evden kurtulmak için evlenmek..

karamelim

Guru
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2008
1.143
969
ben daha 18 yaşındayım. ama yaşadığım görmediğim sıkıntı kalmadı ani derler ya parayla saadet olmaz diye şuan ailemle yaşıyorum ve ne evde huzurum var nede para. şuan staj görüyorum 220 blira maaş alıyorum onunla akbilimi yüklüyorum kontr alıyorum kalanını dersanem için eve veriyorum. aynı zamanda laf yiyorum çok para harcıyomuşum diye. öyle bi babam varki olmasa daha iyi tam bir sinir hastası 25 yıldır anneme çektirmiş çenesinden abim deseniz evden kuurtulmak için askeri okula kaçtı. sıra bende heralde 18 yıldırda ben çekiyorum onun dilinden. akşam eve geldi yemek yerken başladı daha 220 lira maaş alıyosun bi kere kasaba girip etmi almışım markete girip alışveriş mi yapmışm yaptığı aldığı herşeyi kafamıza kakar insanlar yanında aşağılar bağırır, bunun gibi daha yüzlercesi beni inglizce kursuna gönderdi 1 yıl önce onu sürekli söyler dersaneye gidiyorum onun bi kısmını bile ben veriyorum 220 liradan hala yetmiyo ona.ev aldık krediyle onun taksitleri kredi kartı borçları var onların acısını sıkıntısını bizden çıkarıyo artık canımızdan bezdirdi bizi gelen akrabalar diyolarki siz nasıl yaşıyosunuz bu adamla o kadar ruh hastası yani. bu genç yaşımda sinir hastası dert sahibi oldum. anti depresanlar kullandım şuandada bütün vücudum kaşınıyo doktor sinirsel dedi. artık benim tek kurtuluşum evlenmek olarak görüyorum. bi komşumuz var doğulu oda hep derki seni bizim doğululardan birine alalım falan diye. anneme de söyledim eylüle kadar evlenicem diye annem de bakarız dedi zaten benim istediğim görücü üsulü diyorum ki evde ne huzur var ne para bari biri olsn evleniyim de param olsun bıktım artık parasızlık ve evdeki huzursuzluktan.işte diyolarki evlilik zordur falan doğrudur ona dicek bişeyim yok ama bi erkeği idare edebiliceğime inanıyorm en azından kendi evimde olurum diyorum kafam rahat olur hem evlenmekte istiyorum zaten böyle işte anlatmak istedim içimi rahatlatmak için.

saçmalama allah aşkına yağmurdan kaçarken doluya tutulma! koca her zaman bulunur ! evlendiğinde kocanın baban gibi zamanla manyamayacağı ne malum? önce eline mesleğini al azcık sabret sık dişini. mesleğini eline aldığında sevdiğin biriyle hem mantık hem aşk evliliği yaparsın.
sen işin kolayına kaçıyosun ama kolay olan güzel değildir. güzel olan zor elde edilendir! azcık emek ver bırak bu yaşta kocayı !

hayat zorluklarla dolu

ama o zorluklardan kaçmanın tek yolu evlenmek değildirlmaz:

hele hele huyunu suyunu bilmediğin insanların içine nasıl gireceksin? deli cesareti resmen bu-tatlicadiarzu-

bazı sıkıntılardan kurtulmak için evlenme düşüncesine düşersen yağmurdan kaçarken doluya tutulursun. sonra ne yapacaksın o gencecik yaşında boşan?kafamçokkarıştı

dershaneye gidiyorum dediğine göre bir okulun var değil mi?

anne babanın dediklerine ,anamdır babamdır diye göz yumarsın da ,sevmediğin bir adamın lafları sana nasıl bir etki yapar bi düşün bakalım? sevmediğin adamın anası babasını da çekeceksin üstüne br dedelikafadulden

belki çok olumsuz bir tablo çizdim ama bu halinle sağlam bir evlilik yapabileceğine inanmıyorum
:umursamaz:

18 yasındasın dershaneye gidiyorsun üniversite sınavına hazırlanıyorsun diye düşünüyorum.
senin kurtuluşun bence o sınavda, evliliği filan boşver bu yaşta ve bu psikoloji ile evlenilmez.
karşındaki insana da yazık , arkadasların dedigi gibi yagmurdan kacarken doluya tutulabilirsin.
hele ki babanın evine geri dönemeyecegini tahmin eden biri cıkarsa sana destek cıkan bir annen de olmayacagından yanıbasında cok daha zorlanabilirsin. kurtulusu bir erkegin kanatlarının altına sıgınarak degil kendi ayaklarının üzerine basarak saglayabilirsin ancak.

18 yaşında ne kocası allah aşkına.bunalmış olabilirsin ama çözüm inan evlenmek deil.sen önce eğitimini tamamla derslerine yönel.kazan başka bi şehirde üniversite kendi düzenini kur.evliliği çıkar aklından kendine yazık etme..[/B]

Arkadaşlar çok doğru yazmışlar. Babadan kaçıp kocaya mı tutulacaksın? Evliliğinde de bu tür şeyler yaşamamk için önce ayaklarının üzerinde duruyor olman gerek. Sınava asıl, güzel bir okul kazan. Burs bulursun, bir yandan çalışırsın. Evet çok zor olur ama okul bittiğinde hayatın boyunca meyvesini yiyeceğin bir başarı elde etmiş olursun.
Kızlar ne olur kurtuluşu baba da olsa abi de olsa koca da olsa erkekte görmeyin.

Daha yaşın 18 ken evlenmek de neyin nesi hem de ailenden kurtulmak adına.

Tamam baban iyi yada kötü olabilir ,ama sırf bu sebeble evlenmek bana saçma geliyor.

Yağmurdan kaçarken doluya tutulursan ne olacak peki tekrar baba evine mi döneceksin ,eski günlerine...

Koca herzaman çıkar karşına sabırlı ol azcık bu işler aceleye gelmez

Ben de 18 yaşındayım canım. Çözüm yolunu evlilikte değil, çalışıp para kazanmakta görmelisin. Ayaklarının üstünde durmalısın. Aynı şeyleri kocanında yapıp yapmayacağı ne malum? Para için sürekli kocanın eline mi bakacaksın? ıyi bir şehirde üniversite kazanmalısın sonra da çalışıp kendi ayaklarının üstünde durmalısın.

Ben de ruh hastası bir babaya sahiptim. Dayanamadım en sonunda evi terk ettim 3 yıl kadar önce. Şimdi anneannemlerde kalıyorum. Gayet iyiyim. Senin akrabalarının durumu nasıl? Aranın iyi olduğu evinde kalabileceğin bir yakın akraban var mı? Varsa kesinlikle değerlendir canım.

Her şey dilediğin gibi olur umarım..

canım benle arkadaşlarımla aynı görüşteyim. hem dersaneye gidiyorsun hem staja gidip para kazanıyorsun. anladığım kadarıyla üniversiteye hazırlanıyorsun.
sık kendini biraz üniversiteye git mesleğini eline al.
tek başına ayakta durmak için çalışman sart.
bu genç yaşında evlenmekte nesi.
kocan iyi mi olacak?
hem daha yaş olarak küçüksün fikirlerin çok değişecek.
babandan kurtulayım derken kötü bir evlilik yaparsan daha kötü olur.
babanın sözlerini duymamaya çalış ve sabırlı ol.
evlenmeyi kesinlikle düşünme!

aileni duymamaya calis derslerine ver kendini sonrada bi universiteye git.o zaman hem calisir hem okursun.bu gunlerde gececek biraz daha sabret.evlilik hicbir zaman tutunacak dal olmasin senin icin..sirf evden kacmak icin evlendigin biri seni ne kadar mutlu edebilir ki?kimsenin kafani karistimasina izin verme suan sana o cocugun tanidiklari,onun hakkinda iyi konusacaklar sakin bunlara kanma..evden kacmak icin de evlenmek istedigini de soyleme kimseye.
hayatin o kadar basindasin ki.once kendi hayatini kurtar.
ailenle de sakin bi sekilde iletisim kurmaya calis,mesela ailene bugun akbilimi aldim su kadar para verdim,dershaneye bu kadar bunlarida mutlaka anlat.bi arkadasina anlatir gibi.
sonra onlarla konusurken yapmak istediklerinden bahset,onlarin fikirlerini sor.onlarda zamanla degisecek,sana karsi duzelcektir.

18 yaşındasın ve evliligi kurtuluş olarak görüyorsun ki yanılıyorsun....asıl evlilik zor heleki bilmedigin bir insan bir yer şehirler farklı örfler adeteler farklı
olmayacak duaya amin deme bence
dersanene git üniversiteni kazan belki tercihini başka bir şehire yaparsın ailenden uzaklaşırsın
meslegini al eline o zamana kadarda sevigin biri olur ve evlenirsin
olması gereken de budur....sıkıntıların içinde olambilirsin ama evlenmeyi kaçış olarak görmem hoş degil aksine derslere ver kendini kaçışı gelecegini hazırlıyarak yap...

koca neymiş boşver.....

okumuyor, ya da okuyamayacak olsan belki çarelerinden biri olabilirdi..ama şu anda kesinlikle değiL!

koca adayinin babandan beter olmicagi garantisi var mi ..arkadaslar cok dogru soylemis az sabir su universtiye bir git o zaman hersey cok guzel olucak evlilik okadarda toz pemmbe degil hadi esin iyi olsada sorumlulugu cok .yanlizca derslerine odaklan birak konusursa konussun

Daha güzel çözüm söyleyeyim:
Şehir dışına okumaya git...
ızmir mesela. yerimseniben
Hayat orada pahalı da değil, part time iş de bulabilirsin rahatlıkla...
Hem okur hem çalışırsın...
Hayat demek evlenmek demek değil...

canım bir süre kapat gözünü kulağını... mesleğini eline alıp ; kendi ayakların üzerinde durana kadar...
bir erkeği idare edebileceğine inanıyorsan bu sürede babanı idare et...

inan sonra çok pişman olursun... eğer söz sahibi olmak istiyorsan mutlaka ama mutlaka tek başına yapabileceğine inanman lazım... sen bu dertten kurtulmak için evlenmeyi yani başka bir erkeği çare olarak görüyorsun... çok yanlış ; önemli olan kimseye ihtiyacın olmadan kimseye muhtaç olmadan ayakta kalabilmek...

lütfen tekrar düşün... ve komşunun oğluna da gereken cevabı ver... ben önce kendi ayaklarım üzerinde duracağım evlilik sonra kısmet diyerek...

canım yaşadıkların çok zor şeyler, çok üzüldüm. :teselli:Ama beterin beteri vardır derler. Ben de evde bazı sorunlar yaşamıştım ve bunun için psikiyatriste gitmiştim.Doktor bana ''bu yaştaki kızlar böyle sorunlarla karşılaştıklarında evlenmeyi çözüm olarak görürler; ama bu çözümü uygulayanlar pişman olurlar, yapılan en kötü hata bu''demişti. Yapılması gereken olarak da ''meslek sahibi olup kendi ayakların üstünde durmak; şimdilik de bütün bu yaşananlara gözlerini kapatmak,kulaklarını tıkamak başka çaresi yok,bu kabullenilmeli ve evlilik asla yapılmamalı'' demişti. Evlenince kurtulacağının bi garantisi yok.Zaten 18 yaşındasın üniversiteye kapak atınca gerisi bir şekilde yürür.Az daha sabret tatlım.4-5 yıl daha sabretmeyip şimdi garantisi olmayan bi aydınlık mı daha iyi; yoksa biraz daha dayanıp mesleğini eline alıp iyi bi geleceğinin olması mı daha iyi? merak etme canım Allah bu çektiklerinin karşısında senin yolunu açar.

tek şey söyliicem
sakın evlenme sakın
yazık etme gençliğine:enbuyukkk:

tabiki sizlere hak veriyorum belliki tecrube etmişsiniz ben neler düşündüm bi yandan okur bi yandan çalışırım hatta onu adam yerine koyup ona bu fikri söyledim bana verdiği cevap ne oldu biliyomusunuz ''iyi olur abinin düğününe yardım edersin 5000 tl birikse iyi olur'' peki abim ne yaptı benim için bugüne kadar koca bi hiç ki şuan kendisi askeri personel nerden baksanız 1600 lira alıyo. meslek liseli olduğum içinde yazabileceğim bi 4 yıllık yok şehirdışında olsa keşke bugün Fatih camiisine gidip namaz kılıp dua ettim Allahım ya beni ya onu al diye zaten her gün ettiğim teek dua bu. bezdim artık hap kolik oldum ataraxlar lustraller kaşıntı hapları saç diplerimde sinirsel yaralar daha onlarcası bide durumumuz kötü olsa tamam dicem haklı ama evde masaüstü pc varken gitti laptop aldı sonra borçların sinirini bizden çıkarıyo inanın bazen aklımdan daha neler geçiyo

kurtuluşun sınav kazanmak olmalı bence.koca her zaman bulunur.ilerde pişman olacağın kararlar verme.sabret sık dişini..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…