• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evi alsak mı almasak mı?

KuzeyinGelini

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2010
603
6
116
İstanbul
Merhaba arkadaşlar
öncelikle şunu belirteyim yarın öğle saatlerine kadar karar vermemiz gerek.
Eşimle 3 yıllık evliyiz.
Birikimlerimizle daire almak istiyoruz
beğendik bir tane, başakşehir metrokent'te.
Parası çok dolayısıyla hayli borca gireceğiz.
Yalnııııııııııııııııııızzzzz
annem çok yakın bana
2 yaşımda oğlum var
doğdugundan beri annem bakıyor
ben kadrolu olmak için 2 yıldır dersaneye gidip ders çalışıyorum
bu yıl inş atanacağım.
Yani durum şöyle:
Ev çok hoş, oturanlar kendini bilen insanlar, peyzaj super, havuz spor salonu falan harika
martta metro açılacak
eşimin evi şuan oturdugumuz eve çok yakın
bazen öğle yemeklerine gelir

şimdi diyorum hadi aldık
ya istanbula atanırsam oğlum nasıl anneme gelip gidecek
yada ist dışı atansam ev orda eşimin işi burda ben uzakta cocukla
bir başka olasılık var tabi
atanamazsam oğlum ve benim için ortam super ama eşim yolda perişan olacak

içimiz al diyor
ama karasızız
mebla yüksek olunca

siz olsaydınız ne yapardınız?

vereceğim cevap ne kadar tatmin edici olur bilemiyorum ama hayırlısını istemek gerekiyor.Benimde başıma sizin başınıza benzer durumlar geldi.Hep bir sıkıntı -olumsuzluk çıktığı için vazgeçtim.O zamanlar çok üzülmüştüm.Şimdi iyi ki olmamış diyorum.
Şuan oturduğum yerden çok memnunum.Aklımızda yokken oluverdi.Aslında o zaman doğru mu yapıyorum diye kararsız kalmıştım ama tek mantıklı seçenek olarak kaldığından-diğerlerinde nedense bir sıkıntı yaşandığından- tercihimizi oturduğum daireyi satın almakla yapmıştık.
Yani kısacası zaman ve hayırlısını istemek benim işime yaradı.
Sizin içinde umarım hayırlısı olur.

Son düzenleme:
Bence sınavınızı bir atlatın kısmetse atanın işinizin yeri de belli olsun evi ondan sonra alın. Belki çok ters kalacak bu aldığınız yer.

arkadaşım sınavını verip atandıktan sonra ev alman daha doğru. Acele etme ödeme gücün olduktan sonra ev çook. yol eziyeti olmayan kolay yaşama imkanı sağlayan ev olması önemli. Alt tarafı dört duvar ...şekli en güzel evin bile olsa ulaşımı zor olunca eziyet halini alıyor. Tecrübe sahibiyim :(((

önce atan . hayatını düzene koy. ondan sonra alın bence. ben olsam öyle yapardım.. acele etme. bu ev kaçarsa da kaçsın. ev işi kısmet işi. ev alabildikten sonra ohoo biri gider biri gelir.

Back
X