Evet beni bunaltan bir derdim var

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Ayatoz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2025
32
3
1
28
Kızlar öncelikle artık biriyle birileriyle paylaşmam gerekiyor.eşimle severek evlendik hala çok iyiyiz mutluyuz bi kızımız var.kaynanamla yaşıyorum eşim evlenmeden önce sordu bana bende kabul ettim kayınbaba yok.yani ailem ve kaynanam 4 kişi yalıyoruz neyse bu kısmı çok uzattım kaynanam görünürde çok tatlı dilli herkesi kucaklayan iyi dileklerde bulunan biri ama ben baştan beri ısınamadım iten bişey vardı ve yaşadıkça anladım öyle iyi biri olmadığını aslında iyi biri de galiba bilmiyorum kafam çok karışık.çok alıngan çok konuşan çok karışan çok ısrarcı biri ben ona hiç saygısızlık yapmadım oda bana karşı öyle ama evde onun kuralları ben misafirim sanki evde tek bişey değişince kadının sıfatı değişiyor yani bizim ev ciddi manada kızılcık şerbeti ünalların evi misafir gelecekse kalkar hazırlar hiç bana yaptırmaz herşeyi ama herşeyi kendi yapar ben kukuman kuşu gibi oturuyorum kulağa iyi gibi gelebilir ama değil kendi yaşadığın evde misafirsin özeniyor insan sunumlar yapmak istiyorum misafir ağırlamak istiyorum ya ben masanın üstündeki çiçeği bugünde diğer tarafa koymak istiyorum ama yapamıyorum kavga kıyamet ( eşimle annesi) 40 yıllık eşyaları değişebildik orda bile ben yeni gelindim tamamen zevkime göre alamadım çünkü ortak bi zevk bulmak zorundaydık neyse daha buraya sığdıramadığım niceleri ve buna rağmen benim çocuğumu benden habersiz gizli gizli saçını kesmiş makasla ya çok ağladım .tv tlfn izletiyor ki asla istemediğimi söyledim halde tepkimi koydum ama çok yumuşak huyluyum kıramıyorum kimseyi.keşke diyorum ortalığı yıkacak gücüm olsa lütfen demeyin böyle oldukça senin düzen böyle devam eder. Ben değişemem çünkü kimseyi kıramam ama inanılmaz kötüyüm.insanın tek hayali kendi evinin hanımı olmak olur mu .benim hayalim bu .

O yüzden diyorlar evin bir hamımız olur, sizde de o hanım kv. Ne siz değişebilirsiniz, ne o. Eşiniz de evi ayırmaz, baştan kabul etmişsiniz. Bir az dişli olup bazı şeyleri kabul ettirebilirsiniz. Başlangıçta zor olur, sonra o da anlayacak ki sizin de isteklerinizi yapmak lazım. Ama bu uğurda sinirleriniz harap olacak bilmiş olun.

Değişemem dediğiniz için bu durumun bir çözümü yok. En fazla eşiniz kayinvalideniz ile oturun ciddi bir şekilde konuşun onu da yapamam derseniz duygularınızı düşüncelerinizi yazıp verin daha sonra bir akşam yemeğinde konuşun. Ben konuşmakta zorlandığım şeyleri yazıp karşımdaki insana veririm daha sonra konuyu konuşurum bazı şeyleri sesli anlatmak daha zor olabiliyor.

Kayınvalideniz sizinle yaşamıyor, siz kayınvalidenizle yaşıyorsunuz. O gelmemiş eve, siz evine gelmişsiniz. Ev ev üstüne olmaz derler ya, öyle.
Evet öyle maalesef bu durumu nasıl değiştireceğim bilmiyorum.üstelik ailemden uzak bir şehirde yaşıyorum yani ne bi arkadaşım ne bi aile üyem hiç kimsem yok yakınımda çok berbat hissediyorum

Eşinizin ayrı ev açacak gücü mü yoktu; annesiyle yaşamak işine mi geldi ? Geçmiş geri gelmez. O eve gelin giden sizsiniz; ev de düzen de kayınvalidenizin.

Kendinize bir ev tutacak gücünüz var mı ? Eşinizin geliri yeter mi ? Sizin çalışma imkanınız var mı ? Çocuğunuz kaç yaşında ?

Ev kadının anladığım kadarıyla ve istediği gibi davranır bu durumda. Baştan kabul etmemeliydiniz bunu, kiraya çıkabilirsiniz ama eşiniz ne diyor bu duruma?

Evet öyle maalesef bu durumu nasıl değiştireceğim bilmiyorum.üstelik ailemden uzak bir şehirde yaşıyorum yani ne bi arkadaşım ne bi aile üyem hiç kimsem yok yakınımda çok berbat hissediyorum
En başında keşke bu konuları konuşsaydınız. Başka bir evi sıfırdan kursaydınız. Kayınvalideniz o evi benimsediği için bunu değiştirmeniz zor olacaktır.

Siz onun düzenine gittiniz diyenleri kaale almayın. Birlikte yaşamayı kabul etmek bir hata evet ama bu demek değilki siz onun misafirisiniz. Eşit şekilde söz hakkına sahip olmalısınız, hatta bence bir noktadan sonra siz bir adım önde olmalısınız aileniz için.

Konuştum kaç kere hemde kv anlattım ben iyi hissetmiyorum evde misafir gibiyim ama hep kendi bildiği güya bana iyilik yapıyor ben yorulmayayım diye yapıyor yada o eşya artık herneyse orda daha güzel olduğunu saatlerce anlatıyor. Kafam kaldırmıyor onun sürekli saatlerce ısrarını pes ediyorum

O zaman direk uygulayın yani misafir mi çağırdınız kalkin mutfağa girin kendiniz yapın, misafirim gelecek kendim hazırlamak istedim diyin. Güler yüz göstererek yapabilirsiniz. Başka da çözüm yok

Maddi durumumuz buna elverişli hatta eşimle annesi hiç anlaşamazlar ama yinede ayrı ev çıkamayız bikaç kere açıldı konusu ama kv çok duygu sömürüsü yapıyor baba da olmadığı için eşim bırakamıyor

Eşiniz ağzından çıkan sözlere kendisi inanıyor mu? Sizde nasılsa bu durumu sindirip, o evde bir de çocuk sahibi olunca; adam nasılsa eşim de rahat, keyfim yerinde diyor muhtemelen.

Kv ile yaşamayı kabul ettiyseniz bir gözünüz kör bir kulağınız sağır olmak zorunda. Yoksa çok üzülürsünüz. Gün geliyor kendi annemizle anlaşamıyoruz kaldı ki başkasının annesiyle aynı evde..
bazı şeyleri zamanla ve tatlı dille hatta bira manipülasyonla çözmelisiniz. Bazılarını da görmezden geleceksiniz malesef.
Çocukla ilgili olarak da evde aile büyükleri olunca çocuklar ister istemez onlara sırtını dayayıp şımarıyorlar.

En başında keşke bu konuları konuşsaydınız. Başka bir evi sıfırdan kursaydınız. Kayınvalideniz o evi benimsediği için bunu değiştirmeniz zor olacaktır.
Bana zaten kimseye ksrışmaz kendi halinde biri gibi gösterdi ve onun ısrarıyla biz onunla yaşamak zorunda kalmışız sözler vermiş biz evlenmden önce oğluna asla gelinime karışmicam falanlar filanlar

Bende bu umutla kabul ettim aynı evde yaşamayı ama görüyorum ki boş hayaller kuruyorum

Bana zaten kimseye ksrışmaz kendi halinde biri gibi gösterdi ve onun ısrarıyla biz onunla yaşamak zorunda kalmışız sözler vermiş biz evlenmden önce oğluna asla gelinime karışmicam falanlar filanlar

Davranışı ne kadar yanlış olsa da belli kalıpta olan belli yaştaki insanları değiştirmek zor olur. Ama surat asmasını görmezden gelerek evi istediğiniz gibi düzenleyerek bir adım atın. İnatla devam edin. Kabul ettirmek yine sizin elinizde:)

Çocuğum küçük bu arada bende ing öğretmeniyim ama artık çalışmıyorum

L
Kayınvalide kendi evini kapatıp, gelininin yanına yerleşirse de geçerli mi tavsiyeniz ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…