Evi terk edip geri dönmek

Giderken tamamen kendimi haklı sanıyodum sonra olmadığımı anladım.Suçu olduğuna inanmaya devam etsem bende dönmezdim bilir o zaten evlenmeden önce ayrılıklarımız oldu.ama haksızlık ettiğimi düşündüm döndüm.
sen 1.5 yıl ne oldu da bıraktın nedenini öğrenebilir miyim?

Yani cok degisik bir sebep aslinda :KK48:
Siyasi konularla ilgili konusuyorduk.. Bu konuda zitiz acikcasi ki kendisi zaten Turk degil ona neyse Turkiye'nin siyasetinden :KK51:.. Neyse O an Anneme ve siyasi gorusune ithafen bir cumle kurdu. Yanlis anlasilmasin kufur vs. Degildi. Ama tersime gitti, kafam atti biraktim.

Cok agrina gitmis hala der nasil birakabildin beni oyle diye.. Tek ciddi ayriligimiz buydu bizim.

Yani cok degisik bir sebep aslinda :KK48:
Siyasi konularla ilgili konusuyorduk.. Bu konuda zitiz acikcasi ki kendisi zaten Turk degil ona neyse Turkiye'nin siyasetinden :KK51:.. Neyse O an Anneme ve siyasi gorusune ithafen bir cumle kurdu. Yanlis anlasilmasin kufur vs. Degildi. Ama tersime gitti, kafam atti biraktim.

Cok agrina gitmis hala der nasil birakabildin beni oyle diye.. Tek ciddi ayriligimiz buydu bizim.
Değişikmiş gerçekten ama sevgiliyken oluyo öyle şeyler.evlilik çok başka bişey aynı hayatı paylaşırken bırakmakla paylaşmazken bırakmak çok farklı evliliğin sorumluluğunu herkes kaldıramıyo bende bazen tökezliyorum işte

İnsanın en büyük başarısı hatasının farkına varmaktır. Şu an hatalı olduğun yerleri görüyorsun ve kabul ediyorsun işte en büyük erdem. Bu forumda kendi hatalarını görmeyip sadece karşısındakinin hatalarına odaklananların nasıl yuvalarının yıkıldığını gördüm. Umarım ikiniz içinde tertemiz güzel bir sayfa olur. Hatayı herkes yapar ama herkes ders çıkaramaz. Öyle ayrıl diyeni gurur diyeni hiiiiç görme. Sevmişsiniz ki evlenmişsiniz. Bunca yaşadığın güzel şeyleri çöpe atmaya değmez.

İşin en kötü tarafı ne biliyormusunuz: Esinizin terk edilme korkusunu bildiğiniz halde bunu ona karşı bi nevi kullanmanız. Bence bunlar eşler arasında çok sarsıcı şeyler. Şahsen eşim korkularımı bana karşı kullansa bu güvenimi yok ederdi. Bu hususta daha dikkatli ve ölçülü davransaniz evliliginiz için daha iyi olur.
Anladığım kadarıyla sizinde geçmişle ilgili atlatamadiklariniz var. Bunların evliliginize zarar vermemesine dikkat edin

İnsanın en büyük başarısı hatasının farkına varmaktır. Şu an hatalı olduğun yerleri görüyorsun ve kabul ediyorsun işte en büyük erdem. Bu forumda kendi hatalarını görmeyip sadece karşısındakinin hatalarına odaklananların nasıl yuvalarının yıkıldığını gördüm. Umarım ikiniz içinde tertemiz güzel bir sayfa olur. Hatayı herkes yapar ama herkes ders çıkaramaz. Öyle ayrıl diyeni gurur diyeni hiiiiç görme. Sevmişsiniz ki evlenmişsiniz. Bunca yaşadığın güzel şeyleri çöpe atmaya değmez.
Çok mutlu oldum yazdıklarına teşekkür ederim burda herkesin yorumu insanın bi derdi varken o kadar etkili oluyo ki anlatamam.
Ben hatamı biliyorum onun da hatalarını biliyorum keşke oturup konuşabilsek ben bi hata yaptım diye yüzüğünü çıkarıp atmasa o da olgun olsa keşke yıpratmasak karşılıklı.
3.kişiler evliliği inanılmaz etkiliyomuş kv kp baksana ilk darbelerinde ne hale geldik

İşin en kötü tarafı ne biliyormusunuz: Esinizin terk edilme korkusunu bildiğiniz halde bunu ona karşı bi nevi kullanmanız. Bence bunlar eşler arasında çok sarsıcı şeyler. Şahsen eşim korkularımı bana karşı kullansa bu güvenimi yok ederdi. Bu hususta daha dikkatli ve ölçülü davransaniz evliliginiz için daha iyi olur.
Anladığım kadarıyla sizinde geçmişle ilgili atlatamadiklariniz var. Bunların evliliginize zarar vermemesine dikkat edin
Biliyorum.zaten bu olayda tek ve en büyük hatam o uzatmak dışında.bel altı vurdum onu sinirime hakim olamadım fevri davrandım ve uzatmakta haklı değil mi? Ona zaman mı vermeliyim yoksa konuşmak için zorlamalı mıyım bilmiyorum?

Değmedi tabi boşanmalık ne var ki ortada bizim bi sorunumuz yokken.benim içimden o anda ne geçti de dilimden onlar döküldü bilmiyorum geçmişle alakalı olduğunu düşünüyorum.alyans çıkarmış yüzüğü yoktu dün sence bu da mı normal.

En ufak bi öyle niyetim yoktu benim evine davet eder diye bekledim vermek için etmedi bende uğrayamadım fırsat bulup yemekte götürdüm zaten vermemiştim eşim dedi suratı asıktı zaten yemekte yumuşatsın diye annemin hediyesini versene diye yanımdaydı uzattım verdim söylenmeye başladı ben neye uğradığımı şaşırdım.
Gönlünü almaya çalışmakla evet itici olmuş olabilirim yapmıyorum zaten artık benimde çok içimden gelmiyo sonuçta üzülen benim ailem de oldu

Neymiş yemeğe annem için gitmişiz onunda öylesine çağırmışız bu nasıl bi şımarıklık anneler gününde iki aile yemek yiyelim diyip çağırdık neden benim annem benim evimde huzurumu düşünürken erkek anneleri bunu düşünmüyor ne gıcıklıkları var neyi paylaşamıyolar anlamıyorum.
Evet konuşup kapatmalıydım çok çok uzattım kapatamadım
Peki sen evi terk ederken o ne hissetti yuzugu cikarmasiyla ayni duygu deil mi sence ...

Peki sen evi terk ederken o ne hissetti yuzugu cikarmasiyla ayni duygu deil mi sence ...
Anlıyım diye yapıyo diyosun yani ama ben evi 5-6 saatliğine terkettim sonra geldim o iki gündür takmıyo alyansını
Sanırım bi arkadaşın dediği gibi şimdi buna takılcak bi durum yok başka konuları halletmemişken alyans konusunu açmak daha da çıkmaza sokar gibi geliyo

Anlıyım diye yapıyo diyosun yani ama ben evi 5-6 saatliğine terkettim sonra geldim o iki gündür takmıyo alyansını
Sanırım bi arkadaşın dediği gibi şimdi buna takılcak bi durum yok başka konuları halletmemişken alyans konusunu açmak daha da çıkmaza sokar gibi geliyo
Aynen oyle tabikide
Bence herşey daha guzel olcak ufak tefek seylere asla esinizle kotu olmayin kimse icin kalplerinizi kirmayin.Cunku aksam oldugunda 4 duvar arasinda kalan yalnizca ikinizsiniz.

Değişikmiş gerçekten ama sevgiliyken oluyo öyle şeyler.evlilik çok başka bişey aynı hayatı paylaşırken bırakmakla paylaşmazken bırakmak çok farklı evliliğin sorumluluğunu herkes kaldıramıyo bende bazen tökezliyorum işte
Evet ayni evi paylasmak cok farkli 1.5 yillik evliyiz suan. Evi terk etmemi gerektirecek bir problemimiz olmadi ama annemin evine gitseydim en azindan bir sure donmezdim. Yoksa inandiriciligi kalmiyor cunku..
Sen de bunu tehdit araci olarak kullanmamaya ozen gostermelisin bence.. Suan bu durumu toparlayabilirsin. Ama surekli boyle olursa iyi olmaz gercekten.

Annesi beni unuttun demis bu da esin uzerinde etki yaratmis.. Esin de annesi yuzunden bocaliyor sanirim. Once ailemden uzaklastim diyor seni sucluyor, sonra insan ailesini secemez annem yuzunden benim ne sucum var diyor. Bence esine annesi hakkinda konusma. Iyi geciniyoruz de.. Kayinvalidenle sorununu yuz yuze hallet ki o ogluna seni anlatsin :KK53: Emin ol bir zaman sonra ne istiyorsun bu kizdan diye annesine cikisacak.

Sinir oluyorsan, Icin sisiyorsa annene anlat arkadasina anlat rahatla ama esine anlatma. Hediye falan da alma. Bak kardesimin esi anneme bayramda hediye almis. Begenmedigi halde annem cok mutlu oldugunu soyledi gelin kirilmasin diye.. Kayinvaliden deger bilmiyor.

Evet şu an zaten pişmanım ama o an bişey yapmam gerekiyo gibi hissediyorum duramıyorum evde ama mesaj atmamalıydım

Binmemiş midir gerçekten ya da bi daha yapmamam için mi böyle yapıyo

Evet zayıf noktası ve bende onu o noktadan vuruyorum senden boşanırım seni bırakırım diyerek ço kırılırdım yernde olsam ama şu an yaptığı gibi küsmezdim o da beni sarstı kolumu sıktı sonuçta öncesinde

evlilik çocuk oyuncağı değil. boşanırım lafı ağzınıza sakız ise söküp atın o kadar çirkin bir şey ki çünkü. ilişkiyi direk yalama yapıyor. olgun olun ve arkasında duramayacağınız cümleler kurmayın.
ayrıca eşinin ailesi ile bir mevzu varsa da sündürüp uzatmayın. bir kere lafı söylersiniz olur biter. adam yanınızda olmuş ilk başta konuşup konuşup neden mevzuyu iyice deşip adamı kanırtıyorsunuz? ittirip kaktırması tabi ki doğru değil ama bildiğin kaşımışsın eşini.
haklı iken haksız konuma sokmuşsun kendini. burada eşinin ailesine karşı yapabileceği başka bir şey yokken hatalı davranmışsın. al karşına ben hatalıydım bir daha boşanma lafı etmeyeceğim de özür dile.

Bence evlilik oyun olmadığı için iki tarafında arkasını düşünüp hareket etmesi lazım ne şartta olursa olsun. Evi terkedip geri gelmek eşe hatalıyım demek oluyor ve seni hep böyle terkedebilirim.
Boşanalım, lafının sürekli tartışmalarda ortaya gelmesini de anlamıyorum. Boşanmak insanın en çıkmazda kaldığında kullandığı bir seçenektir, bunu boşanan insanlardan öğrenebilirsiniz.
Bana boşanalım dese eşim derim ki benimle bağı yok, tamirle uğraşmak istemiyor. Çünkü insan vazgeçebileceğine boşanalım der.

O ki devam edeceksiniz, eşinizden özür dileyin. Çocukluk ettiğinizi kabul edin.
Kvniz iyi nitetli biri değil, hediye mevzusundan belli. Onunla da yeteri kadar iletişim kurmayı başarın. Aranızda mesafe olsun. Bu mesafe soğukluk anlamında değil, hayat sınırları olarak. Kv.ye karşı net bir tavrınız olsun.
Eşiniz de kv ile aranızdaki tartışmalara müdahil olmasın. Size annem burada sen burada hatalısın diyebilir, iyidir çoğu zaman ama annesine gidip aranızdaki mevzuya dahil olmasın. Annesine şikayetlerinizi aktarırsa annesi de kendi şijayetlerini aktarır. Siz elinizle kvyi ailenize karıştırmış, ona bu hakkı vermiş olursınuz.

1-farkındayım bir daha bunu yapmamaya söz verdim umarım tutarım
2-eşimden adım geldi aslında annemi aramaktı ben anneme gitmicektim biliyodu onu arayarak benim oraya gitmemi sağladı ve kendini anneme ifade etti kötüyüm yatıyorum da demiş benim vicdanımı bilir dönceğimi tahmin etmiştir.zaten terk edilmeyi haketmemişti beni itip kaktı ama bunun tavrını aynı evin içinde yapmalıydım hatanın neresinden dönsem kar,gurur olmaz sevgide diye düşündüm
3-bir daha asla hediye almam
4- özür dilemedim sarıldım hadi barışalım dedim şirinlikle o da reddetti özür dilicek bişey yapmadım diye düşünüyorum onu bırakıp gitmek dışında
Açıkçası ben adimdan kastım beni araması mesaj atması gelip alması vs vs annemi babamı araması beni caydirmazdi

Sinirinizi o anda atın .Kocanıza değil kv kişisine .
İyi niyetle bir hediye aldım annem yerine koydum beğenmedim dedin değiştirdim milletin içinde azarladın diye uzata uzata ajitasyona bağla höngürde ve çık git kv evinden .Kocan da birşey derse senin suçun yok çok ağrıma gitti annem bildim diye başlarsın yine gıy gıya 🤣
Ayy çok fenaaaaa .😁

Sen fevri davranmışsın ama eşin saçmalamış.
Seni itip kakmış ama sanki mağdurmuş gibi anneni arayıp demogoji yapmış üstüne.
Hadi geri döndün onu anladık da adama niye yalvarıyorsun?
Annesi sana köpek kadar değer vermemiş sana, hediyeyi burnundan getirmiş, haksızlığa uğrayan sensin, niye adama gidip sarılıyorsun?
Kaba kuvvet girmiş işin içine, neyin alttan alma çabası bu?

Siz neden sinir krizi geçirdiniz biliyor musunuz ; ailesiyle ilgili şikayette bulundugunuzda annesine cahil değip sizi desteklemiş.

Bu büyük yanlış. Aslında doğru olan bu olsada kadınların ve erkeklerin büyük çoğunluğu bunu suistimal edip susmasını bilmiyor.

Beynini yiyor eşinin en ufak olayda.

Oysa desteklenen kişi haklıysa asil davranıp susmalı. Eşini üzmemeli.

Kv.niz size yakınsa bir yarım saatte olsa uğrayıp hediyesini verebilirdiniz , haklı.

Sizi orada incittiğin için haksız.

Tüm bunların faturasını eşinize kestiğiniz için de siz haksizsiniz.

Sizi desteklediginde sorun yok , "az da olsa annemin haklılık payı var değince sorun var, sinir krizi var.

Geri dönmek değil de, böyle bir nedenden dolayı evi terk etmek, evlendigine pişman olduğunu söylemek evlilikte sarsilma noktaları oluyor .

Şimdi madem özrünüzü dilediğiniz , artık düşmeyin peşine, bekleyin biraz derim.

evlilik çocuk oyuncağı değil. boşanırım lafı ağzınıza sakız ise söküp atın o kadar çirkin bir şey ki çünkü. ilişkiyi direk yalama yapıyor. olgun olun ve arkasında duramayacağınız cümleler kurmayın.
ayrıca eşinin ailesi ile bir mevzu varsa da sündürüp uzatmayın. bir kere lafı söylersiniz olur biter. adam yanınızda olmuş ilk başta konuşup konuşup neden mevzuyu iyice deşip adamı kanırtıyorsunuz? ittirip kaktırması tabi ki doğru değil ama bildiğin kaşımışsın eşini.
haklı iken haksız konuma sokmuşsun kendini. burada eşinin ailesine karşı yapabileceği başka bir şey yokken hatalı davranmışsın. al karşına ben hatalıydım bir daha boşanma lafı etmeyeceğim de özür dile.
Haklısın çok deştim mafettim herşeyi dün yemekte zorla konuştum tek kelime etmiyodu çocukluk yapıp küsmenin anlamı yok ben gidene kadar haklıydım ama gittiğim için özür dilerim terketmemem lazımdı sinirle hareket ettim geçince döndüm zaten 1 gün bile kalmadıl dedim dönmeseydin zaten bitmişti dedi.
Sinirinizi o anda atın .Kocanıza değil kv kişisine .
İyi niyetle bir hediye aldım annem yerine koydum beğenmedim dedin değiştirdim milletin içinde azarladın diye uzata uzata ajitasyona bağla höngürde ve çık git kv evinden .Kocan da birşey derse senin suçun yok çok ağrıma gitti annem bildim diye başlarsın yine gıy gıya 🤣
Ayy çok fenaaaaa .😁
Burda sizden öğrenceğim çook şey var 😊
Ben eşimin annesine birşey söylemeyip sustuğum için daha iyi olcağını sanıyodum ama bence de en güzeli bundan sonra saygıyı çok bozmadan direk cevap vermek ve eşe yansıtmamak arada bırakmak ona haksızlık
Sen fevri davranmışsın ama eşin saçmalamış.
Seni itip kakmış ama sanki mağdurmuş gibi anneni arayıp demogoji yapmış üstüne.
Hadi geri döndün onu anladık da adama niye yalvarıyorsun?
Annesi sana köpek kadar değer vermemiş sana, hediyeyi burnundan getirmiş, haksızlığa uğrayan sensin, niye adama gidip sarılıyorsun?
Kaba kuvvet girmiş işin içine, neyin alttan alma çabası bu?
Ben ona yalvarmadım barışalım hadi dedim şirinlikle istemeyince bida da bi adım atmadım ama kendi payıma düşen hatayı kabul etmezsem evlilik çıkmaza girer.evet annesine karşı yüzde yüz haklıyım ama onun bi suçu yokki

Bence evlilik oyun olmadığı için iki tarafında arkasını düşünüp hareket etmesi lazım ne şartta olursa olsun. Evi terkedip geri gelmek eşe hatalıyım demek oluyor ve seni hep böyle terkedebilirim.
Boşanalım, lafının sürekli tartışmalarda ortaya gelmesini de anlamıyorum. Boşanmak insanın en çıkmazda kaldığında kullandığı bir seçenektir, bunu boşanan insanlardan öğrenebilirsiniz.
Bana boşanalım dese eşim derim ki benimle bağı yok, tamirle uğraşmak istemiyor. Çünkü insan vazgeçebileceğine boşanalım der.

O ki devam edeceksiniz, eşinizden özür dileyin. Çocukluk ettiğinizi kabul edin.
Kvniz iyi nitetli biri değil, hediye mevzusundan belli. Onunla da yeteri kadar iletişim kurmayı başarın. Aranızda mesafe olsun. Bu mesafe soğukluk anlamında değil, hayat sınırları olarak. Kv.ye karşı net bir tavrınız olsun.
Eşiniz de kv ile aranızdaki tartışmalara müdahil olmasın. Size annem burada sen burada hatalısın diyebilir, iyidir çoğu zaman ama annesine gidip aranızdaki mevzuya dahil olmasın. Annesine şikayetlerinizi aktarırsa annesi de kendi şijayetlerini aktarır. Siz elinizle kvyi ailenize karıştırmış, ona bu hakkı vermiş olursınuz.
Çok çok haklısınız şimdiye kadar hiç böyle bi durum olmadı ama dediğinizi bende düşündüm.her ne kadar hak vermese de o tarafta kendini anlatınca ister istemz etkilenir annesi sonuçta orası su götürmez bi gerçek.bu olayda ben yüzde yüz haklıydım ilk anda ertesi gün annesiyle konuşunca 30 annemin de haklılık payı var oldu.annesini aramadığı birşey demediği için ben söylenirken bunu dediğime pişmn oldum.en güzeli eşi arada bırakmamak herşeyi yeitşkin insan gibi kendin halletmek.
evet kv iyi niyetli olsaydı çocuğunun evindeki huzuru böyle bi sebepten kaçırmazdı benim annem hep eşimle evimde huzurum olsun diye uğraşır bazen üzülüyorum eşime böyle bi annesi olduğu için yazık.

Siz neden sinir krizi geçirdiniz biliyor musunuz ; ailesiyle ilgili şikayette bulundugunuzda annesine cahil değip sizi desteklemiş.

Bu büyük yanlış. Aslında doğru olan bu olsada kadınların ve erkeklerin büyük çoğunluğu bunu suistimal edip susmasını bilmiyor.

Beynini yiyor eşinin en ufak olayda.

Oysa desteklenen kişi haklıysa asil davranıp susmalı. Eşini üzmemeli.

Kv.niz size yakınsa bir yarım saatte olsa uğrayıp hediyesini verebilirdiniz , haklı.

Sizi orada incittiğin için haksız.

Tüm bunların faturasını eşinize kestiğiniz için de siz haksizsiniz.

Sizi desteklediginde sorun yok , "az da olsa annemin haklılık payı var değince sorun var, sinir krizi var.

Geri dönmek değil de, böyle bir nedenden dolayı evi terk etmek, evlendigine pişman olduğunu söylemek evlilikte sarsilma noktaları oluyor .

Şimdi madem özrünüzü dilediğiniz , artık düşmeyin peşine, bekleyin biraz derim.
Ben aslında babamın kv konusunda anneme haksızlıklarıyla büyüdüğüm için sinir krizi geçirdim tahamül edemedim onu haksız yere azcık da olsa savunmasına ama haklısınız hak vermesem bile hayır diyip tartışmalıyım eşimle. sinirlerime hakim olmalıyım.
Bende öyle düşünüyorum gittim artık dönemem demek yerine kalbinin sesini dinlemeli şu anda bana tavrı gittiğim için geldiğim için değil özrümü diledim beklicem alyansını takmayarak intikam alıyo kendince ona da izin veriyorum lafını etmeden

Back