Ben bezleri de çok karıştıran olduğu için veya banyoda benim tiksinecegim şekilde yıkayan olduğu için suyu kovayı bezi kendim veriyorum. Kendim vermezsem karışıyor illa.Camların dışını silince kapkara su çıkıyor sonuçta onu çalkalayıp kaldırıyor öylece. Sonraki gelmede aynı kovayla evin iç kapılarını silmesin bence. Ben dikkat edip söylüyorsam dikkat etmeli diye düşünüyorum
ben çalıştığım zamanlarda evde olmadığım için takip edemiyorum bez kova, işe dönünce herşeyi razı oluyorum mecburen. Banyo duşakabine kovayı koyup içeri girip o terliklere şlap şlap evde dolaşılması da aşırı rahatsız edici ama ona da karışırsam kimseyi bulamam herkese göre normal çünkü. Ona çare olarak 1 gün önceden çamaşır suyu döküp bekletiyorum gelmeden su açıp arındırıyorumBen bezleri de çok karıştıran olduğu için veya banyoda benim tiksinecegim şekilde yıkayan olduğu için suyu kovayı bezi kendim veriyorum. Kendim vermezsem karışıyor illa.
Ben mesela kovaya şu alırken duşakabin içine veya lavabo içine değirmem. Ne kadar yikansa da insandan çıkan çeşitli salgilar değiyor oraya. Aynı kova yere degdiginde rahatsiz oluyorum.
Ama bunu kendi yakınımda dahil kimseye görmediğim için kadınlar yagirgamasin diye kendim takıntı diye belirtiyorum. Yada bir bahane ile kovayı bezi kendim veriyorum. En son mesela musluklardan pas akıyordu sıcak taraftan. O yüzden ben vereyim falan dedim. Bazen de doğrudan diyorum..benim içim rahat etmiyor takıntım var suyu ben vericem diyorum.
Bugüne kadar tüm temizliklerde kendim de çalıştım. Ama ben büyük temizliğe çağırdım hep düzenli almadim.
Bir de insandan insana o kadar fark var ki. Bir kişi çağırmıştım sırf mutfak için. Yalap salap yaptı. Farkettim ama bişi demedim. Sonraki gelen kadın onun yapamadığı tüm işi de yaptı artı diğer odaları. Tabi tüm günde yetiştiremez. Salon hol mutfak balkon tüm detaya gire gire yaptı. Yatak odam ve iki oda kaldı. Banyoları zaten hep kendim temizlerim oraları saymıyorum bile.
Çocuğa vakit ayırmak gerekmese işe gitmeyip evde temizleyecek vaktim olsa gerçekten evden içeri sokmam ama iş çocuk derken ev temizliğine ayıracak ne güç ne vakit kalıyor o yüzden göz göre göre kabulleniyorum bazı şeyleri ben deAsla başka birinin yaptığı temizlik senin kendi yaptığın gibi olmuyor
.Ama benim gibi hastaysan gücün yetmiyosa nazlarını çekiyosun.24 yıllık evliyim birçok temizlik personeliyle çalıştım canım sıkılmadan moralim bozulup dişimi sıkmadan doğru düzgün işini yapıp gideni görmedim.Bıktım bu insanlardan ama mecburum.Diyeceklerim bu kadar ..
Cagirdiginiz firmanin ismini firmadan memnun iseniz paylasabilir misiniz? Bir de 2+1 ve 3+1 ev icin yaklasik fiyati soyleyebilir misinizTemizlik firmasından çağırın, yani eskidi kadar sık çağırmazsınız ama en azından tam bir temizlik yaparlar.
Ben de asla düzenli kimseyi çağıramadım, 1-2 sefer iyi yapıyorlar sonra sallıyorlar. Bir de asla zorlamam fazladan iş yaptırmam, yemeğini ya dışardan söyleyim ya güzel bir yemek yaparım, parasını fazladan veririm, evden kullanmadığım eşya yada erzak falan veririm. Başkalarını şikayet ederler tüm gün çağırıp yarım gün ücreti veren, evi darmadağın olan.
Ben de artık arada firmadan çağırıyorum, diğer zamanlarda kendim yapıyorum. Robotum var arada onu kullanıyorum.
Deterjan da çok kullanmak istemiyorlar tahriş ettiği için sanırım. Ben eldivene kadar düşünüyorum aslında ama kullanmayıp deterjan da çok koymayıp yapmıştı bir kere denemek için çağırdığım biri. Hiç bir yere çamaşır suyu kullanmamıştı. Yemek masam mutfak tezgahım beyaz, çay damlayan yerlerin lekesi aynen duruyordu göz göre göre bırakmış öyle. Çamaşır suyu olmadan mutfak mı temizlenir. İlk ve son gelişi oldu. Annenize de maşallahÇok üzgünüm ama kendiniz yapamıyorsanız bazı şeylere göz yummak zorundasınız. Kimsenin temizlik anlayışı birbirine benzemiyor. Hatta bazılarının temizliği bazılarına göre pisliği yaymak bile olabiliyor. Ben de yeni evlendiğimde düzenli olarak bi abla çağırıyordum. Bana sürekli evde eski kiracıdan kalma geçmeyen lekeler olduğunu söylüyordu. Ben de saf gibi inanmıştım. Bir gün kendi kendime temizlik yapmaya karar verdim. Ablanın dediği lekelere yağ çözücüyü sıkıp beklettim sonra sildim aaaa lekeler yok olmuşo günden sonra bir daha o ablayı çağırmadım. Sonra temizliğe yardıma annemi çağırdım ki kendisi müthiş detaycıdır. Her yer için ayrı kovası, bezi, fırçası, deterjanı vardır. Evine girdiğiniz an temizlik kokusu duyarsınız. Dolap üstlerinde bile toz bulmanız çok zor öyle bir takıntılı. Bana yardıma geldi gitti benim evim asla anneminki gibi tertemiz olmadı. Şunu anladım ki kimse kimsenin evine, kendi evi gibi özen göstermiyor. O yüzden ya kabulleneceksiniz ya kolları sıvayacaksınız. Mesela ben artık kabullendim. Yeni çağırdığım abla gidince arkasından kontrol bile etmiyorum. Oldu mu oldu diyorum fırsatım olursa kendim detaylı girişiyorum.
Demek arada çok iyi çıkabiliyor. Öyle denk gelsem hiç bırakmamBen de şeyi sevmiyorum. Pis denmesini. Tamam biliyorum pis. Yadırganacak kadar da pis olabilir. Ama temiz olsa neden çağırayım.
Son cagirdigimdan önce çağırdığım biri vardı mesela. Evi görünce morali bozuluyor. Tamam ben çok daginigim biliyorum. Ama onla beraber yapıyorum. İlkinde anladı beni. İlle tüm ev bitecek baskisi zaten yapmıyorum. Saati kadar ne yapabilirse. Çoğu zaman 7 saati geçince bırakıyordu zaten. Son cagirmamda yine böyle yüzü düştü evi görünce. Ben de artık cagiramiyorum.
Bir abla var. Tam bana göre. Aşırı işine özen gosteriyor. Fakat iki işte calisiyor. Gündüz tam mesai yapıp kalan saatlerinde temizlik yapıyor. O yüzden çok yoğun. Ama böyle sana da temizlik öğretir öyle bir kadın. Ve o yorgunluğa hiç de işini özensiz yapmıyor. Elleri şişiyor artık gene de var gücü ile övüyor. Ben bırak artık dediğim halde bırakmadı devam etti. Mola saatlerini çalışmadan saymak istemedi. 8 saat kilciksiz çalışıyor yani. Ben olmaz öyle şey mola da dahil dedim. Benim evim pis her yer bitmez zaten dedim baktım hala detaylarda devam ediyor.
Ramazanda calismicam dedi o yüzden tekrar aramadım. Eger gelirse onla devam etcem. Gelmezse de yine düzenli alcam birini ama detayları parça parça kendim yapcam. En son öyle karar vermiştim. Şu ara ev gene toparlanmaz şekilde aldı başını gitti. Düzenli almak çok iyi oluyormuş ya. Hiç düzenli almadim ben. En sık 2-3 ayda bir.
Valla banyo temizlerken telefonla sohbet edeni gördü bu gözlerBana gelenler de asla duş wc temizlemiyor suyla ıslatıp gidiyorlar doğru düzgün bir cifleme filan yok
Aslinda ederi 1500tl olan bir ise 2000 aldigi ve alacagimi bildigi zaman haddinden fazla ozen gostermeliler fakat neden boyle savsaklaniyor ben anlamadim.Evet benim de demek istediğim iş ahlakı olan da yok artık ister çağır ister çağırma kendimi çok yoramam mantığıyla çok kasmadan üstten yapıp gidiliyor. Kendi evlerini de böyle mi temizliyorlar diye merak ediyorum. Ben çok emek vereni görsem gerçekten 1500 değil 2 veririm ya da daha fazla çağırırım ki motive olsun ama değmediğini görünce soğuyorum
İşte ben o Katya’yı arıyorumEvinizde kaç kova var
Bana gelenleri kk ahalisi gördü, onlara denk gelseniz saç baş yolarmışsınız demekhassasiyetleriniz olabilir, bende olmadığı için yüzde yüz anlamasam da ucundan anlıyorum ama buna dikkat edecek olanlar aşırı aşırı profesyonel, böyle Katya gibi, "bu evin yardımcısı sensin" denilecek kadar düzenli gelen kişiler olur anca. Onun dışında bilemedim
Keşke kabul etmeseydiniz zira bu kadari abartı artik. Sanki herkes kullanmak zorundaBana gelen kadın dyson kullanmadığımı görüp fiyat arttırdı. Tam gün için ödeme yaptım 4 saatte yalap şap bir şeyler yaptılar habire telefonla konuşup gittiler. Bir daha tutmayı düşünmüyorum. Arkalarından sürekli temizlemek zorunda kalıyorum
bir de kovaları ayırması gerekmez mi
Camları sildiği kovanın suyunı boşaltıp onu bir güzel yıkayıp temizledikten sonra onla kapıları neden silmesin ki?
Hangi uygulama bu acaba?bende arıyorum iyi bir temizlikçi asla bulamıyorum.Aslinda ederi 1500tl olan bir ise 2000 aldigi ve alacagimi bildigi zaman haddinden fazla ozen gostermeliler fakat neden boyle savsaklaniyor ben anlamadim.
Ben ne zaman cagirsam (bi uygulama uzerinden cagiriyorum) gelen kadin daha o haftanin isini yapmadan benle sonraki haftalar icin is pazarligins girisiyor
Ya abla sen daha bu haftanin isini yapmadin bakalim biz karsilikli olarak birbirimizden memnun kalicas mi
Ben de tam tersi az deterjan kullanın, çamaşır suyunu tuvaletler dışında bir yere kullanmayın lütfen diyorum gelenlere. Deterjanlar heleki çamaşır suyu çok zararlı, kanserojen, zehir. Evde bir de kedi varmış onun sağlığına da zararlı.Deterjan da çok kullanmak istemiyorlar tahriş ettiği için sanırım. Ben eldivene kadar düşünüyorum aslında ama kullanmayıp deterjan da çok koymayıp yapmıştı bir kere denemek için çağırdığım biri. Hiç bir yere çamaşır suyu kullanmamıştı. Yemek masam mutfak tezgahım beyaz, çay damlayan yerlerin lekesi aynen duruyordu göz göre göre bırakmış öyle. Çamaşır suyu olmadan mutfak mı temizlenir. İlk ve son gelişi oldu. Annenize de maşallah
Size özelden mesaj atmak isterim kısıtlı hesabınızEve gelen temizlik icin yardimcilari cok sık degistirme taraftari degilim hem eve alismasi acisindan hem güvendiğim kisiler oluyor ben evde yokken de temizler giderlerdi, 5 senede belki toplam 2 3 kisi degistirdim ama her gelen cok nazli. Degistirme sebeplerim de kendileri saglik sebepleri ile artik temizlik isi yapmayacaklarini soyleyip ayrildi.
Nazli derken mesela haftalik 3+1 eve 1500 tlye hem tam gun gelip hem camlara girmeyi istememek ya da dikkat ettigim seyleri söyleyince imalarda bulunmak”evet takintilisiniz biliyorum gibi” asiri sinirimi bozuyor.
Temizlik kovalarini yer cam kapi olarak ayiriyorum soyluyorum bir sonraki gelmede dikkat etmiyorlar. Ev terliklerini defalarca ayakkabiliga koyma diyorum yine gidip disarda giyilen ayakkabilarin ustune koyuyorlar gibi artik basedemiyorum kendim yapmaya gucum ve zamanim yetmez. Herkes mi boyle isini duzgun yapan yok mu? Sizce fiyat mi düşük kaliyor?Tadilata girdi evim 3 gun ust uste cagirdim yine yetistiremedi ustelik ben de yardim ettim.Yine de çok kötü bırakılan yerler vardı. Guvenecek biri de zor bulundugu icin gecistirmeye calısıyorum bazi seyleri ama kendimi enayi gibi hissetmeye başladım. Çalışıyorum ama gebelik sebebi ile izindeyim ise donunce napcam bilmiyorum. Temizliğe gelenlerde yeni moda mı başladı bir kere gelip baştan savma yapıp gününü bitirip para kazanmak sonra bir daha ister çağır ister çağırma modunda olmak gibi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?