- 20 Mayıs 2013
- 30.143
- 19.955
- 248
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
akşamüstü 20:00-21:00 arası da yapabilirsin...genelikle akşam yapın derlerAaa süper bende adaçayı tütsüsü yapıcaktım ama gündüz..gecemi yapsam acaba? Gece ürküyorum da :))
Hahah evet biliyorum onu ama o şekilde nazar çıkacağını hiç sanmıyorum :))
Evet doğru kötü enerjileri toplar tuz ancak dolduktan sonra arındırılmadığı zaman negatif enerji yaymaya başlar bu sefer de fayda yerine zarar verir kötü enerji verir eve..
En iyisi haftada 1 topraklamaktır ama lamba nasıl topraklanır :) haftada 1 arındırılması ya da yokedilmesi gerekiyor kötü enerjiyi kendinde toplayan taşların,tuzların vs
gece gün battıktan sonra yapmamak lazımmış canım yinede sen bilirsin...
Hatırlıyorum da bizim aile işi biraz abartmıştı galiba , bardak yere düşer de kırılmazsa kendileri kırardı hemen . Nazar çıksın diye derlerdi .
Bir de eve kapıdan girişte ayna olmaması gerekiyormuş.İyi enerji kapıdan girdiği gibi geri dönermiş.
akşamüstü 20:00-21:00 arası da yapabilirsin...genelikle akşam yapın derler
ama senin ruhun doğru zamanı biliyor aslında...enerji konularında ruhunu dinle
o sana doğru zamanı söyler...yani içinden gelince yyap
Bizim antre de ayna var ama yan duvara asılı olduğundan kapıyı görmüyor ?
Tamaaam şimdi oturdu biraz :) Çiçeklerin yaydığı enerji bendeki negatifi rahatsız ettiği için ondan uzak durmak istiyorum gibi değil mi? Ama şöyle de bir şey var ki dışarıda olduğunda doğayı severim çiçekler, yeşillikler rahatsız etmez hiç. Acaba diyorum görüntüye fazla mı önem veriyorum? Yani daha çok dekorasyonu bozuyorlar diye sevmediğimi düşünüyorum da :44: Ama her şey olabilir tabi. Bu arada adaçayını bi ara mutlaka deneyeceğim, belki evde canlı çiçek de düşünebilirim, deneyelim
Bu konuda da Türklerin geçmişten gelen kültürleri etkili belki de. İslamdan ziyade çok daha eskiden gelen inanışlarından söz ediyorum, çünkü burada bahsedilen bir çok şeyin ucu doğaya dayanıyor. Yani demek istediğim "İslam doğayla ilgilenmiyor onunla bağlantısı yok" demek değil kesinlikle ama belki de bu söylediğim nazar çıktı tarzı inanışlar bizim çok daha eski atalarımızdan gelen mirasımız :44:
Evde ayna olması kötü değil.Sadece yerine dikkat etmek gerekiyor.Kapıyı görmüyorsa sorun olmaz.
Akşam ezanından sonra temizlik asla yapılmamalı..ve tütsü de yapmamalı haklısın ben yapamam zaten ürkerim..
Gece özellikle 23-2 arası duşta fazla kalmamak ve fazla sıcak suyla yıkanmamak gerekir demişti biri bana..
Evde ayna olması kötü değil.Sadece yerine dikkat etmek gerekiyor.Kapıyı görmüyorsa sorun olmaz.
Bi de ben geçen burda yazmıştım ya
Aynalar karşılıklı olmamalı dediğiniz için
Bizim ante aynasıyla, yatak odanın boy aynası birbirine yansıyor. Diğer odayı görebiliyorsun diye
Burda konuşunca dikkat ettim, yatak odasının kapısını örtünce bu yansıma son buluyo
Kapalı mı tutayım kapıyı ?
gece gün battıktan sonra yapmamak lazımmış canım yinede sen bilirsin...
hmm..ben hep gece yapıyordum...özellikle dolunay saatlerine denk getiriyotdum...
Özellikle yatak odasında birbirini gören 2 ayna bulunmamalı..
Haha bunu benim annem de yapardı.Hatta kalabalık misafirden sonra şişe veya kavanoz kırardı.
İyi fikir aslında.Depozitosuz şişeler veya atılacak kavanozları kırıp atabiliriz.
Sevila,benim özel yaptığım birşey yok aslında.Şu evdeki fazlalıklar meselesini duyduktan sonra evde kökten bir ayıklama yapmıştım.Gerçekten rahatladım.
Evde sevmediğim veya kullanmadığım birşey bulundurmamaya dikkat ediyorum.
Şişe deyince aklıma geldi.Evde kırık,hasarlı birşey bulundurmamaya çalışıyorum.Hani vazo kırılmıştır,yapıştırılır filan.İşte onu sevmem.
Bir dönem feng shui ile ilgili çok okumuştum.Mantıklı açıklamalar var.Örneğin metal yatakbaşı statik elektrik elektrik biriktirdiği için asla önerilmiyor.
Yatakodasında yatağa dönük ayna bulundurmamanın açıklaması da,uyurken saldığımız negatif enerjinin yansıyıp bize geri dönmesi.
Bir de eve kapıdan girişte ayna olmaması gerekiyormuş.İyi enerji kapıdan girdiği gibi geri dönermiş.
Bir ara ciddi ciddi bagua aynası almayı düşünmüştüm,Sonra baktım bildiğin ayna,adı bagua olunca beş katına satılıyor.Yurtdışı kargosuyla beraber servet ediyor:)
Cenaze olan evde aynaların tümünü örtenler var. Neden acaba diye düşünürdüm. Yavaş yavaş anlamlandırıyorum sanırım ama hala ayna tutkumdan vazgeçemiyorum. Evde her yer ayna olsun isterim aynalara özel bi ilgim var kendimi beğenmiş falan da değilim de bana çok mistik geliyorlar.