Evet Biz Evde Kalmış Kızlar

Maariftakvimi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2018
1.710
2.694
133
Merhaba kızlar

Evet Kadınlar Kulübünün olgun zihniyetteki bir çok üyesi bu tanıma kızsada toplumun değimiyle bende evde kalmis bir kızım 33 yaşın kıyısındayım çünkü
Ve bu değimi maalesef ki iyice algıma yerleştirdiler.

Derdim ben ve benimle aynı durundaki kızlar neden toplum tarafından anlasilmiyoruz bilerek kırıcı davranışlarda bulunanlar bir tarafa iyi niyetliler tarafındanda artik anlasildigimizi düşünmüyorum.
Burda son zamanlarda evde kaldım lı konular cok fazla var cok dikkatimi çekiyor konuyu okudukça hepsinde yaşadığım birseyi buluyorum.

Konulara verilen cevaplar saçmalıyorsun gez toz hayatının tadını çıkar başına dert mi arıyorsun falan gibi bi dolu sey
Ama kimse bu insanlarında eğer sagliliklarsa hormonlarında bir problem yoksa cinsellikle yasamak isteyeceğini

Yada anne olmak isteyeceğini Yada artik bir yuvaya sahip olmak isteyeceğini hayatta yanında maddi manevi bir eşin desteğini görmek isteyeceğini düşünmüyor mu acaba.

Ben kendimden söz edeyim çevrede nişan ve düğünlerde her merhaba nasılsın dedigim kişiden sanki amansız bir hastalığa yakalanmisimda dua edermiş gibi yalvar yakar darısı senin basina insallah en yakin zamanda seninkinde görürüz demeleri(sanki ben agliyirumda teselli ediyor gibiler )

Bazı insanlarin artik düşün yoksa yaşın geçtikçe olmaz demeleri(sanki basimdan aşağı kısmet yağıyor demek istiyorum)

Uzun zamandır görüşmedigim kimselerin ilk karşılaştığımızda yok mu birsey diye sormaları
(4 yıl once çalıştığım kurum müdürü bile tesadüfen kırk yılın başı karsilasmalarimizda yokmu bisey nisan düğün falan artik evlen evlilik onemli eğlence bizi çağır demeden ayak üstü içini yakmadan geçmiyor.)

Bazılarınınsa gec yaşta evlenirsen çocuğun olmaz imaları(sanki erkek evlenince garantisi var)
Yada kimininde üzüluyormusumda teselli eder gibi hic konusu acılmamışken en iyisi seninki evleneceksinde ne olacak biz evlendikte ne oldu bekarlık sultanlık basını yakma en iyisini sen yaptın gez toz eğlen türünden tesellileri yordu artık.(Eee ne yapsın bunlar sorsa kabahat sormasa kabahat diye düşünecek olan olursa olursa nasıl ki bi kanser hastasını(ornek biraz abarti olmus olabilir:) ) her gören kisi hastalığını hastalığıyla ilgili sorular sormuyorlarsa hastalığını hatirlatmamaya hassasiyet gösteriyorsa bunun gibi ince bi davranış hassasiyet bekleniyor o kadar.

Çünkü ne zaman evlenecegimizle ilgili bizimde fikrimiz yok.En az sizler kadar bizlerde istiyoruz en cokta artik o sorulara maruz kalmamak için istiyoruz demek isterdim.

Hele hele artik arkadaş ortamlarında görünmez oldugum icin herkes sevgilisinden eşinden çocuğundan ailesinden aile sorulari kayınaile sorunlarından çocuklarından evlerine aldıklarından alacaklarından tatillerinden yaptıklarından yapacaklarından söz ettikleri zaman ortamlarda görünmez kaldığım için konuşacak anlatacak birseyim olmadığı için.

En acısıda karsı cinsten ilgi alaka sevmek sevilmek gibi duyguları bazen yaninda manevi bir guc gormek istedigin zamanlarda yanliz vede gucsuz hissettigim icin yuvam olsun sabah kendi evimde uyanayım hayati biriyle paylaşayım akşam evime gitme hasreti duyayım istediğim için bazı bazı anne olmak istediğim için yaşım 40 yaklaştığı ama genç anne olmak isteyipte olamadığım zamanı geriye döndüremesyisim için üzülüyorum.

Biz evlenmek isteyipte evlenemeyen kızlar zaten yeterince üzülüyoruz keske insanlarda artik bu konuda daha hassas davranabilse
Bunlar zaten yeterince üzgün birde birde biz dertlerine dert katmasak deyip uzak dursalar

Sakası bir tarafa biz sahiden yeterince üzgünüz teselli edecek ayağına bizi dahada üzmeseniz olmaz mi

Canım teselli edilecek bir durum yok her şey nasip kısmet ve ben gerçekten evliliğin tamamen nasip olduğuna inanıyorum öyle olmadaydı bütün sevgililer evlenirdi ben 1,5 ay önce evlendim 30 yaşındayım çevremdekilerde aynı baskıyı bana uyguluyordu neden evlenmiyorsun geç kalırsan anne olma şansın azalır yahu can veren Allah insanlar bunu idrak edemiyor sorsan çok da inançlı insanlar nişanlandım evlenir evlenmez çocuk yap yaşın geçiyor bile diyenler oldu nefret ediyorum bu çevre baskısından

Tamam teselli istemiyorsunuz kaldı ki bana göre teselli edilcek bir durum da yok. Evet birini bulmak istiyorsunuz normal bir istek herkes sevdiği biriyle olmak ister. O zaman yapılcak şey belli insanlarla tanışıp şanslı olmayı ummak, birini aramak, olursa olur olmazsa da yani yapacak bir şey yok sonuçta zamanınızı iyi geçirmek. Çünkü tek yolu bu ne diyelim?

Başkalarının dediklerine gelince kendiniz taktığınız için zaten başkalarının dediğini umursuyorsunuz. O yüzden o önemli değil kendinze güvendikten iç huzuru bulduktan sonra. E yani bu sürede de birini aramak ve başka şeylerle kafa dağıtmaktan başka bi çare yok. Kaldı ki bunlar kötü çözümler de değil. Çok eğlenceli olabilir yani.

Şans işte biraz da hayırlısı olur umarım

Biz diye tabir ettiğiniz hangi örgüt bu? Bilerek evlenmek istemeyen tonla kadın var ya da tek başına mutlu olmayı bilen ya da kimseden omuz beklemeden yaşamayı bilen. Yazdıklarınız ajitasyon başka bişey değil. Evlilerin bekarlara acıması gibi bir akıl tutulması olayına inanmıyorum en azından kendi adıma öyle bir savunmam yok.

Bence insanlar biraz da laf olsun muhabbet dönsün diye soruyorlar bu tarz şeyleri. Mesela müdürün seni gördü ve uzun zamandır bir ortak noktanız yoktu. O da laf olsun diye böyle bir şey söylemiş olabilir. Yine de maalesef ki bazı insanlar, başkasının acısından beslenmeyi seven gizli vampirlerdir. Birçoğu senin canını yakmak için bunu söylüyordur. Biz de hamile kalamayanlar olarak “sen de doğur 1 tane” diye aynı dertten muzdaribiz.
Allah hakkında hayırlısını versin. Evlenmemiş olmanın da, ilerki zamanda evlenmenin de ya da hiç evlenmeyecek olmanın da bir hayrı vardır elbet. Sen de artık aman kimseyi üzmeyeyim diye düşünmekten vazgeçip “aaa, bana koca çok da kriterlerim koca adaylarından daha çok” deyip insanları salla. Üzül üzül nereye kadar

Çok amin kendi adıma soyleyeyim zaten istemeyen biri degilim ama bu şöyleli duydukça dahada moralim bozuluyor

Zaten kac kucak küçüklerimiz evlenip barklaniyorlem üzülmek için bu bana neden olarak yetiyor
Ama geçen baya kariyer yapmış benden birkaç yas kucuk arkadaşım artik ortamlarda kendimi yalnız hissediyorum tatile gitmek istesem bana eşlik edecek kimse yok iyiden iyiye yalnızlarıydım deyip üzüldüğünü söyleyince ben bile cok sasirmustim

Bende tamamen iyle olduğunu düşünüyorum da bu nasip denen şey biz isteyen kızlarıda bulmaz mi artik...

1 yıldır evliyim evlilik oyle cokta büyük birsey degil. Bizim toplumumuza özgü bir akım bu. Böyle inadina inadina soranlara yumrugu indirmek istiyor insan. Bence insan hazir oldugunda evlenmeli. Simdiki aklim olsa 35 ten once düşünmezdim Allah veriyor çocuğu. 55 yasina doguran kadinlar var. Bu yüzden insallah herşey gonlunce olur konu sahibi. Evlilige degil mutlu olmaya odaklan. Bircok yonden sanslisin bardaga dolu tarafindan bak. Arkadas ortamlarinda ya is konusurlar ya es ya çocuk... gezmeyen, okumayan insan ne yapar esinden aşından bahseder. Sen insanlara odaklanma. Evlenmek mi istiyorsun hayırlısıyla bu yolda caba göster. Mesela kurslara yazıl gerci su ara pandemi var. Sosyallesemiyorda insan. Inan hayatina biri girecek ve evleneceksin bunu derdiyle yasama

Merak etmeyin evlenseniz de yakanızı bırakmayacaklar hadi çocuk yap yaparsın kardeş yap büyürler evlendir. Yani milletin direktifleri hiç bitmez keşke herkes dönse de kendi dötüne bi baksa..
Aslında insanlar dedi diye degilde ben istediğim için istiyorum fakat insanlar konuştukça olmayışına uzuluyorum

Aslında ben insanlar söylendiği için istemiyorum zaten istediğim birsey ama insanlar söyledikçe sanki yaramı deşmiş gibi oluyorlar üzüldüğüm mevzuya daha bi uzuluyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…