• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evi NEGATiF Enerjiden Arındırmak

Soruma cevap vermediniz siz baya biliyosunuz bu işleri? Özellikle kendiniz uygulayıp faydasıbı gördüğünüz şeyler var mı?

Üst mesajımda yazmıştım,arada kaynadı :

Sevila,benim özel yaptığım birşey yok aslında.Şu evdeki fazlalıklar meselesini duyduktan sonra evde kökten bir ayıklama yapmıştım.Gerçekten rahatladım.
Evde sevmediğim veya kullanmadığım birşey bulundurmamaya dikkat ediyorum.
Şişe deyince aklıma geldi.Evde kırık,hasarlı birşey bulundurmamaya çalışıyorum.Hani vazo kırılmıştır,yapıştırılır filan.İşte onu sevmem.
Bir ara ciddi ciddi bagua aynası almayı düşünmüştüm,Sonra baktım bildiğin ayna,adı bagua olunca beş katına satılıyor.Yurtdışı kargosuyla beraber servet ediyor:)

Kitaplarda yazan herşeyi uygulamaya maalesef imkan yok.Mesela yönler veya odaların yerleşimine dikkat etmemiz için kendi müstakil evimizi yapmamız gerekiyor.
Bir süre manyetik alan açısından elektrikli eşyaları fişte tutmamaya,yatakodasında bulundurmamaya çalıştım ama başaramadım.
Zaten başlı başına tv var yatakodasında.

Ben Feng Shui den sonra renk enerjilerine geçiş yapmıştım,tavsiye ederim,o da çok olumlu.
Taşlarla da ilgilendim ama bize uzakdoğudan gelen taşların çoğu gerçek değilmiş.
Bir de arındırma meselesi yüzünden hevesim kaçtı.Yine de yüzükte filan severim doğal taşları.

bak bu duş olayı çok doğru...son zamanlarda hep gece 1de duş alıyordum en son
duş aldığımda neredeyse şofben patlıyordu...buhardan desen değil cam ve kapı açıktı buhar yoktu..

Evet kesinlikle ben gündüz duş alırım gece alma alışkanlığımı 1-2 yıldır bıraktım ki hep gece alırdım..

Bir de gece çok fazla aynaya bakmak iyi değil diye okumuştum yine biriken negatif enerjinin sana yansıması ile alakalı ama ne kadar doğru bilemiyorum

Üst mesajımda yazmıştım,arada kaynadı :

Sevila,benim özel yaptığım birşey yok aslında.Şu evdeki fazlalıklar meselesini duyduktan sonra evde kökten bir ayıklama yapmıştım.Gerçekten rahatladım.
Şişe deyince aklıma geldi.Evde kırık,hasarlı birşey bulundurmamaya çalışıyorum.Hani vazo kırılmıştır,yapıştırılır filan.İşte onu sevmem.
Bir ara ciddi ciddi bagua aynası almayı düşünmüştüm,Sonra baktım bildiğin ayna,adı bagua olunca beş katına satılıyor.Yurtdışı kargosuyla beraber servet ediyor:)

Kitaplarda yazan herşeyi uygulamaya maalesef imkan yok.Mesela yönler veya odaların yerleşimine dikkat etmemiz için kendi müstakil evimizi yapmamız gerekiyor.
Bir süre manyetik alan açısından elektrikli eşyaları fişte tutmamaya,yatakodasında bulundurmamaya çalıştım ama başaramadım.
Zaten başlı başına tv var yatakodasında.

Ben Feng Shui den sonra renk enerjilerine geçiş yapmıştım,tavsiye ederim,o da çok olumlu.
Taşlarla da ilgilendim ama bize uzakdoğudan gelen taşların çoğu gerçek değilmiş.
Bir de arındırma meselesi yüzünden hevesim kaçtı.Yine de yüzükte filan severim doğal taşları.

Evet canım çok pardon sonradan gördüm yazdım..

Evet mesela bende yeni eve taşındığımda direkt bir feng shui danışmanından yardım almak istiyorum..

Ayrıca bagua aynası türkiyedede bulabilirsin türkiyede 2 tane feng shui objeleri satan dukkan var birtanesi nişantaşında ama çok az obje var şimdilik..bagua aynası gördüm ama hatta nette satışları da var..eylülde yeni ürünler gelicekmiş..

Şu çanın yüksek tınısının düşük frekanslı enerjileri kovması olayınıda düşünmeye başladım ..

Renk enerjilerini hiç bilmem biraz bilgi verebilirmisin? Sadece turuncu rengin mutluluk verdiğini biliyorum o kadar

Bana enerji uzmanı dedi ki aynalar en çok negatif enerjiyi toplayan ve yansıtan nesnelermiş..mesela halk arasında nazar dediğimiz o enerji aynalarda birikme yapar ve ortama yansırmış..ben o kişinin tavsiyesiyle aynamı da tütsülüyorum ve lavanta kesesi astım köşesine..

Adam benim evimin girişinde sağda boy aynam okduğunu söyledi ya..o aynada negatif enerji birikmesi var dedi..şoktan 5 dk kendime gelemedim

Nasıl bilebiliyorlar aklım almıyor doğrusu :44: Ayna tutkumdan vazgeçemem de üzerindeki negatif enerjiden onu arındırmayı düşünebilirim :129:

Son düzenleme:
İlgimi çeken başka bir ayrıntıyı paylaşayım.
Evdeki en pozitif noktayı kediler bulurmuş.Kedi evde nerede yatıyorsa,orası evin enerji açısından en iyi bölümüymüş.

Yalnız bunu bir kere burada yazdım.Çoğu kedi sahibi,kedisinin kendi oturduğu yerde veya kucağında oturduğunu söyledi:)
Büyük ihtimalle kediler sahiplerinden pozitif enerji aldığı içindir.

Belki eve yabancı bir kedi getirip denemek daha tarafsız olabilir:)

Boy aynasının doğru yeri nerdedir ...?
holde olsa olur mu diğer duvarı görse ayna...
hollerde çok durağan enerji bulunur çan falan asın derler

İlgimi çeken başka bir ayrıntıyı paylaşayım.
Evdeki en pozitif noktayı kediler bulurmuş.Kedi evde nerede yatıyorsa,orası evin enerji açısından en iyi bölümüymüş.

Yalnız bunu bir kere burada yazdım.Çoğu kedi sahibi,kedisinin kendi oturduğu yerde veya kucağında oturduğunu söyledi:)
Büyük ihtimalle kediler sahiplerinden pozitif enerji aldığı içindir.

Belki eve yabancı bir kedi getirip denemek daha tarafsız olabilir:)

Yeni taşınacağı boş evin içine kedi sokup kedi hangi odada durursa o odayı yatak odası yapıyorlar :))

Renk enerjilerini hiç bilmem biraz bilgi verebilirmisin? Sadece turuncu rengin mutluluk verdiğini biliyorum o kadar

Şimdi uzun uzun kopyala yapıştır yapmıyım,1-2 küçük örnek vereyim.
Örneğin mavi renk huzur verir,sakinleştirici etkisi vardır.Bu sebeple hastanelerde kullanılır.
Sarı renk,algılamayı ve aklı temsil eder.Eskiden okullar hep sarı renge boyanırdı.
Hatta sınava sarı kalemle girmek tavsiye ediliyor.Kurşun kalem serilerinde sarı zaten klasiktir.
Kırmızı harekete geçirir.Fast food lar genellikle kırmızı temalıdır.Çabucak ye ve git isterler.

Bir başka ayrıntı,bazen bir renge takarsın.O renk bir kazak arayıp durursun.İşte o rengi mutlaka giymen gerekiyormuş.
Renklerin çakralar üzerinde doğrudan etkisi var.Zayıf çakra,içgüdüsel olarak sana o rengi aratıyormuş.

Şimdi uzun uzun kopyala yapıştır yapmıyım,1-2 küçük örnek vereyim.
Örneğin mavi renk huzur verir,sakinleştirici etkisi vardır.Bu sebeple hastanelerde kullanılır.
Sarı renk,algılamayı ve aklı temsil eder.Eskiden okullar hep sarı renge boyanırdı.
Hatta sınava sarı kalemle girmek tavsiye ediliyor.Kurşun kalem serilerinde sarı zaten klasiktir.
Kırmızı harekete geçirir.Fast food lar genellikle kırmızı temalıdır.Çabucak ye ve git isterler.

Bir başka ayrıntı,bazen bir renge takarsın.O renk bir kazak arayıp durursun.İşte o rengi mutlaka giymen gerekiyormuş.
Renklerin çakralar üzerinde doğrudan etkisi var.Zayıf çakra,içgüdüsel olarak sana o rengi aratıyormuş.

Aaa şimdi anladım evet çakraların hepsinin temsil ettiği renkler var onu biliyorum hatta bana çakra testi yapmışlardı renklerle alakalı..fazla açık çıktı çakralarım o koydukları taş her şekilde dönmeye başladı :)

Taşlarda da aynısıymış zayıf ya da kapalı çakraya karşın ihtiyacın olan taş seni çekermiş zaten dükkana gittiğinde

Haha bunu benim annem de yapardı.Hatta kalabalık misafirden sonra şişe veya kavanoz kırardı.
İyi fikir aslında.Depozitosuz şişeler veya atılacak kavanozları kırıp atabiliriz.

Bir dönem feng shui ile ilgili çok okumuştum.Mantıklı açıklamalar var.Örneğin metal yatakbaşı statik elektrik elektrik biriktirdiği için asla önerilmiyor.
Yatakodasında yatağa dönük ayna bulundurmamanın açıklaması da,uyurken saldığımız negatif enerjinin yansıyıp bize geri dönmesi.
Bir de eve kapıdan girişte ayna olmaması gerekiyormuş.İyi enerji kapıdan girdiği gibi geri dönermiş.

Biz de dış kapının paralelinde var boydan ayna maalesef .
Yatak odası ise aynalardan geçilmiyor . Dolap kapakları aynalı , şifonyer aynalı :(

Aaa yeni duydum hepsini ben bi tek evi sirkeli suyla siliyordum.
Ama su sifali taslardan almak istiyordum bide bende kirmizi takintisi var oyle boyle degil neden sebep acaba?

Ne mutlu "TÜRKÜM" diyene...

Doğal taşlar ve renk enerjilerinden faydalanabilirsin.
Mesela bir arkadaşım,kırmızı giyinmenin kendisine iyi gelmediğini söylemişti.Ne zaman giyse başına birşey geliyormuş.
Kötü enerjiyi geri yansıtmak için ayna kolye kullanabilirsin.Minik el aynası şeklinde kolyeler var veya koton da zaman zaman ayna kolyeler oluyor.
Veya eskilerin yaptığı gibi,cebinde bir tutam çörekotu taşıyabilirsin:)

Çörekotuyla ilgili bir hikaye var.Deve kervanı yükleriyle geçerken,nazarıyla meşhur biri bakmış.
Tüm develer devrilmiş,sadece çörekotu yüklü olan ayakta kalmış.

Corekotunu ilk defa duydum ayna kolye de cok mantikli gercekten gorursem hemen alacagim ama aklima takildi simdi kotu enerjiyi yansittigina gore iyi enerjileri de yansitmaz mi?

renk konusunda benim kendimce uyguladığım birşey var...
gözlerimi kapatıp o gün içinde ihtiyacım olan rengi bulmaya çalışırım..
mesela birkaç gündür mavi ve tonlarına zafım var ...bugün ise beyaz.
şunu unutmayın ki rengin kötüsü yoktur...siyah ve gri bile enerjimize bir hizmeti vardır..

Cenaze olan evde aynaların tümünü örtenler var. Neden acaba diye düşünürdüm. Yavaş yavaş anlamlandırıyorum sanırım ama hala ayna tutkumdan vazgeçemiyorum. Evde her yer ayna olsun isterim aynalara özel bi ilgim var kendimi beğenmiş falan da değilim de bana çok mistik geliyorlar.

Bu aynalarin kapatilmasi olayi pekcok kulturde var bildigim kadariyla ve aciklamasini da su sekilde yapiyorlar aynalar boyutlar arasi kopru gorevi gorurmus 3 harfliler falan gelirmis gece aynaya bakmayin derler ya onun nedenini de buna bagliyorlar. Bana cok ucuk geliyor bu aciklama ne kadar dogru bilmiyorum.

Aaa yeni duydum hepsini ben bi tek evi sirkeli suyla siliyordum.
Ama su sifali taslardan almak istiyordum bide bende kirmizi takintisi var oyle boyle degil neden sebep acaba?

Madem kırmızıyı çok seviyosun kırmızı mercan al koy eve hem kırmızı obje gibi salonda falan kullanırsın ,hem baktıkça için açılır hemde negatif enerjileri topluyor

renk konusunda benim kendimce uyguladığım birşey var...
gözlerimi kapatıp o gün içinde ihtiyacım olan rengi bulmaya çalışırım..
mesela birkaç gündür mavi ve tonlarına zafım var ...bugün ise beyaz.
şunu unutmayın ki rengin kötüsü yoktur...siyah ve gri bile enerjimize bir hizmeti vardır..

Madem kırmızıyı çok seviyosun kırmızı mercan al koy eve hem kırmızı obje gibi salonda falan kullanırsın ,hem baktıkça için açılır hemde negatif enerjileri topluyor

Evet yapacagim bide lavanta asacagim aynanin oraya.
Pek bu konuda bilgim yok ama burayi takip ettikce ogrenecegim :)

Back
X