- 31 Ekim 2013
- 20.721
- 67.832
- 40
hele de İstanbul gibi bi yerde 250 TL gerçekten azmış amaMerhaba
Herkes şok olacak ama İstanbul 3+1 evime 250 tl ye geliyor, ben 15 te 1 alıyorum. Kayınvalideme ve annesine yıllardır her hafta gittiği için bende bu fiyattan yararlanıyorum :) Geçtiğimiz cumartesi geldi ve cam kapı koltuk halı sildi banyoları temizledi toz alıp süpürüp sildi bende evde olduğum için ütümü yaptım mutfağımı temizledim. 8:30 da geldi 18:30 da gitti kahvaltı ısrarıma rağmen etmedi öğlen yedik ve 2 kere kahve molası verdik :)
Şimdi ben versem ailemizde de gittiği evler olduğu için sıkıntı olmaz mı bilemedim ? Yardım gibi versem de ayıp olur gibi hissediyorum yoksa veririm.hele de İstanbul gibi bi yerde 250 TL gerçekten azmış ama
evet siz zorlamıyorsunuz muhakkak, ama kadıncağız muhtemelen tanıdık işi diye ses etmiyordur
Ankarada 500 TL'ye burun kıvırıyorlar şu anda
bence siz hakkını verin yardımcınızın, yazıktır verdiği emeğin karşılığı değil bence
Aslında kendisi kabul etmiş ona diyecek bir sözüm yok ama ben kendi vicdanıma yapamadığım için hak ettiğini vermek isterdim.Şimdi ben versem ailemizde de gittiği evler olduğu için sıkıntı olmaz mı bilemedim ? Yardım gibi versem de ayıp olur gibi hissediyorum yoksa veririm.
aeve işin bir de o kısmı var haklısınız, siz çok verirseniz diğer tarafın düzeni de bozulabilirŞimdi ben versem ailemizde de gittiği evler olduğu için sıkıntı olmaz mı bilemedim ? Yardım gibi versem de ayıp olur gibi hissediyorum yoksa veririm.
Haklısınız bu şekilde yapabilirim teşekkür ederim, kimsenin hakkına girmek faydalanmak gibi bir düşüncem olmadı hiç zatenaeve işin bir de o kısmı var haklısınız, siz çok verirseniz diğer tarafın düzeni de bozulabilir
siz ara sıra mesela ramazan geliyor o günlerde yardım yapar gibi değil de kendinize de almış gibi ay x abla kendime alırken sana da alayım dedim güzel görünüyordu deyip yiyecek birşeyler alabilirsiniz
bayramda çocuğu varsa benim için çocuğuna birşey al deyip para verebilirsin
bu şekilde yardım olduğunu hissettirmeden gururunu kırmadan ailenin öteki tarafının düzenini de bozmadan yapabilirsiniz birşeyler
Ne tarafta o ?Merhaba
Herkes şok olacak ama İstanbul 3+1 evime 250 tl ye geliyor, ben 15 te 1 alıyorum. Kayınvalideme ve annesine yıllardır her hafta gittiği için bende bu fiyattan yararlanıyorum :) Geçtiğimiz cumartesi geldi ve cam kapı koltuk halı sildi banyoları temizledi toz alıp süpürüp sildi bende evde olduğum için ütümü yaptım mutfağımı temizledim. 8:30 da geldi 18:30 da gitti kahvaltı ısrarıma rağmen etmedi öğlen yedik ve 2 kere kahve molası verdik :)
neden canavar gibi davranalım öyle bir muamele yapmadımYanlış anlaşılmışım, evde 1 adet halım var koltukları da tozunu alarak sildi evimin de zaten temiz olduğunu söyledi zaten bende peşinde koşup sürekli yardım ettim. Üstelik şu yapılacak bile demedim kendisi yaptı dediğim gibi aile gibi olduklarındandır belki de.. Verdiği fiyatın fazlasını vermeyi de düşünmedim açıkçası bana kötü bir tavrı memnuniyetsizliği de olmadı neden canavarmışım gibi davrandınız...
Ailemize de gittiği için fazla fiyat vermektense gurur kırmadan yardımda bulunmaya karar verdim sevgiliAslında kendisi kabul etmiş ona diyecek bir sözüm yok ama ben kendi vicdanıma yapamadığım için hak ettiğini vermek isterdim.
9 dedi 8:30 da geldi 6 da işi bitti kahve içtik öyle gitti arada da sigara molası yemek kahve molası verdik. Ben zorla 250 tl vermişim gibi oldu da bana verdiği fiyat buydu ve ben iş buyurmadan kendi yaptı bu yüzden :)neden canavar gibi davranalım öyle bir muamele yapmadım
saat olarak kaç saat kaldı birde? normali 8 saat siz 4 5 saatte gönderdiyseniz verdiğiniz para o zaman makul olur
diğer türlü sonuçta tam gün evinizde kalmış
Her günü dolu :)Ne tarafta o ?
Ve güvenilir bir insan mı ?
Güzel temizliyor mu ?
Eğer güzel temizlik yapıyorsa ben daha iyi bir fiyattan isterim
Ama dip köşe güzel temizlemesi önemli benim için
Haklısınız bu şekilde yapabilirim teşekkür ederim, kimsenin hakkına girmek faydalanmak gibi bir düşüncem olmadı hiç zaten
Ailemize de gittiği için fazla fiyat vermektense gurur kırmadan yardımda bulunmaya karar verdim sevgiliJasminium84 un önerisiyle, dediğim gibi kimseden faydalanmak gibi niyetlerim olmadı.
Bosalirsa, guvenilirse ben de isterimHer günü dolu :)
Teşekkür ederim bende yeni evli olduğum için ve ilk defa bir kadınla çalıştığım için iş buyurmadan sürekli peşinde dolanıp yardım ederek ve talep ettiği ücreti vererek çalışıyordum ama hak ettiğini vereceğim artık onu kaybetmek istemem :) Çok teşekkür ederiminanın hiç aklıma bile gelmedi bu şekilde art niyetli düşünerek hareket ettiğiniz, çünkü zamanında bizim de bir yardımcımız vardı, ailenin yardımcısı gibiydi, benimle beraber 4 eve giderdi aynı aileden ve gelse de gelmese de aylık olarak aldığı için ücretini bizde biraz düşük verirdik ama annemle ben her bayramda seyranda dediğim gibi yapardık. eve başka bir şehirden kuruyemiş, yağ, zeytin peynir vs geldikçe onada muhakkak ayırırdık falan
o yüzden sizin durumunuzu anladım
Rica ederimTeşekkür ederim bende yeni evli olduğum için ve ilk defa bir kadınla çalıştığım için iş buyurmadan sürekli peşinde dolanıp yardım ederek ve talep ettiği ücreti vererek çalışıyordum ama hak ettiğini vereceğim artık onu kaybetmek istemem :) Çok teşekkür ederim
Evet normalde 9-5 çalışıyormuş bana erken geldi geç gitti, evet öyle yapacağım :)neden canavar gibi davranalım öyle bir muamele yapmadım
saat olarak kaç saat kaldı birde? normali 8 saat siz 4 5 saatte gönderdiyseniz verdiğiniz para o zaman makul olur
diğer türlü sonuçta tam gün evinizde kalmış
edit: sonradan gördüm 10 saat kalmış abovvv
yukarıda arkadaşın dediği gibi yapın hediye çocuğuna bişey al vs yani
Tekrar soruyorum arkadaşlar anormal olan nedir az mı veriyorum çok iş mi yaptırıyorum lütfen aydınlatınşu emojiyi bırakan arkadaşlar tepkinizi merak ettim,ne için bıraktınız. Az mı veriyoruz çok mu iş yaptırıyoruz bir de yazsanız bilirdik
Benim kayinvalidem alıyor, haftada yarim gün geliyor. 200 lira , kahvaltı etmiyomus . Evi dubleks . İstanbul kadikoydeKızlar eve temizliğe gelen yardımcılarınız tam gün geldiğinde hangi işleri yapıyor ve ne kadar ücret alıyor? Sabah kahvaltı öğlen yemek istiyor mu? 3+1 evime daha aralıkta 400e gelen kadın birden 600e çıkarmış da ücretini. Ankara'dayım bu arada.
Bir de sabah illa kahvaltı yapıyor, öğlen yemek sölüyorum. Evim metroya uzak olduğu için metro ringini de bilemediği için( ringler 20dkda bir kalkıyor bir de sitenin arka kapısında indiriyolar ordan giremez anahtarsız) metrodan eve kadar taksiyle geliyor, akşam işi bittiğinde de taksiyle metroya gidiyor, yol parasını değil ama bu taksilerin parasını da veriyorum sizce normal mi? Camları siliyor , kapıları siliyor, 2 tane cam balkonum var onları temizliyor. Gerisi klasik temizlik.
Ekstradan bi halı sil yada buzdolabımı temizle falan desem suratı asılır hemen hayatta yapmaz. Ütü çamaşır yıkama vs hiç bi kez bile isteyemedim zaten. Başka bir kadın bulmak da zor,güvenebilceğim birisini bulsam anında değiştiricem de.
ben de çocuk da yok, ev 3+1 ama bir oda bomboş ve tüm gün çalıştığımız için hiç batmaz ev ama her geldiğinde ev bok içinde gibi muamele ediyor :)