Evi dublex olan arkadaşlar

simgecim
özel mesaj atamıyorum sana sorun var sanırım canım
sen adresını yolla bana ben eklıyım

Ben yedi yıl öncesine kadar dubleks evde oturdum.Tam yedi yıl oturdum.
Ama ömrümden ömür gitti diyebilirim.Hiç memnun kalmadım,koşullar gereği oturdum.
Alt katta oturma odası ,salon ,mutfak ,tuvalet,
Üst katta yatak odası , iki çocuk odası ,banyo vardı.
Çok soğuk bir evdi , ısıtmakta zorlanırdık.Buz gibi olurdu ,ne kadar yakarsan yak banamısın demezdi .Soğuk algınlığımız hiç eksik olmazdı.
Merdivenlerinden hep sakınırdık.ıki çocuk büyüyordu ,çok şükür merdivenlerinden hiç düşmemişlerdi ama ...
Eşim düşmüştü bir kez.
Temizliğide elbette kolay olmuyordu.Yardım alıyordum.
Hiç hiç hatırlamak bile istemiyorum ,hiç sevmemiştim.
Sizler güle güle oturun inşallah...

Eskiden kardeşim üst katı temizlerdi ben alt katı. çabucak biterdi. Şimdi evlendi gitti annemle ben yapıyoruz. Üst katı annem yapıyor alt katı ben. Üstelik te bahçeli ev olduğu için iş bitmek bilmez de bilmez :)

kızlar bizde yeni bir ev bulduk 3+1 üstte 3 oda yüksek giriş,alttada zemin katta kocaman bir yatak odası ama ben burayı salon yapmayı düşünüyorum en çok kullandığım odalar üstte olsun diyorum sizce bu ısınırmı birde temizlemesi kolay olurmu başka arkadaşlar memnun değilmiş ne olur akıl verin

bizim üst katımız aynı zamanda çatı katı.burada y.odamız ve banyomuz var.yaz kış gecelerimiz kabus ve izolasyon olduğu halde yazın sıcaktan kışın da soğuktan bunaldık.aynı şey merdivenin açıldığı oda için de geçerli.evi ısıtmamız mümkün görünmüyor.gerçi bu biraz evin planıyla da alakalı.bu mevcut koşullarda 3.senemiz .umarım siz bu tip sorunlar yaşamazsınız.

bizimde evimiz dublex ve 6+1 haftada bir sürekli oturduğumuz yerleri mutlaka temizliyorum ama kullanılmayan yerleri 15 günde bir yapabiliyorum çünkü hafta için çalışıyorum zaten hiç fırsatım kalmıyor ancak haftasonu oluyor.. evin içini yerleştirirken fazla eşyalardan kaçtım zaten mesela vitrin almadım bi de onla uğrşsaydım zaten hiç bitmezdi temizlik.. eşya fazla olmadığından rahat temizlik yapabiliyorum koltukları falan oynatıp altlarını kolayca silebiliyorum zor olmuyor yalnız bi tek merdivenleri temizlemeye sinir oluyorum onları nasıl temizliyorsunuz siz?

cnm ben merdivenleri siliyordum bazende kucuk el supurgesıyle supuruyordum ama sımdı merdivenlere halı yaptırdık sadece supuruyorum dedıgım gıbı

Ben de haftada 1 yapıyorum temizliği haftaiçi de gerek görürsem toz alıyorum ev çok da büyük değil zaten.Önce üst katı inerken merdiveni sonra alt katı temizliyorum normal bir evi temizlemekten biraz uzun sürüyor tabii.Sadeliği sevdiğimizden + temizlikte zorlanacağımı bildiğimden öyle tıka basa da eşyayla doldurmadık evi.yerimseniben
Çocukluğumdan beri çok özenirdim böyle evlere :kedi: meğer kısmetimde varmış,kiracıyız burda,hevesimi alıyorum diye düşünüyorum seviyorum evimizi yaa:hulya:

Ben de haftada 1 yapıyorum temizliği haftaiçi de gerek görürsem toz alıyorum ev çok da büyük değil zaten.Önce üst katı inerken merdiveni sonra alt katı temizliyorum normal bir evi temizlemekten biraz uzun sürüyor tabii.Sadeliği sevdiğimizden + temizlikte zorlanacağımı bildiğimden öyle tıka basa da eşyayla doldurmadık evi.yerimseniben
Çocukluğumdan beri çok özenirdim böyle evlere :kedi: meğer kısmetimde varmış,kiracıyız burda,hevesimi alıyorum diye düşünüyorum seviyorum evimizi yaa:hulya:

ben de küçüklükten beri çok özenirdim 2 katlı olsun diye Allah'ıma şükürler olsun gönlüme göre verdi :nazar:

benim evimde dublex ama cok sukur gunluk yardımcım var hergun gelio yemek yapıo temizlio utu camasır bulasık... Saolsun bana iş bırakmıo zaten bende ogrenci oldugum için yapıcak zamanımda olmuyo derslerden

bende ayda bir kere temizlikçi çağırıyorum diğer günler kendim boğuşuyorum evde offfffffff:))
şimdi merdivenlere dekorasyon ürünleri almak istiyorum bakalım sizler ne koydunuz merdivenlere kızlar

bende ayda bir kere temizlikçi çağırıyorum diğer günler kendim boğuşuyorum evde offfffffff:))
şimdi merdivenlere dekorasyon ürünleri almak istiyorum bakalım sizler ne koydunuz merdivenlere kızlar

benim sadece bi büyük çiçeğim var tam dönemeçte ama tablolar almak istiyorum ben de:97: ama ne alacağımı bilemedim düşünüyorum daha sen alırsan bizimle paylaş fikir olur hem :KK71:

Benim evim triplex..her gün bir katına temizlik yapıyorum sırayla :))
öyle haftada bir komple temizleyemiyorum bitiremem çünki.Bu yüzden hergün temizlik günüm benim,yapamadığım günlerde ertesi gün kaldığım yerden devam :97:

benim evimde dublex 5+1. ALLAH'ıma çok şükürler olsun.Yani benim evim dediğime bakmayın öğrenci olunca insan ailesiyle yaşıyor.annem temizliği yapıyor ama o şehir dışında falansa evi temizlemek çok zor geliyor bana.:KK53: dublex ev 3-4 yada daha kalabalık aileler için çok uygun ama 1-2 kişi için bence gereksiz büyük yada ben temizlik yaparken en azından hep böyle düşünüyorum. ama dublex evin en güzel tarafı varsa eğer terass keyfidir bence:KK1:

kızlar konu açılalı uzun zaman olmuş ama ben genede yazmak istedim..nasipse bizde dublex ev yaptırıyoruz 1 seneye biter..ben temizliğinden falan geçtimde ısınma sorununda takıldım evlerinizi nasıl ısıtıyorsunuz. köye yaptıracağımız için doğalgaz yok ya mazotlu yada kömürlü kombi olacak..ben kömürlüden yanayım ama ısıtırmı dersiniz..mazotlu kombiyi kayınvalidem kullanıyor ama ben güzel ısıtmadığını düşünüyorum kömürlününde nasıl ısıttığını bilmiyorum ve temizliğide var ek olarak

X