evden kurtulmak için evlenmek..

senin yaşadıklarının aynısını ben yaşadım ve hala yaşıyorum.benim de babam maalesef ki sorunlu bi sürü iş açtı başımıza ama inan evlilik çözüm değil.geleceğini kurmaya bak bence tek kurtuluş üniversite okumak diye düşünüyordum öle de yaptım okudum ama şimdi de iş bulma sııntısı çekiyorum bi dönem çalıştım yani seçiceğin bölüme de çok dikkat et madem baban böyle herşeyi başına kalkıyor...yalnız üniversiteyi seçiceğin şehirde çok önemli kolay iş bulabilmelisin baban destek olur mu sana bu konuda çünkü ben bu konuda da sıkıntı çektim?geleceğin çok önemli adımlarını bu yaşta atıyosun..sıkma canını lütfen kararlı ol.

valla klasik ama gerçek yağmurdan kaçarken doluya tutulma
daha 18 yaşındasın hayat uzun, bence üni kazanıp başka şehre gitmeyi dene, bursla mursla idare eder gittiğin şehirde kalır çalışırsın okul bitince

Herkesin dediği gibi, evlenirsin Allah korusun öyle birinin eline düşersin ki, bugünlerini ararsın. Anlıyorum zor günler geçiriyorsun, huzurun yok, çekip gitmek istiyorsun ama evlilik gibi zor birşeyi, kurtuluş gibi görerek yapma sakın. Ömrünün kararını veriyorsun ve bu karar böyle zorunluluktan verilmemeli.

Başka çözüm yolları bulunmalı.

bence varya baba lafı cekilirde eşinki insanın zoruna gider gibi bilmiyorum ewli deilim fkt sakın yapma derim böle bi hatayı

bak canım burdaki kimse senin kötülüğünü düşünmüyo, sen diceksin ki çekmeyen bilmez; ama aramızda bunu yaşayan arkadaşlar da var; bu kadar kişi içinden sana kim evlen dedi? kimse..bi bildikleri var ki sana evlenme diyolar iyi düşün bence o hatayı yapma

ben daha 18 yaşındayım. ama yaşadığım görmediğim sıkıntı kalmadı ani derler ya parayla saadet olmaz diye şuan ailemle yaşıyorum ve ne evde huzurum var nede para. şuan staj görüyorum 220 blira maaş alıyorum onunla akbilimi yüklüyorum kontr alıyorum kalanını dersanem için eve veriyorum. aynı zamanda laf yiyorum çok para harcıyomuşum diye. öyle bi babam varki olmasa daha iyi tam bir sinir hastası 25 yıldır anneme çektirmiş çenesinden abim deseniz evden kuurtulmak için askeri okula kaçtı. sıra bende heralde 18 yıldırda ben çekiyorum onun dilinden. akşam eve geldi yemek yerken başladı daha 220 lira maaş alıyosun bi kere kasaba girip etmi almışım markete girip alışveriş mi yapmışm yaptığı aldığı herşeyi kafamıza kakar insanlar yanında aşağılar bağırır, bunun gibi daha yüzlercesi beni inglizce kursuna gönderdi 1 yıl önce onu sürekli söyler dersaneye gidiyorum onun bi kısmını bile ben veriyorum 220 liradan hala yetmiyo ona.ev aldık krediyle onun taksitleri kredi kartı borçları var onların acısını sıkıntısını bizden çıkarıyo artık canımızdan bezdirdi bizi gelen akrabalar diyolarki siz nasıl yaşıyosunuz bu adamla o kadar ruh hastası yani. bu genç yaşımda sinir hastası dert sahibi oldum. anti depresanlar kullandım şuandada bütün vücudum kaşınıyo doktor sinirsel dedi. artık benim tek kurtuluşum evlenmek olarak görüyorum. bi komşumuz var doğulu oda hep derki seni bizim doğululardan birine alalım falan diye. anneme de söyledim eylüle kadar evlenicem diye annem de bakarız dedi zaten benim istediğim görücü üsulü diyorum ki evde ne huzur var ne para bari biri olsn evleniyim de param olsun bıktım artık parasızlık ve evdeki huzursuzluktan.işte diyolarki evlilik zordur falan doğrudur ona dicek bişeyim yok ama bi erkeği idare edebiliceğime inanıyorm en azından kendi evimde olurum diyorum kafam rahat olur hem evlenmekte istiyorum zaten böyle işte anlatmak istedim içimi rahatlatmak için.

cok ozur dilerim ama sacmaliyorsun arkadasim...
evliligin ne kadar zor oldugunu ogrenmeden, anlamadan bu evlilik dusuncelerini aklindan siler misin bilmiyorum ama sakin evden kacmak icin evlenmeye kalkma kötükedihüso
daha kucuk cocuksun sen. benim de babamla sorunlarim vardi, benimde mi evden kacmak icin evlenmem gerekiyodu? hayir, sabrettim.
sen de sabredeceksin. kendi ayaklarinin uzerinde durmadan once evden kacmak icin evlenmeye kalkarsan ilerde cok uzulursun, cok pisman olursun.
zaten 18 yasindasin artik evden ucup gitmene az kalmis. cok calis ve bir universiteye kapak at, sonra kendin hem calisir hem okursun ve babana muhtac olmadigin icin de onun agiz kokusunu cekmezsin. surada sabredecegin 4-5 yil arkadasim.
biracik sabrediver yoksa aceleci davranip kendini yakacaksin. asla el ogluna guvenip evden kurtulacagim falan deme, oyle bir gun olur ki o nefret ettigin baba evine tipis tipis geri donmek zorunda kalirsin. sen evliligi evcilik saniyorsun bence. daha cok kucuksun. once oku ve kimseye muhtac olmadan yasamayi ogren sonra evlenirsin
annene de pes dogrusu, senin bu yuzden evlenmek istedigini bilip de ''hayir kizim olmaz'' demiyor mu?

evlenceğin insan belki babandanda kötü olucak... garantisi varmı??? desrhaneye gönderdiğine göre okuman konusunda bir sıkıntı yok....sınava gir kazan başka bir ilde ünv oku.. o zamanda maddi olarak babam beni sıkıntıda bırakır harcadığımın sürekli hesabını sorar diyosan onunda kolayı var... hem okur hem çalışırsın babanada çalıştığını söylemez o parayla gül gibi geçinirsinn

parasız olduğun, kimseden yardım alamayacağın, hayatta tek ona muhtaç olduğun evleniceğin ve çok iyi tanımadaığın bir adam tarafından bilinirse , adamında huyu suyu bozuks vayy ki vay o zaman yanarsın kardeşim

bu dünyada kimseye muhtaç olmayacaksın, babandan kurtulmak için evlenmek başka bir esaretin altına itebilir seni..
hee belki eşin çok iyide çıkabilir düşlediğin hayatı sunabilir ama riske attığın yine senin Hayatın..
Okumak, ayaklarının üstünde durmak varken bu riski almaya değermi ?

Arkadaslarin hepsinin yorumu hemen hemen ayni ve Allah c.c hepsinden razi olsun cok dogru...

Fatih camisine gidip namazimi kildim duami ettim yazdin,duan ise ya benim canimi al ya onun...halbuki baban icin hayir dualari yapicaktin,babanin düzelmesi ruh sagliginin yerine gelmesi vesaire...evladin ana babasi icin yaptigi duada cok makbuldür Allahin indinde...

Son olarakta sunu yazmak isterim cevreden birileri sana gel seni sununla evlendirelim falan derse,o kisilere güvenme devamli tedbirli ol,ailenle olan sorunlarinida disariya belli etme ...Allah c.c yar ve yardimcin olsun kücük kardesim...

Bunalmış olabilirsin ama bunun çözümü evlenmek değil kesinlikle diye düşünüyorum...

Iste türkiyenin aci gerceklerinden biri.. Evden kurtuldun diyelim, gittigin yer cok mu iyi olacak sence?
Görücü usulu niye olsun? Cevrende güvendigin saydigin bi erkek olamaz mi ?
Ani kararlar yanlistir.. biraz daha dayanmalisin, sonun selamet olur insallah canim..

aslında cok şanslısın..
dershaneye gıdıyosun..staj yapıyosun yanı calısırsan meslegını alırsan gelecegını kurtarabılırsın..
ılerde aılesınden kacmıs kucuk bı kadın yerınde meslegı elınde karıyer yapmıs bı genc kadın olabılırsın..
yagmurdan kacarken doluya tutulma.derım..
dogulu aılelerde gelın olmak kolaymı sanıyorsun..
sız henuz baba evınde sıkıntılardan bukadar yaka sılkmısken evlıyken napıcaksınız..
kapıyı cekıp kacıcakmısınız?..bumu olcak kurtlulusunuz bı erkegı ıdare edebılırsınız..
cekıp cevıre bılırsınız ya sız kendınızı olmadıktan sonra..
evlılık asla bı kurtulus yolu degıldır..
ıyı dusunun derım..yasınız cok erken daha nıce şasnlar cıkar onunuze..
sırf maddı sııntı yuzunden evlılıgı tercıh etmek ıse tamamı ıle bı hata olur..

aynısı benim bir tanıdığım yaptı..sonuçlarını söyliyim mi sana; 4 çocuk,çocukların büyük olanları okumadı,küçüklerde gidiyorda gel sen onlara sor başta anne yok bişiy yok..diğerlerinin ne olacağı meçhul..bu kişi de 18 yaşında evlenmeyi bir kaçış sandı,üstelik sen gibi okuma şansı vardı..

herkesd bişyler çekiyor şu hayatta,kendi payına düşeni alıyor..bu yaşta evlenip koca kahrı çekeceğine altın bileziğini tak eline..bak staj yapıyorum diyorsun,ingilizce kursuna gitmişsin..illa da kaçmak istiyorsan eğitimini aksatma...her ne kadar zor olsada ben zamanında yapmadığım için pişmanım; aupairler var..yurt dışında eğitim görüp,çalışıyorlar...bu sadece bir öneri ama evlenmekten daha iyi olduğu kesin...

Canım yine de annen babandır. Kavga eder barışırsın sürekli olur böyle şeyler , sakin ol canım
Zaten stajını yapıyormussun, okula gidiyorsun.

Evde çok durmuyorsundur zaten. Dışarı çıkmana falan karışmıyolardır, sıkıldıkça çıkıp hava al, derslerine çalış, kafanı dağıtmaya çalış.

Daha çok küçük bir yaştasın sakın evlilik falan unut bunları şimdi. Önce okulunu oku , bitir, Babanıda takmamaya çalış bırak ne derse desin konuşsun dursun canım geçer sinirin.

cnm bu hata olur kesinlikle
bu yaşta ne evliliği yagmurdan kacarken doluya tutulma !
oku üniversiteyi kazan meslegini eline al senin için en dogrusu bu

canım, en son yorum 2010 da olmuş sonra ne oldu ne bitti hiçbir şey yazmamışsın.. merak ettim cevap verirsen cok sevinirim. nasılsın suan iyimisin? ne yaptın ? evlendinmi? kurtuldun mu o hayattan? şimdi durumlar nasıl neler yapıyosun?

X