Eve ilk kez gelecek geline ne hediye alınır?

hurtavuk

Üye
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2016
29
23
18
Merhabalar hanımlar abimin nişanlısı ilk kez evimize gelecek.Farklı sehirlerde yaşadığımız için daha önce gelmedi.Sormak istediğim yeni gelin boş çıkarılır mı? Ya da nasıl bir hediye Alınır?

Geleneklerinizle alakalı ancak bir şal,fular abartıya kaçmadan zarif bir hediye olabilir sanırım

Onun getirmesi gerekir eli boş gelinmez nihayetinde, sizde ufak hatıralık bişey alabilirsiniz bence

bana saat hediye etmişlerdi.
biz de gelinimize altın bileklik hediye etmiştik.
bütçenize, zevkinize ne uyarsa, hatıra bir şey alınsa hoş oluyor :)

Yahu altin olmus kac lira. Zaten daha yeni nisan olmus. Niye hersey para, maddiyat olmak zorunda? Millet biber almakta zorlaniyor..

Sadece güler yüzlü agirlarmaniz, onu rahat hisettirmeniz yeterli bence.

Ben kayınvalidemin evine ilk gittiğimde kurban kesmişlerdi bana hediye vermemişlerdi ama bence verilirse daha hoş olur bi altın takılabilir 😊

O da boş gelmez bence.Ama arkadaşlarım kayınvalide evine ilk gittiklerinde kayınvalideler altın takmıs.Bizim de altın takmamız mı gerekiyor acaba
O durumunuza bağlı; bu gerci Nisan diyorsunuz. İyiyse durmunuz ufak ince bir bilezik ki memlekete göre biraz değişebiliyor.ya da ufak bir kolye alabilirsiniz. Bu el öpme falan değil Nisan'da takiliomuyduki?. Hediye olarak dedikleri gibi kullanılacağı günlük birşey olabilir. Ortunuyorsa yazma şal. Örtünmuyorsa hırka veya kendiniz örgü oruyorsani manevi değeri daha yüksek diye söyledim. O misaifr öğrenci falan değilse getirir zaten birşeyler. İçinizden geçiyorsa alın.

Maddi durumuna baglı canım. Normalde olması gereken bizim adetlere göre altın almaktı. Tabi durum olursa takarsın. Yoksa yarım elma gönül alma misali. Bütçene uygun bir hediye yap derim.
Ben hiç birşey görmedim kvden. Onların adetinde para cıkması gereken tek bir şey yoktu. Damat verdiler gelin almadılar diyebilirim. Durumları vardı. Ama yapmadılar.
Size baglı yani

Bizde altın verilir ki siz görümcesiniz altın vermek uygun . Benim eşim anneme anneanneme teyzeme geldiği zaman hepsi ayrı ayrı altın takmışlardı . Tabi ben eşimin amcasına dayısına filan gidince bir çöp verilmedi hediye . Eşimin amcasının gelini kv ye geliyordu o sırada kv bana dedi ki sana yengen ne hediye etti dedi . Bende hiç birşey yapmadı ama bizde adet altın takmaktır sende yengesini artık sen karar ver demiştim

O da boş gelmez bence.Ama arkadaşlarım kayınvalide evine ilk gittiklerinde kayınvalideler altın takmıs.Bizim de altın takmamız mı gerekiyor acaba
Evet nerelisiniz çok merak ettim bizde de var böyle bir adet altın takılır genelde

Biz abimin eşine altın zarif bir bileklik almıştık, eşimin aileside bana bileklik almıştı. Ama şuan altın fiyatını düşünce bilemedim, bütçenize uygunsa güzel bir saat yada bileklik alabilirsiniz.

Bana ceyrek vermislerdi.
Ama sart degil cuzdan sal canta ev terligi olabilir maksat gonul almak

Back
X