- 12 Temmuz 2006
- 3.505
- 2.035
- 698
- Konu Sahibi olamazmiolabilir
-
Siz dağınıktan çok temiz değilsiniz. Minimal bir hayat tercih edin fazla eşyaları atın, kırın,satın verin ve her gün 1 saat temizlik yapın bölüm bölüm dağınık olmak ayrı pis olmak ayriYa mesela sıvı yağları koyduğum dolaba baktım demin, kenarlardan yağ sızmış şişelerden ve dolabın zeminindeki o kısımlar yapış yapış kalmış filan offfff yani sanıyorum ki başka kimsenin evinde böyle rezalet bir görüntü yoktur. En azından ben görmüyorum kimsede ya herkesin evi ne kadar temiz
DepresyondamısınızOffff yani salonda yerde boş Trendyol poşetleri filan var kitaplar üst üste yığın gibi olmuş filan. Ben sadece kitap okuyup boş boş tvye bakmak istiyorum ya temizlik yapmak yasaklansın
derd etdigin seye bak benimde evime sanki bomba duşmus uc tane cocuk var ucude kucuk biri daha yeni yurumeye basladi her tarafi dagitiyo yani geceler ev derli toplu ama sabah olsun aynenYalnız yaşıyorum 37 yaşındayım memurum ve mesela arkadaslarimin evine gittiğimde o düzen o temizlik filan bana inanılmaz geliyor ya. Tamam çoğu düzenli temizlikçi alıyor ama ben tek yaşadığım için aslında gerek yok bence ben kendim de derli toplu ve temiz tutabilirim ama yapamıyorum yapmak da istemiyorum ev işi hiç. Aslında konu açma sebebim bana bir yol gösterilmesk değil, birkaçınız "aynen ben de öyleyim" dese kafaya takmayı bırakacağım. Mesela örnek vereyim, eve öyle hiç girilmeyecek bir durum yok, lavabolar tuvalet filan temizdir temiz tutarım ama mutfak dolaplarımda parmak izleri, biyerlerde yağ bulaşmış kalmış filan onlar var mesela aspiratörde. Veya yere çay tozu dökülmüş onu hemen supurmemisim öyle duruyo günlerdir filan. İki tane de fazla odam var depo gibi yaptım ama artık depoyu da geçti baya her şey üst üste o odalarda. Kullandığım odaları öyle bok götürüyor gibi bir durum yok ama pırıl pırıl da değil hiçbir yer. Nolur "ben de öyleyim" deyin ya
düzen takıntım filan yok amaBen de 3 çocuk var. Biri 9 ikisi 3 yaşında. Çalışıyorum da. Çamaşır hemen her gün yıkanır kurutulur ve aynı gün katlayıp yerlestiririm. 3 süpürge varelektirikli süpürge ile haftalık abla gelip dip bucak temizlik yapar dönüşümlü olarak bir hafta camlar, bir hafta dolap içi, bir hafta duvar, bir hafta depo şeklinde kullandığım kileri toplama vs gibi. Mesela yağ akmış dediniz ya, herkesin evinde akar ama altına ekmek alırken sardiklari kagitlardan koyuyorum ara ara değiştiriyorum. Dolap içlerinde örtüler var ara ara yıkanıyor. Bir yer kirlenince Dyson sarjli süpürgeyle hemen alıyorum. Her günde robot süpürge çocuklar uyuyunca dolanıyor. Her eşya olması gereken odaya çocuklar ilgilenmeyi bırakınca ya onlara ya kendim goturup koyarım. Her eşyanın yeri olunca yerinde olmayan şey dikkat çekiyor. Tek kişi düzen ve temizlik zor değil. Tlc de kirli evleri izleyin insanı temizliğe sevkediyor resmen WC vs her akşam mutlaka temizlerim sleepy mendiller harika bunun için. Zor değil. Ama biraz iş istiyor tabi. Ben dağınık evde mutsuz agresif biri oluyorum ya. O çay yere dökülse anında supurulmezse başka yerlere en çok gidecek kirlerden mesela. O anında temizlenmeli... Referansin olmaya bilirim çünkü benim düzen takıntım var :))
Benim iki çocuk var. Haftanın beş günü çalışıyorum. Ctesi de yüksek lisans var derse gidiorum. Kocam geçen ay robot süpürge alıp gelmiş. Yaptığı en mantıklı alışverişDi mi ya bizim evde akşam çocuklar uyuduktan sonra her şey toplanır, süpürülür, toz alınır. Haftasonları klasik çamaşır yıka, kurut yerleştir, çarşaf değiştir dip temel süpür, dolap kapakları sil gibi gibi. Akşamları halim kalırsa ekstra bişiler yapıyorum dolap içleri vs gibi. Kendimizce bir düzenimiz var, pis değiliz ama öyle aman aman temizlik de yokb
Misafirler neden böyle bişey söylüyor ki. Evde çocuk varsa dolapta camda parmak izi çok normal. Camın dışı da onlarla ne alaka. Hep derim evimi inceleyen evime gelmesin. Hoş sohbetime gelsinlermutfak dolaplarını siliyorum ama yeterince silemiyormuşum
eve gelen misafirler dolaplardaki izleri , camlardaki parmak izlerini , camların önündeki ( dışarı tarafa bakan ) mermerleri söylediklerinde farkettim
o ana kadar bana gayet temiz geliyordu hala da temiz geliyor yani öyle çok uğraşmak istediğim birşey değil
yakın arkadaşlarım ya aramızdaki muhabbet ileri seviyeMisafirler neden böyle bişey söylüyor ki. Evde çocuk varsa dolapta camda parmak izi çok normal. Camın dışı da onlarla ne alaka. Hep derim evimi inceleyen evime gelmesin. Hoş sohbetime gelsinler
düzenli olarak en az ayda bi kere temizlik için bayan alsanız bu kadar batmazOffff yani salonda yerde boş Trendyol poşetleri filan var kitaplar üst üste yığın gibi olmuş filan. Ben sadece kitap okuyup boş boş tvye bakmak istiyorum ya temizlik yapmak yasaklansın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?