• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eve gelen yardımcı...

Ya inanın çok şey istemedim,extra hiç bişey demedim demem zaten.normalde saat 10 da gelir 3 te gidersin dedim elinin yavaş olduğunu bildiğim için.
tekrar kendim yapıcam
ne kadar verdiniz birde sorması ayıp
keşke arayıp söyleyebilseniz şurası burası hiç olmamış diye

Yarım günde hem cam hem dolap silinirse yalap şalap olması kacınılmaz bence. Ya camlar temiz olur dolaplar üstten alınır yada tam tersi.
Bana gelen cam siliyorsa dolap sildirmiyordum yada perdeler sürekli yıkanmıyordu. Ki tam gün alıyordum ben ona rağmen yetişmezdi ki zira banyoyu silip çıkmazdı,fayans,dusakabin yıkardi mesela.
Siz yarım günde önceliginiz neyse onu söylemelisiniz. Atıyorum camları hakkıyla silip,odaları silip süpürür,banyoyu yıkar,sonrakine camlara dokunmaz dolaplar silinir odalarla birlikte.

Yardımcıma tüm hassayetlerimi çok açık söylüyorum; mesela yerlerin elle silinmesini istiyorum gibi ve evet kontrol edip yorum yapıyorum beğenmediğim de ablacım şurası şöyle mi olmus sanki sen daha iyi bilirsin de bi baksan diyorum vs vs. Tanıdıkla iş yapmışlığım da var o tam fiyaskoydu bişi diyemiyorsun kafasına göre takılıyor falan çok kötüydü. Baktığında iş yapıyorsun yani ben de işimi kötü teslim ettiğimde yöneticim uyarıyor valla :)
yerleri elle sildirmek çok acımasızca değil mi ben bir odayı bile o şekilde silsem dizlerim aşırı acıyor

Yerleri bende hep elle silerdim. Hatta viledam yoktu benim 😬 hemde hergün silinirdi o yerler 😂 ama zamanla şöyle yaptm hergün mopla siliyorum hafta da bir gün elle detaylı siliyorum.
Kendımı bosa yıpratmısım bunca zaman.
Adam akıllı haftada bir silinse günlük süpürünce ev zaten temız oluyormus 🤷‍♀️

Merhaba hanımlar.
Çalıştığım için eve yardımcı alayım dedim.
Bunun için yıllar evvel tanıdığım,evlere bu işlere giden bir tanıdığı çağırdım.
İhtiyacı olduğunu biliyorum.
Daha evvelden annemin boş evini temizletmiştim.
Eli çok yavaş biliyordum ama bu sefer gerçekten fazla oldu sanki.
Neyse bununla biz yarım gün için anlaştık.
Mutfak dolabımı ve Camları silecekti sadece.
extra hiçbir talebim olmadı.
10 da gelecekti,11 de geldi,hali ile kahvaltı ya oturdu bizimle,eşimin de tanıdığı biri.
11.50 gibi işe başladı.Camlar 4 te bitti.Abartmıyorum.6 normal oda camı 1 küçük 1.5 metre katlanır cam.
Mutfak dolabına başladı hızlı hızlı sildi geçti.
Ben tabi hiç başında durmadım o arada kapılarımı falan sildim.
kahve yaptım,sık sık sigaraya çıktı vs.
Camları sildiğinde leke kalmıştı,farkedip sildi tekrar, bende tek tek incelemedim tabi.
Akşam 6 30 gibi yemeğe oturduk.
işini bitirdi 7 gibi çıktı.
Okadar uzun sürdü ki,ben yapsam 4 saatte bitecek toplam iş ama hem rahatsızım ameliyat geçirdim,hemde çalışıyorum.
Boşaltmasına da yardım ettim dolapları.
Sabah oldu baktım dolaplarımda hep deterjan izi,koyu dolaplarda lekeler/akşam farkedemedim,fırın leke içinde,2 kere sildi sözde,dolap kapaklarının içi köşede kalan hep yağ içinde sarılık oluyor ya o şekilde 😭
O kadar üzüldüm ki, müsait olduğumda kendim sileceğim.
Hiç birşey demedim,ama birdaha asla çağırmam.
Daha öncede başka birini çağırdım yine tanıdık ,temizliğe giden ama o da tam bir fiyaskoydu, deterjanları birbirine katmış kaç gün evden çıkmadı kokusu.

Demek istediğim siz yardımcı aldığınızda,nasıl davranıyorsunuz, kontrol ediyor musunuz?
Nasıl yapmalı gerçekten,hani ben tekrar temizledikten sonra anlamı yok ki bu işin 😭
Biryerde yanlış yaptığım kesin,ya da yüzüm yumuşak.Morali bozuluyor insanın iş bitmedi diye de o gün evden çıkamadık tam gün 😭
Temizlik şirketinden alıyorum ben, tanıdık vs ile olmuyor, bir şey de diyemiyorsun alınır kırılır diye, şirket olunca en azından şikayetler vs dile getirilir. Bende çalışıyorum ve temizlik her zaman dip köşe olmuyor, ama kendimce bir yöntem buldum, her gün küçük küçük evin bir bölümünü dipten temizliyorum, en küçük lekelere kadar, bu şekilde baya verimli oluyor. Atıyorum bir gün fırını, bir gün aspiratör, bir gün yatak odasının dolap üstlerini, bir gün buzdolabını. Hem yorulmuyorum hem de full temizlikte aşırı kirli bir yer olmadığı için temizlik çabuk bitiyor.

M

Mesela neresi oralar
Benim de temizlikte olmazsa olmazim 2 yer var da
Lavabonun sağ üst köşesinde bir bölme var gözle bakınca toz olduğu görülüyor oraya çok dikkat ediyorum.eve gelen yardımcı da görüp bir bezle alabilir.oraya dikkat ediyorum bezle alinmamissa benim için bitmiştir 🙈
Eve girişte ayna var asla hiçbir yardımcı o aynayı silmedi.
Duvar saatine dikkat ediyorum.
Birde banyo aynasına bakarım.
Ama dip köşe temizlikte bu detaylara dikkat et.duzenli gelen ablalar bazen sadece cam,kapı yada dolap,koltuk gibi başlıca yerleri temizliyor.gunluk işleri bölüyor ya o zaman bu detaylara bakmam

Gercekten anlamadıgım için soruyorum neden yerleri elle sildiriyorsunuz? Bu devirde elle yerleri silmek mi kaldı? Vileda mopla da gayet temiz oluyor. Sadece köşeleri bezle dolar anlarım ama koca evi dizlerin üstüne yerleri sildirmek iki kurus para veriyorsunuz diye emektar insanlara eziyet etmekten baska birsey değil. Yerleri elle silmek bel fıtığı ve diz hastalıklara sebep olur. Bu sekilde de mesleklerine devam edemezler.fıtık agrısının ne oldugunu bilseniz boyle birseye sebep olmaktan imtina ederdiniz.
Genel temizliği yaparken bende elle siliyorum süpürgelikler kıyılarada köşelerde toz kalıyor. Mis gibi oluyor. Viledalarda tozu ordan oraya taşıyor maalesef. Mop çıktı Allahtan o daha iyi. Az paralarda almıyorlar açıkcası ben kamuda mühendisim yürüttüğüm projelerde işçiler gibi çalıştığım oluyor ve günlüğüm onların günlüğü kadar değil. P.S: Şimdi linç ekibi gelir git temizlik yap diye.
Herkesim temizlik anlayışı farklı talepleri farklı bi kadın hem bana geliyor hem arkadaşıma geliyordu. Ben mutfak dolabını temizletiyordum o temizletmiyordu. O duvar sildiriyordu ben sildirmiyordum.

ne kadar verdiniz birde sorması ayıp
keşke arayıp söyleyebilseniz şurası burası hiç olmamış diye
tam 250 dedi yarım 125.
Valla söylemedim,gittiği kişiler deki şurası pisti burası pisti diye anlatıyor.
Bunu da etik bulmadım,zaten pis olduğu için çağırıyoruz.
Şakayla karışık bunu da söyledim.

Genel temizliği yaparken bende elle siliyorum süpürgelikler kıyılarada köşelerde toz kalıyor. Mis gibi oluyor. Viledalarda tozu ordan oraya taşıyor maalesef. Mop çıktı Allahtan o daha iyi. Az paralarda almıyorlar açıkcası ben kamuda mühendisim yürüttüğüm projelerde işçiler gibi çalıştığım oluyor ve günlüğüm onların günlüğü kadar değil. P.S: Şimdi linç ekibi gelir git temizlik yap diye.
Herkesim temizlik anlayışı farklı talepleri farklı bi kadın hem bana geliyor hem arkadaşıma geliyordu. Ben mutfak dolabını temizletiyordum o temizletmiyordu. O duvar sildiriyordu ben sildirmiyordum.
yarım gün e aldıklarını ben tam gün çalışıyorum mesela.
ve 50 dk yemek saatim yok 30 dk.

yerleri elle sildirmek çok acımasızca değil mi ben bir odayı bile o şekilde silsem dizlerim aşırı acıyor
Bana da öyle geliyor. Bizler de arada siliyoruz ama ayda bir olsun hadi. O kadın belki ayda 15 kere yapıyor. Ne bel kalır ne diz. Ee kadına sigorta da yapmıyorsun alırken hakkımız var mı sağlığını etkileyecek işler yaptırmaya bilemedim. Bu şey gibi mesela ben öğretmenim evrak işlerini bilgisayarda hallediyorum çıktısını alıyorum falan. Ama bana gelip idarecinin yok elle yaz yok elle çoğalt demesi gibi bir şey.

Bana da öyle geliyor. Bizler de arada siliyoruz ama ayda bir olsun hadi. O kadın belki ayda 15 kere yapıyor. Ne bel kalır ne diz. Ee kadına sigorta da yapmıyorsun alırken hakkımız var mı sağlığını etkileyecek işler yaptırmaya bilemedim. Bu şey gibi mesela ben öğretmenim evrak işlerini bilgisayarda hallediyorum çıktısını alıyorum falan. Ama bana gelip idarecinin yok elle yaz yok elle çoğalt demesi gibi bir şey.
Ya bende önceden elle silerdim ama ameliyat olduktan sonra sildim akşamına kolum ağrıdı mesela.
Dahada cesaret edemedim.

Sigortanız vardır ama hem de garanti sayılacak bir işiniz. Bazı işler sadece parayla karşılaştırılamaz ki. Kadın ayıp etmiş orda haklisiniz ama yarim güne iki iş fazla geldi.
Bilseydim böyle olacağını sadece dolapları sil derdim.
Eve gidince resim çekip atacağım gerçekten sinir bozucu.

Ben en son yaz tatilinde aldım. 2 kişi aldım 1 kişi asla yetiştiremez çünkü cam çok var çünkü evde 2 balkon upuzun cam birisi baya da büyük salon gibi balkon yapmışlar. Neyse güzel de temizlediler aslında.. ama ertesi gün bir baktım bir tane dolabın için olduğu gibi duruyor. Hiç dokunmamış. Unuttular herhalde diye düşünmek istedim. Iki kişi de( iki kişi geldikleri icin) 650 verdim. Normalde tek 350imis. Arada gözünden kacan olabilir.. ben kendi evimi temizleerken bile kaçıyor. Ama birkaç yerde varsa bilerek yapmış kesin

Bize gelen abla da en son mutfak dolaplarıyla camları sildi, 5 saatte bitirdi hepsini. Güzel de yapıyordu işini. Dün kara haberi aldım zaten, hastanede işe girmiş. :KK14:

Ben de " sadece camlar icin yarım gün parasi verilir mi yaa" diyorum yorumlari okuyunca. Benim evimde sadece 3 cam var. Iki kucuk klasik pencere, bir tane fransiz balkon penceresi :))) Kendi evim gini sandim her yeri :) Ben camları nerdeyse senede bir kez siliyorum 7.kattayım. Yükseklikten cok korkuyorum. Boyun fıtığı ameliyatından sonra oldu. Ev icinde merdivene bile cikamıyorum.Yerleri de en sık 3-4 gune bir ve asla elle değil. Mutfak dolaplarını da senede bir galiba. Ama mesela yazlık cok tozlu yerleri her gün siliyoruz ordayken. Bu kadar sık temizlik yapınca insallah birileri takdir ediyordur ve vucudunuza geri donülmez zararlar vermiyorsunuzdur hanımlar :/

Back