Evet dün bugün canım sıkkın buradaki bir topiğe atarlandım ..

Canım onların hassas olduğu noktadan sen onları vurdun. Evet belki niyetin o değildi ama öyle algılandı. Cünki onlarda o şekilde mutlu olmaya çalışıyorlar. o şekilde bazı duygularını üzerlerinden atmaya çalışıyorlar. O nedenle senin yazına bu şekilde tepki vermeleri bana normal gibi geldi.

sözü geçen topiği de okudum, sizin o topiğe yazdıklarınızı da...
kadınlar orada demiş ki "çocuk doğurmak şart değil, bir kadının yegane vasfı annelik olmadığı gibi, tüm uğraşına rağmen çoçuk sahibi olamayan bir dolu kadın mevcut. mutluluğun yolu illa ki çocuk doğurmaktan geçmez, gerek sağlık gerek hayat görüşü nedeniyle çocuk sahibi olmayan bir sürü kadın var, bunlar mutsuz kadınlardır demek doğru değil"
siz ise "ben de gençken öyledim, çocuğum oldu değiştim, siz de anne olunca anlayacaksınız" şeklinde özetlenebilecek bir şeyler yazmışsınız.
her kadın anne olma hayaliyle yanıp tutuşmak zorunda değildir, bazı kadınlar kendilerini anne olarak görmek istemeyecekleri gibi, çocukları sevmemek gibi gayet kabul edilebilir bir nedenle anne olmaya sıcak bakmazlar. isteyen evlat sahibi olsun, seven doğursun, çocuk sahibi olmak isteyip de olamayan tüm kadınlar dilerim evlatlarına tez zamanda kavuşurlar
ama bari bizler birer kadın olarak kadınları böyle çocuksuz kadın mutsuz diye genellemeyelim. kadının tek vasfı annelik değil, lütfen kendimizi kuluçka makinesinden ibaret görmeyelim.
tekrar ediyorum, isteyip de çocuk sahibi olamayan herkese hayırlı evlatlar dilerim ama bırakın da doğurmak istemeyen de doğurmasın.

acıkcası su son paragraf tartısmaya acık ustelik topigin ismi cocugu olmadan da mutlu olan kadınlar:)

anne olmak kadınlığın en yüksek mertebesine eriştiriyor sizin topikte yazan arkadaşlar bir kaç kişiyi geçmiyor.. ve bunlarında kimisi anne olamıyordur..yada rahatlarına düşkün olduklarındandırr.istediğiniz kadar tiyatrolara gidin sinemalara, operalara hayatınızı dolu dolu yaşayın kadını kadın yapan ANNELİKTİR.. sevgilerimle.

anne olamıyordur cumlesi heleki biraz belden asagı vurmak gibi..

ne deseler haklılar.
yazık.
ben anne değilim mertebem mi düşük

ya da bir kadının mertebesi (o ne demekse) yumurtasına spermi sokabilmesi mi.
olay bu değil.. bende 38 yaşındayım diyorum uzun yıllar işimle sosyal yaşantımla yaşadığımı anlattım (ki avukatım)ama öyle bir an geliyoki o duyguların baskın çıktığından söylemeye çalıştımm. doktor anne olamassın demişti ve önemsemedim çocuk neymişki dedim kadın değilmiydim o zamanlar kastetdiğim o değil..

ne deseler haklılar.
yazık.

Yani diyecek kelime bulamıyorum konu sahibine. Ne kadar ayıp yazdığı şeyler.
Kimi anne olamıyordur demiş bir de. İNSAN HİÇ Mİ ÇOCUK İSTEYİPTE, ÇOCUĞU OLMAYAN KADINLARI DÜŞÜNMEZ.
konu sahibi senin merteben en yüksekse ben yerin dibine girmeye razıyım. Çok sinirlendim.

Ya ben o topictekileri severim. Muhabbetimiz olmuştu. İşte en yüce mertebe falan yazmışsın ya ona kızmış :)

ne deseler haklılar.
yazık.

onu okumamıştım
evet ayıp etmiş konu sahibi .
bebekli yani çocuklu insan faal ve sosyal olamıyor evet
çocuk insanın elini kolunu bağlayan bir şey
keşke her istediğimizi yapabilsek ama olmuyor işte .
Hem ucuz hem cam kenarı olmuyor
herşeyin bir bedeli var .
insanı çocuk üzerinden vurmak ve ezmeye çalışmak fena .
allahın gücüne gider hem

genelde sorunları ev çocuk sevgili eş koca gibi aile kavramlarıyla dolu olan böyle bir forumda çocuksuz mutluyum tarzı başlık açmak da itici
içeride ne olduğunu bile bile oraya girip fikir değiştirmeye çalışmak da itici.
çift taraflı bi tuhaflık var burada:KK53:

olay bu değil.. bende 38 yaşındayım diyorum uzun yıllar işimle sosyal yaşantımla yaşadığımı anlattım (ki avukatım)ama öyle bir an geliyoki o duyguların baskın çıktığından söylemeye çalıştımm. doktor anne olamassın demişti ve önemsemedim çocuk neymişki dedim kadın değilmiydim o zamanlar kastetdiğim o değil..

ya tamam da size ne
hakkaten yani ne güzel sevindim adına mutlu olmuşsun bebeklerinle
bununla ilgili zibilyon tane topik var
onlarla paylaşabilirsin

bu kadınların hayat tarzı bu
veyahut da çocukları olmuyor
ne fark eder

neden size zararı olmayan insanların hayat tarzına gidip müdahale ediyorsunuz

ki çok saygılı cevap vermişler
tek bir cevap yazılmış ve uzamamış da konu

ne deseler haklılar.
yazık.

alıntı için teşekkür ederim :KK68:
konu sahibi kusura bakma da sen de bana göre ağır konuşmuşsun hele hele "sizin topikte yazan arkadaşlar bir kaç kişiyi geçmiyor.. ve bunlarında kimisi anne olamıyordur.." bu laf var ya çok çok ağır.
anne olmayı isteyip de olamamak nasıl bir duygu bilir misin?
ben de anneyim Allahım evladıma uzun sağlıklı bir ömür versin, o benim herşeyim bütün dünyam ama anneyim diye kendimi en yüksek mertebede görmüyorum göremem.
ne anneler var doğurup ondan sonra eşimle boşanıyoruz bu da başıma kaldı diyen vicdansızlar (daha geçenlerde kk'da vardı bu tarz bi konu),
ne anne olmayanlar var onları görünce kendimden utanırım ben de anne miyim diye
siz kızgınsınız ama karşı tarafın kızgınlığını ve size karşı tutumlarını daha haklı buldum

klavye bilmişleri cnm onlar boş ver sen evde borusunu düdügünü öttüremeyen burda senin benim onun gibi elit insanları ezdigini sanıyolar pasifler

X