• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evimde ilginç şeyler oluyor

Küf bu, buzdolabında çok net belli
Ama 7 senedir aynı evde oturuyorum tamam kabul ediyorum tavanlar siyah oluyor ama böyle birşey ilk defa oluyor. Hele ki kıyafetlerde görünmesine şaşırdım. Çamaşırlari yikadigim gün kurumuş olanları içeri alıp koltuk kenarına koymuştum öğün bir sonra ki gün koltuk kenarı abartısız full böle olmuştu. Kurumuş çamaşırlar birde

Eskiler buna çillenme diyor, muhtemelen eviniz rutubetli şimdilik direkt küf yapacak seviyede değil sadece çillenme yapıyor.
Çillenme ölei bakın bunu ilk defa duyuyorum. Biraz araştırayım bunu eskilere bir sorayım.

Benim eski evde rutubet vardı dolapalarimin arkasi siyah leke çürüme olmustu 4 senede. Yine deterjan kutularimda leke seklinde siyahlaşma vardı. Yine toz deterjan cay şeker vb ürunlerde topaklaşma sertleşme el sürdügünde hafif ıslaklık hissi vb. Ve evi yazın gece gündüz camlar açık olmasına ragmen o rutubet kokusu ve sabahlari uyandıgımızda tıkanıklık nefes darlıgı öksürük vb yaşıyorduk. Yine evin icinde sakladıgım bulgur pirinç vb kurtlanma topaklanma oluyuyordu( bunun çözümünü o evden taşınana kadar bakliyatı buzdolabında saklamakta bulmuştuk)Ama çamaşırda farketmedim emin olamıyorum o yüzden. Bunun dışında ufak sinek pisligi pire vb olabilir. Rutubet icin tuz lambası öneririm.
Ben kendimi anlatsam ancak böle bir msjla anlatabilirdim çok teşekkür ederim dikkate alacağım söylediğinizi. Taşınmayı bende istiyorum ama henüz bu mümkün değil.

Allah
Ben kendimi anlatsam ancak böle bir msjla anlatabilirdim çok teşekkür ederim dikkate alacağım söylediğinizi. Taşınmayı bende istiyorum ama henüz bu mümkün değil.
kolaylık versin çok zor bir durum rutubetli evde yaşamak hele cocuk varsa ne temizligi biter ne börtü böcegi ne birşeyi. Umarim imkan bulur en kısa sjrede taşınırsınız. Cigerlere zararını saymıyorum bile

Çillenme ölei bakın bunu ilk defa duyuyorum. Biraz araştırayım bunu eskilere bir sorayım.
Evet çillenme, benim gibi 50 yaş üzeri kadınlara sorun, özellikle İstanbul gibi kış aylarında nemi rutubeti artan şehirlerdeki eski evlerde yaşanan bir sorundur, evde her daim rutubet olur ve her şey zamanla çillenir, sizin evinizde de rutubet varmış, kış mevsimi olduğundan pencere bile açsanız dışarısı da nemli bir havaya sahip olduğundan çillenmeyi önleyemezsiniz, lekeler çıkar mı bilmem ama şu an o evden çıkmaya imkan elvermiyorsa, uygun yollu bir hava temizleme cihazı alabilirsiniz, ona da bütçe uygun değilse çocuk/larınızın erişemeyeceği yerlere kedi kumu veya rutubet önleyici tablet kullanabilirsiniz.

Evet çillenme, benim gibi 50 yaş üzeri kadınlara sorun, özellikle İstanbul gibi kış aylarında nemi rutubeti artan şehirlerdeki eski evlerde yaşanan bir sorundur, evde her daim rutubet olur ve her şey zamanla çillenir, sizin evinizde de rutubet varmış, kış mevsimi olduğundan pencere bile açsanız dışarısı da nemli bir havaya sahip olduğundan çillenmeyi önleyemezsiniz, lekeler çıkar mı bilmem ama şu an o evden çıkmaya imkan elvermiyorsa, uygun yollu bir hava temizleme cihazı alabilirsiniz, ona da bütçe uygun değilse çocuk/larınızın erişemeyeceği yerlere kedi kumu veya rutubet önleyici tablet kullanabilirsiniz.
Çok çok teşekkür ederim Kesinlikle tavsiyelerinizi dikkate alacağım

Çok çok teşekkür ederim Kesinlikle tavsiyelerinizi dikkate alacağım
Rica ederim, daha güzel evlerde daha iyi bir yaşamanız için Allah maddi imkanlar nasip etsin inşallah🙏 Doğacak bebeğinize de sağlıklı ömürler dilerim, Rabbim bebeğinizin hürmetine hayırlı kapılar açsın.

İnanın bunların hepsini biliyorum araştırdım maddi imkanlar el vermiyor çok üzülüyorum ama elimden sadece küçük bütçeli çözümler geliyor başka da yok 😔

Ya aslında öyle yorumlar yapmayı sevmem ben üzüldüğüm için yazdım eleştirmek boş konuşmak değil niyetim
Nem çeker toplar var onu deneyin
Isı yalıtımı yaptirsaniz
Emlakci ben girmeden eve tadilat yapmış kimyasal birseyden bahsetmişti ama rutubet olursa arayin dedi. Olmadı ama, ise yaramış. Boya fln araştırsaniz ev sizinze sıvaya kdr soyuyorlar

Ya aslında öyle yorumlar yapmayı sevmem ben üzüldüğüm için yazdım eleştirmek boş konuşmak değil niyetim
Nem çeker toplar var onu deneyin
Isı yalıtımı yaptirsaniz
Emlakci ben girmeden eve tadilat yapmış kimyasal birseyden bahsetmişti ama rutubet olursa arayin dedi. Olmadı ama, ise yaramış. Boya fln araştırsaniz ev sizinze sıvaya kdr soyuyorlar
Evi boyamak ta cok külfetli ya gecen niyetlenmiştik te 3 4 odali daireye 7 8 bin dedi cogu. Bizde en kötü 2 odayı kendimiz boyadık. Digerini yaza erteledik.

Back
X