• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evimde ilginç şeyler oluyor

Buzdolabındaki kağıt havluda var demeseniz eski tip demir kaloriferde çamaşır kurutuyorsunuz ondan oluyor derdim.
Benim bir odamdaki kaloriferde pas var oraya çamaşır koyunca pas lekesi çıkarıyor çünkü.
Kaşıntı gibi sorunlarınız varsa pire gibi bir böcek olabilir mi acaba?
İnanın her yolu düşündüm. Tek tek nerde gorduklerimi not aldım. Hepsinin ortak noktası nedir diye bulmaya çalışıyorum.

Arkadaşlar 1 ay önce falan üzerimdeki atletimde kahverengi noktalar gördüm. 28 haftalık hamileyim. Bebeğim için aldığım kıyafetleri yıkadım. Kuruduktan sonra katlarken gördüm aynı leke onda da var. 4 kıyafet çöpe gitti. Sonrasinda perde de duvarda buzdolabının rafında ilaç kutularında kağıt havlu üzerinde artık sinirlerim bozuldu. Nokta nokta kahverengi pas lekesi ne benziyor bana fikir verin lütfen napacagim iyice kafaya taktım hatta eşimde benim gibi taktı artık hergun birşey çıkıyor.Eki Görüntüle 3369144

Küf bu, buzdolabında çok net belli

Evet evimde rutubet olur arka cephe olduğu için ama 7 senedir ilk defa böle oldu çamaşırlar eşyalar falan
Benim eski evde rutubet vardı dolaplarimin arkasi siyah leke çürüme olmustu 4 senede. Yine deterjan kutularimda leke seklinde siyahlaşma vardı. Yine toz deterjan cay şeker vb ürunlerde topaklaşma sertleşme el sürdügünde hafif ıslaklık hissi vb. Ve evi yazın gece gündüz camlar açık olmasına ragmen o rutubet kokusu gecmiyordu ve buna ragmen sabahlari uyandıgımızda tıkanıklık nefes darlıgı öksürük vb yaşıyorduk. Yine evin icinde sakladıgım bulgur pirinç vb kurtlanma topaklanma oluyordu( bunun çözümünü o evden taşınana kadar bakliyatı buzdolabında saklamakta bulmuştuk)Ama çamaşırda farketmedim emin olamıyorum o yüzden. Yada çamaşır kısmını ben hatırlamıyorum. Bunun dışında ufak sinek pisligi pire vb olabilir. Rutubet icin tuz lambası öneririm. Evin icinde camaşır kurutmayın balkon bahce vb kurutun. Kışin dahi sürekli havalandırın. Bunun dısinda son ve onemli çözum imkan varken taşınmak. Güneş görmeyen odanızı helé rutubetli evde hiç kullanmayın.

Back
X