evimde kertenkeleye benzer bişi var başlığyla konu açılmıştı şimdi aynısı bende var:(

ilksah

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2010
3.859
6
358
birgün bir arkadaş böyle bir konu açmıştı bende birçok cvp yazdım oha bende olsa bayılrm falan die
şimdi aynısı bende var banyoda kırmızı renkli bir kertenkele
ağlamaktan gözlerimi açamıyorum
biz bu 30 yıllık eve 700 tl kira veriyoruz neredeyse asgari ücret maaş parası
ve bu evde kocaman kertenkele çıkması beni çıldırttı
daha yeni ilaçlama yapıldı 1 ay önce
5. kattayım üstelik üstümdede 4 kat var
evden soğudum kırıp dökmek istiyorum heryeri
eşimle kavga ediyoruz ev eski kapılar eski bu yüzden çıkıo diyorum
o da çıktımı yeni evdede çıkar diyor burdada yeni ev kiraları 1500 tl
bunu öldürdük daha varmı bilmiyorum
bunlar nerden çıkar ne şekilde çıkar çıkmaması için ne yapmalıyız oooofff intihar etmek istiyorum....................................​

canım ne intiharı allasen herkesin evinde olabilir bu kertenkele. sarı renkse buna ev kertenkeleside deniyor. o kadar zararsızlar ki bu tür kertenkeleler. en ufak bir ışıkta ya da oda da birinin olduğunu hissettiklerinde saniyeler içerisinde kaybolurlar. genelde de mutfakta kol gezerler.. hatta yararlıdırda evdeki böcekleri yerler. hamam böceklerini falan. korkmana gerek yok ama yok ben korkuyorum dayanamam tekrar karşılaşmaya dersende ilaçlat evi. ve gece yatarken kapıları açık bırakma tel taktır.

Allah kolaylık versin canım ya sinir bozucudur.. bende de kertenkele var ama eve girmiyolar nedense :) hamamböceklerine kılım bende oda yok çok şükür bi ikitane gördüm o kadar ilaç koymuşumki mutasyona uğrmış garipler..

boooool ağaçlı bahçeli iki katlı bi evde oturuyorum ve ne çeşit örümcek ararsanız var.. elim kadar... ilaçlamadım da.. balkonumda asma var balkon demirine bi ağ yapar şaşırırsınız:) hergün ben bozarım o yapar.. dersiniz ki 10 seneden beri o ağ orda :) en sonunda ben pes ettim artık besliyorum.. ölü sinek vs :)

canım burdan bi arkadasta daha oldu onlarda ılaclattılar evı ama kurtulamadılar..evden tasındılar .inşallah bnm evde cıkmaz düşer bayılırım vallaallah kolaylık versin .

Son düzenleme:
kırmızı ağırlıklı karışık bir renkteydi tam tuvalete girdim gördüğüm anda fırladım kaçtım şimdi tuvalete girmeye korkuyorum acaip bir böcek fobisi var inanılmaz korkuyorum hemen tansiyonum düşüyor elim ayağım titriyor bunu görünce o an kalp krizi geçiricem sandım eşimde çalışıodu aradım hemen geldin die o gelene kadar koltuğun tepesinden inemedim hıçkıra hıçkıra ağlıorum
sadece eski evlerdemi çıkıyor nerelerde çıkıyor yuvaları nereler olur

kertenkele olan evde bereket olurmuş.2 -3 ay önce bendede çıktı.elektrk süpürgesine çektim torbayı atacaktm ki yine kaçtı cöm cöm bana bakıo.sonra yine çektim süpürgeye.bu sefer temknli davrandm poşete attm hemen torbayı çöpe attm gitti.korkma o kadar şekerm yaaa.zaten bi dahada çıkmadı.çoğalan bi hayvan değil sanırım ki bi daha çıkmadı

Canım allah başka dert vermesin. biliyorum korku çok kötü bi durgu tabii ama ne o öyle intihar falan. ne dertler var hayatta.

kırmızı kertenkeleyi ilk defa duyuyorum. esmerlisanın bahsettiklerinden gördüm maalesef aklım başımdan gitti. ama dediği gibi bişey yapmıyorlar.ama biz gene de sabaha karşı sat 3 e kadar evi talan ettik kırmızı kertenkeleler de sarı renkliler gibi midir bilmiyorum. apartman ilaçlandı demişsin gerekirse bir daha ilaçlasınlar. fakat şunu söyleyeyim, kertenkele mahalli olur. yani yakın çevredeki apartmanlarda da vardır mutlaka haberin olsun. onun için taşınacaksan da bunu bil.

o korkuyu bilirim canım hiçbir şey teselli etmez korkan kişiyi. o korktuğun hayvanın yok olmasından hariç.. gecko kertenkelesi sanırım pek bilgim olmasa da o tür kertenkele olduğuna aşinayım. inan her evde olma olasılığı yüksek. temiz pis ortam farketmiyor onlar için. ama insandan kaçar yani korkma uyurken üzerimde gezer falan diye.

şu an taşınmayız muhtemelen taşınırsakta dublex çatı kat olması gerekio ondada daha çok çıkarmı bilmiyorum çatı katlarından daha fazla oluomş yazıo birkaç yerde ne tür bir ev olması gerekiyor çıkmaması için araştırıorumda eski evlerdemi sadece çıkar kağı aralarındamı nerden bulamadım daha

Son düzenleme:

aynen bunu düşünüyorm banyo yatak odanın bitşiği yanyana kapıları ve yatak odaya gelirse üzerime falan yatak odaya gitmeye korkuorum birde tik midir nedir böcek ve bu tür fare kertenkele yılan gördümmü kaşıntı tutar 1 saattir kaşınmaktan çıldrcm heryerimi kazıdım

yok canım binanın eski olmasıyla alakalı değil maalesef bizimki mahallenin en yeni binası ... hamam böceği falan olsa evet onlar eski binalarda daha fazla oluyor ama bu öyle değil bak korkma onların şuan mevsimi. çünkü yazın çıktılar ortaya, şimdi havalar soğumaya başladı ya geceleri içeri kaçarlarken bizlerle karşılaşıyorlar. bir kaç hafta içinde kışlık yerlerine tamamen göç ederler. hep bu aylarda karşılaşılıyor zaten, hava serinlemeye başlarken

"Süleymancık" görmüş olmalısınız. Ben de ilk ve son defa bir arkadaşımın banyosunda rastlamıştım bu hayvana. Zararsız bir şeymiş ama insan ilk gördüğünde şoka giriyor, çünkü o ânâ kadar gördüğünüz hiçbir sürüngene benzemiyor. Evin eski veya yeni olmasının bir önemi yok, arkadaşımın evi de çok yeni. Nasıl veya nereden evlere girebiliyorlar, bir şeyin kokusunu alıp ona mı gidiyorlar bilmiyorum. Kendi evimde yaşadığını bilsem aklımı yitiririm herhalde.

Hayatım evle falan hiç ilgisi yok, onlar her yerden çıkabilir, 10. kata bile tırmanabilir, taşınmak çözüm değil sana.
O kadar çok şehirleşiyoruz ki hayvanlara yaşama alanı bırakmadık, onlar da böyle yollarını şaşırıp evlerimize dalıyorlar.
Şimdi kışa giriyoruz, o zaman kesilir ayakları, yazın dolaşırlar daha çok merak etme.

Ama son aylarda benim de evime dalan çekirge ve yarasa sürüsünden sonra seni çok iyi anlıyorum, zarar vermediklerini bilse de insan korkuyor işte.
Hani çok fazla yapabileceğin bir şey de yok, ama çok korkma onlar sizi görünce kaçacak delik arar zaten.

Benim kaç arkadaşım yakalayamadı da sonra isim taktılar, birininkinin adı hamdiydi mesela, beraber yaşayıp gidiyolardı

ya kızlar aynı sorun bizdede var,
benim de annem felaket korkar,kışın çıkmıyolar yazın çıkıyolar bizdede,özellikle banyoda küvetin içinde oluyodu,annem sabah kalkıyo küvete baktığında muhakkak 2-3 tane yavru kertenkele görüyodu,
basıyodu çığlığı,sabahın köründe evdeki herkes kertenkele için seferber oluyodu,babam zavallım neler neler denedi,küvetin giderini temizletti,ilaçlattı,yetmedi küveti söktürüp tekrar yaptırdı ama yok..
en sonunda banyo pencerisini tamamen kapalı tuttuk buna rağmen oluyodu..anlıycağınız nerden geldiğini bilmediğimiz kertenkelerer banyoyu istila etmişti..annem düşüp bayılcak seviyeye geliyodu.bu sene hava biraz serin geçti diye 1-2 tane gördük,1 hafta önce gece 2 gibi mutfağa gidiyodum,aman allahım kocaman bi kertenkele mutfağa girişteki durardaydı,çığlığı basmamak için kendimi zor tuttum,ama çok güzel bi kertenkeleydibana masum masum baktı o anda sakinleştim,kardeşlerim geldi alıp attı hayvanı..
valla varsa çözümü bende merak ediyorum,
her yolu denediğimiz halde neden kertenkeleden kurtulamıyoruz doğrusu aklım almıyor:26:

Bir kedi her şeyi halleder...

Kesinlikle.
Ama cins kedi filan olmasın ha , şöyle sokak kedileriyle arayı iyi tutun. süt verin ara ara eve girip çıkmalarına bişey demeyin

Onun dışında foribinz varmış. Bu hayvanlar zarar vermezler . Elöpen deniyor halk içind e.

Benim kedim var, valla börtü, böcük, sinek, haşarat derdim tasam kalmadı, sağolsun hepsini hallediyo, ayaklı raid gibi mübarek bi çekirge ve yarasalarla başedemedi, onlara da boyu yetmedi zıpanın

ayy ben de böcek hiç sevmiyorum. hele ki örümcek görmeye dayanamıyorum. sizin gördüğünüz sürüngeni görseydim napardım bilemem...ne işi var evde bunların ya

Benim kedim var, valla börtü, böcük, sinek, haşarat derdim tasam kalmadı, sağolsun hepsini hallediyo, ayaklı raid gibi mübarek bi çekirge ve yarasalarla başedemedi, onlara da boyu yetmedi zıpanın

Aşırı harika hayvanlar kediler ama çok inatçı çok nazlılar.

ayy ben de böcek hiç sevmiyorum. hele ki örümcek görmeye dayanamıyorum. sizin gördüğünüz sürüngeni görseydim napardım bilemem...ne işi var evde bunların ya

Yaşam ortamları tükeniyor. Her yer binalaştı .
Bi kişide çıkıp orda yaşayan kuş olsun kertenkele olsun tavşan olsun ne oluyor bu hayvanlara demiyor :)
Onlarda yaşamaya çalışıyor

e haklısınız tabi. hayvanların yaşam alanı daralıyor ama bu kadar yakın olmasaydık böceklerle daha iyiydi. bu arada benim de 2 tane kedim var, evde sinek gördüler mi deliriyolar avlamaya çalışıyorlar. bir kere de bir tanesi örümcek yemişti biraz iğrendim ama kedilerin doğasında var bu herhalde, sinek böcek yemek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…