Eve gelen yardımcılarınız neler yapıyor ve ücreti ne kadar? Ankara'da evime gelebilecek yardımcı kadın arıyorum

O kadının ücreti bence de çok düşük peki neden temizlikçi abla bu konuda sesini çıkarmıyor? Sesini çıkarmıyor o halde sömür kafasında değilim tabii ama buna takıldım mesela ben de. İnsan söyler ya artık daha yüksek ödeme almam lazım sizden diye.

bu durumlar ince hesap gerektiriyor. konu sahibinin evine gelen yardımcı konu sahibini sömürüyor bu arkadaş da evine gelen yardımcıyı sömürüyor. yani 2 taraflı dikkatli olmak lazım. ne kullan ne kendini kullandır. yardımcılar içinde de çok üç kâğıtçılar var tabi

Mizacı yumuşak olanlar söyleyemiyor ya, hatır gönül diyip susuyorlar

Sizinki de biraz fırsatçılık gibi yazık kadının emeğine. Birde cok fazla saate 250 lira vermek ne kadar doğru bilemedim.vicdan meselesi şok olacak birsey değil üzücü.

İnsanların mağduriyetlerinin
konudaki kişi normal çalışma koşullarında söylediğiniz ücreti aldığında eşek gibi çalışmış ve asgari ücret bile alamamış oluyor. Bir insan mağdur ihtiyaç sahibi diye onu bu şekilde sömürmek ondan yararlanmak doğru olamaz.

Bu işler de artık şirketleşiyor. Bir temizlik firması ile anlaşabilirsiniz. Hem daha resmi olduğu için hırsızlık vs gibi korku pek olmaz hemde yapacağı iş alacağı ücret baştan belli olur.

mağdur mu bilmiyoruz ki ama, bu sizin kendi tasarrufunuz. mağdur olsa tüm günleri full olan bir kadın fiyatı illaki yukarı çeker. bu işi yapan biri piyasayı biliyordur. ayrıca ben bir yardımcı çağıracağım zaman gelip eve bakıyor, ben istediklerimi söylüyorum. ona göre de fiyat söylüyor. bana 300 lira fiyat verse "kabul edemem çok az" vs demem, kendi bileceği iş.

ayrıca eve temizliğe gelen insanların çoğunun da eşek gibi çalıştığını düşünmüyorum. herkes en azından en temizlensin beklentisini bile karşılayamıyor çoğu zaman. sık sık başkalarını çağırmak zorunda kalıyor vs. herkes temizlik yaparken kendini parçalıyormuş gibi kabul edip yorum yapmak da mantıklı değil.

Evimde surat asan birine tahammülüm olmaz, eşyaları da ordan alıp şuraya koyuyorlar vs...Ben kendim yapıyorum kimsenin cefasını cekecek halim kalmadı bu hayatta..

1 kere aldım tevbe ettim...adetim dedi karnım ağrıyor dedi ped istedi radyosuz çalışamam dedi, sürekli bacaklarım ağrıdı karnım ağrıdı dedi...defalarca beni yanına çağırıp sildiği yerlerin ne kadar pis oldugunu kanıtlamaya calıştı...aman aman tövbe

İşini çok güzel yapan temizlik mesleğinde ki hanımlar zaten kapış kapış onlara gün bulunamiyo hele İstanbul'da. Bence de haksızlık ama kadın kendini savunmuyo burda mesajlara boyu kavga insan önce kendi hakkini savunmalı.

Yeni iki güne geçti. Ocak ayı itibariyle gittiği tüm evlere gün sayısından bağımsız olarak 450 demiş. Kabul edenler ile devam ediyor. Geçen yıl haftada bir güne 350 ödüyordum.

İlk başta böbürlenerek anlattı. Herkesin verdiğinden az veriyorum hemde daha çok iş yapıyor gibisinden. Sonra tepki alınca yok 2 saat mola verdik kahve içtik olayına döndü. Başta 8 saate bu parayı verdim dese daha mantıklı. Hoş 8 saate de bu para verilmezde. Kadın ya çok herseyden bihaber elindeki parayı çok sanıyor. Yada gerçekten çok ihtiyacı var cagirsinlar diye ses etmiyor

Hatir için falan yapılacak bişey değil bu temizlik işi cidden. Bencede kadın ya gariban birisi cagirilsin diye ses etmiyor yeterki para olsun diye. Ya da hicbiseyden haberi olmayan yine bir gariban yani başka türlü açıklaması olamaz işin içinde insan olarak yazıyorum. Annem merdiven silerek temizlik yaparak büyüttü okuttu üniversite mezunu yaptı bizi. Çok gittim bende yanında.

Tekrar soruyorum arkadaşlar anormal olan nedir az mı veriyorum çok iş mi yaptırıyorum lütfen aydınlatın
Bu işin standartı var
Düzenli temizlik yapan/yaptıranlar bilir.
Mesela koltuk silinecekse,dolap yada cam silinmez. Cam silinecekse koltuk,dolap (detaylı)silinmez. Ütü zaten yapan bulamazsınız ha her gün yada haftada 2-3 gün geliyordur illaki yapar ama haftada/ayda bir gelen biri bunları yapmaz.
Bana gelen kişi de,cam sildiği hafta yukarıda yazdıklarımı yapmazdı,perdeleri zaten her cam silmede yıkatmazdım mesela. Yada camları elleme bu hafta dolapları silelim derdim cam silmezdi,mutfak dolabı silerdi.
Sonuçta yorucu bir iş,ben kendim temizlik yapacak olsam onun kadar detaylı,günde maksimum 2 oda yaparım. 4+1 evi temizleyemem haldır huldur camıyla perdesiyle.
Siz hem halı,hem koltuk hem cam sildi demişsiniz hepsi ayrı ayrı günlerde yapılacak işler,haliyle fiyatta düşük kalmış,ondan beğenmemişler. Çok iş yapıp az ücret almış.
Ücret böyle olacaksa cam sildiyse koltuktur,halıdır sildirmeyin bence yazıktır.
Siz yardım ediyorum peşinde dolandım falan demişsiniz ama halıyı, camı siz silmediniz değil mi? Getir götür yapmışsınızdır en fazla,sudur,bezdir vs.

Kızlar yoğunluktan yazamadım yarın cevap yazıcam hepinize, cevaplar için çok teşekkürler

Ben Bursa'da bi bayan almıştım tam bir saat kahvaltı yapmıştı hadi kalk ise başla dedigimdede benim elim hızlı hemen biter demişti hiçte bitirememisti...

Anneniz için Hakları ödenmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…