- 22 Ocak 2010
- 7.158
- 19.669
- 498
- Konu Sahibi Yinemipilav
-
Negatif? Bilâkis somut çözüm diyorum.hanimefendi NEGATIF MESAJ su anda en son istedigim sey. Bir sey uretemiyorsaniz yazmayin derim.
O mesaj ve benzerlerini birkac gundur gordugum icn zaten UYKULARIM KACTI diye yazdim. Ve o yzuden icin kolektif zihinlere yani KKya basvurdum. mesaji sanki sadece ben cozum bulmaliymisim gibi yapistirmaya gerek yok.
Negatif bir dongude camasir makinesi gibi donmeyelim tesekkurler.
Bu arada linkteki konu Sahibine sosyal çalışmacı arkadaşlar yardım edemez mi? Aile ve Sosyal politikalar bakanlığına bildirilse. Bu kızcağızın eli kolu bağlı.hanimefendi NEGATIF MESAJ su anda en son istedigim sey. Bir sey uretemiyorsaniz yazmayin derim.
O mesaj ve benzerlerini birkac gundur gordugum icn zaten UYKULARIM KACTI diye yazdim. Ve o yzuden icin kolektif zihinlere yani KKya basvurdum. mesaji sanki sadece ben cozum bulmaliymisim gibi yapistirmaya gerek yok.
Negatif bir dongude camasir makinesi gibi donmeyelim tesekkurler.
Canım benim iyi niyetlisin anlıyorum ama kodlama çok zor. Ben işin içindeyim.
Hem çok zaman alan hemde çok komplike bir olay. Kişinin özel ilgisi olmazsa ve buna ayıracak vakti olmazsa yapması imkansız. Hele hele okumasına dahi izin verilmemiş, ingilizce bilmeyen, matematiği, edebiyatı zayıf çocukları nasıl yapacak?
Şartlar eşit değil. Daha farklı çözüm olmalı. Toplum önce bu insanları evlendirmemeli.
Psikoloji, sosyoloji damdan düşer gibi olmaz. Her şey vaktiyle belli şartlar altında gelişir.
Bu fikir gerçekci değil. Önce toplum değişecek.
Aptallıktan sıyrılacak, bilgili olacak, açık fikirli olacak.
Biz 3. dünya ülkesiyiz ve teknoloji üretmiyoruz.
Siyasilerin televizyonda 'Kendi silahımızı yaptık, kendi köprümüzü yaptık, kendi arabamızı yaptık' dedikleri yalan.
Ben işin içindeyim, nişanlım da makine mühendisi. Bir çivi dahi üretilmiyor.
Bu ülkede üretilen hiç bir makine ve taşınmaz mal türk yapımı değil. Burada motor üretmek yasak.
Eğer tanıdığın yoksa projelerinde devlet katkılı destek dahi alamazsın.
Hükümet izin vermiyor. Burada üretim denilen şey yurtdışından gelen parçaların burada birleştirilmesinden başka bişey değil. Bu yüzden teknoloji işi çok sıkıntıda ve zor. En azından deneyim lazım.
Bu çocukların deneyimi olmazsa kim çalıştırcak bunları.?Üstelik freelance olayı türkiyede hala ciddiye alınmıyorken.
Gerçekci çözümlere ihtiyacımız var.
Cozum getirmediniz. Mesaji postaladiniz ve benden cozmemi beklediniz o kadar. Hlabuki ben KK uyelerinden yardim istiyorum , cozum bende olsa niye harekete gecmeyeyim?Negatif? Bilâkis somut çözüm diyorum.
Ben elimden geleni, aklımın yettiğince yazdım oraya. Hadi beraberce önce bu platformdaki arkadaşa yardım edelim diyorum. Yazdığım her şeyi negatif algılayacaksanız...
Herseyi devletten beklyemeyiz, bireyi donanimli yapmamiz lazimBu arada linkteki konu Sahibine sosyal çalışmacı arkadaşlar yardım edemez mi? Aile ve Sosyal politikalar bakanlığına bildirilse. Bu kızcağızın eli kolu bağlı.
Ilahi :)))Cozum getirmediniz. Mesaji postaladiniz ve benden cozmemi beklediniz o kadar. Hlabuki ben KK uyelerinden yardim istiyorum , cozum bende olsa niye harekete gecmeyeyim?
Olayi cozumlemek icin anlamamiz gerekir.
Bir yandan problemi tarif etmemiz, oteki yandan cozumden geriye dogrudusunmemiz gerekir.
Ortada bulusuludugunda bir PLAN ortaya cikar.
Biz de onu uygulamaya girisiriz.
Bir yil belki on yil alir ama, cozum islemeye baslar.
Çok iyi niyetlisin bu konuda takdire şayan
Ancak çok ütopik bu düşünceler, kim kimin evine her gün yemek götürebilir ya da gizli gizli doğum kontrolü sağlayabilir, bu tür adamlar zaten dağdan inme, insanın başı belaya girer, olabilecek şeylerden konuşalım
Her şeyden önce şu an kanun evlenmelerine izin veriyor, aile izni evlilik diye bir şey var, adam yaptığı işi yasallaştırmış senin benim fikrim ya da itirazım hiç bir şeyi değiştirmez. Başka bir konuda yazdım, dün döndüm Zonguldak Gelik'ten, öyle şeyler gördüm ki hala dehşet içindeyim, 7 den 70 e tüm köy kadınları şiddet altında yaşıyor, hala çoğu okur-yazar değil, yok kodlama öğretelim falan çok uç şeyler, cep telefonu kullandı diye o... ilan edilip, kemikleri kırılana kadar dövülen kadın gördüm ben.
Yapabileceğimiz şey yardım kuruluşları ile iş birliği yaparak bu konuya sürekli dikkat çekmek, kanunun değişmesi için çabalamak, meslek ve okuma yazma kurslarının açılması için çalışmak. Hem kadınları hem erkekleri becerebildiğimiz kadar eğitmek. Rastgele internete giriyor diye sanmayın ki o kızlar bilgisayar dehası, temelden eğitim internet üzerinden yapılabilecek bir şey değil maalesef.
Ama konuyu acan arkadas sizin kast ettiginiz kadinlardan bahsetmiyor ki , ben konuyu okuyunca aklima zorla evlendirilmis , cahil birakilmis kendi ayaklari uzerinde duramayan cocuk gelinler geliyorYorumuna saglik canim ya ilk defa bu pilava denk geldim.Bizlerde cocuk olduk herkes bu hatalri yapsaydi ohooo hadi evlendin hata bebek yaptin hata 2 ciyi yaptin hata insan hic mi akillanmaz.Bu pilavin konusundanda cikayim anlamiyor zaten gitsin suyunu çeksin gelsin
Ben sokakta kendini satanlari da gordum. O gun yemek yiyemedim, moralim cok bozuldu.Konuya suriyeliler de dahil mi cunku 13 yasinda hamile onlar
Ve uzuluyorum onlara daha belki de ilk adetlerinden sonra evlendirildiler
Bununla ne demek istediniz? Bahaneyi uyduran genç yaşta evlenen çocuk gelinler mi?!Yani kiz cocuklarinin bu korkunc akibeti bile hala taninmis degil, insanlar hala bunu tabu olarak nitelendiriyor ve inanamadigim sey " sartlar boyle gerektiriyor" gibi son derece sorumsuz ve duyarsiz bahaneler uydurabiliyorlar.
Bence 16 yasindaki cocuktan once anne ve babalar egitilmeli
Kizini da onune alip doktor doktor gezmemeli izin kagidi cikarabilmek icin kizini daha cocukken 'sattim' diye boburlenmemeli. Nefret ediyorum boyle insanlardan nasil vijdansizlar. Soruyorum kiza, zorla mi evlendiriliyosun diye yok ben istiyorum diyor ama basbaya zorlaniyor.
Aileler bilinclenirse ve cocuklari biraz serpildiginde onlari evlenme caginda gormese inanin 'cocuk gelin' diye bisey olmaz.
Bununla ne demek istediniz? Bahaneyi uyduran genç yaşta evlenen çocuk gelinler mi?!
Konuyu okuyunca içim parçalandı, çok doğru bir konuyu dile getirildiği için ya ki bu mesaja kadar.
Herkes bir mi? Bu duyarsızlık mi? Bahane üretmek mi?
Sen doktora gittiğinde tıbbi terimleri anlayabiliyor musun doktor değilsen ? Hayır. Bunlarda onlara yabancı tuhaf gelen şeyler. Bu bahane değil 'bilemezlik'. Sen yürümeyi zor başaran birine koş diyorsun. Daha özgürlük kelimesini kavrayamamış birine kendini ezdirme dediğinde onun aklına ilk gelen nasıl ama sorusudur.
Ben 26 yaşındayım, şortlar da gezerim dışarda mini etekle de. Ama buna yabancı olan birine bunu ysptiramazsin. Çünkü öyle görmemiş.
Ben konunun amacını onları suçlamayın anlamaya çalışıp yardımcı olun anlamıştım ama sanırım yanlış anlamışım.
Ama o paragraf maalesef öyle anlaşılmadı okuduğumda.Ne demek istediginizi anlamadim
"sartlar boyle gerektiryor" diyenler cocuk gelin evliligini savunanlar, bekaret testi safsatasini savunanlar? ilkelligi, statukoyu savunanlar.
Bu kadar dil dokup tersini savunmak icin sizofren olmam gerekirdi sanirim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?