Eve gitsem mi?

Zeynep Doganer

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Mart 2021
46
-6
46
Merhaba, malesef kocamla tanıştığımızda üç senedir fiilen ayrı ülkelerde yaşasalarda eski eşiyle resmi nikahlıydı. Sonrasında boşandı.
Biz dinen nikahlandık. Düğünü corona sebebiyle erteledik. Kocam eski eşi veya çocuklarıyla ilgili bir konuşma olduğunda geriliyor. Küsüyor.
Konuşmuyor. Eve mecbur kalmadıkça gelmiyor. Geceyi ofiste geçiriyor. Bu durumda nasıl davranacağımı bilmiyorum. Defalarca konuşsakta
durum değişmiyor. Son olayda çok kırıldım. Bana çocuklarıyla onu düşman etmek istediğim iftirasını attı. İki çocuğu da 18 yaş üzeri.
Çocuklar boşanma davası esnasında cepten bloke ettiler. Ortalama altı aydır konuşmuyorlar. Babaları onlardan haber almak için dayıları ile irtibatta kalıyor. Eski karısI cep telefonu numarasını değiştirdi ve hiç konuşmuyor. Kocam onlardan haber alabilmek için tanıkdık araya koymak yerine dayılarıyla sürekli irtibatta kalmayı tercih ediyor. Bunun yerine başka bir çözüm olsa daha iyi olmaz mı? diye sorduğum için bana sanki benmişim gibi sebep çocuklarına onu düşman etmek isteğiyle suçladı. Duyduklarıma inanamayıp: Allah seni bildiği gibi yapsın. dedim. İki gündür konuşmuyor. Dün geceyi ofiste geçirdi. Benim de bu akşam eve gidesim yok. Sizce onun gibi davranmam nasıl olur? Genelde anlayışlı ve uyumlu biriyim, ama artık yoruldum. Asıl böyle bir laftan sonra küsüp konuşmaması gereken ben olmalıydım diyorum. Eve gitmek istemememin sebebi bu değil. Yalnızca, eve gelecek mi, konuşacak mı, selam verecek mi, sen nasıl davranacaksın, gelmediyse şuan ne yapıyor? Düşüncelerinden kurtulmak. İlk evliliğim güzel geçmedi. O günlere dönmek. Bunları düşünmek istemiyorum. Eve gitmessem daha az düşünürüm diyorum. Siz ne dersiniz?

Merhaba, malesef kocamla tanıştığımızda üç senedir fiilen ayrı ülkelerde yaşasalarda eski eşiyle resmi nikahlıydı. Sonrasında boşandı.
Biz dinen nikahlandık. Düğünü corona sebebiyle erteledik. Kocam eski eşi veya çocuklarıyla ilgili bir konuşma olduğunda geriliyor. Küsüyor.
Konuşmuyor. Eve mecbur kalmadıkça gelmiyor. Geceyi ofiste geçiriyor. Bu durumda nasıl davranacağımı bilmiyorum. Defalarca konuşsakta
durum değişmiyor. Son olayda çok kırıldım. Bana çocuklarıyla onu düşman etmek istediğim iftirasını attı. İki çocuğu da 18 yaş üzeri.
Çocuklar boşanma davası esnasında cepten bloke ettiler. Ortalama altı aydır konuşmuyorlar. Babaları onlardan haber almak için dayıları ile irtibatta kalıyor. Eski karısI cep telefonu numarasını değiştirdi ve hiç konuşmuyor. Kocam onlardan haber alabilmek için tanıkdık araya koymak yerine dayılarıyla sürekli irtibatta kalmayı tercih ediyor. Bunun yerine başka bir çözüm olsa daha iyi olmaz mı? diye sorduğum için bana sanki benmişim gibi sebep çocuklarına onu düşman etmek isteğiyle suçladı. Duyduklarıma inanamayıp: Allah seni bildiği gibi yapsın. dedim. İki gündür konuşmuyor. Dün geceyi ofiste geçirdi. Benim de bu akşam eve gidesim yok. Sizce onun gibi davranmam nasıl olur? Genelde anlayışlı ve uyumlu biriyim, ama artık yoruldum. Asıl böyle bir laftan sonra küsüp konuşmaması gereken ben olmalıydım diyorum. Eve gitmek istemememin sebebi bu değil. Yalnızca, eve gelecek mi, konuşacak mı, selam verecek mi, sen nasıl davranacaksın, gelmediyse şuan ne yapıyor? Düşüncelerinden kurtulmak. İlk evliliğim güzel geçmedi. O günlere dönmek. Bunları düşünmek istemiyorum. Eve gitmessem daha az düşünürüm diyorum. Siz ne dersiniz?
Gitme bence biraz kendine odaklı olursan daha rahat geçirirsin bu süreci kaçan kovalanır mantığı işte

Eşinizle ilişkiye başlama zamanlamanız doğru olmamış
Hangimizin daha resmi olarak boşanmamış babası başkasıyla dini nikah kıysa hepimiz tavır alırız
Ama hata sadece sizin değil
Adamı sonuçta kaçırmamışsınız
Bana göre bu iş baştan yanlış başlamış zaten

Eşinizin sizinle olan iletişimi berbat
Asla sorun çözmeye yönelik değil

Çocuklarıyla görüşmek için dayısıyla değil de daha uzak birini araya koymasını istemek çok saçma
Bu adamın çocuğu olduğu bilinen bir gerçekti
Kim akraba yerine komşusuna gider çocuklarıyla görüşmek için?

Bi de evde kimse durmuyorsa evi kapayın bari
Siz gidiyorsunuz adam zaten gelmiyor

Biz dinen nikahlandık.

Şurdan sonrasını okuyup idrak edebilmek o kadar zor ki. Böyle adamlara bu imkanları nasıl verebiliyorsunuz ben hala onu anlayamıyorum ya. Kusura bakmayın. Ya resmi nikah yapsaydınız ya da bekleseydiniz iyice bir tanısaydınız, ona göre resmi-dini nikahınızı yapardınız.
Ayrıca resmi nikahlıyken sizinle konuşan herhangi bir birey, sizle evlendiğinde de başkasıyla konuşabilir. Nasıl güveniyorsunuz benim aklım ermiyor. Yani buradaki sorun kocanızın (?!) küsmesinden ziyade daha farklı şeyler aslında. Umarım büyük resmi görüp kendi yolunuza devam edebilirsiniz.

Evli olan bir adamla dini nikah kıymak bence hiç akıl işi değil.. Eşinizin de tavırları zaten hiç hoş değil.. İlk evliliğinizde talihsizlik yaşamışsınız ne güzel kurtulmuşsunuz derken yeni bir kaosa neden kendinizi sürüklüyorsunuz bence hiç gerek yok.. İkinci evliliğe karşı değilim bu arada ama düşünülmeden ve evli adamla kurulan her birlikteliğe karşıyım..Yani ben kendimce karşıyım işte bana soran yok 😂😂🤭

Şurdan sonrasını okuyup idrak edebilmek o kadar zor ki. Böyle adamlara bu imkanları nasıl verebiliyorsunuz ben hala onu anlayamıyorum ya. Kusura bakmayın. Ya resmi nikah yapsaydınız ya da bekleseydiniz iyice bir tanısaydınız, ona göre resmi-dini nikahınızı yapardınız.
Ayrıca resmi nikahlıyken sizinle konuşan herhangi bir birey, sizle evlendiğinde de başkasıyla konuşabilir. Nasıl güveniyorsunuz benim aklım ermiyor. Yani buradaki sorun kocanızın (?!) küsmesinden ziyade daha farklı şeyler aslında. Umarım büyük resmi görüp kendi yolunuza devam edebilirsiniz.
Bekar miymiş ki? Evlendim diyor ama.

Adam eski evliliğini unutamamış ki sizinle yeni bir yuva kursun. Sizle birlikte olmamış olsa çocukları onunla konuşurdu gönüllerini daha kolay alırdı diye düşünüyor muhtemelen

Nikahınız (resmî) var mı? Eğer yoksa zamanlamanız çok yanlış olmuş.. Bende o çocukların yerinde olsam o babayla konuşmazdım! Sizi de suçlardım!!
Bizim kültürümüzde bir laf var “ çıkmadık candan umut kesilmez” resmen bitmemiş her evlilikte de bir umut vardır..
Siz kendinize neden bunu yaptınız anlamadım? Eğer bir adam sizi gerçekten istiyorsa, önce boşanırdı sonra size gelirdi zaten.. Sizin yaşadıklarınız baştan sona ofsayt.. Adam sizi kaybetmekten zerre korkmuyor, üstüne düşmeyin artık, sizi kolay lokma bellemiş adam.

Kocanız değil beraber yaşadığınız kişi oluyor kendileri....düğünu ertelediniz nikâh daireleri evlendiriyor korana engel değil...üç konunuz var aynı hangisine yorum yapalım insaf....
Evet 3 konu açmış 😬😬

Bunun yerine konunuzda sorulara cevap verebilirsiniz.

X