Evi dublex olan arkadaşlar

simgeart

bebeğim sıkı tutun annene
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2009
469
1
selam arkadaslar benım evım dublex ve oyle sureklı temızlık yapamıyorum 3 odalı bır ev gıbı olmuyor haftada bır yapıyorum temızlıgımı bakalım sız ne kadar sure ara ıle temızlık yapıyorsunuz ?

ben şuan dublex te otrumuyorum ama birkaç aysonra taşınacağım ev dublex olacak.bende hergün temizlik yapabileceğimi sanmıyorum.ayrıca gelenin gidenin çok değilse ev çok batmıyorsa günlük yapmaya gerek yok sanırım.yani hafta içi tuvalet banyo temizleyip bide toz alsam hafta sonuda genel temizlik yeter diye düşünüyorum.zaten çalışıyorum istesemde daha fazlasını yapamam.

ben 2 ay oldu kendi evimi aldım.3 odalı evde oturuyordum 6 odalı dublekse geçtimm
çalışıyorum haftada 1 gün temizlik yapıyorumm.

herkezin merak ettiği şey bu koca evi nasıl temizliyorsun die soruyor.bence büyük evde ev işi daha kolay yapılıyor.eski evde 2 saatte yapıyorsam burda 4 saatte yapıyorum.hemde hiç yorulmuyorum.
ben çok memnunum.sadece beni düşündüren kışın nasıl ısıtacağız:gitme:

hemserıymısız :) evet bencede herkes soruyor bu evı nasıl temızlıosun altından nasıl kalkıosun dıee ama bana cok zor olmuo dedıgın gıbı dusuncem kısın nasıl ısıtcaz bıde su var evın mıs gıbı kokması ıcın ugrasıorum ama buyuk oldugu ıcın kokular cok kalıcı olmuo

haftada bir gün aşağıyı ,birgünde yukarıyı temizliyorum
diğer günlerde yatakları toplayıp yukarı lavoba ve wc yi temizleyip aşağı iniyorum
aşağıda hergün koridor,oturma odasını ve mutfağını süpürüyorum,tozunu alıp wc yi ve lavobayı temizliyorum
haliyle bazen zorlandığımda oluyor ,çok zorlanırsam yardımcı alıyorum büyük işlere

canım alt ve üst kata airway makinalı spreyler var ya onlardan koy.süresinide kısa süreye ayarla.birde ben kendi kullandığım parfümü banyolara ve tuvaletlere sıkıyorum.günlerce evden kokusu çıkmıyor.dene bak nasıl işe yarıyor:teytey::teytey::teytey:

peki kızlar nasıl dublexten memnunmusunuz.benim çevremde ilk ben olucam dublexte oturan.birde biz antalyadayız çatı katı pek tercih edilmez burda ama biz izolasyonunu iyi yaptırmaya çalıştık.inşallah sorun yaşamayız.bebeğiniz varmı.merdiven konusunda sorun yaşıyomusunuz.benim şuan bebeğim yok ama onuda düşünüyorum nasıl olacak tehlikeli olurmu diye.

walla cnm bende 3 bucuk aylık evlıyım suanda bı sorun yasamıyorum kısın nasıl ısıtcamızı dusunmuyo deılım ama :) bırde ılerde Allah nasıp ederde bebıs olursa mmerdıven koruyucuları var portatıf ondan almayı dusunuorum

bizim dıger ev dubleks orada 1 yıl oturduk tem.bıraz yoruyordu tabı 2 gunde bır yapıyordum
yukarıya ayrıca temizlik malzemelerı almıstım banyo ıcın ama elektrıklı supurge tektı
sadece onu ındırıp cıkarma oluyordu
sende oyle yapabılırsın en azından onları ındır cıkar olmaz

wallaa cok zor oluo dedıgın gıbı tek tek hepsını cıkar sonra tek tek ındırrr bıde merdıvenı supurmek zor oluo bende sılıorum hep

alt kata bir süpürge, üst kata bir süpürge ve ayrı temizlik malzemeleri koydunmu sorun yok arkadaşım... benim evi ters dubleks alt katta salon, misafir yatak odası ve wc, üst katta oturma, yatak odası, bebiş odası (malesef henüz boş), mutfak, kiler, banyo mevcut...haftada birgün temizliğe ayırıyorum yetiyor valla....

eski evim 3+1 idi daha zor temizliyodum, bu daha kolay oluyor valla.... banada tüm arkadaşlarım soruyo nasıl temizliyosun burayı 2 değil 3 kadın ancak temizler diyorlar... ama öle olmuyo pek..

ısıtma konusuna gelince bu henüz bir muamma... yaşayıp göreceğiz.. ancak benim diğer oturduğum ev kuzeydi hiç güneş görmüyodu, d.gaz 500 geldiğinde bile ısınamıyoduk, ufo kullanıyoduk.. bu eviminde kuzey cephesi var ama çok güneş alıyor, o yüzden ben pek korkmuyorum heralde 500 civarına ısınabiliriz diye düşünüyorum...

benım evım guneyde cok guzel gunes alıo ama koca evı kıs gunesı belırlı bı saatte ne kadr ısıtır bılmıorum bakalım esım camlara ızolasyon yapacak o zzaman daha ıı olur dıe dusunddukk

Son düzenleme:
temizliği yukarıdan yapmaya başlarsanız hiçde sorun olmaz.ben yukardan başlıyorum sonra merdivenleri siliyorum sonrada aşağı katı temizliyorum.temizlik malzemelerinide oraya koyuyorum.
temizlik hiçde dert edilecek bir sorun dğeil bence.gözünüzde büyütmeyin bu kadar

benim 2.5 yaşında bir oğlum var ilk zamanlar merdiven korkusu vardı bende ya düşerse die
çünki merdivenler mermer ama çok şükür hiç sorun olmadı

tek sorunum ev çok büyük ve biz 3 kişiyiz.ben korkuyorum evde tek başıma kalmaya.akannehir

canım benim evimde dubleks 3yıldır oturuyorum iki haftada bir yapıyorum temizliğimide kalorüferli
olduğu halde zor ısınıyodum merdivenlerin çıkışına sürgülü kapı yaptıdım şimdi çabuk ısınıyoyerimseniben

batıncım cnm bende ust kattan baslıorum temızlıge orayı bıtırıp asagı ınıorum ben dıkmendeyım sen

bende etlikte oturuyorum tatlımkaydirigubbakcemile5
kışa doğru kapı bende düşünüyorum ama merdivenin oraya fakat normal kağı değil
acordion kapı gibi yada daha farklı bir şey istiyroum yaz geldiğinde kenarda toplansın.hemde evin özelliği gitmesin istiyroum.bakalım napcaz

evi ısıtma konusunda en şanslı benim heralde.umarım antalyada olmanın avantajını yaşarım.cephesi güneye doğuya ve kuzeye bakıyo.(henüz taşınmadım)şimdiki evim kuzey hiç güneş görmüyo.ama kutu gibi küçücük.yinede çok fazla ısıtma sorunu yaşamadım.büyük evde naparım bilemiyorum.

simgeart canım tabiki kış güneşi koca evi ısıtmaya yetmez ama hiç güneş görmeyen evlerde (tamamen kuzey cephe) yaz boyuda güneş almadığı için tuğlalar ve taşlar ısınmıyor dolayısıyla kışında sıcak hava evde sabitlenmiyor... sorun bu şimdi yaz boyu ev ısındığı için sıcak havayı sabitlemek daha kolay olacak... birde eğer dış cephe yalıtımı varsa sorun olmaz diye düşünüyorum... ha yinede ısıtamazsak eğer sorun yok zaten diğer evde de ısınamıyodurk biz alışkınız nasılsa :)))

batıncığım sorma ya bizde iki kişiyiz bende çok korkuyorum evde tek başıma kalmaya... çocuk olursa korkmam diyodum ama yanılıyorum heralde offf offf

benim evim tripleks haftada 2 gun temizlik gunumdur,sali ve cumalari,ama cuma gunleri daha hafiften yaparim sali gunu inceledigim icin,,yerimseniben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…