• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evi NEGATiF Enerjiden Arındırmak

Silme suyuna sirkeyi damlatır evi silerdim, bunu biliyordum
Bi de camları en son sirke ile silersek kirlenmesi gecikir deniyodu onu da yapıyodum da
Adaçayı tütsüsü hakkında bilgim yok, bizim bildiğimiz poşet çay yap iç tarzı :17:

Aaa süper bende adaçayı tütsüsü yapıcaktım ama gündüz..gecemi yapsam acaba? Gece ürküyorum da :))

Hahah evet biliyorum onu ama o şekilde nazar çıkacağını hiç sanmıyorum :))

Evet doğru kötü enerjileri toplar tuz ancak dolduktan sonra arındırılmadığı zaman negatif enerji yaymaya başlar bu sefer de fayda yerine zarar verir kötü enerji verir eve..

En iyisi haftada 1 topraklamaktır ama lamba nasıl topraklanır :) haftada 1 arındırılması ya da yokedilmesi gerekiyor kötü enerjiyi kendinde toplayan taşların,tuzların vs
akşamüstü 20:00-21:00 arası da yapabilirsin...genelikle akşam yapın derler
ama senin ruhun doğru zamanı biliyor aslında...enerji konularında ruhunu dinle
o sana doğru zamanı söyler...yani içinden gelince yyap

gece gün battıktan sonra yapmamak lazımmış canım yinede sen bilirsin...

Akşam ezanından sonra temizlik asla yapılmamalı..ve tütsü de yapmamalı haklısın ben yapamam zaten ürkerim..

Gece özellikle 23-2 arası duşta fazla kalmamak ve fazla sıcak suyla yıkanmamak gerekir demişti biri bana..

Hatırlıyorum da bizim aile işi biraz abartmıştı galiba , bardak yere düşer de kırılmazsa kendileri kırardı hemen . Nazar çıksın diye derlerdi .

Haha bunu benim annem de yapardı.Hatta kalabalık misafirden sonra şişe veya kavanoz kırardı.
İyi fikir aslında.Depozitosuz şişeler veya atılacak kavanozları kırıp atabiliriz.

Sevila,benim özel yaptığım birşey yok aslında.Şu evdeki fazlalıklar meselesini duyduktan sonra evde kökten bir ayıklama yapmıştım.Gerçekten rahatladım.
Evde sevmediğim veya kullanmadığım birşey bulundurmamaya dikkat ediyorum.
Şişe deyince aklıma geldi.Evde kırık,hasarlı birşey bulundurmamaya çalışıyorum.Hani vazo kırılmıştır,yapıştırılır filan.İşte onu sevmem.

Bir dönem feng shui ile ilgili çok okumuştum.Mantıklı açıklamalar var.Örneğin metal yatakbaşı statik elektrik elektrik biriktirdiği için asla önerilmiyor.
Yatakodasında yatağa dönük ayna bulundurmamanın açıklaması da,uyurken saldığımız negatif enerjinin yansıyıp bize geri dönmesi.
Bir de eve kapıdan girişte ayna olmaması gerekiyormuş.İyi enerji kapıdan girdiği gibi geri dönermiş.
Bir ara ciddi ciddi bagua aynası almayı düşünmüştüm,Sonra baktım bildiğin ayna,adı bagua olunca beş katına satılıyor.Yurtdışı kargosuyla beraber servet ediyor:)

akşamüstü 20:00-21:00 arası da yapabilirsin...genelikle akşam yapın derler
ama senin ruhun doğru zamanı biliyor aslında...enerji konularında ruhunu dinle
o sana doğru zamanı söyler...yani içinden gelince yyap

gece gün battıktan sonra yapmamak lazımmış canım yinede sen bilirsin...

Bi de ben geçen burda yazmıştım ya
Aynalar karşılıklı olmamalı dediğiniz için
Bizim ante aynasıyla, yatak odanın boy aynası birbirine yansıyor. Diğer odayı görebiliyorsun diye
Burda konuşunca dikkat ettim, yatak odasının kapısını örtünce bu yansıma son buluyo
Kapalı mı tutayım kapıyı ?

Tamaaam şimdi oturdu biraz :) Çiçeklerin yaydığı enerji bendeki negatifi rahatsız ettiği için ondan uzak durmak istiyorum gibi değil mi? Ama şöyle de bir şey var ki dışarıda olduğunda doğayı severim çiçekler, yeşillikler rahatsız etmez hiç. Acaba diyorum görüntüye fazla mı önem veriyorum? Yani daha çok dekorasyonu bozuyorlar diye sevmediğimi düşünüyorum da :44: Ama her şey olabilir tabi. Bu arada adaçayını bi ara mutlaka deneyeceğim, belki evde canlı çiçek de düşünebilirim, deneyelim :42:

Bu konuda da Türklerin geçmişten gelen kültürleri etkili belki de. İslamdan ziyade çok daha eskiden gelen inanışlarından söz ediyorum, çünkü burada bahsedilen bir çok şeyin ucu doğaya dayanıyor. Yani demek istediğim "İslam doğayla ilgilenmiyor onunla bağlantısı yok" demek değil kesinlikle ama belki de bu söylediğim nazar çıktı tarzı inanışlar bizim çok daha eski atalarımızdan gelen mirasımız :44:

Evet tamamen doğru anladın..ama dekorasyonda sevmemenin negatiflikle alakası yok tabiki sevmeyebilirsin ama sen yanında duramıyorum biyere gittiğimde demişsin o sebeple olay sadece dekorasyon değilmiş gibi geldi..

Ve şu eski saçma sapan adetlerin gelmesi olayına %100 katılıyorum..ne yazik ki araplar islama bile saçma sapan şeyler katmışlar gçya hz.Muhammed in ağzından söylenen..yok köpek giren eve melek girmezmiş falan gibi çok saçma sapan inanışlar mevcut..ben islam konusunda sadece sadece kuranda yazanı esas alırım..

Nazar çıktı dedikleri şey negatif enerjiyi yollamak ama ne yazik ki o bardak negatif enerji gittiğinden çatlamıyor ortamdaki negatif enerji camı çatlatıyor..yani nazar çıktı olayı dopru bir inanış değil..

Ve kurşun dökmek tamamen batıl..kurşun dökerek negatif enerjiden kurtulamazsınız islamdada yeri yok bunun sadece eskilerden gelen adetlerden biri..

Akşam ezanından sonra temizlik asla yapılmamalı..ve tütsü de yapmamalı haklısın ben yapamam zaten ürkerim..

Gece özellikle 23-2 arası duşta fazla kalmamak ve fazla sıcak suyla yıkanmamak gerekir demişti biri bana..

bak bu duş olayı çok doğru...son zamanlarda hep gece 1de duş alıyordum en son
duş aldığımda neredeyse şofben patlıyordu...buhardan desen değil cam ve kapı açıktı buhar yoktu..

Evde ayna olması kötü değil.Sadece yerine dikkat etmek gerekiyor.Kapıyı görmüyorsa sorun olmaz.

Daire kapısını görmüyor da
Yatak odada ki aynayla çakışıyor, aynadan odayı görüyorsun yani
Kapıyı kapatınca görünmüyomuş yeni denedim bilmiyodum önce

Bi de ben geçen burda yazmıştım ya
Aynalar karşılıklı olmamalı dediğiniz için
Bizim ante aynasıyla, yatak odanın boy aynası birbirine yansıyor. Diğer odayı görebiliyorsun diye
Burda konuşunca dikkat ettim, yatak odasının kapısını örtünce bu yansıma son buluyo
Kapalı mı tutayım kapıyı ?

Özellikle yatak odasında birbirini gören 2 ayna bulunmamalı..

Evde ayna olması kötü değil.Sadece yerine dikkat etmek gerekiyor.Kapıyı görmüyorsa sorun olmaz.

Cenaze olan evde aynaların tümünü örtenler var. Neden acaba diye düşünürdüm. Yavaş yavaş anlamlandırıyorum sanırım ama hala ayna tutkumdan vazgeçemiyorum. Evde her yer ayna olsun isterim aynalara özel bi ilgim var kendimi beğenmiş falan da değilim de bana çok mistik geliyorlar.

Özellikle yatak odasında birbirini gören 2 ayna bulunmamalı..

Biri antrede aslında, yatak görünmüyor dolabın olduğu kısım yansıyor.
Sabit aynalar olduğundan da değişmem mümkün değil
Kapı kapanırsa görünmüyor, tek yol kapıyı kapalı tutmak sanırım

Haha bunu benim annem de yapardı.Hatta kalabalık misafirden sonra şişe veya kavanoz kırardı.
İyi fikir aslında.Depozitosuz şişeler veya atılacak kavanozları kırıp atabiliriz.

Sevila,benim özel yaptığım birşey yok aslında.Şu evdeki fazlalıklar meselesini duyduktan sonra evde kökten bir ayıklama yapmıştım.Gerçekten rahatladım.
Evde sevmediğim veya kullanmadığım birşey bulundurmamaya dikkat ediyorum.
Şişe deyince aklıma geldi.Evde kırık,hasarlı birşey bulundurmamaya çalışıyorum.Hani vazo kırılmıştır,yapıştırılır filan.İşte onu sevmem.

Bir dönem feng shui ile ilgili çok okumuştum.Mantıklı açıklamalar var.Örneğin metal yatakbaşı statik elektrik elektrik biriktirdiği için asla önerilmiyor.
Yatakodasında yatağa dönük ayna bulundurmamanın açıklaması da,uyurken saldığımız negatif enerjinin yansıyıp bize geri dönmesi.
Bir de eve kapıdan girişte ayna olmaması gerekiyormuş.İyi enerji kapıdan girdiği gibi geri dönermiş.
Bir ara ciddi ciddi bagua aynası almayı düşünmüştüm,Sonra baktım bildiğin ayna,adı bagua olunca beş katına satılıyor.Yurtdışı kargosuyla beraber servet ediyor:)

Ay çok pardon bana yazmışsın alıntı olmadığından görmemişim..feng shui deki kuralları hepsi dini uygulamalarda,öğretilerde de mevcut..olay ilahi enerji akışını sağlamak o yüzden bana da çok mantıkı geliyor..

Artık büyük oteller tamamen feng shuiye göre dizayn edilmeye başlandı..insanlar özellikle işyerlerini feng shuiye göre dizayn etmeye ve çok fayda gördüklerini söylemeye başladılar..

Bagua aynası ters takılıyor..aslında o ters kısmındaki simgelerin tılsımlı olduğuna inanılıyor..bizdeki eve nazar duası asmak gibi yani :)

Herbirinin birer biyoenerjik açıklaması var ama işte insanlar bilmeyince hepsine hurafe gözüyle bakıyorlar..

Aynayı yeni duydum
Başka neler var diye düşünüyorum
Ama bazen masayı toplamadan uyukladığım oluyo
Bu da kötü dimi kırıntı bile olmamalı açıkta burda okumuştum geçen
Ama ben şu 2 katlı kurabiyeliği kullanırdım. Masada dururdu içindeki kurabiyelerle, koymamak mı lazım üstü açık diye ?

Cenaze olan evde aynaların tümünü örtenler var. Neden acaba diye düşünürdüm. Yavaş yavaş anlamlandırıyorum sanırım ama hala ayna tutkumdan vazgeçemiyorum. Evde her yer ayna olsun isterim aynalara özel bi ilgim var kendimi beğenmiş falan da değilim de bana çok mistik geliyorlar.

Bana enerji uzmanı dedi ki aynalar en çok negatif enerjiyi toplayan ve yansıtan nesnelermiş..mesela halk arasında nazar dediğimiz o enerji aynalarda birikme yapar ve ortama yansırmış..ben o kişinin tavsiyesiyle aynamı da tütsülüyorum ve lavanta kesesi astım köşesine..

Adam benim evimin girişinde sağda boy aynam okduğunu söyledi ya..o aynada negatif enerji birikmesi var dedi..şoktan 5 dk kendime gelemedim

Back
X