• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evden çıkmayan kiracı

Ev sahibi iki kirayı ve nakliyeyi karşılıcam diyorsa ya gerçekten bu evin satılmasına çok ihtiyacı var ya da bu kiracıdan bayağı bezmiş. Yani 6-7 aydan fazla uzayacak gibi ise ben olsam bulamam, başka evlere de bakardım.
Yalnız beddua etmek ahirette hesaplaşma muhabbetleri çok cringe değil mi ya. Ahiretin de çok umurundaydı yani onca evrak işi arasında bi de bu hesap mı görülcekmiş. Komik.

Görümcem ofis yapmak için ev aldı . Kiracıya ihtar çektiler. Ve 2 ay kira almayacağız o süreçte kendinize bir yer bulun dediler.

İhtar çekerseniz çıkmak zorundalar. Evi beğendiyseniz kaçırmayın. Kolay kolay ev beğenilmiyor cunku
Merak etmeyin sorun çıkmaz

Siz yine kesin bilgi alacağınız yerlere sorun
Bide zaten evi satan adam onlar da mağdur olmasın diye iki kira ve nakliye ücretini veriyor onlara ev de bulmuş kiralık aynı mahallede ama onu istemiyorlar ben 4 sene burdan asla çıkmam diyor

Ev sahibi iki kirayı ve nakliyeyi karşılıcam diyorsa ya gerçekten bu evin satılmasına çok ihtiyacı var ya da bu kiracıdan bayağı bezmiş. Yani 6-7 aydan fazla uzayacak gibi ise ben olsam bulamam, başka evlere de bakardım.
Yalnız beddua etmek ahirette hesaplaşma muhabbetleri çok cringe değil mi ya. Ahiretin de çok umurundaydı yani onca evrak işi arasında bi de bu hesap mı görülcekmiş. Komik.
Adam müteahhit. Aslında bu binayı yatırımlık yapmış kira geliri için ama yeni aldığı ihalede çok sıkışmış ve satıyor daireleri. Mecbur kalmış yani. Onlarıda mağdur etmek istemiyor, belli. Negatif bir aile gibi geldi bana. Komik gelebilir belki ama ben o evde mutlu olabilir miyim diye de düşündüm eski sahipleri gergin negatif olunca bide beddualar falan. Babası hastaymıs alt katında oturuyor. Ben almasam illaki satacak adam malını

O kadar beğendim ki evi hele mutfağı hep hayalini kurduğum gibiydi. Nasipten ötesi yok tabi. O kadar kredi ödeyip birde kirada onların çıkmasını beklemem çok kötü olur o kadar maddi gelirim yok maalesef. Onlardan kira alırsam ancak oturmaya devam edebilirler. Ama bu seferde çıkacaklarını sanmam. Annesi alt katında oturuyormuş oda kiradaymış. Kadın istediğinizi getirin çıkmam ona göre alın diyor suratıma çemkiriyor beddua okuyor
Yasa denilen bir şey var . Siz kesin bilgi alacağınız bir yere sorun
Hemen yarın

Merhabalar
Biz şuan kiracıyız ama ev sahibimiz evi satıyor muhtemelen alan kişide oturmak için alır. Ev sahibimiz bize evi tutarken yatırımlık için alıyorum istediğiniz kadar oturun dedi. Bizde evi anneme yakın olan çok az seçeneklerden biri olduğu için tuttuk.
Uzatmadan konuya gireyim.

Ben atandım memurum eşimde bende çalışıyoruz buranın hem kirasını hemde aidatını yükselttiler 2400 civarı bir ödememiz var şuan ve yılbaşında da bir zam daha söz konusu. Bizde madem burada oturamayacağız belli, o zaman ev alalım kira ödemektense on sene sonra evimiz olmuş olur. Çünkü en iyi ihtimalle on yıl sonra ev mev alamayız git gide artıyor herşey.

Bugün bir ev beğendik. Oturduğumuz mahalle hem çalıştığım kuruma yakın( yani en yakın seçenek) hemde anneme yakın. Oğluma o bakıyor. Evi çok ama çok beğendim. Kiracının kontratı şubatta bitiyormuş. Ama kiracı isterseniz polise gidin çıkmayacağım diyor. Sebebiyse aynı bizim ev sahibimiz gibi yatırımlık alıyorum demiş o yüzden tutmuşlar evi. Ev sahibinin başka sorunları olduğu için evi satıyor ve onlarada mağdur etmemek adına hem iki kiranızı hemde nakliyenizi karşılayacağım diyor. Kabul etmiyorlar hala vicdanına oynuyorlar adamın. Ben hem evi çok beğendim hemde bu evden başka fiyatı bize uyan anneme yakın başka ev yok, kalmadı. Hepsi en az 800 binden başlıyor.

Sizlere sorum
1 bu kiracının çıkmıyorum deme gibi bir hakkı var mı?
2 o evde mutlu olur muyuz?
Başka ev seçeceğim olsa gidip onu alıcam ama yok. Fiyatlar her geçen gün artıyor. Birde biz hemen çıkın demeyeceğiz ev sahibimiz oturduğumuz evi satana kadar bizde onlara müsade edeceğiz. Fakat onların kirası 1500 bizim 1900. Onların ev sahibi zam yapmamasına rağmen biz yaparsak yine ahirette hesaplaşırız falan filan diyor kadın. Siz olsanız ne yaparsınız? İlk defa bir evin konumu ve biçimi hoşuma gitmişti. Herşey kursağımda kalıyoi
İhtar yazılı da yapılsın iki kere bak bakalım sonrasında dava açılsın bak bakalım nasıl çıkmıyor eğer iki kere kira ödemezse tahliye davası açılır hemen ve 15gün içinde boşaltmak zorunda evi. Yiyorsa çıkmasın.

O evden vazgeçin.

Kanun zaten 6 ay süre veriyor, sizin durumunuzda kiracı başka eve geçmediği için evin kredisini öderken kirada oturmak zorunda kalabilirsiniz.

Yok ahiret şu bu diye duygu sömürüsü yapan kiracı ile uğraşılmaz, yıllık klasik kira artışında bile sıkıntı çıkartır.

Annesi evin altındaysa hiç almayın. Hadi çıkardıniz sürekli ensenizde olacaklar. Hemen dibinizde bir düşmanla mi ugrasacaksiniz? Ev alma komşu al demişler. Kötü komşu yüzünden ev değiştiren, evini satan çok insan var. Umarım daha iyi daha uygun bir ev bulursunuz.

Normalde evi yeni alan kişi ,oturan kiracıya 1 ay içinde ihtarname çekiyor sonra çıkartabiliyor ama herşey sürece uygun devam etmeyebiliyor bazen.Çok uğraştiracaklar sizi belli ki.Temiz bir ev almak daha iyi olabilir denk gelir belki yine annenize yakın uygun fiyatlı

Evi aldıktan sonra çıkmak sorunda hiç şanşida yok çünkü şubatta sözleşmesi bitiyor kuru gürültü yapıyor sizide biraz sessiz sakin gördü ise kuru gürültü yapıp sizi caydırmaya çalışıyor.
Ben gözükara insanım birazda ona orda lafını verirdim vicdanı kim bulmuş bu devirde boş edebiyat yapıyor azıcık yırtık olun hayatınızın her evresinde yoksa tepenize binerler.

Kadın yüzüme çemkirdi bugün ben çıkmayacağım ona göre al diyor bana istersen hukuki yollara başvur banane diyor
Polis kapıya dayanıp eşyalarını dışarı koyunca mecbur çıkacak. Kimse kusura bakmasın madur falan değil. Başkasının mülkü adama evi sattırmamışlar bile. Karar sizin ama çirkeflik yaparak haklı çıkmaya çalışıyorlar. Size beddua edince siz de döner dolaşır seni bulur kendine beddua ediyorsun deseydiniz keşke. Terbiyesiz insanlar. Evi çok beğendiyse kendisi alsın, almayacaksa alana mani olmasın. Adam zaten 4 aydır satmaya çalışıyormus. Annesinin alt katta olması bir şey ifade etmez maksimum ses yapmaya çalışırlar. Sizs beddua edince ev bul çık polis eşyalarını kapıya koyar diyin susar.

Ev sahibi zaten 4 aydır evi satmaya çalışıyormuş ama evde oturanlar evi kimseye göstermiyormuş açmıyorlarmış kapıyı emlakçıya. Bugün ev sahibi kendisi geldi gösterdi bize evi, açmak zorunda kaldılar ama bu seferde ev sahibine yok hakkımızı helal etmiyoruz şöyle böyle bir sürü tantana. Uğraşamam ben bunlarla büyük ihtimalle vazgeçtik
Kemal sunal in kiracı filmi var...orada kiracıları evden çıkarmak için değişik formuller anlatiliyor😀😀

ben buraya yaziyorum o evden kiraciyi cikarabilmek icin en asgari 6 ay ugrasmasi lazim ,olay 1.5 2 seneye kadar uzayabilir .
boyle kiravilar cikarken eve zaten kesinlikle hinctan zarar verip cikiyorlar evin kapisi penceresi mutfak dolaplari sokulmus parcalanmis olarak anca alirlar evi kiracidan .bunlar icin dava acarlarsa ustune yeniden dava acip gene 1.5 - 2 sene ugrasmalari gerekiyor .
bu sure icinde hem evin borcunu odeyip hemde kira odemek zorunda kalacaklar .
ustune bide sinir stres .
baska ev bakin kiracili ev oturmak icin satin almak hic akil kari degil ..
bide kovit artar kaoanmalar falan gelirse o davalarda erteleniyor bilginiz olsun .
konu sahibi bu evi alirsa 2 gun sinra aldigim gune lanet olsun diyecek buna eminim parasiyla aliyorsunuz pekala baska evde bakilabilir
Bizim kiracı cıkmam dedi çıktı. Dava açılmaya gerek kalmadan ihtar cekildi. Avukat konuştu .Çıktı gitti. Herkesin süreci 1-2 sene sürmüyor.Avukat muhattap alırsa yuz goz olunmadıgı ıcın kotu bırsey olmuyor.

Ev sahibi zaten 4 aydır evi satmaya çalışıyormuş ama evde oturanlar evi kimseye göstermiyormuş açmıyorlarmış kapıyı emlakçıya. Bugün ev sahibi kendisi geldi gösterdi bize evi, açmak zorunda kaldılar ama bu seferde ev sahibine yok hakkımızı helal etmiyoruz şöyle böyle bir sürü tantana. Uğraşamam ben bunlarla büyük ihtimalle vazgeçtik
onların oturdugu kıralık evde hakkını helal etmeyecek nelerı varmıs Allah askına?

Back