Eve kapatilmis cocuk gelinler serisi

Aile içi şiddetin bol olduğu ,ekonomik sıkıntının,eğitim seviyesinin yerlerde olduğu ve devletin bazı suçlar karşısında yaptiriminin yetersiz olduğu konularda biz kadınlar el ele versek bile ancak 50 yıl sonra belki birşeyler düzene girer.Fakat sorun o değil..bizler ne yapabiliriz?Nereden ve nasıl başlayabiliriz?
Sonu görünmeyen karanlık bir kuyu gibi bu..
Önceliğin eğitime verilmesi şart tabiki..
Ama şu anki durumda adımlar olduğu yerde sayar.Umut sıfır bende.

Aynen. Dusunun ki bir kuyuda bir insan mahsur kalmis ve elind esadece bir tablet var. Arada sirada calisan. Onlar oyle bir kuyudan bize imdat mesaji atiyor. Biz de o durumu bilerk cozum uretmeliyiz.

Yavas yavas da olsa ogrenilen bir teknoloji onlari o delikten bir gun cikmasina sebep olacaktir bundan hic suphem yok. Ozellikle Taliban baskisi altinda olan Afgan genc kizlari sanrim bu yontemlerle esareti yenmeye ve hayatta kalmaya calisiyorlar. Turkieyde cocukalr benzeri esaret durumu icindeler.

Bence mottomuz "damlaya damlaya gol olur" olmali. YAvas yavas ogrenilen bir programlama dili sonunda bu cocukalrin tek kacis yolu olabilir.

(1) Kodlama ogren
(2) Uluslarasi kontrat bul
(3) Para kazan
(4) Oradan kacarak uzaklas

Tekra ediyorum

NEGATIF MESAJ ISTEMIYORUM, yazmayin.

Hersey yetrince negatif ve korkunc.

Burada fikir uretmek ciin variz.

Konu: Nasil cocuk gelinler donanimli ve bilincli vatandas haline getirilir. Teknoloji kullanarak.

daha dün burada 15 yaşındayken büyük göründüğü için 23 yaşında bir erkekle birlikteliğini normalleştirmeye çalışan bir kızcağız vardı (büyümüş şimdi, ama çocukluğu gitmiş elden)
benim 15 yaşımda en büyük derdim spor müsabakalarım ve üniversite tercihimdi,
23 yaşındakilere adam derdim, abi diye hitap ederdim.
bu çocuklara aileleri nasıl davranıyor da kendilerini memeleri çıkıp regl oldukları anda kadın zannetmeye başlıyorlar?
temel sorun ailelerde,
ve maalesef bu çocuklar da kendi çocuklarını bu zihniyetle yetiştirecekler, onlara 13 yaşında yetişkin muamelesi yapmaya, kapa bacaklarını, yardım et annene koca kızsın diyecekler, onlar da 30 yaşında adamlarla evlenmeyi normal karşılayacak...

Canım ne kodlaması ne dersi ne işi?
Bunlara tecavüz edip eş diye koynuna alan sübyancılar bunların para kazanmasını ister mi?
Ayakta duran, para kazanan kadın ister mi?
Bilgili kadın ister mi?
Bilgili, kültürlü kadının ne işi var bu insanlarla?
Bizim yapabileceğimiz şeyler şunlar.

1- Erkek çocuklarımızı iyi yetiştireceğiz. Ağam, paşam, prensim, kralım, erkeğim diye yetiştirmeyeceğiz.
Herşeye sahip olabileceklerini, kadınların ikinci sınıf insan olduğunu değil eşit şartlarda her bireyin
istediğini yapabileceğini, kadınların istediğini giyebileceğini, istediği zaman dışarı çıkabileceğini, kadının bedenine saygıyı öğreteceğiz. Kız çocuklarını eve tıkıştırırken onlara cinsiyet üzerinden ayrıcalık vermeyeceğiz.

2- Kız çocuklarımızı kırılgan ve pembeler içinde yetiştirmeyeceğiz. Onları kızları özellikle aptallaştırmak ve ilerdeki toplumda anne rolüne hazırlayan barbie, yemek setleri, mutfak setleri, pembe eşyalar, prenses taçları, kelebek kanatları almayacağız. Erkek çocuğuna alınan legolar, mühendistik ve doktor setleri, müzik aletleri vs. alacağız. Onları okutacağız, okutacağız okutacağız.

3- Toplumda, konu komşuda, köyle, akrabada gördüğümüz tüm çocuk gelinleri polise şikayet edeceğiz. Aile değil onlar. Onlar tutsak. Şikayet edin gördüklerinizi. Düğünlerini şikayet edin polise. Suça ortak olmayın.

Kadınlar biz öğretirsek çocuklarımıza öğretiriz.
O yüzden bizle uğraşıyorlar, dertleri bizimle.
İnadına okuyun, bilime, kültüre, sanata yönelin evlatlarınıza bunu verin!
Şu elalem ne der, bekaret, o ne demiş ne yapmış, kocamdır dövse de severim vs. cahilliklerinden sıyrılın artık.
Ses çıkartın ses.

Öyle tacize uğrayan, dayak yiyen bir kadın görünce pısıp kalmayın. Yarın o dayağı siz yiyince onlar da pısıp kalır.
Bu bir aile meselesi değil bir toplum meselesi. Dayak ailenin öz meselesi olamaz.
Yaşı 18'den küçük kadın da kimsenin karısı olamaz.

Tamam iste anahtar da bu" bilgili insanin bu guruhla ne isi olur". Cok dogru tespit!

Biz de bu kizlara nasil bilgi aktarilir teknolojiyle ona odaklaniyoruz.

Hani Matrix'te Neo muydu bir film kahramani helikopter ucurma yetenegini beynine zapliyordu, sonr ahelikopteri ucuruyordu iste o!

Canım ne kodlaması ne dersi ne işi?
Bunlara tecavüz edip eş diye koynuna alan sübyancılar bunların para kazanmasını ister mi?
Ayakta duran, para kazanan kadın ister mi?
Bilgili kadın ister mi?
Bilgili, kültürlü kadının ne işi var bu insanlarla?
Bizim yapabileceğimiz şeyler şunlar.

1- Erkek çocuklarımızı iyi yetiştireceğiz. Ağam, paşam, prensim, kralım, erkeğim diye yetiştirmeyeceğiz.
Herşeye sahip olabileceklerini, kadınların ikinci sınıf insan olduğunu değil eşit şartlarda her bireyin
istediğini yapabileceğini, kadınların istediğini giyebileceğini, istediği zaman dışarı çıkabileceğini, kadının bedenine saygıyı öğreteceğiz. Kız çocuklarını eve tıkıştırırken onlara cinsiyet üzerinden ayrıcalık vermeyeceğiz.

2- Kız çocuklarımızı kırılgan ve pembeler içinde yetiştirmeyeceğiz. Onları kızları özellikle aptallaştırmak ve ilerdeki toplumda anne rolüne hazırlayan barbie, yemek setleri, mutfak setleri, pembe eşyalar, prenses taçları, kelebek kanatları almayacağız. Erkek çocuğuna alınan legolar, mühendistik ve doktor setleri, müzik aletleri vs. alacağız. Onları okutacağız, okutacağız okutacağız.

3- Toplumda, konu komşuda, köyle, akrabada gördüğümüz tüm çocuk gelinleri polise şikayet edeceğiz. Aile değil onlar. Onlar tutsak. Şikayet edin gördüklerinizi. Düğünlerini şikayet edin polise. Suça ortak olmayın.

Kadınlar biz öğretirsek çocuklarımıza öğretiriz.
O yüzden bizle uğraşıyorlar, dertleri bizimle.
İnadına okuyun, bilime, kültüre, sanata yönelin evlatlarınıza bunu verin!
Şu elalem ne der, bekaret, o ne demiş ne yapmış, kocamdır dövse de severim vs. cahilliklerinden sıyrılın artık.
Ses çıkartın ses.

Öyle tacize uğrayan, dayak yiyen bir kadın görünce pısıp kalmayın. Yarın o dayağı siz yiyince onlar da pısıp kalır.
Bu bir aile meselesi değil bir toplum meselesi. Dayak ailenin öz meselesi olamaz.
Yaşı 18'den küçük kadın da kimsenin karısı olamaz.
Ne güzel izah etmişsiniz. Hele ki ikinci madde kaç kadını sadece eş olmak ve anne olmak ikilemine hapsetti. Toplumun bilge kadınlara ihtiyacı var. :KK200:

Aynen. Dusunun ki bir kuyuda bir insan mahsur kalmis ve elind esadece bir tablet var. Arada sirada calisan. Onlar oyle bir kuyudan bize imdat mesaji atiyor. Biz de o durumu bilerk cozum uretmeliyiz.

Yavas yavas da olsa ogrenilen bir teknoloji onlari o delikten bir gun cikmasina sebep olacaktir bundan hic suphem yok. Ozellikle Taliban baskisi altinda olan Afgan genc kizlari sanrim bu yontemlerle esareti yenmeye ve hayatta kalmaya calisiyorlar. Turkieyde cocukalr benzeri esaret durumu icindeler.

Bence mottomuz "damlaya damlaya gol olur" olmali. YAvas yavas ogrenilen bir programlama dili sonunda bu cocukalrin tek kacis yolu olabilir.

(1) Kodlama ogren
(2) Uluslarasi kontrat bul
(3) Para kazan
(4) Oradan kacarak uzaklas
Elinde tabletmi var??Türkiye'nin yarısı internet paketini nasıl ödeyeceğini bilmiyor.
İmkanlar çok kısıtlı. Ha birde bu bahsettiğimiz çocuk gelinler hizmetçi gibi kullanıyorlar.bırakın eğitimi kodlamayi başlarını kaşıyacak zamanları yok çoğunun. Ya evde iş ya tarlada..gerçekleri kabul ederek başlamalıyız sorunları çözmeye.

Birde şöyle bir gerçek var. Bazı kız çocukları evde ilgi ve sevgiden mahrumsa ve baskı görüyorlarsa kendileri de bu yola girebiliyorlar. İki tane sevgi cümlesine kanıp kaçan kızlar var.

Birde şöyle bir gerçek var. Bazı kız çocukları evde ilgi ve sevgiden mahrumsa ve baskı görüyorlarsa kendileri de bu yola girebiliyorlar. İki tane sevgi cümlesine kanıp kaçan kızlar var.
Birde şöyle bir gerçek te var..evliliği çok matah birşey mis gibi gösteren kadınlar ve tv programları. Erkeği can simidi olarak gören zihniyet..ben evde oturup çocuk bakayım koca çalışsın evine baksın..hem evlenip düğün yapicam. Çok ceyizim olacak birsuru bilezigim..herkes ne güzel gelin olmuşsun diyecek..kafasında kızlar yetişiyor..bir program var tv de saçma sapan yeni evlilerin gösteren. RTÜK ne iş yapıyor allah bilir

Elinde tabletmi var??Türkiye'nin yarısı internet paketini nasıl ödeyeceğini bilmiyor.
İmkanlar çok kısıtlı. Ha birde bu bahsettiğimiz çocuk gelinler hizmetçi gibi kullanıyorlar.bırakın eğitimi kodlamayi başlarını kaşıyacak zamanları yok çoğunun. Ya evde iş ya tarlada..gerçekleri kabul ederek başlamalıyız sorunları çözmeye.

O zaman cozum onlarin dolandigi gunluk aktivite ve onlarin vucut butunlugu etrafinda kisisellestirilmesi.
Mesela bazi seyler otomata baglamak gibi.
Ornegin yemek mi pisecek, elinde bos zamani olan hanimlar bu cocuklara yemek pisirip goturur, cocuk da oturup kodlama calisir..
Ornegin hamilelik mi, cocuga gizli dogum kontrolu yaparak hamile kalmasi engellenebilir.
Onlara bir destek sistemi kurmak lazim, amac, onlari kendine yeterli hale getirebilmek.
Olay Mars'ta mahsur dogmus etrafinda robotlardan baska bir sey olmayan bir cocuk dusunun, bir adim kotusu, robotlar cocugu kolelestirmisler.
Isin boyutu o derece korkunc ama, onlar isterse, cozulmeyecek sorun degil.
Olaya boyle bakarsak onlari kurtaramaya giden yolu bulabiliriz.

bence bu konuda en önemli şey kadın olarak ve anne olarak bizim bilinçli olmamz. eğer bi kadın bilinçli ise çocuğunu da benzer şekilde yetiştirir. bir toplum bir çocuktan doğar ve bir çocuk da anneden.. elbette destek olmak lazım olmalıyız da toplumun kanayan yaraları bunlar. nacizane fikrim öncelikle var oldukları her platformda yalnız olmadıklarını hissettirebilmek..

Birde şöyle bir gerçek te var..evliliği çok matah birşey mis gibi gösteren kadınlar ve tv programları. Erkeği can simidi olarak gören zihniyet..ben evde oturup çocuk bakayım koca çalışsın evine baksın..hem evlenip düğün yapicam. Çok ceyizim olacak birsuru bilezigim..herkes ne güzel gelin olmuşsun diyecek..kafasında kızlar yetişiyor..bir program var tv de saçma sapan yeni evlilerin gösteren. RTÜK ne iş yapıyor allah bilir
Yazık ki ne yazık. O özendikleri hayatlar ne kadar gerçek bilen yok. Mesela iki tane dizi vardı. Bu dizilerde ki kadın ve erkek karekterleri o kadar abartılı seviyorlar ki anlayamıyorum. Biri kiralık aşk biri de no 309... Burada ki sözde pembe hayatlara pembe aşklara özeniyorlar. Akıl sahibi birisi izah etsin. Bu kadınları ve adamları yapmacık ve itici bulan bir tek ben miyim?

O zaman cozum onlarin dolandigi gunluk aktivite ve onlarin vucut butunlugu etrafinda kisisellestirilmesi.
Ornegin yemek mi pisecek, elinde bos zamani olan hanimlar bu cocuklara yemek pisirip goturur, cocuk da oturup kodlama calisir..
Ornegin hamilelik mi, cocuga gizli dogum kontrolu yaparak hamile kalmasi engellenebilir.
Onlara bir destek sistemi kurmak lazim, amac, onlari kendine yeterli hale getirebilmek.
Olay Mars'ta mahsur dogmus etrafinda robotlardan baska bir sey olmayan bir cocuk dusunun, bir adim kotusu, robotlar cocugu kolelestirmisler.
Dogru robotlar..çoğumuz duygusuzluk yönünden robotları benziyoruz.internetin her türlü nimetlerinden faydalanıp duyguları rafa kaldırmisiz.Hepimiz koleyiz aslında.
Çalışmak para kazanmak kariyer yapmak arkadaşlarla dışarda yemekler vs..hepimiz aynıyız. Burada bile bir konuya acayip üzülüp beş dakika sonra kendi hayatımıza dönüyoruz..bu hayatın doğal döngüsü işte. Circle of life..
Bu döngüyü kırmak lazım..

Yazık ki ne yazık. O özendikleri hayatlar ne kadar gerçek bilen yok. Mesela iki tane dizi vardı. Bu dizilerde ki kadın ve erkek karekterleri o kadar abartılı seviyorlar ki anlayamıyorum. Biri kiralık aşk biri de no 309... Burada ki sözde pembe hayatlara pembe aşklara özeniyorlar. Akıl sahibi birisi izah etsin. Bu kadınları ve adamları yapmacık ve itici bulan bir tek ben miyim?
Değilsin..ben itici bulmayı bırak nefret ediyorum..

Tamam iste anahtar da bu" bilgili insanin bu guruhla ne isi olur". Cok dogru tespit!

Biz de bu kizlara nasil bilgi aktarilir teknolojiyle ona odaklaniyoruz.

Hani Matrix'te Neo muydu bir film kahramani helikopter ucurma yetenegini beynine zapliyordu, sonr ahelikopteri ucuruyordu iste o!

Bu kadar uç ve sadece %3'lük bir kesimin yararlanacağı bir şey yerine daha elde tutulur, daha kökten şeylere ihtiyaç var.
Belediyelerde bu kursları bedava veriyorlar, öğrenmek isteyen internetten bile öğrenir. Ama bu insanların bunu öğrenmeye vakti, ilgisi, bilgisi ve vizyonu yok.
Üstelik kodlama hayli zor bir olaydır.
Tecavüzcüleri de buna izin vermez.

Dogru robotlar..çoğumuz duygusuzluk yönünden robotları benziyoruz.internetin her türlü nimetlerinden faydalanıp duyguları rafa kaldırmisiz.Hepimiz koleyiz aslında.
Çalışmak para kazanmak kariyer yapmak arkadaşlarla dışarda yemekler vs..hepimiz aynıyız. Burada bile bir konuya acayip üzülüp beş dakika sonra kendi hayatımıza dönüyoruz..bu hayatın doğal döngüsü işte. Circle of life..
Bu döngüyü kırmak lazım..
Evet Mayflower, hemen simdi! Hayati anlamsiz yasamaktansa mutsuz yasamayi secerim. Kimse beni esaret icinde tutamaz. Bunu bilmek bile insanin kendine guven vermeli. Iste cocuklara kazandirilacak en onemli sey de budur!
KENDINE OLAN GUVEN

Son düzenleme:
Bu kadar uç ve sadece %3'lük bir kesimin yararlanacağı bir şey yerine daha elde tutulur, daha kökten şeylere ihtiyaç var.
Belediyelerde bu kursları bedava veriyorlar, öğrenmek isteyen internetten bile öğrenir. Ama bu insanların bunu öğrenmeye vakti, ilgisi, bilgisi ve vizyonu yok.
Üstelik kodlama hayli zor bir olaydır.
Tecavüzcüleri de buna izin vermez.

Cok haklisiniz! dedim ya bunlar Mars't mahsur kalmis tecavuzcu hain robotlarin esir aldigi insan cocuklari kategorisinde.
Tam bir distopyan hayat bicimi.
Bu kokten cozumler bence moduler secimler olacak, kiz cocugunun hayatina gore ayaralanabilecek cozumler olmali!
Bakin dogru yoldayiz.
Bir baslangic yaptik.
Cozumler bir gun gelecek. Bu konu kapansa da internette mevcut olacak, birileri okuyacak. Belki on ay sonra yeniden ortaya cikacak. Biz burada bir bellek yarattik ya, geris igelecek.
Bundan eminim.
Bu arada o ckiz cocuklarini o kadar goz ardi etmeyin, Turk insani zekidir, Turk kadini (dogal enegle yoksa) ekstra zekidir, abstract seylere yatkindir, buna 100% inaniyorum.

Daha cok fikir bekliyorum hepinizden!!

EVet konusu kodlama olan arkadaslar var mi aramizda? Onerim konunun ikinci bildirisinde.

Mesela kiz cocuklarina evde Pyhton, Java, C ogretilmesi ne kadar mumkundur?
Online egitim nasil verilebilir (Turkce)
Sonrasinda nasil is bulunabilir?
Teknoloji bu dengeleri kesinlikel degistirebilir bundan eminim.

Canım benim iyi niyetlisin anlıyorum ama kodlama çok zor. Ben işin içindeyim.
Hem çok zaman alan hemde çok komplike bir olay. Kişinin özel ilgisi olmazsa ve buna ayıracak vakti olmazsa yapması imkansız. Hele hele okumasına dahi izin verilmemiş, ingilizce bilmeyen, matematiği, edebiyatı zayıf çocukları nasıl yapacak?

Şartlar eşit değil. Daha farklı çözüm olmalı. Toplum önce bu insanları evlendirmemeli.
Psikoloji, sosyoloji damdan düşer gibi olmaz. Her şey vaktiyle belli şartlar altında gelişir.
Bu fikir gerçekci değil. Önce toplum değişecek.
Aptallıktan sıyrılacak, bilgili olacak, açık fikirli olacak.
Biz 3. dünya ülkesiyiz ve teknoloji üretmiyoruz.
Siyasilerin televizyonda 'Kendi silahımızı yaptık, kendi köprümüzü yaptık, kendi arabamızı yaptık' dedikleri yalan.
Ben işin içindeyim, nişanlım da makine mühendisi. Bir çivi dahi üretilmiyor.
Bu ülkede üretilen hiç bir makine ve taşınmaz mal türk yapımı değil. Burada motor üretmek yasak.
Eğer tanıdığın yoksa projelerinde devlet katkılı destek dahi alamazsın.
Hükümet izin vermiyor. Burada üretim denilen şey yurtdışından gelen parçaların burada birleştirilmesinden başka bişey değil. Bu yüzden teknoloji işi çok sıkıntıda ve zor. En azından deneyim lazım.
Bu çocukların deneyimi olmazsa kim çalıştırcak bunları.?Üstelik freelance olayı türkiyede hala ciddiye alınmıyorken.

Gerçekci çözümlere ihtiyacımız var.

https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/dipteyim.1019964/
Buyrun sevgili yinemipilav.
Somut adımınız icin...
Aksi takdirde konunuz vicdan mastürbasyonundan ve gazdan öte gitmeyecek.

hanimefendi NEGATIF MESAJ su anda en son istedigim sey. Bir sey uretemiyorsaniz yazmayin derim.
O mesaj ve benzerlerini birkac gundur gordugum icn zaten UYKULARIM KACTI diye yazdim. Ve o yzuden icin kolektif zihinlere yani KKya basvurdum. mesaji sanki sadece ben cozum bulmaliymisim gibi yapistirmaya gerek yok.
Negatif bir dongude camasir makinesi gibi donmeyelim tesekkurler.

Çok iyi niyetlisin bu konuda takdire şayan
Ancak çok ütopik bu düşünceler, kim kimin evine her gün yemek götürebilir ya da gizli gizli doğum kontrolü sağlayabilir, bu tür adamlar zaten dağdan inme, insanın başı belaya girer, olabilecek şeylerden konuşalım
Her şeyden önce şu an kanun evlenmelerine izin veriyor, aile izni evlilik diye bir şey var, adam yaptığı işi yasallaştırmış senin benim fikrim ya da itirazım hiç bir şeyi değiştirmez. Başka bir konuda yazdım, dün döndüm Zonguldak Gelik'ten, öyle şeyler gördüm ki hala dehşet içindeyim, 7 den 70 e tüm köy kadınları şiddet altında yaşıyor, hala çoğu okur-yazar değil, yok kodlama öğretelim falan çok uç şeyler, cep telefonu kullandı diye o... ilan edilip, kemikleri kırılana kadar dövülen kadın gördüm ben.
Yapabileceğimiz şey yardım kuruluşları ile iş birliği yaparak bu konuya sürekli dikkat çekmek, kanunun değişmesi için çabalamak, meslek ve okuma yazma kurslarının açılması için çalışmak. Hem kadınları hem erkekleri becerebildiğimiz kadar eğitmek. Rastgele internete giriyor diye sanmayın ki o kızlar bilgisayar dehası, temelden eğitim internet üzerinden yapılabilecek bir şey değil maalesef.

Back