- 9 Temmuz 2021
- 2.950
- 5.527
- 108
- 29
- Konu Sahibi lotuscicegii
-
ben buraya yaziyorum o evden kiraciyi cikarabilmek icin en asgari 6 ay ugrasmasi lazim ,olay 1.5 2 seneye kadar uzayabilir .Cok icine sinmiş ama yazik degil mi bu firsati niye kacirsin
Parama göre baska ev yok dedi ya, ondan üzüldüm aslindaben buraya yaziyorum o evden kiraciyi cikarabilmek icin en asgari 6 ay ugrasmasi lazim ,olay 1.5 2 seneye kadar uzayabilir .
boyle kiravilar cikarken eve zaten kesinlikle hinctan zarar verip cikiyorlar evin kapisi penceresi mutfak dolaplari sokulmus parcalanmis olarak anca alirlar evi kiracidan .bunlar icin dava acarlarsa ustune yeniden dava acip gene 1.5 - 2 sene ugrasmalari gerekiyor .
bu sure icinde hem evin borcunu odeyip hemde kira odemek zorunda kalacaklar .
ustune bide sinir stres .
baska ev bakin kiracili ev oturmak icin satin almak hic akil kari degil ..
bide kovit artar kaoanmalar falan gelirse o davalarda erteleniyor bilginiz olsun .
konu sahibi bu evi alirsa 2 gun sinra aldigim gune lanet olsun diyecek buna eminim parasiyla aliyorsunuz pekala baska evde bakilabilir
bu evide alirsa hem 1.5 yil oturamayacak , hem eve kiraci zarar verirse ekstra masraf cikacak hemde evin borcunu odeyecek .Parama göre baska ev yok dedi ya, ondan üzüldüm aslinda
Vermezse mahkeme sonuçlanınca faiziyle toptan vermek zorunda kalır.evi satin alir almaz ihtar vekeceksiniz ve resmi olarak 6 aydan once bosaltmaz , bosalttigindada o evin kapisi penveresi yerinde duriyor olur mu hic sanmam.
daha oncr baska bir uyede ayni konuyubacti ve kiravisi cikmiyordu .
ugrasacak 6 ayiniz varsa , stres gerginlik ve cile icinde gecireceginiz buyrun alin .
o 6 ayda kira bile yatiracaklarini sanmiyorum. ben olsam tercih etmezdim kiraya verevek olsaniz tamam ama otirmak icin bos yere dert
o isler pek oyle olmuyor :)Vermezse mahkeme sonuçlanınca faiziyle toptan vermek zorunda kalır.
Ömrü boyunca sigortalı olmayacak o halde adam, olduğu anda maaşın 1/3 üne el sallar :)o isler pek oyle olmuyor :)
bankada parasi varsa beyaz yakali maasi resmi bankadan yatan biriyle 1.5 ssne sonra bilmem kac taksitle alir tabii taksitleri odemeyince ayrica bide ucra ile ugrasmak gerekir esnaf falansa yada biyerde sigitasiz falan cakisiyorsa kendi yerini isletiyorsa onuda alamaz konu sahibi :)
bu isler ulkemizde malesef boyle .
cikmayan kiracida inanin bunlari biliyor ve biseye guveniyorki cikmiyor .
bi kimsumuzun basina ayni durum geldi kuracisi cikmadi kirayi odemedi ve eve zarar geldi . adami zar zor cikartti zarari ve alamadigi kiralari faiziyle alacakti ama adam calismiyor geliri yok gozukuyor hic bir sey alamadi :)))) bunlarin heoside ayri ayri defalarca dava konusu
İşte kiraya zam yapmamız gerek onada çirkeflik yapıyorlar :)Siz evi aldıktan sonra da mı çıkmam diyorlar yani... Ama sizinle olan bir sözleşme yok ki mahmekeme verirsiniz çıkarırlar siz yeni ev sahibi olacaksınız sonuçta... Yada çıkmazlarsa kirayı 3 bin yaparsanız veya daha fazlası
Ev sahibi zaten 4 aydır evi satmaya çalışıyormuş ama evde oturanlar evi kimseye göstermiyormuş açmıyorlarmış kapıyı emlakçıya. Bugün ev sahibi kendisi geldi gösterdi bize evi, açmak zorunda kaldılar ama bu seferde ev sahibine yok hakkımızı helal etmiyoruz şöyle böyle bir sürü tantana. Uğraşamam ben bunlarla büyük ihtimalle vazgeçtikİyi de kontrat bitince yenilenmezse çıkmak zorunda değil mi? Subata bısı kalmamış
Ve neredeyse 3 ay öncesinden söylemiş oluyorsunuz
Bana da öyle geldiUgrasilacak dert degil. Yilan hikayesine doner. Yillarca ugrastirirlar sizi
Evet bizde biran önce kendimize bir yer bakalım diye uğraşıyoruz ev sahibine çemkirmiyoruz. Bunlar burdan çıksa yüksek kira verecekler birde alt katta annesi oturuyormuş o yüzden çıkmak istemiyor ben o evi alsam bile bunlar bana huzur vermezlerBizim ev sahibide satılığa çıkardı evi biz 1 ay içinde çıktık vallahi
Olurda kış vakti satılır yağmur çamur çoluk çocuk perişan olur diye kaçtık
Şuan ev boştahminen 6 ay 1 sene satılmaz bizmi haksızlık yapmış olduk şimdi adam eline geçen kiradanda oldu
Vallahi 2 çocukla kimseninde insafına kalamazdık yani
Görümcem ofis yapmak için ev aldı . Kiracıya ihtar çektiler. Ve 2 ay kira almayacağız o süreçte kendinize bir yer bulun dediler.Ev sahibi zaten 4 aydır evi satmaya çalışıyormuş ama evde oturanlar evi kimseye göstermiyormuş açmıyorlarmış kapıyı emlakçıya. Bugün ev sahibi kendisi geldi gösterdi bize evi, açmak zorunda kaldılar ama bu seferde ev sahibine yok hakkımızı helal etmiyoruz şöyle böyle bir sürü tantana. Uğraşamam ben bunlarla büyük ihtimalle vazgeçtik
Kadın yüzüme çemkirdi bugün ben çıkmayacağım ona göre al diyor bana istersen hukuki yollara başvur banane diyorsız evı satın aldıktan sonra kıracıya tahlıye etmesıyle ılgılı noterden ıhtar cekeceksınız o zaman cıkacak ev satıldıgında yenı ev sahıbı ıcındekı kıracıyı cıkarabılır
ustelık sız oturacagınız ıcın zaten cıkmak zorundadır.
Gerçekten o kadar beğendim içime sindi ki yine kursağımda kaldı hevesimCok icine sinmiş ama yazik degil mi bu firsati niye kacirsin
Yok benim ev sahibim kararlı satmaya. Bari oturduğumuz evi alalım dedik ama ev sahibi 900 istiyor. Benim için ömür boyu maaşımı bir lira harcamamam demek bu para :)Ev sizin için avantajlıysa alın, en olmadı tahliye davası süresince kirada idare edersiniz. Hem belki sizin oturduğunuz ev tahliye davası bitene kadar satılmaz. Siz mutlaka bir avukatla çalışın.
Daha almadan sinir bastıEv fiyatları uçtuğu için kiracılar evden çıkmak istemiyor. Ev sahipleri karına bakıyor evleri satıyor. Ben olsam mahkemelerde uğraşıp sinir harbi yaşayacağım evi almam.
O kadar beğendim ki evi hele mutfağı hep hayalini kurduğum gibiydi. Nasipten ötesi yok tabi. O kadar kredi ödeyip birde kirada onların çıkmasını beklemem çok kötü olur o kadar maddi gelirim yok maalesef. Onlardan kira alırsam ancak oturmaya devam edebilirler. Ama bu seferde çıkacaklarını sanmam. Annesi alt katında oturuyormuş oda kiradaymış. Kadın istediğinizi getirin çıkmam ona göre alın diyor suratıma çemkiriyor beddua okuyorGörümcem ofis yapmak için ev aldı . Kiracıya ihtar çektiler. Ve 2 ay kira almayacağız o süreçte kendinize bir yer bulun dediler.
İhtar çekerseniz çıkmak zorundalar. Evi beğendiyseniz kaçırmayın. Kolay kolay ev beğenilmiyor cunku
Merak etmeyin sorun çıkmaz
Siz yine kesin bilgi alacağınız yerlere sorun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?