- 15 Ekim 2015
- 3.098
- 3.249
- 63
- Konu Sahibi Yinemipilav
-
sosyolog psikolog vs olmaya gerek yok. insan olun yeter. ben o çocuk gelin konusunda( sanırım aynı konudur bahsettğimiz. 16 yaşında olup doğum yapacağım korkuyorum diyen kız) konu linki ile birlikte bimere şikayette bulundum.araştırılsın diye. şikayetim hala sonuçlanmadı ama en azından oturduğum yerden yapabileceğim tek şeyi yaptım. vicdanım rahat...Arkadaslar son gunlerde beni son derece rahatsiz eden, boyutundan emin olamadigim bir sorun var. Buraya yazan cocuk gelinler. Onlarin yazdiklari uykumu kaciriyor! Bir de bunlarin buraya yazamayanlarini dusunun.
Oyle tek tasmis degilmis de haliyi yikadim komus sikayet etti de dkaynanayi nasil idare ederim de yeni bosandim da BDV'de hic bir konu bu cocuk gelin problemi kadar beni dehset icinde birakmamisti.
Genelde 16- 18 yasinda zorla evlendirilen cocuklarin yazdiklarina ve ona verilen cevpalara dayanamiyorum.
Hepsi adeta kafese kapatilmis siddete tecavuze ugrayan genc kizlar. Cevrelerinde insan namina nitelendirilebilecigimiz kimse yok. Hepsi medeniyet yoksunu, siddet ve kontrol meraklisi, ici nefret dolu bir "insan(!)" surusu.
Cin'de yapilan Yulin Kopek Eti yeme festivali kadar igrenc bir sey varsa iste benim bugunlerde uykumu kaciran da bu kiz cocuklari.
Kizlar abla yerine koyup guvendiklerinden yardim istiyorlar, ama verilen cevaplar o kadar sacma, ilkel, insan vucudu butunlugu tanimayan ve o kadar cozum yoksunu ki aciyorum cocuklarin haline ve ne yapilmasi gerektigini (su hayatimin en karmasa icinde oldugu zamanda) dusunmekten kendimi alikoyamiyorum.
Lutfen, icimizde sosyolog, psikolog, hukuk, is dunyasi ve teknoloji uzmanlari varken cozumler uretelim.
Ben de rahat bir uyku uyuyabileyim!
Bende bu devirde hala bu kadar olmasına şaşıyorum.Arkadaslar son gunlerde beni son derece rahatsiz eden, boyutundan emin olamadigim bir sorun var. Buraya yazan cocuk gelinler. Onlarin yazdiklari uykumu kaciriyor! Bir de bunlarin buraya yazamayanlarini dusunun.
Oyle tek tasmis degilmis de haliyi yikadim komus sikayet etti de dkaynanayi nasil idare ederim de yeni bosandim da BDV'de hic bir konu bu cocuk gelin problemi kadar beni dehset icinde birakmamisti.
Genelde 16- 18 yasinda zorla evlendirilen cocuklarin yazdiklarina ve ona verilen cevpalara dayanamiyorum.
Hepsi adeta kafese kapatilmis siddete tecavuze ugrayan genc kizlar. Cevrelerinde insan namina nitelendirilebilecigimiz kimse yok. Hepsi medeniyet yoksunu, siddet ve kontrol meraklisi, ici nefret dolu bir "insan(!)" surusu.
Cin'de yapilan Yulin Kopek Eti yeme festivali kadar igrenc bir sey varsa iste benim bugunlerde uykumu kaciran da bu kiz cocuklari.
Kizlar abla yerine koyup guvendiklerinden yardim istiyorlar, ama verilen cevaplar o kadar sacma, ilkel, insan vucudu butunlugu tanimayan ve o kadar cozum yoksunu ki aciyorum cocuklarin haline ve ne yapilmasi gerektigini (su hayatimin en karmasa icinde oldugu zamanda) dusunmekten kendimi alikoyamiyorum.
Lutfen, icimizde sosyolog, psikolog, hukuk, is dunyasi ve teknoloji uzmanlari varken cozumler uretelim.
Ben de rahat bir uyku uyuyabileyim!
Bugün de iki konu var , demin okudum , şimdi 21 yaşında olan 16 yaşında evlenmiş bir kız, birde 10 yıllık evli olan 28 yaşlarında bir kız. Bence 18 bile çocuk. Hastanelerde bile 18 yaş altı Pediatri de muayene oluyorsosyolog psikolog vs olmaya gerek yok. insan olun yeter. ben o çocuk gelin konusunda( sanırım aynı konudur bahsettğimiz. 16 yaşında olup doğum yapacağım korkuyorum diyen kız) konu linki ile birlikte bimere şikayette bulundum.araştırılsın diye. şikayetim hala sonuçlanmadı ama en azından oturduğum yerden yapabileceğim tek şeyi yaptım. vicdanım rahat...
ben 25 26 yaşından önce evliliği bile abes buluyorum :) evlenen hala olgunlaşamış oluyor. sonra diyorlarki ilk evlendiğimizde çok zordu ama sonra alıştık. hayır alışmadın sadece büyüdün. diyemiyorum...Bugün de iki konu var , demin okudum , şimdi 21 yaşında olan 16 yaşında evlenmiş bir kız, birde 10 yıllık evli olan 28 yaşlarında bir kız. Bence 18 bile çocuk. Hastanelerde bile 18 yaş altı Pediatri de muayene oluyor
COCUK bu, cocugun yaptigi sey elbette hata olacak bu dediginizin frakinda misiniz? O cocuk ben ip atladigim yasta karni burnunda gezmeyi kendi mi secti? KURBANI SUCLAMAMAYI OGRENIN LUTFEN.Cok uzucu gercekten burda konu aciyorlar.Yapmislar bir hata yada yada hataya suruklenmisler.keske bir seyler yapilsa da o hayatan kurtusalar.Şöylede duşünuyorum bu kizlar aslimda birazda kendileri yapiyorlar mesala deminki 21 yasinda olan bebegide varmis resmen eziyet hayati cekiyor.Burda arkadaslarimiz tavsiyeler veriyorlar ama adim atcak gibi durmuyor.Bizde o yaslardan gectik hepimiz ama bu kadar hatayi da peş peşe yapmadik ilk hatadan ders alip donmek lazim.
Bakin konu kimin elitist fasist oldugu degil, konu bu cocuklar bu esaretten nasil kurtulur."Herkes çocuk sahibi olmasın" deyince elitist faşist oluyorum.
Suclamiyororum diyorum ki karnin burnunda hatayi yaptin Evlendin hamile kaldin burdan soyleyiyoruz dogrulari kendince bahaneler bukuyorlar.simd psklogu oneriyorsunuz diymi peki gitse karsinda tamam diyip eve gitse devam etse hatasini dogru mu biraz kendi ellerinde bunu diyorum.COCUK bu, cocugun yaptigi sey elbette hata olacak bu dediginizin frakinda misiniz? O cocuk ben ip atladigim yasta karni burnunda gezmeyi kendi mi secti? KURBANI SUCLAMAMAYI OGRENIN LUTFEN.
Esasen kurduğum cumle tam da konuyla alakalı. Olur uğraşmayalim.Bakin konu kimin elitist fasist oldugu degil, konu bu cocuklar bu esaretten nasil kurtulur.
Eger konuya odaklanacagimiza sosyla ayrim yapacaksak ugrasmayalim bence.
Hayir degil! 16 yasinda bir insan hayatiyla ilgili dogru kaar verirse neden erkek cocuklarini sokaga birakip "git hayatini kazan " demiyorsunuz? Oglunuza boyle bir seyi yapar miydiniz?Suclamiyororum diyorum ki karnin burnunda hatayi yaptin Evlendin hamile kaldin burdan soyleyiyoruz dogrulari kendince bahaneler bukuyorlar.simd psklogu oneriyorsunuz diymi peki gitse karsinda tamam diyip eve gitse devam etse hatasini dogru mu biraz kendi ellerinde bunu diyorum.
Arkadasim diyorum ki 16 yasinda evlendin hamile kaldin bebegin oldu seni buraya surulediler.tamam anliyorum cocuk cunku.Ama simdi gelmis 28 yasina hala devam ediyor eziyetleri tavsiyeleride goz ardi editirlar ozaman burda onun hatasi oluyor.Hayir degil! 16 yasinda bir insan hayatiyla ilgili dogru kaar verirse neden erkek cocuklarini sokaga birakip "git hayatini kazan " demiyorsunuz? Oglunuza boyle bir seyi yapar miydiniz?
Hala donup dolasip kurbani sucluyorsunuz.
Neyin kurbanı yaaHayir degil! 16 yasinda bir insan hayatiyla ilgili dogru kaar verirse neden erkek cocuklarini sokaga birakip "git hayatini kazan " demiyorsunuz? Oglunuza boyle bir seyi yapar miydiniz?
Hala donup dolasip kurbani sucluyorsunuz.
Bende kaciyorum cunku anlamiyor pilav suyunu mi cekmemis napmis:))Bu konu karışır çünkü yinemipilavın konusu. Herkes hemfikir olsa da karışır, çünkü arkadaş her lafı cımbızlar, muhalefet edecek bir şey bulur muhakkak. Dakika 1 gol 1 başladı. Hadi hayırlısı. Ben kaçıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?