Evet Biz Evde Kalmış Kızlar

30 yaşındayım bu sene boşandım. Aklım olsaydı 25 yaşında evlenmezdim. İyi ki çocuk yapmamışım. Milletin ne dediği umrumda bile değil. Evli olmadığım için kendimi eksik hissetmiyorum. Bunu hayat yolunda bir aşama olarak görmüyorum. Romantik ilişki içinde olmak sevmek, sevilmek güzel. Cinsellik için evlilik ön şart değil.

Lafın gelişi ağız alışkanlığı olmus yoksa tabikide kadın:)
Dediklerinize gelince maalesef o dediklerinizi yapmak toplundan topluma kişiden kişiye değişir

Yoksa evlilik dısı cocuk yaona dusuncesini benimseyenlere var bu toplumda

Bu konuda istatistik çıkardım. Mesleği,konumu,yaşı ne olursa olsun evlen, niye evlenmedin baskısı kurmaya çalışanların büyük bi yüzdesi, mutsuz evlilikleri yada ilişkileri olan insanlar. Mutlu olanlar zaten sadece iyi temennilerini sunuyor.
O yüzden çokta şey etmeyin yani. Çok ısrar edip, sıkıştıran olursa evet öyleyim buda marşım deyin

Bekar kızlar yerine 'evde kalmıs kızlar' cumlesını kullanan sizsiniz.
Siz boyle derseniz haricten gazel okuyanlar neler demez. 36 yasında bekarım, evde kalmıs degılım.
Bakış açısı malesef.. Kadında kendini evde kalmış olarak görüyor demek ki.

29 yaşında evliliği hiç ama hic düşünmeyen biri olarak; arada benden yaşça kucukler evlenince aklıma cok kısa bir sureligine, acaba evde mi kaldım? Sorusu geliyor. Daha sonra 'yedi bela husnu' filmindeki 'sende bu surat olduktan sonra evde değil oda da bile kalirsin' repliği geliyor, gülüyorum.

Henüz evlenecek kadar kafayı yememiş Kızlar diyelim bence

çok yoklukta değilsen evlenilmez bence bilemiyorum.

Evlenenlerin hayat standardı düşüyor genelde mantıklı değil ha vasat yaşamak bana koymaz diyorsan o başka.

Çocuk yapmak için evleniyorsun desem güzel bi anaokulu olmuş 73 bin.

Onu geç haftada sadece çocuğa (bir tane ) bir kilo et bir kilo balık yedirmelisin ki o bile kasar çoğu insanı.

Bilemiyorum Altan

Insanlar her zaman birsey soylerler. Benim erkek kardesimin cenazesinde eee ne zaman evleniyorsun yok mu biri diye soran bir yakinim vardi. Bir an boyle bos bos baktigimi hatirliyorum o salagin yuzune. Yani patavatsizligin siniri yok inanin bana. Insanlar hep sorarlar. Evlenirsin cocuk ne zaman, cocuk olur ikinci ne zaman. Bunun hicbir zaman sonu yok. Buna kanaat getirdigim icin bu laflari takmiyorum. Ben bu tur sorulari sormadim hic. Baskalarinin hayatlari beni ilgilendirmiyor ama iste insanlardaki o merak duygusu bitecek gibi degil.

Bazilari isi daha ileriye goturup seni kibirli kendini begenmis diye yaftaliyorlar. Sanki bu sebeple evlenmedigimizi dusunuyorlar. Bu sefer ister istemez kendini savunmak zorunda kaliyorsun. En cok sinir oldugum durumda bu.

Sen kendine evde kalmış dersen elalem neler der. Kendini etiketleme. Ayrıca 30 küsür yaşında kadın kendinden niye kız diye bahseder

Bu konuyla ilgili yakınımdaki örnek küçük teyzem. 37 yaşında gerçekten istediği ve içine sindiği için sevdiği bir adamla yakın zamanda evlendi. Gayet mutlu. Bekarken de mutlu bir insandı. Bekarken kendisine evlilikle ilgili sorular sorulduğunda "Evlilik benim için bir amaç değil. Elalem için veya sırf evlenmiş olmak için evlenemem. Karşıma sevdiğim içime sinen birisi çıkarsa ancak öyle evlenirim, yoksa da bir ömür bekar kalırım. Böyle de çok mutlu ve tamım" diyordu. Ben onu ve düşünce yapısını hep çok taktir ettim.

Sonra ne oldu? Hayat karşısına bir yerden birisini çıkardı, sevdi, evlendi. Şimdi de bebek yap yaşın geçiyor diyorlar.

Bakış açısı malesef.. Kadında kendini evde kalmış olarak görüyor demek ki.
Evet maalesef kendimi öyle görüyorum eskiden yoktu boyle bi düşüncem
Eskiden evlilikten tek beklentim evlilik degil dünyaya güzellikler bırakmaktı.Hayatımi birlestirecegim insan ufku geniş olsun bana hayata dair birseyler kazandırdık birbirimizin hayata bakan penceresini genişletelim birbirimize görmediğimizi gösterelim isterdim.

Böyle bi evlilik yapmayacaksam evliligin manası ne ki diye düşünürdüm ama iste bu toplumla kala kala kendimi öyle görmeye başladım maalesef

Yaaa o kız demek ağız alışkanlığı yoksa "KADIN" en guzel cümle

Eskiden bende hayatımı sevdiğim seveceğim hayata dair görüşlerim bir olan biriyle birleştirmek isterdim.Hicbir zamsn gözüm kör olacak kadar aşık olmak istemedim ama her zaman gerçekten sevme sevilme hissini yaşadığım biriyle hayatımı birleştirmek istedim.
Ama yalan yok hic bir zamsn 30 lü yaşlara kalmak istememiştim

Onunda sebebini soyleyeyim mi ya evleneceğim kişi erken ölürse yada ben erken ölürsem doya doya sevmeden sevilmeden ölmek istemediğim için

Evlenince de neden çocugun olmuyor diye soruyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…