Yakın zamanda bir ilişkim vardı. Sevgilimin ailesi de seninkinin ailesine benzerdi. Yemekler hep birlikte yenilir, iş güç birlikte yapılırdı. Yani keseler de ortaktı. Annesinin babasının eğitimi düşüktü. Ama kendisi üniversite mezunuydu. Ben de başlarda onun düşünce tarzı olarak ailesinden farklı olduğunu düşünüyordum ama zamanla gördüm ki ailesinin kopyasıymış. Burada kastettiğim şey sadece okul mezuniyeti değil, temel görgü kuralları, olaylara karşı tavrı, oturması kalkması, kişisel bakımı gibi konuları kastediyorum.
Ha bu arada kendisinin iş güç anlamında bagimsizlaşma konusunda çekinceleri vardı. Dediğine göre, kendi işini kursa bile ailesine yakın olması gerekiyormuş. Çünkü onların yardımına ihtiyaç duyarmış.
Hem kendi yaşadığım bu deneyimden hem de çevremde gördüğüm buna benzer olaylardan yola çıkarak birkaç konuda uyarmak istedim.
Bence sen ailenin bu ev isteğini kendi lehine kullan, bu sürede sevgilini ve ailesini iyi gözlemle. Gözünü dört aç, kulakların radar gibi olsun. Acele karar verme.