Eve kapatilmis cocuk gelinler serisi

Arkadasim diyorum ki 16 yasinda evlendin hamile kaldin bebegin oldu seni buraya surulediler.tamam anliyorum cocuk cunku.Ama simdi gelmis 28 yasina hala devam ediyor eziyetleri tavsiyeleride goz ardi editirlar ozaman burda onun hatasi oluyor.

Hayir olmuyor. Cunku erken yasta kendini hayatta iki ayak ustunde kalabilecek seviyeye gelmekten yoksun edilmis, donanimsiz bir konumda. Hala ve hala kurbani sucluyorsunuz. Bu inadinizla hic bir cozum uretilmez, ugrasmayalim bence.

Neyin kurbanı yaa
Kendisi koşa koşa gidiyor kocaya
16 yaş her şeye akıl erecek kadar olgun bir yaştır,sadece evlenmek için çocuk yaşıdır.O yaşta evlenmenin kötü olduğunu bal gibi biliyorlar evlenirken.
Kavramları karıştıran sizsiniz,
Burada insanlar destek olmak için yorum yapıyorlar onlara bile saldırıyorsunuz.
Zaten açtığınız konu sizin derdiniz falan değil,
Sadece duyar kasmaya çalışıyorsunuz,
Cümleleriniz bile ezbere,klişe,
Etiketleriniz bile rahatsız edici,
Yapmaya çalıştığınız şey de özellikle bu platformda komik,
Sosyal projeler yapan vakıflarla falan iletişime geçin,
Tek derdiniz dikkat çekip,yorum yapanlara büyük harflerle saldırmak,kendi çapınızda.

Hala ve hala soruna degil kisiye odaklaniyorsunuz. Ortada bir sorun oldugunu kabul etmiyorsaniz Argumentum Ad hominem'le gelmeyin. Ugrasmayin, ciddden hic gerek yok, uzak durun konudan.

Neyin kurbanı yaa
Kendisi koşa koşa gidiyor kocaya
16 yaş her şeye akıl erecek kadar olgun bir yaştır,sadece evlenmek için çocuk yaşıdır.O yaşta evlenmenin kötü olduğunu bal gibi biliyorlar evlenirken.
Kavramları karıştıran sizsiniz,
Burada insanlar destek olmak için yorum yapıyorlar onlara bile saldırıyorsunuz.
Zaten açtığınız konu sizin derdiniz falan değil,
Sadece duyar kasmaya çalışıyorsunuz,
Cümleleriniz bile ezbere,klişe,
Etiketleriniz bile rahatsız edici,
Yapmaya çalıştığınız şey de özellikle bu platformda komik,
Sosyal projeler yapan vakıflarla falan iletişime geçin,
Tek derdiniz dikkat çekip,yorum yapanlara büyük harflerle saldırmak,kendi çapınızda.
Yorumuna saglik canim ya ilk defa bu pilava denk geldim.Bizlerde cocuk olduk herkes bu hatalri yapsaydi ohooo hadi evlendin hata bebek yaptin hata 2 ciyi yaptin hata insan hic mi akillanmaz.Bu pilavin konusundanda cikayim anlamiyor zaten gitsin suyunu çeksin gelsin:KK70:

Niye ya beğenmedin mi bak ne güzel çıkmışım:(
Screenshot_2017-07-14-16-07-38.png

Kardesim yazma bu sozu. Hic birsey yapamayiz lafini duymaktan gina geldi, yazma, ugrasma.
Hic bir sey uretemiyorsak susalim bari.

Neden aynisini sen de konularda yapiyorsun. Ayrica kardesim deme bana. Neden uretemedigimizi sen cok iyi biliyorsun da isine gelmiyor.

EVet konusu kodlama olan arkadaslar var mi aramizda? Onerim konunun ikinci bildirisinde.

Mesela kiz cocuklarina evde Pyhton, Java, C ogretilmesi ne kadar mumkundur?
Online egitim nasil verilebilir (Turkce)
Sonrasinda nasil is bulunabilir?
Teknoloji bu dengeleri kesinlikel degistirebilir bundan eminim.

Aile içi şiddetin bol olduğu ,ekonomik sıkıntının,eğitim seviyesinin yerlerde olduğu ve devletin bazı suçlar karşısında yaptiriminin yetersiz olduğu konularda biz kadınlar el ele versek bile ancak 50 yıl sonra belki birşeyler düzene girer.Fakat sorun o değil..bizler ne yapabiliriz?Nereden ve nasıl başlayabiliriz?
Sonu görünmeyen karanlık bir kuyu gibi bu..
Önceliğin eğitime verilmesi şart tabiki..
Ama şu anki durumda adımlar olduğu yerde sayar.Umut sıfır bende.

Arkadaslar son gunlerde beni son derece rahatsiz eden, boyutundan emin olamadigim bir sorun var. Buraya yazan cocuk gelinler. Onlarin yazdiklari uykumu kaciriyor! Bir de bunlarin buraya yazamayanlarini dusunun.

Oyle tek tasmis degilmis de haliyi yikadim komus sikayet etti de dkaynanayi nasil idare ederim de yeni bosandim da BDV'de hic bir konu bu cocuk gelin problemi kadar beni dehset icinde birakmamisti.

Genelde 16- 18 yasinda zorla evlendirilen cocuklarin yazdiklarina ve ona verilen cevpalara dayanamiyorum.
Hepsi adeta kafese kapatilmis siddete tecavuze ugrayan genc kizlar. Cevrelerinde insan namina nitelendirilebilecigimiz kimse yok. Hepsi medeniyet yoksunu, siddet ve kontrol meraklisi, ici nefret dolu bir "insan(!)" surusu.

Cin'de yapilan Yulin Kopek Eti yeme festivali kadar igrenc bir sey varsa iste benim bugunlerde uykumu kaciran da bu kiz cocuklari.

Kizlar abla yerine koyup guvendiklerinden yardim istiyorlar, ama verilen cevaplar o kadar sacma, ilkel, insan vucudu butunlugu tanimayan ve o kadar cozum yoksunu ki aciyorum cocuklarin haline ve ne yapilmasi gerektigini (su hayatimin en karmasa icinde oldugu zamanda) dusunmekten kendimi alikoyamiyorum.

Lutfen, icimizde sosyolog, psikolog, hukuk, is dunyasi ve teknoloji uzmanlari varken cozumler uretelim.

Ben de rahat bir uyku uyuyabileyim!
Yakın zamanda 20 bin aile çocuklarına evlilik izni alabilmek için yetkili yerlere başvurmuş diye okudum. Teknoloji aslında iyi birşeye yaradı. Toplumda sümen altı edilen çok şey varmış. Hepsi ortaya çıkıyor. Ama bir taraftan da ne yapmalıyız ne yapabiliriz diye kafa karışıklığı yaşıyoruz. Bu rezalet bu ilkellik herşeyden önce zihinlerin değişmesi ile çözülür. Gerçekten toplum dönüşüm geçirmek zorunda. Dün başka bir yerde yine söyledim. Ben değerler genel geçer ahlak ve insan ve kadın hakları konusunda bu toplumun iflas ettiğini düşünüyorum. Boyumuzu aşan bir pisliğin içindeyiz.

Canım ne kodlaması ne dersi ne işi?
Bunlara tecavüz edip eş diye koynuna alan sübyancılar bunların para kazanmasını ister mi?
Ayakta duran, para kazanan kadın ister mi?
Bilgili kadın ister mi?
Bilgili, kültürlü kadının ne işi var bu insanlarla?
Bizim yapabileceğimiz şeyler şunlar.

1- Erkek çocuklarımızı iyi yetiştireceğiz. Ağam, paşam, prensim, kralım, erkeğim diye yetiştirmeyeceğiz.
Herşeye sahip olabileceklerini, kadınların ikinci sınıf insan olduğunu değil eşit şartlarda her bireyin
istediğini yapabileceğini, kadınların istediğini giyebileceğini, istediği zaman dışarı çıkabileceğini, kadının bedenine saygıyı öğreteceğiz. Kız çocuklarını eve tıkıştırırken onlara cinsiyet üzerinden ayrıcalık vermeyeceğiz.

2- Kız çocuklarımızı kırılgan ve pembeler içinde yetiştirmeyeceğiz. Onları kızları özellikle aptallaştırmak ve ilerdeki toplumda anne rolüne hazırlayan barbie, yemek setleri, mutfak setleri, pembe eşyalar, prenses taçları, kelebek kanatları almayacağız. Erkek çocuğuna alınan legolar, mühendistik ve doktor setleri, müzik aletleri vs. alacağız. Onları okutacağız, okutacağız okutacağız.

3- Toplumda, konu komşuda, köyle, akrabada gördüğümüz tüm çocuk gelinleri polise şikayet edeceğiz. Aile değil onlar. Onlar tutsak. Şikayet edin gördüklerinizi. Düğünlerini şikayet edin polise. Suça ortak olmayın.

Kadınlar biz öğretirsek çocuklarımıza öğretiriz.
O yüzden bizle uğraşıyorlar, dertleri bizimle.
İnadına okuyun, bilime, kültüre, sanata yönelin evlatlarınıza bunu verin!
Şu elalem ne der, bekaret, o ne demiş ne yapmış, kocamdır dövse de severim vs. cahilliklerinden sıyrılın artık.
Ses çıkartın ses.

Öyle tacize uğrayan, dayak yiyen bir kadın görünce pısıp kalmayın. Yarın o dayağı siz yiyince onlar da pısıp kalır.
Bu bir aile meselesi değil bir toplum meselesi. Dayak ailenin öz meselesi olamaz.
Yaşı 18'den küçük kadın da kimsenin karısı olamaz.

Konunun " cezaevi insan islah etme" uzmanlariyla ilgisi de var. Mesela kapali cezaevinde yasayn insanlara nasil meslek sahibi yapilir bu tur uzmanlar da fikir uretebilir.
Cunku bu cocuklarin kapali cezaevinden farkli hayatlari yok.

EVet konusu kodlama olan arkadaslar var mi aramizda? Onerim konunun ikinci bildirisinde.

Mesela kiz cocuklarina evde Pyhton, Java, C ogretilmesi ne kadar mumkundur?
Online egitim nasil verilebilir (Turkce)
Sonrasinda nasil is bulunabilir?
Teknoloji bu dengeleri kesinlikel degistirebilir bundan eminim.

Java ve C biliyorum. Yalniz kendime hayrim yok onlara nasil olsun.:KK45:

Bir suru universite okumus issiz varken onlara is imkani saglanacagini nerden biliyorsun.

Fazla idealistsin derken bunu kastetmistim.

Back