Eve gitsem mi?

Şu yazınızı okuyana kadar sizinle empati yapmaya çalışıyordum...!
Siz yaşadıklarınıza razısınız.. Ne demek şartlarım çok iyi, nikah yaparsam zararlı çıkarım 😱
Benim kastettiğim imkanlar bunlar değildi, acaba çaresiz mi kaldınızda bu aşağılayıcı tavırları sineye çekiyorsunuz diye düşünmüştüm açıkcası 🥺 Size o adamdan , o adamada sizden hayır gelmez maalesef 😔 Gönül bağı, yol arkadaşlığı nerede kaldı ya.. Ben ve benim gibi düşünenler mi salak yoksa sizin gibiler mi çok akıllı anlayamadım, şaşırdım kaldım..
Üzücü durum yok derken, yazilara üzülmüyorum. Anlamaya çalışıyorum. Benim de kendime anlatmaya calistigim noktalar var arasinda. Ama bazen bir soruya cevap verirken, alinti yapmayi bilmiyorum. O yüzden fikrimmis gibi anlasiliyor. Mesela durumunuz iyi mi? Iyiyse yol yakindan dönün diyor biri. Ben de cevaben maddi durumum iyi diyorum. Sonra sanki hesap kitap yapiyormusum gibi geliyor. Hesap eden biri benim yaşadıklarımı yasamadan mantigi devreye sokardi. Yapamadim. Yoksa nasil uzulmem oldugum duruma. Ben de diyorum. Sen bunu hakedecek ne yaptin diye. Demek ki yapmisim hatalar, o durumda dogrusunu yapiyorum derken. Gurbette yanliz yasamak nasil, hele corona döneminde, kadin halinle, bir de genc kizim var. Annem rahatsiz, ona bakicilar gelsede ben ilgilenmeliyim. Benim de kocam olsun istedim. Ama yanlislar varsa düzeltmeye dogrusunu bulmaya çalışıyorum.

Üzücü durum yok derken, yazilara üzülmüyorum. Anlamaya çalışıyorum. Benim de kendime anlatmaya calistigim noktalar var arasinda. Ama bazen bir soruya cevap verirken, alinti yapmayi bilmiyorum. O yüzden fikrimmis gibi anlasiliyor. Mesela durumunuz iyi mi? Iyiyse yol yakindan dönün diyor biri. Ben de cevaben maddi durumum iyi diyorum. Sonra sanki hesap kitap yapiyormusum gibi geliyor. Hesap eden biri benim yaşadıklarımı yasamadan mantigi devreye sokardi. Yapamadim. Yoksa nasil uzulmem oldugum duruma. Ben de diyorum. Sen bunu hakedecek ne yaptin diye. Demek ki yapmisim hatalar, o durumda dogrusunu yapiyorum derken. Gurbette yanliz yasamak nasil, hele corona döneminde, kadin halinle, bir de genc kizim var. Annem rahatsiz, ona bakicilar gelsede ben ilgilenmeliyim. Benim de kocam olsun istedim. Ama yanlislar varsa düzeltmeye dogrusunu bulmaya çalışıyorum.
Her insanin hayatinda dogru ya da yanlis verdigi kararlar olacaktir. Siz bakmayin ahkam kesenlere.. birebir ayni seyi yasamasalarda cok baska konularda yaptiklari hatalar gunahlar muhakkak vardir. Kendinizi mutsuz hissetmeyin, beyefendi ile kurtarilacak bir durumunuz yok bitirilmesi gereken bir iliski ve cizilmesi gereken yeni yol haritaniz var. Bu sizin seciminizdi bundan donmek de sizin seciminiz olacak. Ne mutlu ki beyefendiye mecbur kaldiginiz bir evladiniz ya da issizliginiz yok. Lutfen bu firsati degerlendirin

Bir kadının ne olursa olsun evli bir adamla imam nikahı kıymasını (!) böyle masumlaştıramazsınız.. Mevzu ikinci birinci eş değilki, aramızda 3. eş olan bile var.. Üzerine imam nikahı kıyılan kadın siz olsaydınız da böyle düşünür müydünüz? Ayrıca 3 yıl ayrı yaşamış bu insanlar , bu durumu ispatladıktan sonra eğer o adam isteseydi eşinden tek celsede boşanırdı.. Adam bu kadını resmen kullanıyor, hanımefendi gözünü açacak, kendini bu durumdan kurtaracak ...
Boşandilar zaten, coronanin tam basladigi doneme denk geldi. O yüzden biraz sürdü. Mahkeme normalde yedi ay sonraya tarih vermez.

Böyle şeylerin özendirilmesi her platformda bana yanlış gelir . Burda da böyle başlıkların açılması konusunda çok rahatsızım . Ha bir de intihar edeceğim konuları .
Bakın aklı başında bir insansınız , neyi ne zaman yapacağınızı bilirsiniz . Ama burayı okuyan ergenler veya aaaa bak bu kişi de böyle yaşıyor deyip cesaretlenebilir.
Başınızdan bir evlilik geçmiş , az çok bilgi birikiminiz var . Tamam akıl akıldan üstündür ama bir de kendi ortamınızı kendiniz bilirsiniz . Bana sorarsanız eşinize karşı haksızlık yapıyorsunuz . Belli ki çocuklarına değer veriyor . Biraz konularına dahil olmayın lütfen.
Yazdiklarinizi hic anlamadim malesef.

Evet kocanız olsun, çokta mutlu olun, bu konuda kimse size birsey demiyor... Yolunuz yanlış olmuş😔 yada kendinizi ifade edemediniz.. Hayat arkadaşınız olsun ama değer görebileceğiniz birisi olsun .. Ben de yalnızım, hemde çok yalnızım 😔 eğer birgün yalnızlığımı biriyle paylaşmak istersem bunu hakedecek biriyle paylaşmak isterim.. Adam sizi yok sayıyor, bu yaştaki bir adam küser mi ya, aklım almıyor, siz olsanız da olmasanızda onun için farketmiyor, keşke bırakıp yolunuza devam edebilseniz.. Eğer herseye rağmen bu adamla devam edecekseniz, sizi kaybedebileceğini hissetsin, büyük ihtimalle onsuz olamayacağınızı düşünüyor..

Bence o adam sizi sutlamadan siz sutlayın cunku dini nikah kadınlara hiçbir güvence sağlamıyor, siz kendinizi evli sanıyorsujuz da kendinizi kandırmayın, adam sıkıldığı an sizden ayrılacak basılsa kanun önünde bir hesaplaşma vs olmayacak

Merhaba, malesef kocamla tanıştığımızda üç senedir fiilen ayrı ülkelerde yaşasalarda eski eşiyle resmi nikahlıydı. Sonrasında boşandı.
Biz dinen nikahlandık. Düğünü corona sebebiyle erteledik. Kocam eski eşi veya çocuklarıyla ilgili bir konuşma olduğunda geriliyor. Küsüyor.
Konuşmuyor. Eve mecbur kalmadıkça gelmiyor. Geceyi ofiste geçiriyor. Bu durumda nasıl davranacağımı bilmiyorum. Defalarca konuşsakta
durum değişmiyor. Son olayda çok kırıldım. Bana çocuklarıyla onu düşman etmek istediğim iftirasını attı. İki çocuğu da 18 yaş üzeri.
Çocuklar boşanma davası esnasında cepten bloke ettiler. Ortalama altı aydır konuşmuyorlar. Babaları onlardan haber almak için dayıları ile irtibatta kalıyor. Eski karısI cep telefonu numarasını değiştirdi ve hiç konuşmuyor. Kocam onlardan haber alabilmek için tanıkdık araya koymak yerine dayılarıyla sürekli irtibatta kalmayı tercih ediyor. Bunun yerine başka bir çözüm olsa daha iyi olmaz mı? diye sorduğum için bana sanki benmişim gibi sebep çocuklarına onu düşman etmek isteğiyle suçladı. Duyduklarıma inanamayıp: Allah seni bildiği gibi yapsın. dedim. İki gündür konuşmuyor. Dün geceyi ofiste geçirdi. Benim de bu akşam eve gidesim yok. Sizce onun gibi davranmam nasıl olur? Genelde anlayışlı ve uyumlu biriyim, ama artık yoruldum. Asıl böyle bir laftan sonra küsüp konuşmaması gereken ben olmalıydım diyorum. Eve gitmek istemememin sebebi bu değil. Yalnızca, eve gelecek mi, konuşacak mı, selam verecek mi, sen nasıl davranacaksın, gelmediyse şuan ne yapıyor? Düşüncelerinden kurtulmak. İlk evliliğim güzel geçmedi. O günlere dönmek. Bunları düşünmek istemiyorum. Eve gitmessem daha az düşünürüm diyorum. Siz ne dersiniz?

Resmi nikahlı evli adamla ilişki yaşayan birisiniz yani👏

cocukların bu tavırlarının sebebı sensin zaten. Adam evliyken beraber olmus imam nikahı kıymıssın, kadın telf nosu degıstırıp adama kopek cekmekte cocuklar babalarının Yuzune bakmamakta haklı.

Noldu doydu mu yasak askına, yasakken guzeldı tabi... zamanla fark etti cocuklarını kaybettiğini adam.. Beter olsun.

Sanırım yanlış anlaşıldı. Yukarıdaki yazıya cevaben yazmıştım. Resmi nikah yapmak istemiyorum manasında değil. Gönül bağı, yol arkadaşı olarak düşündüğüm için resmiyeti ayreten bağlayıcı görmüyorum. Maddi ve resmî güvence dışında manevi yaptırımı yok bence. 30 senedir yurtdışında olduğum için biraz resmî nikaha farklı bakıyorum. 50 senelik çiftler var resmiyette evli olmayan.
Resmiyete ihtiyaç duymuyorsanız eşim, kocam demeyin.
Çünkü karı koca bağı evlilikle oluşuyor bu da resmi makamların yaptığı nikahla oluyor.
Kanun var nizam var hem de medeni.
Siz birliktesiniz
Sevgiliniz, partneriniz, erkek arkadaşınız o bahsettiğiniz kişi.
Sevgiliniz çocuklarıyla görüşmediği için çok zor zamanlar geçiriyor olmalı. Çocuğum beni reddetse ona ulaşmak için dayı elti baldız kayınço vs her yolu denerim.

Resmiyete ihtiyaç duymuyorsanız eşim, kocam demeyin.
Çünkü karı koca bağı evlilikle oluşuyor bu da resmi makamların yaptığı nikahla oluyor.
Kanun var nizam var hem de medeni.
Siz birliktesiniz
Sevgiliniz, partneriniz, erkek arkadaşınız o bahsettiğiniz kişi.
Sevgiliniz çocuklarıyla görüşmediği için çok zor zamanlar geçiriyor olmalı. Çocuğum beni reddetse ona ulaşmak için dayı elti baldız kayınço vs her yolu denerim.
Demiyorum artık kocam, sevgilim diyorum.

cocukların bu tavırlarının sebebı sensin zaten. Adam evliyken beraber olmus imam nikahı kıymıssın, kadın telf nosu degıstırıp adama kopek cekmekte cocuklar babalarının Yuzune bakmamakta haklı.

Noldu doydu mu yasak askına, yasakken guzeldı tabi... zamanla fark etti cocuklarını kaybettiğini adam.. Beter olsun.
Kadini taniyorsunuz sanirim. Emin yazmissiniz.
Çocuklari tanimiyorum bile, benimle ne alakasi var. Babalariyla neyse sorunları halletsinler. Ama onlarda öğrenmişler sorunu ortadan kaldìrmanin yolunu, görüşmeyi tamamen keserek.

Kadini taniyorsunuz sanirim. Emin yazmissiniz.
Çocuklari tanimiyorum bile, benimle ne alakasi var. Babalariyla neyse sorunları halletsinler. Ama onlarda öğrenmişler sorunu ortadan kaldìrmanin yolunu, görüşmeyi tamamen keserek.
Bende gorusmeyı tamamen keserek sorunu ortadan kaldırırdım kı yaptıgı yanlısı anlasın baba. Cocuklar en dogrusunu yapmis.

Benim aklıma takılan neden resmi nikah yapmadınız..koronodan dolayı düğün erteledik diyorsunuz dini nikah yaptık diyorsunuz..öncelikli olarak keşke iki sahitle resmi nikah kıyıp düğünü erteleseydiniz

Bende gorusmeyı tamamen keserek sorunu ortadan kaldırırdım kı yaptıgı yanlısı anlasın baba. Cocuklar en dogrusunu yapmis.
Baba hangi yanlisi yapmis, niye ben anlamiyorum acaba. Dürüst olmak mi suç oldu bu yeni düzende? Orospuya gitseydi yada gizli aldatsaydi kimsenin sesi cikmazdi kesin. Neden medeni nikaha inanip medenice ayrilamiyorsunuz. Birlikte yasamak istemiyorsan her ne sebepse ayrilirsin, bosanirsin. Hem bosanmam hem ayri yasarim ne demek oluyor ya. Beni bosama ikinciye evlen de kadin olarak, sonra da ben bosanip evlenmeyi tercih ediyorum deyince kocan, ona düşman ol. Ne güzel hayat? Insanlar nasil karar verip evleniyorsa, boşanıyorlar. Cocuklari alet etmenin manasi yok. Baba eger yanlis yaptiysa bile eski esine karşı, yine bunun cocuklarla alakasi yok. Her mesaja sabirla cevap vermeye calisiyorum ama, bu ne ya.

Benim aklıma takılan korona yüzünden düğünü ertelemissiniz dini nikah kiymissiniz..keşke onun yerine iki sahitle beraber resmi nikahınizi kiysaydiniz düğün ertelenirdi veya olmasada olurdu..

X