eve düzenli yardımcı alanlar

TheQueeninthenorth

Guru
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2010
11.172
19.772
498
pandemi öncesi düzenli aldığım bir yardımcım vardı. çok da memnundum, kendi evi gibi titizlikle temizler, benim söylememe gerek kalmadan gördüğü her şeyi hallederdi. derken araya pandemi girdi, sonra ablanın bazı rahatsızlıkları oldu ameliyat geçirdi. artık gelemiyor. 2 yaşına girecek oğlum var pek dip köşe temizlik yapamıyorum, zaten ev işinden nefret ederim. eşim de hiç yardımcı olmaz sağ olsun. günü kurtaracak kadar temizlik yapıyorum ama artık camlarım kirden dışarıyı göstermez hale gelecek yakında, nerdeyse 8-9 aydır silinmediler :( daha fazla kokuşmadan yeni bir yardımcı alayım istiyorum ama özellikle vakaların zirve yaptğı şu dönemde eve yabancı birini, muhtemelen toplu taşımayla gelecek birini almak da riskli geliyor. siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? eve düzenli yardımcı alan veya bakıcısı gelenler var mı? h.içi online eğitim, h.sonu full time oğlumla uğraşmak derken büyük temizliğe kendim ne isteğim ne de enerjim var. nasıl halletsem bilemedim, fikirleri bekliyorum.

Benim kızımda 2 yaşına girmek üzere. Hafta içi online eğitim için bakıcı geliyor. Bakicimiz aynı zamanda temizliğe de gidiyor. O yüzden dip köşe cam kapı gibi büyük temizliği de onunla yapıyoruz biz. Haftalık temizligide eşimle birlikte hallediyoruz

Her gun bir parca yapsanız halledersiniz pandemi de kimde virüs var kimde yok belli degil riskli bir durum
oğluma annem bakıyor, genelde benim derslerim bittiğinde fazla durmadan gidiyor çünkü o da anneannemle yaşıyor. kendi ev işi yemeği vs de oluyor halletmesi gereken. ben de oğlumla yalnzıken pek bir şey yapamıyorum h.içi.
h.sonları kalıyor geriye bir tek. onda da eşim çocuğu uzun süre oyalayıp vakit geçiremiyor :( aslında o bana yardımcı olsa bir şekilde hallederiz de işte....

Benim kızımda 2 yaşına girmek üzere. Hafta içi online eğitim için bakıcı geliyor. Bakicimiz aynı zamanda temizliğe de gidiyor. O yüzden dip köşe cam kapı gibi büyük temizliği de onunla yapıyoruz biz. Haftalık temizligide eşimle birlikte hallediyoruz
kadın dikkatli biri mi peki, başka yerlerde de çalışıyor mu, nasıl güveniyorsunuz?

Bence camları kafaya takacak bir zamanda değiliz boşverin kalsınlar öyle, yapabildiğiniz kadar. Çağırsanız da sıkıntı olmaz belki ama bir şekilde bu hastalığa yakalanirsaniz acaba çağırdığım kadın mı taşıdı pişmanlığına değmeyeceğini düşünüyorum.
tek sıkıntı camlar değil. ben sadece silip süpürüyorum öyle üstten. toz alma işini de bölüp bölüp yapıyorum. bölerek yapsam da her günüm hem online eğitim hem ev işi hem yemek hem oğlanın bakımıyla geçiyor, yetişemiyorum.

Çok riskli buluyorum.
Hatta şu an covid geçiriyoruz, bi 15-20 gün sonra karşı tarafı da riske atmadan dip köşe yaptırsak da bi rahat etsek diyorum ama hastalığı yaşadıktan sonra hiç hiç cesaretim yok artık.
geçmiş olsun. biz de bir şekilde yakalanırsak acaba kadın aldım ondan mı oldu diye pişmanlık yaşamak da var işin ucunda ondan cesaret edemiyorum ben de

Biz oldukca tecrit sekilde yasiyoruz cunku bu lanet hastalik yuzunden annemlerdeyiz bir suredir , evde 70 yas ustu babam var o yuzden cok dikkat ediyoruz ama haftada bir yardimci geliyor temizlige , bizim yardimcimiz oldukca bilincli , cift maske ve siperlik takiyor toplu tasimada , eve girer girmez ellerini yikiyor vs vs
Anneme soyledim bir iki kere anne gelmesin diye ama annem dikkat ediyor kendine dedi ve almaya devam ediyor
Yani ben bu hastaliktan kacisimiz olmadigini ve bir gun hepimizin yakalanacagini dusunuyorum sadece zamani önemli, mahallenizden toplu tasima kullanmayacak bildiginiz guvendiginiz biri varsa alabilirsiniz bence

Bize de artık yardımcı abla gelmiyor. 16 aylık bebeğim var ve bana kesinlikle ev işi yaptırmıyor. Ben seminer döneminde evdeyken her gün bir odanın camını silerek çözüm bulabildim buna. En son ne zaman cam sildiğimi hatırlamıyorum. Liseye gidiyordum sanırım. Bana bunu yaptıran hayat kime neler yaptırmaz 😬

Ben almiyorum artik yardimci. Cunku ya toplu tasima kullaniyorlar ya da konu komsu geziyorlar insanlar. Sadece kendime guveniyorum. Varsin pis olsun camlar
aynen , dikkatli ve titiz, sosyal mesafeye dikkat eden kadın bulmak çok zor. başka evlere de gidecek muhakkak. gerçekten ihtiyacım olmasa hiç düşünmem almayı ama yoruldum ve bunaldım artık.

Bize de artık yardımcı abla gelmiyor. 16 aylık bebeğim var ve bana kesinlikle ev işi yaptırmıyor. Ben seminer döneminde evdeyken her gün bir odanın camını silerek çözüm bulabildim buna. En son ne zaman cam sildiğimi hatırlamıyorum. Liseye gidiyordum sanırım. Bana bunu yaptıran hayat kime neler yaptırmaz 😬
cam silme işi benim için temizliğin nirvanası. öyle konuya uzağım :D ama çift taraflı mıknatıslı cam temizleyicileri bile araştırdım artık. ama mesele sadece o da değil. genel olarak nefret ediyorum ev işinden, oğlanla iyice zorlaştı. bana hiç bir şey yaptırmıyor.

kadın dikkatli biri mi peki, başka yerlerde de çalışıyor mu, nasıl güveniyorsunuz?
Geçen senede kızıma baktı temizlik konusunda çok dikkat eder. Normalde boş günlerinde temizliğe de gidiyor ama pandemiden dolayı gitmiyor artık. Evinde de yaşlı insanlar var o yüzden çok dikkatlidir. Ayda yada 2 ayda duruma göre temizliği de beraber yapiyoruz

Tüm camları ya da ağır temizliği bir güne sığdırmayın. Örneğin bugün mutfağı temizliyorsam cam süpürge Vileda dolapların silinmesi vs o odayı full bitiririm. Öyle her odanın camı ile aynı gün uğraşmak yerine oda oda temizlerseniz hem ev çok temiz olur he. Aşırı yorılmazsınız.

Mesela ben bugün mutfak ve banyoyu dip bucak temizledim. Diğer odaları sadece süpürüp vileda yaptım

Temizlikçi konusunda fikir veremiyorum zira evimde kedi var. Kim gelirse gelsin benim kadar detay temizlik yapamaz. Mecbur kendim yapıyorum

aynen , dikkatli ve titiz, sosyal mesafeye dikkat eden kadın bulmak çok zor. başka evlere de gidecek muhakkak. gerçekten ihtiyacım olmasa hiç düşünmem almayı ama yoruldum ve bunaldım artık.
Bir de bana sorun o bunalmayi.5 senedir evde temizlik yap,yemek yap,cocuk bak,ese yardima git nefret ettim artik. Evden cikayim da nolursa olsun diye bakiyorum. Dön dolas ayni isler ve asla bir halta yaramiyor. Sizi cok iyi anliyorum♥️

3 bucuk yaşinda bir oğlum var, hamileyim, gecen haftaya kadar calıştım da... simdi dogum iznine cıktım. Yapabildiğim kadar yapıyorum, kalan kalsın mantiğındayım artık. aynen camlarım, sizinkiler gibi.. yaşadığım ülkede vaka sayısı oldukça az. ama yine de eve yabanci sokmaya değmediğini düsünüyorum..

Back
X