- 10 Mart 2020
- 193
- 139
- 18
- Konu Sahibi Patilihayat
-
Tesekkür ederim beni anladığınız için. Maalesef özel ders verebikeceğim bir bölüm değil. Okul öncesi öğr.mezunuyum .Yorumunuz bana umut verdiekşi sözlüğü çok ciddiye alma derim herşeyi abartıp kötülüyorlar.intihar edene kadar bir sürü şey var deneyecek önce onları bir dene bakalım ne intiharı?eğer özel ders verebileceğin bir bölüm okuduysan bunu deneyebilirsin.öğrencinin evinde olmaz derlerse kendi evinizde verin.özel ders işinde iyi para var branşınız matematik,fizik ise.ben olsam iş falan düşünmez sınava odaklanırdım zaten az kalmış.sınav olmazsa iş bakarsınız,para biriktirip ayrılırsınız yanlarından.buarada yorumlara şaşırdım baskının azı çoğu olmaz ki sonuçta bir insanın çalışmasını engellemek,dışarı çıkma saatlerine belli bir yaştan sonra karışmakta baskıdır yani.o yüzden ben ailenizin kıymetini bilin vs demeyeceğim.bazı kişiler için kötünün iyisi diye kötü oldukları gerçeği değişmiyor.şu bir gerçek çalışmak özgürleştirir.kendi paranı kazanmadığın ve onlarla yaşadığın sürece onların kurallarına uymak zorundasın bu nedenle ilk seçenek olan sınava odaklanıp atanmaya bak,olmazsa başka bir işe girersin bir süre para biriktirip yanlarından ayrılırsın.
Aile baskisi ve siddet coook cok zor olmali. Atanma kosullarinini bilmiyorum tabi ki canim ama sinava kadar gozunu kulagini kapayip her saatimi calismaya ayirabiliyorsan bunu yapmak en mantiklisi... Kpssden sonra (ki egitim gecmisin cok iyi olduguna gore ve cok iyi bir calismayla iyi bir puan alacagina eminim) ucretli ogretmenlik, atama, su bu butun seceneklerini degerlendirirsin.
Cok sinir bozucu evet ama simdilik her seye he diyip, adaletsizlikleri dusunmemeye calisip sinava odaklanmak en mantiklisi. De ki kendine evden ayrilma ve calisma seceneklerimi Beni sinir eden her seyi sinavdan sonra ayrintili dusunucem. Kpssyi halletmek guzel bir adim bence, bilmiyorum ogretmen arkadaslar daha iyi fikir verir.
O kadar sene ayri sehirde yasamissin, bu bile seni guclu biri yapmistir. Plan Yap ve uygula, ve en onemlisi, bu gunler gecici, onu bil ve umutlu ol...
O zaman siz atanın. Alın 75 puanı sıralamaya girin burayada belgenizi atın ama bu arada tüm dersleri ana dersiniz gibi bilmeniz lazım genel kültür-yetenek eğitim bilimleri öabt 3 ayrı sınava hazırlanmak cok zor karşıdan konusmak kolay. Bu kadar kolay olsaydı bu kadar öğretmen açıkta kalmazdı insanlar ayanmak icin günde 8-10 saat der calisiyor. Sınavda bir soru gelecek diye bilmem kac saat video izleyip bilmem kac tane test cözüyoruz. Ben de üniversiedeyken paramın %70ini sokak hayvanlarına harcardım pisman değilim iyi ki de onlara harcamışım. Biraz birikmişim vardı ama mezun olunca aylık harçlığım 200 tlye düştüğü icin mecbur birikmisimden harcadım kart borcumu ödedim. Ailemin kabul etmediği zor durumda sokaktan kurtardığım ama bir türlü sahiplenemeyen bir köpek icin her ay 100-200 tl arası yolluyorum. Daha yeni adam gibi harçlık vermeye başladı ailem. Uzakta olduğum eve sadece yaz tatillerinde gittigim için harçlığımın bu kadar düşebileceğini üzerimdeki baskının 40 katına çıkacağını tahmin edemedim. Aileniz baskıcı olmadığı icin size her sey yapılabilir gibi geliyorOkul öncesi taban puanı 76 yav. Millet 85-90'la atanamıyor siz okulda ne öğreniyorsunuz da şu sınavlardan 75-80 alamıyorsunuz?
Üniversite boyunca ailenizden maddi yardım almışsınız anladığım kadarıyla, bu kadar baskıcı bir ailede büyüyüp neden önünüzdeki 4 yılı geleceğinizi sağlama almak için kullanmadınız? Benim baskıcı bir ailem yoktu ama okul hayatım boyunca çalıştım. Özel ders verdim, fuar hostesliği, karşılama hostesliği (eskortlukla alakası yok), garsonluk, kuaför çıraklığı, pazarlama milyon tane iş yaptım, yazları staj yaptım. Mezun olduğumda kenarda orta halli bir araba alabilecek param vardı. Dört senede iyi bir diploma notuyla mezun oldum, bu arada gezdim tozdum, eğlendim, tatillere de gittim. Yani öyle kendimi işe vurup ne okulumdan ne sosyal hayatımda ödün vermedim. Okul bir öğrencinin çok az zamanını alır. Öğrenciliği lay lay lom geçirip sonra tutuşmayı hiç anlamıyorum. Mezun olmadan önce yapmanız gereken işleri mezun olduktan sonra yapmayı düşünmeniz enteresan.
Çatalla intihar etmeyi düşünmek efsane olmuş yalnız.
Hoşt derdim de asaletim izin vermiyor. Çapsız derdim de kültür seviyem izin vermiyor.
Diyorum ki tam birine üzüleceğim yardım etmeye çalışacağım sonra arkamda bıçaklanıyorum .
Resmen içimde ki Şahikayı çıkartacaksınız .
Burada kimse fuarlarda hosteslik yapmamış ama Allah razı olsun savunmuş. Eskortlugun alt seviyesi demişsin bunu bana söyle bakayım. . 2 sene bu tarz işlerde hosteslik yaptım.
O aşağıladığın iş sandığın kadar kolay da değil . Bir kere sabah 8 akşam 7 günlük 80 küsüre çalıştım. Ama tabi 200 alanda vardır. Kıyafetine ve sana göre değişiyor iş . Ama 200 alan kişide eskort gibi iğrenç bir ithamı hak etmiyor .
Tüm gün ayakta gelenlere güler yüz ile hoşgeldiniz diyorum form dolduramıyorsa onlara yardımcı oluyorum diye eskort olmuşum da haberim yokmuş.
Bence psikolojik destek alın. Ruhi olarak da kalbi olarak da kötüsünüz
Eskortluğun alt seviyesi ne alaka?
Yanlış anlasilma olmuş ben firma hostesligi ne bilmiyorum.Standlarda falan çalıştım ama firma hostesliğini ilk defa duyduğum icin internette arastirinca bunlar çıktı karşıma benim fikrim değil yaniBiraz olsun harçlık çıkarmak için saatlerce ayakta bekleyip, sümüğümü atmayacağım tiplerin tuhaf ve ezici bakışlarına katlanan emekçi insana "eskortluğun alt seviyesi" mi dedi o?
Valla ailen seni nasıl yobazlıkla büyütmüşse, sen de onlar gibi düşünür olmuşsun. bknz.cinsiyetçilik
İş beğenmemek üzerine uzuun bir yazı okudum.
Baya bahane sıralamışsın. Madem çalışmak zor derslere asıl. Bu tecrübesizlikle kimse 3 bin maaş vermez tabi ki..
Ben 15 yıl önce üniversiteden sonra 450tl ile başladım. Asgari ücret bile değildi o zaman. Ne cefalar çektim yollarda, sanayi bölgelerinde. İşçilere servis varken ben otobüslerde gidip geldim kış kıyamet karanlık kuytu yerler. Kimse "sen de gel" demedi..
Ölüm kolay iş güzelim. Otur da son düzlükteyken adam gibi ders çalış. Bu sene olmazsa yine dene..
O zaman siz atanın. Alın 75 puanı sıralamaya girin burayada belgenizi atın ama bu arada tüm dersleri ana dersiniz gibi bilmeniz lazım genel kültür-yetenek eğitim bilimleri öabt 3 ayrı sınava hazırlanmak cok zor karşıdan konusmak kolay. Bu kadar kolay olsaydı bu kadar öğretmen açıkta kalmazdı insanlar ayanmak icin günde 8-10 saat der calisiyor. Sınavda bir soru gelecek diye bilmem kac saat video izleyip bilmem kac tane test cözüyoruz. Ben de üniversiedeyken paramın %70ini sokak hayvanlarına harcardım pisman değilim iyi ki de onlara harcamışım. Biraz birikmişim vardı ama mezun olunca aylık harçlığım 200 tlye düştüğü icin mecbur birikmisimden harcadım kart borcumu ödedim. Ailemin kabul etmediği zor durumda sokaktan kurtardığım ama bir türlü sahiplenemeyen bir köpek icin her ay 100-200 tl arası yolluyorum. Daha yeni adam gibi harçlık vermeye başladı ailem. Uzakta olduğum eve sadece yaz tatillerinde gittigim için harçlığımın bu kadar düşebileceğini üzerimdeki baskının 40 katına çıkacağını tahmin edemedim. Aileniz baskıcı olmadığı icin size her sey yapılabilir gibi geliyor
İnternetten basvurdum cv bıraktım. Hepsi de tecrübeli arıyorSınavdan sonra hiç bir özel okulun öğretmen açığı olmaz nadir yani. Anlaşmalar bu ayda başlar. Gidin görüşün en azından özel okulda çalışın. Ha bir de destek alın mutlaka. İntihar çözüm değil. Biraz paranızı biriktirin çekin gidin.
Yavaş yavaş başlayın. Soru çözüme gidin kurs gibi yerlere. Bazı okullar da stajyer alıyorlar. O şekilde olabilir. Evet tecrübe isteniyor artık.İnternetten basvurdum cv bıraktım. Hepsi de tecrübeli arıyorama tesekkür ederim fikriniz icin
İnternetten basvurdum cv bıraktım. Hepsi de tecrübeli arıyorama tesekkür ederim fikriniz icin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?