- 17 Kasım 2016
- 8.474
- 1
- 28.688
- 548
- 42
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
bu da onların işi ve bende evde kendim yerleri bezle siliyorum mutfak ve holü) çünkü mopla silince ıslak kalıyor ve leke oluyor, muhakkak kuru bezle üstünden geçmek gerekiyor. ayrıca öyle iki kuruşta almıyorlar kaç sene evvel 3+1 boş eve 180 vermiştim.Gercekten anlamadıgım için soruyorum neden yerleri elle sildiriyorsunuz? Bu devirde elle yerleri silmek mi kaldı? Vileda mopla da gayet temiz oluyor. Sadece köşeleri bezle dolar anlarım ama koca evi dizlerin üstüne yerleri sildirmek iki kurus para veriyorsunuz diye emektar insanlara eziyet etmekten baska birsey değil. Yerleri elle silmek bel fıtığı ve diz hastalıklara sebep olur. Bu sekilde de mesleklerine devam edemezler.fıtık agrısının ne oldugunu bilseniz boyle birseye sebep olmaktan imtina ederdiniz.
Kesinlikle doğru.Zaten 1 günde her yeri dip köşe kimse yapamaz. Yapsa da guzel olmaz.
Ben geldıgınde soyluyorm direkt abla halı koltuk tuvalet banyoya girmeni istemiyorum sadece kapı cam mutfak detaylı guzel olsun yeter diyorum sağolsun oda hakkını verir.
aynennn. insanlık edip kahve yaptıgın anda cok değişiyorlar ben de cok kullanıldımBen de tanıdıklar aracılığıyla buluyordum önceden. Ama çok içime sinmiyordu tanıdık olduğu için. Ve sürekli de çağırmıyordun ilk evlendiğim zamanlar kuyruğu doğrultamamıştık.
Sonra biraz toparlandık benim işler yoğunlaştı. haftalık birine ihtiyaç oldu. 3-4 yıl önce mutlubievi gördüm. Ordan sürekli değişik değişik kişiler çağırdım her hafta başka biri geldi. Hiçbiriyle tanışmadım. Gözüme kestirdiğim temizlenecek mi diye baktığım birkaç yer vardı gittikten sonra oraları kontrol ettim. Bazısı hoşuma gidiyor 2. 3. De gevşiyordu. En son bir akşam eve geldim ev ışıldıyor. Çekmecelerm dolap içlerim her yermi toplamış kadın( bazısı rahatsız olur ama benim çok hoşuma gitti)
Ve dedim buldum. Kadın geldiğinde evimize apartmana temizlik kokusu yayılıyordu.
Neyse 3 yıl onunla ilişkimiz çok iyi gitti.
Bebek oldu pandemi falan ben ücretsiz izne ayrılınca haftalık almak maliyetli oldu. Bu da beni terk etti
Şimdi de işe başlayacağım gelemem çok doluyum dedi yeniden mutlubieve sardım. Eskisinden daha kaliteli buldum çalışanları. Benim çıta biraz yükseldiği için daha zor beğeniyorum ve sabit birine karar veremedim ama gayet iyi bence yine de.
Birkaç tavsiye vereyim; kahvaltı teklif etmeyin. Kahvaltı edip gelsin bir zahmet. Çay demleyin sadece istersen çay al de geç. Öğlen yemek çıkarın sadece. Beraber yemeyin. Birlikte sigara kahve içmeyin. Hemen değişiyorlar. Ben çok kullanıldım böyle. İyi niyetli insan bozmayacak insan kendini belli ediyor. Tanıdıktan sonra birlikte yemek yiyin.
Gercekten anlamadıgım için soruyorum neden yerleri elle sildiriyorsunuz? Bu devirde elle yerleri silmek mi kaldı? Vileda mopla da gayet temiz oluyor. Sadece köşeleri bezle dolar anlarım ama koca evi dizlerin üstüne yerleri sildirmek iki kurus para veriyorsunuz diye emektar insanlara eziyet etmekten baska birsey değil. Yerleri elle silmek bel fıtığı ve diz hastalıklara sebep olur. Bu sekilde de mesleklerine devam edemezler.fıtık agrısının ne oldugunu bilseniz boyle birseye sebep olmaktan imtina ederdiniz.
Bu biraz şans işi bence açık konuşayım kendi tanıdığım tercihim değil arkadaş tavsiyesi daha iyi..Merhaba hanımlar.
Çalıştığım için eve yardımcı alayım dedim.
Bunun için yıllar evvel tanıdığım,evlere bu işlere giden bir tanıdığı çağırdım.
İhtiyacı olduğunu biliyorum.
Daha evvelden annemin boş evini temizletmiştim.
Eli çok yavaş biliyordum ama bu sefer gerçekten fazla oldu sanki.
Neyse bununla biz yarım gün için anlaştık.
Mutfak dolabımı ve Camları silecekti sadece.
extra hiçbir talebim olmadı.
10 da gelecekti,11 de geldi,hali ile kahvaltı ya oturdu bizimle,eşimin de tanıdığı biri.
11.50 gibi işe başladı.Camlar 4 te bitti.Abartmıyorum.6 normal oda camı 1 küçük 1.5 metre katlanır cam.
Mutfak dolabına başladı hızlı hızlı sildi geçti.
Ben tabi hiç başında durmadım o arada kapılarımı falan sildim.
kahve yaptım,sık sık sigaraya çıktı vs.
Camları sildiğinde leke kalmıştı,farkedip sildi tekrar, bende tek tek incelemedim tabi.
Akşam 6 30 gibi yemeğe oturduk.
işini bitirdi 7 gibi çıktı.
Okadar uzun sürdü ki,ben yapsam 4 saatte bitecek toplam iş ama hem rahatsızım ameliyat geçirdim,hemde çalışıyorum.
Boşaltmasına da yardım ettim dolapları.
Sabah oldu baktım dolaplarımda hep deterjan izi,koyu dolaplarda lekeler/akşam farkedemedim,fırın leke içinde,2 kere sildi sözde,dolap kapaklarının içi köşede kalan hep yağ içinde sarılık oluyor ya o şekilde
O kadar üzüldüm ki, müsait olduğumda kendim sileceğim.
Hiç birşey demedim,ama birdaha asla çağırmam.
Daha öncede başka birini çağırdım yine tanıdık ,temizliğe giden ama o da tam bir fiyaskoydu, deterjanları birbirine katmış kaç gün evden çıkmadı kokusu.
Demek istediğim siz yardımcı aldığınızda,nasıl davranıyorsunuz, kontrol ediyor musunuz?
Nasıl yapmalı gerçekten,hani ben tekrar temizledikten sonra anlamı yok ki bu işin
Biryerde yanlış yaptığım kesin,ya da yüzüm yumuşak.Morali bozuluyor insanın iş bitmedi diye de o gün evden çıkamadık tam gün
Benim de çağırıp memnun olmadığım biri vardı. Bence bu tür insanlar sadece senin bol paran olduğunu ve verecek yer aradığını düşünüyorlar. İşyerinde yoruluyormuşsun, çocukların varmış, hastaymışsın falan umurlarında değil. Gelip iki gözünü boyarım düşüncesindeler. Ha vicdana sığmıyor tabii o ayrı ama işte onu düşünmek de kapasite işiTanıdıkla yüz göz olunan insanlarla bu işler olmuyor çok net.
Yalnız düşünmeden edemedim bu insanlar bu iş karşılığında aldıkları parayı nasıl içleri rahat yiyorlar hayret.
Yakından görerek silmekle yukarıdan bakmak aynı değil ve harcanan el kuvveti vileda sopasının yerini tutmuyor.Gercekten anlamadıgım için soruyorum neden yerleri elle sildiriyorsunuz? Bu devirde elle yerleri silmek mi kaldı? Vileda mopla da gayet temiz oluyor. Sadece köşeleri bezle dolar anlarım ama koca evi dizlerin üstüne yerleri sildirmek iki kurus para veriyorsunuz diye emektar insanlara eziyet etmekten baska birsey değil. Yerleri elle silmek bel fıtığı ve diz hastalıklara sebep olur. Bu sekilde de mesleklerine devam edemezler.fıtık agrısının ne oldugunu bilseniz boyle birseye sebep olmaktan imtina ederdiniz.
Tamamiyle katıldığım bir yorum. En temizi yeri elle silinenlerin evi bravoGercekten anlamadıgım için soruyorum neden yerleri elle sildiriyorsunuz? Bu devirde elle yerleri silmek mi kaldı? Vileda mopla da gayet temiz oluyor. Sadece köşeleri bezle dolar anlarım ama koca evi dizlerin üstüne yerleri sildirmek iki kurus para veriyorsunuz diye emektar insanlara eziyet etmekten baska birsey değil. Yerleri elle silmek bel fıtığı ve diz hastalıklara sebep olur. Bu sekilde de mesleklerine devam edemezler.fıtık agrısının ne oldugunu bilseniz boyle birseye sebep olmaktan imtina ederdiniz.
Mesela neresi oralarBirde ben evde gözüme takılan bir,iki yeri aklımda tutuyorum.
İş bitiminde bakıyorum o yerler duruyor bir daha asla o kadını cagirmiyorum.
Nedense her gelen kadın oraları bırakıyor
Kesinlikle doğru.
1 günde dip köşe için her odaya biri girmeli :)
sürekli gelen yardımcılar, dönüşümlü şekilde yapıyorar zaten kendilerine göre bir plan.
bir hafta cam siliyor, öteki hafta koltuk, başka hafta halı vs...