Eve ilk kez gelecek geline ne hediye alınır?

Çeyizlik bir şey olabilir. Bizim buralarda maddiyat uygunsa altın yanında şal yazma lif patik verilir

Hediyeyi bilemem ama gerçekten sıcak davranin o bile yeter inanın

O da boş gelmez bence.Ama arkadaşlarım kayınvalide evine ilk gittiklerinde kayınvalideler altın takmıs.Bizim de altın takmamız mı gerekiyor acaba
Bana bir şey takmadılar. Bazılarımız bana takılmadı biz de geline yapmayalım kafasında yanlıs bence bu.Siz elinizden gelen ufak da olsa bir hediye yapın yıne de.Anneniz bilir zaten ne yapacagını

Merhabalar hanımlar abimin nişanlısı ilk kez evimize gelecek.Farklı sehirlerde yaşadığımız için daha önce gelmedi.Sormak istediğim yeni gelin boş çıkarılır mı? Ya da nasıl bir hediye Alınır?
Ben ilk gittiğimde görümceme bohça götürdüm. Bizde düğün sonrası gider erkek tarafına bohça. Bohçada karşılık verilir bizde kv çeyrek verir diğerleri para. Görümcemde durumu pek iyi olmadığından bir çift ev ayakkabısı almıştı bana. Sağolsun hediyesi önemli değil düşünmüş. Ufak bi eşya da alabilirsiniz mutfak eşyası yada süs.

Onun siz getirmesi gerek asıl ilk defa gelinen eve boş gelinmez.Biz nişanlımın evine giderken vazo götürmüştük.Ama ben ilk gittiğimde kayınvalidem bana altın kolye takmıştı ama içinden geldiği için.

Mustakbel KV bana inciden bir bileklik hediye etmisti.
bizde altin takilir (bileklik veya küpe)

Back
X