• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evimde ilginç şeyler oluyor

Makinam eski dökülüyor diyebilirim. Ondan olur mu diye düşündüm ama bu seferde de duvarda neden olsun diyorum.
Ben ilk evlendigimde eski bir makine kullanıyordum. Çalışıyor diye yeni almamıştım. Anlam veremedigim lekeler olmuştu benim de. Carsafta dediğiniz gibi atlet üstündeyken falan. Bir de katlarken değil de kullanırken farkediyordum sanki şu an öyle hatirliyorim. Sonra makineden olduğunu anladım hemen yenisini almistim.

Fotoğraflari şimdi gördüm. Bazısı böcek pisligine benziyor. Sinek ve böcek pisliği gibi. K otrine diye bir böcek ilacı var. Sulandırıp hazırlanıyor. Evi komple ilaclayin. Bazı lekeler de küf gibi

Rutubet için nem alma cihazları var. Baya şu topluyor resmen evden. Annemlerin evi rutubetli giriş kat. Onlara almistik kullanmiyorlar ama ben gidince direkt cihazı çalıştırıyorum. Baya su topluyor cihaz.

İnanın bunların hepsini biliyorum araştırdım maddi imkanlar el vermiyor çok üzülüyorum ama elimden sadece küçük bütçeli çözümler geliyor başka da yok 😔
Üzülmeyin. Geçen biri demişti küf o kadar zararlı olsa İngiltere'de hasta olurduk diye. Yaşadığı yerdeki kufun örneğini vermişti herkes küf kokuyormus hatta :) nem alma cihazı alın. 2. El de alabilirsiniz. Hava temizleme cihazları ortamdaki nemi almıyor sanırım. Onu özellikle arastirin

Ya aslında öyle yorumlar yapmayı sevmem ben üzüldüğüm için yazdım eleştirmek boş konuşmak değil niyetim
Nem çeker toplar var onu deneyin
Isı yalıtımı yaptirsaniz
Emlakci ben girmeden eve tadilat yapmış kimyasal birseyden bahsetmişti ama rutubet olursa arayin dedi. Olmadı ama, ise yaramış. Boya fln araştırsaniz ev sizinze sıvaya kdr soyuyorlar
Babamlar yaptırdı. Bahsettiğiniz boya gibi bişi de sürdüler alt tarafa. Binadakiler dış yalitim kabul etmediği için içten yaptilar. Ev daha iyi ısındı ama giriş kat olduğu için neme henüz çözüm olmadı. Yine cillenme var. Nem cihazını da çalıştırmıyor babam inat ediyor. Çok elektrik yakıyor sanıyor sürekli çalıştırılır mi diyor.

Babamlar yaptırdı. Bahsettiğiniz boya gibi bişi de sürdüler alt tarafa. Binadakiler dış yalitim kabul etmediği için içten yaptilar. Ev daha iyi ısındı ama giriş kat olduğu için neme henüz çözüm olmadı. Yine cillenme var. Nem cihazını da çalıştırmıyor babam inat ediyor. Çok elektrik yakıyor sanıyor sürekli çalıştırılır mi diyor.

Benim binam müstakil 2 katlı ikiz villa. Şehirde bilinen meşhur sağlam ve bilinen bir yer burası hep kiracı olduğu için yer yer olmuş örneğin benim problemim alüminyum kapalı balkonda ama emlakci çözmüş. Oturanlar tamamen değiştirmiş ve komşularda hiç rutubet olmamış. Şimdi yeni binalarda daha çok var nasıl iş yapıyorlar bilmiyorum ya.
Ya cihaz çalışacak, ya cam hep açık kalacak yada hep sicak olacak çare yokki.
Bizim eski mahallemizde bahce ağaç ile kaplı idi binayı sadece tuğla bırakmışlar dışarıdan bile yemyeşildi 2 senede zor satıldı ama şimdi sıfır gibi oldu içeride yine olmusmudur bilmiyorum artık çok ileri teknikler var.

• Beğen
Reactions: Gif
Evet evimde rutubet olur arka cephe olduğu için ama 7 senedir ilk defa böle oldu çamaşırlar eşyalar falan
Beni yanlış anlamayın, sizi korkutmak istemem ama rutubet (daha dogrusu küf) insan sağlığını ciddi oranda etkileyen bir şey maalesef. Rutubet olayına acilen çözüm bulmanız gerekiyor, gerekiyorsa boya badana yaptırın, evi hergün havalandırın, petekleri harlayın...artık ne gerekiyorsa araştırın ve yapın.

Ortada kıyafetleri kuflenen yeni doğacak bir çocuk var tabi şartlar önemli ama belli ki ilerlemiş acil birseyler yapmalilar
Öyle tabi ama imkan yoksa nasıl yapacaklar ki. Birde kış mevsiminde boya işi daha zahmetli olur yani o eşyaları kapat boya sonrası temizligi kuruyana kadar evi havalandırcan camlar en az birkaç saat açik kalması gerekecek ki kuruması ve boya kokusu kalmaması için ki bu durumda soguk alginlıgı kaçinilmaz. Maddi imkan olsa dahi ancak yazın yapılabilir boya

Ayy ben de :KK43: iki odam kaldı ama bittim. Ben de kiradayim diye kendim boyamaya yeltenmistim.
Sorma 4 gün uğraştık acei işi 🤣 önce az almışız yetmedi yetmeyince eski rengin stogu da o esnada olmayınca gittik esnaftan sozde aynı renk aldık ama sürünce ton farkı oldu. Belki kuruyunca oturur renkler aynı olur dedik olmayınca gittik esnaftan aldıgımızdan tekrar aldık bu sefer daha çok aldık yetmezse aynı sıkıntıyı yaşamayalım diye. Ve komple o renge boyadık. Bu sefer oldu ve rahatladık 🤣 Malzemelet daha uyguna gelse de yorgunluk ve zaman kaybı pahalıya patladı. Komple eve niyetlensek demek ki 1 ay sefil olurduk. Yine de herşeye ragmen boyacılar pahalı 😀

Sorma 4 gün uğraştık acei işi 🤣 önce az almışız yetmedi yetmeyince eski rengin stogu da o esnada olmayınca gittik esnaftan sozde aynı renk aldık ama sürünce ton farkı oldu. Belki kuruyunca oturur renkler aynı olur dedik olmayınca gittik esnaftan aldıgımızdan tekrar aldık bu sefer daha çok aldık yetmezse aynı sıkıntıyı yaşamayalım diye. Ve komple o renge boyadık. Bu sefer oldu ve rahatladık 🤣 Malzemelet daha uyguna gelse de yorgunluk ve zaman kaybı pahalıya patladı. Komple eve niyetlensek demek ki 1 ay sefil olurduk. Yine de herşeye ragmen boyacılar pahalı 😀
Evet bana da on bin demişlerdi. Bizi de biraz nalburcu yordu. Verdiği rulonun biriyle çok zor oldu. Bizim tavan girintili çıkıntılı. Uzun tüylü rulo verdi onun için ama bizi uğraştırdı ve onu kullanamadik. Düz aldık. Duvarlar kolaydı ama bantlama işi zordu. Bir de yine çok kötü bir bant vermiş. Aslında Polisan markaydı ama güçlü olduğu için boya sonrası sökerken hep boya geldi. Aşırı sinir oldum. Bir de o yorgunluğun üstüne temizlik yapmak çok zordu. Hani annem dese ev evimi boya. Gider boyarim çünkü temizliği ben yapmicam. Ama hem evi temizle hem boya yap mahvoldum. Nalbur da bizi biraz kazikladi gibi ara malzemelerde falan.hem de kötü malzeme verdi. Hangi marka boya kullandınız. Ben markadan da memnun kalmadım ya. Forumlarda onu ovuyorlar diye almıştım.

Badana yapsan da yine de alıyor o küf yazın yaptim badana alan yerler yine kabarmış tek çözümü taşınmak inşallah size de bana da nasip olur :)

Öyle tabi ama imkan yoksa nasıl yapacaklar ki. Birde kış mevsiminde boya işi daha zahmetli olur yani o eşyaları kapat boya sonrası temizligi kuruyana kadar evi havalandırcan camlar en az birkaç saat açik kalması gerekecek ki kuruması ve boya kokusu kalmaması için ki bu durumda soguk alginlıgı kaçinilmaz. Maddi imkan olsa dahi ancak yazın yapılabilir boya
Boyayı örnek olsun diye yazdım o en sonki iş zaten ondan evvel rutubetin kaynagini ortadan kaldirmalari gerekiyor, atiyorum duvarlar çillendiyse onu sabunlu bir bezle iyice silmeleri şimdilik yeterli olacaktır zaten bahar zamani da boya işi hallolur. Ama dedigjm gibi burda önemli olan şey cillenmenin, kuflenmenin önüne geçebilmek.

Öncelikle yorumlarınız için çok çok teşekkür ederim. Makineyi evet değiştireceğiz sanırım yazin. Bu tür lekeler evde çıkınca banyo ve mutfakta kararan tavanlarimiz için özel birşey aldık rutubet ile alakalı onu deneyecegiz. Birde yaza güzel bir badana yapıp denemeye bırakacağız. Yapacağımız şeyler şimdilik bununla sınırlı tekrar teşekkür ediyorum size

Badana yapsan da yine de alıyor o küf yazın yaptim badana alan yerler yine kabarmış tek çözümü taşınmak inşallah size de bana da nasip olur :)
Aminnnnnn dün akşam bile gene taşınma konusu açılıyor ama eşime de acıyorum oda istemez ama elinden birşeyde gelmiyor Rabbim herkese nasip etsin inşallah

Beni yanlış anlamayın, sizi korkutmak istemem ama rutubet (daha dogrusu küf) insan sağlığını ciddi oranda etkileyen bir şey maalesef. Rutubet olayına acilen çözüm bulmanız gerekiyor, gerekiyorsa boya badana yaptırın, evi hergün havalandırın, petekleri harlayın...artık ne gerekiyorsa araştırın ve yapın.
Rutubet ve neler olabileceğini inanın biliyorum. Ben bu eve geldiğimde doğalgaz sobası varmış akşama kadar kimse yok evde yaz kış camlar acıkmış. Ben gelince hemen petek yaptırdım. Herkes dedi ki bu evde hiç rutubet olmazdı Cok şaşırdık falan dediler. Dedim ki yaz kış çam açık devamlı hava alınca tabiki kararma rutubet olmaz.neyse Çocukta olunca kış ayında sadece yarım saat açık birakabiliyorum. Temiz biriyimdirde. Şimdi hamileyim pek birşey yapamıyorum.

Boyayı örnek olsun diye yazdım o en sonki iş zaten ondan evvel rutubetin kaynagini ortadan kaldirmalari gerekiyor, atiyorum duvarlar çillendiyse onu sabunlu bir bezle iyice silmeleri şimdilik yeterli olacaktır zaten bahar zamani da boya işi hallolur. Ama dedigjm gibi burda önemli olan şey cillenmenin, kuflenmenin önüne geçebilmek.
Evet haklısınız ama şuan hamileyim duvar silmem pek mümkün değil. Eşim Allah razı olsun sildi ve üzerine özel birşey aldı bakalım nasıl olacak. Sonrasında mutfak ve banyonun tavanlarini boyayacak. Çünkü oralar siyah oldu.

Evet bana da on bin demişlerdi. Bizi de biraz nalburcu yordu. Verdiği rulonun biriyle çok zor oldu. Bizim tavan girintili çıkıntılı. Uzun tüylü rulo verdi onun için ama bizi uğraştırdı ve onu kullanamadik. Düz aldık. Duvarlar kolaydı ama bantlama işi zordu. Bir de yine çok kötü bir bant vermiş. Aslında Polisan markaydı ama güçlü olduğu için boya sonrası sökerken hep boya geldi. Aşırı sinir oldum. Bir de o yorgunluğun üstüne temizlik yapmak çok zordu. Hani annem dese ev evimi boya. Gider boyarim çünkü temizliği ben yapmicam. Ama hem evi temizle hem boya yap mahvoldum. Nalbur da bizi biraz kazikladi gibi ara malzemelerde falan.hem de kötü malzeme verdi. Hangi marka boya kullandınız. Ben markadan da memnun kalmadım ya. Forumlarda onu ovuyorlar diye almıştım.
Ben internetten marshal almıştım kum beji. İkinci alışımda aynı marka aynı renk esnaftaki ton farkı çıkmıştı 😀 boya da sıkıntı yoktu gayet iyi silince dahi çıkmıyor sadece ikinci alısimızda ton farkı oldu yani daha cok hafif açık bi tondu. Boya konusunda sıkıntı yaşamadık.

Back
X