• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eve gelen bakıcı mı evine götürmüş olduğum bakıcı mı karasız kaldım?

Şimdiki bakan bayan eve gelmez maalesef kendi evinde bakıyor okumaya filan gittiğimde götürürum agir biraz bebek arabasi istedi.iyi bakiyor ama ek gidaya geçince ben yapip goturucem.herkesin kullan diği yagi vs bilemedigim icin içim rahat etmez .

Yanlış anlamadı isem bebeği sizin bilmediğiniz yere götürecek

Olmaz öyle şey

Burda konu vardı anneannesi başka yere götürüyor diye babası kızmıştı herkes adamı haklı bulmuştu

Valla bence bakıcınız uygun değil çocuk ile gezmeye dahi gidecek

bakın çocuğu dışarı çıkarmak ayrı bir sürü kadın ve çocuğun arasına okumaya götürecekmiş

Sizde niye bakmadığını yazmamışsınız alıştınız yeni biri fikri zor ama bebek ayaklanınca aklınız kalacak

Kadının evini istediğimiz gibi düzenleyemezsiniz kendi evinizde tehlikeli şeyleri kaldırma sivri yerlere koruyucu vs takma imkanınız onun evinde yok

Yemeği kendiniz yapmanız doğru ama yemezse yenisini yapacak mı kusarsa ne olacak

Bu nedenle yeni bakıcı düşünecekseniz ilk şart kendi eviniz olsun bakıcının evine götürenlerin bir çoğunun eşi vardiyalı çalışıp gündüz evde uyuyor öyle bir durum varsa bilemem tabii

Bakıcı bulma işleri çok zor ben şimdiden kara kara düşünüyorum. Bence ikisi dışında evinde bakacak içinin ısındığı birini bulmalısın.

Beni tek dusunduren eve gelecek kadin kendi evim Esim nobetten gelince evde dedim içerde uyur sizi rahatsız etmez sessiz gider dedim problem değil o da dünya ahret kardeşim dedi yemeklik dolaba birakirim yersin dedim onumuz yaz peynir ekmek te olsa yerim kahvaltiyi evdevyaparim aslinda ama erken saat te burdayim abla dedi ve bu kadim bu memelektin yerlisi uzun sure burada gidecek değil

Şimdiki bakicinizin bir sene sonra gidecegini soylemissiniz, e zaten calisiyosaniz bebeginizi krese vermeyi dusunmuyor musunuz, bence en sağlıklısı bu, ilerde krese verirsiniz

Beni tek dusunduren eve gelecek kadin kendi evim Esim nobetten gelince evde dedim içerde uyur sizi rahatsız etmez sessiz gider dedim problem değil o da dünya ahret kardeşim dedi yemeklik dolaba birakirim yersin dedim onumuz yaz peynir ekmek te olsa yerim kahvaltiyi evdevyaparim aslinda ama erken saat te burdayim abla dedi ve bu kadim bu memelektin yerlisi uzun sure burada gidecek değil
off zor işler gerçekten bence bebek sizin evde kalmalı
eve ait olduğunu hisseder düzeni bozulmaz çocuğun evden başka yere gitmesi tehlikeli
ayrıca sizin evde olursa belki kamera vs. taktırırsınız arada bakarsınız gönlünüz daha rahat olur
peki sizin anneniz veya kayınvalideniz bakamaz mı

Bebeğime şu an bir hanfendi evinde bakıyor .bebeğim beş aylık daha .sabahları kendim hazırlan bebeği hazırla arabayla 10 dakikalık bir mesafe de oturuyor.tabi şimdi yaz kışın kar kış memleketindeyiz araba evlerinin bulunduğu yere girmediği oluyor.ve kadın bir yıl sonra gidecek kesin.
bebeğimi şimdilik arka koltuğa yatırabiliyorum araba koltuğu malesef arabam eski olduğu için uyumlu değil.ilerleyen süreçte emeklediğinde ne yapabilirim onu düşünüyorum.eşimin iş saatleri bakıcıya bebeği bırakmak için uygun değil.bir kadınla tanıştım.40 lı yaşlarda bir oğlu dışarda okuyor bir kızı evli iki kızı var lisede bir de 5 yaşında cocugu var.o çocugu da kreşe gidiyormuş.eve gelirim evde bakarım diyor.evime davet ettim geldi.tanıştık konuştuk evine de gittim ama içim bir türlü ısınmadı.
belki maddi açıdan ihtiyacı var ondan ısrarcı.paramı yazın tatile vs gittim deyip kesmeyin dedi.700 lira gibi bir ücret konuştuk.evime kamera da yerleştiririm gerçi ama şimdiki kadın da allah için iyi bakıyor.fotoğraflarını gönderiyor sabah evinin kapısında bizi bekliyor.bu kadına da ayıp hadi olmadı ben başkasını buldum demek ..napmaliyim :KK43:
içiniz ısınmadıysa olmaz tabi ama, bence bebeğin kendi evinde bakılması psikolojisi açısından daha iyi başka bir eve gitmesi bence iyi değil, uzman değilim ama çocuklarında bunu tecrübe eden arkadaşlarımın söylemleri. umarım gönlünüze göre biri sizin evinizde bakar

off zor işler gerçekten bence bebek sizin evde kalmalı
eve ait olduğunu hisseder düzeni bozulmaz çocuğun evden başka yere gitmesi tehlikeli
ayrıca sizin evde olursa belki kamera vs. taktırırsınız arada bakarsınız gönlünüz daha rahat olur
peki sizin anneniz veya kayınvalideniz bakamaz mı
çok haklısınız, ben 4-5 yaşlarında bir çocuğun yatağından gece kalkıp karşı daireye gitmek istediğini ve anne baba soruncada " e evime gidicem" dediğini duydum. çok etkilendim bunun üstüne memur olan anne istifa etmiş, ben etkilendim anne etkilenmezmi.

Icine hangisi siniyosa ona emanet et yavrunu 1 hafta deneme yapabilirsin mesela o sirada kadini olcup tartmis olursun zor is bebeklerimizi yabanciya emanet etmek

bence suan alistigi bakicisindan ayirmayin bebeginizi.icinize sinen birini elbet bulursunuz bu surecte.

biz de evine bırakıyoruz
hem de karşı sitemizde
doğuda olduğumuz için beyi izin vermiyor biz de bakmasına
biz de götürüyoruz
beş aylıkken vermiştik,çoooooooooook zor bir durum biliyorum
ama mecburuz

ama bizimki karşı komşuya bile gitmiyor
eve de kızkardeşi dışında misafir kabul etmiyor
kurallarınızı kesin söyleyin
bebişi dışarı çıkarmasın

Bence nakıcı senin ewinde baksın. Ben olsam güvenemem ewime de kamera taktırır telefonuma da uygulamayı yükler her an takip ederim aklım kalmaz. Eve kim girdi kim çıktı çocuğa nasıl bakıyor ilgileniyor mu diye kontrol ederim...

Bence başlayacaksa ewinizde baktırın kesinlikle...

Bir de çalışmadığında tatile gittiğinde parasını kesmemeniz için birincisi kadının 1 yıllık çalışma süresini doldurması lazım, 2.si 1 yıl çalıştıktan sonra yıllık 14 günlük izin hakkı wardır bir çalışanın ve dolayısıyla ben 1 ay tatil yapcam derse 14 günlük parasını verir geri kalan iznini ücretsiz olarak kullanma hakkı war...

Kadının konuşmalarından bile benim içim ısınmadı. Ne demek yazın paramı kesme? Bakmadığı çocuğun parasını alacak hali yok. Ayrıca gerçekten çocuğa bakmaksa niyeti ilk başta para konuşulmaz herhalde. Sonuçta bir ücret karşılığı yapılacağı belli.Biraz daha bekleyin derim. Şimdiki bakıcısı bakmaya devam etsin belki bu süreçte başkasını bulursunuz.

Yukarıda da yazmıştım eşinizin evde uyuması gibi bir durum varmış; böyle çalışanlar genelde bakıcıya götürüyor çocuğu ama bakıcı da evinde oturup bakıyor.

Bebekle günde, okumada vs olmaz yani; hava ısınınca bindirir parkta sokakta gezdirir ama yabancının evine gidilmez; hatta evine de çok misafir gelmemesi lazım.

Burada ne konular var; insanlar çocuğun düzeni bozulmasın diye kendileri misafirliğe gitmiyor; kadın iş saatinde çocuğu da alıp gezmeye gidecek...

Lütfen bakıcıları da kendi işiniz gibi düşünün bazıları TV bile açtırmıyormuş evde, ben o kadar katı değilim ama gezmesinden tozmasında da fedakarlık etsin. Bakıcı seçerken de daha önce çok dışarı hayatı olmayan, sosyalliğinden mahrum kalıp evde bunalmayacak kişileri tercih edin

Merhabalar.;
Allah kolaylık versin inşallah.Benim kızıma annem 14 ay kadar bakmıştı.
Yeğenim vefaat edince evide çok uzak olduğundan bakamadı.Ben 14 aylıkken kızımı mecburiyetten kreşe verdim.Lakin bunun gerçekten yararını gördüm.Sizde yavrunuzu şimdiki bakıcıya 1 sene daha baktırıp kreşe verebilir misiniz?
O zaman 17 aylık civarında oluyor.
Sınıfın fazla kalabalık olmaması,idarecilerin duyarlı olmasını göz önünde de bulundurun tabi.
Kızım şimdi 27 aylık oldu ve çok aşırı konuşkan,motor becerileri yüksek yeme içmesi ve uykusu düzenli bir bebek oldu.
Buda bir öneri tabiki.
Allah çalışmakta olan annelere kolaylık versin inşallah.

bence bebeğine senin evinde bakılması lazım , şuan bakan bakıcının arabsaı yok diye gelemiyorsa bebeğini götüreceğine sen kadını her gün getir götür..
diğer kadına için ısınmadıysa yapcak bişey yok şuandaki kadından memnunsan değiştirme ama tatillerde parmı kesmeyin demesi çok normal. sürekli baktıracaksın 10 günlük tatilde parasını mı keseceksin, onun yıllık izne ihtiyacı yok mu?

Back
X