakat sizin bu kertenkele benim gördüklerimden biraz farklı..umarım gitmiştir. :)

evdekı kertişlerden korkmaya gerek yok bızde de var çok sempatikler bence.....böceklerı yıyorlar.hamamböcegı görmektense bu temız kertişlerle evımde yasarım daha ii...yavrusunu bıle gördum mınıcıkdı...beraber gül gibi yaşayıp gıdıyoz

ya keşke öldürmeseydiniz...sadece yakalayıp dışarı atsaydınız. ben de merak edip araştırdım nette, büyük ihtimalle o gördüğünüz "süleymancık"tı. hiç zararı olmayan bir hayvanmış, insanlardan korkuyormuş, zararsızmış ve böcekleri yiyormuş...bu konu sayesinde ben de öğrenmiş oldum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…